Pico Smart ModeΑπό τον κατασκευαστή:
Το smart mode σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε την ρύθμιση watt για κάθε αντίσταση και μπορεί να το κάνει για δέκα αντιστάσεις maximum. Αν αλλάξετε την ρύθμιση για μια ήδη αποθηκευμένη αντίσταση, η νέα αυτή ρύθμιση θα αποθηκευτεί αυτόματα αντικαθιστώντας την προηγούμενη. Όταν έχουν συμπληρωθεί οι δέκα θέσεις μνήμης και θέλετε να προσθέσετε μια νέα αντίσταση, αυτή θα προστεθεί στην θέση της πρώτης (που φυσικά θα διαγραφεί...). (συγχωρέστε με για την ελεύθερη μετάφραση, αλλά το πρωτότυπο είναι λίγο περίεργα διατυπωμένο)
Στην πράξη:
Ήδη έβαλα επτά διαφορετικούς ατμοποιητές, με στησίματα από σχετικά έως εντελώς διαφορετικά (μιλάμε για στησίματα για wattage
μόνο). Δουλεύει πολύ καλά και είναι πολύ ξεκούραστο να αλλάζεις τον ατμοποιητή με αντίσταση 1.8 για 9 watt, να βάζεις έναν άλλο με αντίσταση 0.5 για 35 watt και να μη χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να ξεβιδώσεις και να βιδώσεις! Δεν ξέρω αν λειτουργεί αξιόπιστα σε βάθος χρόνου γιατί το δοκιμάζω καμιά ώρα μόνο, αλλά αυτό θα φανεί με τις δοκιμές που θα κάνουμε όλοι μας εδώ. Έχει βέβαια και μερικά μειονεκτήματα το smart mode, τουλάχιστον όπως το έχει υλοποιήσει η eleaf. Το πρώτο είναι ότι τα watt μπορούν να ρυθμιστούν μόνο σε ακέραια νούμερα, δηλαδή 1-2-3-...10-20-30...60 κλπ. Όλοι εμείς που μας αρέσουν τα 10.5 και τα 12.5 και τα 24.3, την πατήσαμε. Επίσης δεν μπορούμε τα δούμε τα watt της κάθε ρύθμισης πριν ή κατά την διάρκεια του ατμίσματος παρά μόνο αν αλλάξουμε την τιμή και μετά την επαναφέρουμε εκεί που την είχαμε αρχικά. Για τους ψυχαναγκαστικούς σαν εμένα αυτό είναι σαφές μείον. Αν δηλαδή έχουμε ξεχάσει να βάλουμε στην μνήμη την ρύθμιση για κάποια νέα αντίσταση και δεδομένου ότι η εργοστασιακή ρύθμιση είναι αρχικά στα 20 watt, υπάρχει πάντα ο φόβος (εάν η νέα αυτή αντίσταση είναι μεγάλη) να φάμε ένα μικρό καψούλι. Μειονέκτημα θεωρώ επίσης ότι δεν βλέπουμε και τα ohm σε καμία φάση της λειτουργίας, εκτός και αν αλλάξουμε mode. Είμαι ψυχαναγκαστικός, το παραδέχτηκα. Τουλάχιστον δεν με νοιάζει που δεν βλέπω τα volts...
Οι δοκιμές στα εργαστήρια μας συνεχίζονται...
EDIT: Valsam, δες το νήμα για τα logos του pico
εδώ...
EDIT2:
Θα το κάνω σε βίντεο. Υπομονή... Το βίντεο στο #1411.