...Μου προτεινε λοιπον να το βαλω στην ρυθμιση bypass. Μπορει καποιος να μου εξηγησει αν αυτο που εκανα ειναι σωστο;
Τι ακρβως κανει αυτο το bypas??...
Το
bypass είναι μια ενδιαφέρουσα λειτουργία που επιλέγω όλο και πιο συχνά τελευταία και στο pico αλλά και σε άλλα μοντάκια. Αυτό που στην ουσία κάνει είναι να μετατρέπει το ηλεκτρονικό μοντάκι σε μηχανικό χωρίς όμως να χάνει τις προστασίες του. Αν κανείς ατμίζει συνεχώς με έναν ατμοποιητή, η λειτουργία αυτή του είναι μάλλον άχρηστη διότι μια φορά θα φτιάξει τις ρυθμίσεις του και μετά δεν θα τις αλλάξει ποτέ. Αν όμως αλλάζει αρκετές φορές ατμποποιητές με πολύ διαφορετικά στησίματα, το μηχανικό πλέον μοντάκι θα δώσει από μόνο του στην αντίσταση την ισχύ που αυτή ζητάει βάσει των Ohms της. Φυσικά μιλάμε για στησίματα για λειτουργία wattage και
όχι έλεγχο θερμοκρασίας. Δες στο βιντεάκι από κάτω πως αλλάζουν τα watt από μόνα τους ανάλογα με το στήσιμο του κάθε ατμοποιητή που βάζω επάνω στο pico...
ΥΓ. Το έχω λίγο παρακάνει με τα βίντεο αυτές τις μέρες αλλά μόλις προχθές ανακάλυψα πως η κάμερα του ipad παίρνει και βίντεο (και με ήχο παρακαλώ, Γουαου!) και έχω φυσικά ενθουσιαστεί! Τι άλλο θα σκεφτούν οι άνθρωποι; Ώρα είναι να μου πει κανείς πως το επόμενο iphone θα είναι
και τηλέφωνο!
ΥΓ2. Και ναι,
δεν έπρεπε να μοντάρω τα σημεία που αλλάζω τον ατμποποιητή αλλά αλήθεια δεν άλλαξα καμία ρύθμιση! Μη με βάλεις να το ξαναγυρίσω, να το ξαναμοντάρω και όλα τα υπόλοιπα βαρετά...