Τα έχουμε πει ξανά αλλά θα τα θυμίσω:
Βασικά διαφωνώ μαζί σου περισσότερο στο θέμα "ακρίβεια" αν και το θέμα "ταχύτητας" δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις.
Είναι φως φανάρι ότι δεν ισχύει, εφόσον οι περισσότερες συνταγές αναφέρονται σε ποσοστά ml και όχι σε βάρος (gr).
Και εξηγούμε περιληπτικά:
Όλες οι συσκευασίες των υγρών βάσεων - αρωμάτων αναγράφουν το περιεχόμενό τους σε ml (δηλαδή σε μονάδα όγκου), άρα για να κάνεις ακριβή μέτρηση θα πρέπει να μετρήσεις τα ποσοστά της συνταγής σε μονάδα μέτρησης όγκου.
Οι περισσότερες συνταγές αν όχι όλες, αναφέρονται σε ml.
Αρα το θέμα "ταχύτητας" αν μετρήσεις σε gr πάει περίπατο, γιατί θα πρέπει να κάνεις μετατροπές και υπολογισμούς εφόσον βέβαια ξέρεις το ειδικό βάρος κάθε υγρού που σίγουρα διαφέρει ανάλογα με την σύστασή του.
Βέβαια αν δεν λάβεις υπόψη σου το ακριβές ειδικό βάρος του κάθε υγρού αλλά στο περίπου τότε δεν υπάρχει ακρίβειας στη συνταγή σου.
Το πρόβλημα βέβαια εντοπίζεται στο ότι οι εταιρείες δεν δίνουν το ειδικό βάρος του κάθε αρώματος που παρασκευάζουν γιατί απλά δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο μέτρησης ούτε κατά την παρασκευή των υγρών τους αλλά ούτε και κατά την συσκευασία τους. Όλα γίνονται ογκομετρικά.
Αλλά και να βρεις το ειδικό βάρος του κάθε υγρού πράγμα κομματάκι δύσκολο, θέλεις χρόνο για να κάνεις την μετατροπή και να βρείς π.χ. πόσα gr είναι τα 7,6 ml ένός αρώματος που έχεις σε ένα μπουκαλάκι.
Εξαιρούνται οι μηδενικές βάσεις του κιλού VG και PG που πωλούνται στα φαρμακεία από δύο συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες.
Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου διαπιστώσεις μιας και ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με DIY για πάνω από 1 χρόνο και αφού χρησιμοποίησα και τους δύο τρόπους μέτρησης κατέληξα να μετράω σε ml.
Δεν υπάρχει βέβαια κανένας λόγος αντιπαράθεσης και τα ανωτέρω τα γράφω αιτιολογημένα βάσει δικών μου εμπειριών, γεγονότων και συμπερασμάτων.
Διαχωρισμός από εδώ