Η εμπειρία μου με ΝΕΤ, είναι στην ουσία τρεις εταιρείες. Όλα τα El Toro, πλην του Perique και του Puros Dark, όλα τα Black Note και η νεότερη απ' όλες Lamda με το Reserve de Chateaux 1 & 2.
Θεωρώ τον εαυτό μου λάτρη των καπνών, και πιστεύω ότι ως ατμιστής με τη γεύση μου να έχει βελτιωθεί κατά πολύ, μπορώ να τα απολαύσω σε περισσότερες διαστάσεις από ότι απολάμβανα ακόμα και κανένα καλό πούρο ως καπνιστής.
Το πρόβλημα με τα NET είναι ότι κυμάινονται σε ένα πλαίσιο που θυμίζει "Catch 22": από τη μία για να τα εκτιμήσεις πρέπει να έχεις μια κάποια ατμιστική εμπειρία (αλλιώς σου φαίνονται όλα ίδια πλην μερικών κραυγαλέων εξαιρέσεων) και από την άλλη όσοι έχουν αυτή την κάποια εμπειρία, συνήθως έχουν αποβάλλει εντελώς τα καπνικά από το "ατμολόγιό" τους.
Ιδιαίτερα στην ελληνική ατμιστική κοινότητα, θεωρώ τους λάτρεις του καπνού πολύ λίγους, αυθαίρετα το λέω αυτό από όσα διαβάζω εδώ, δεν έχω και άλλη πηγή πληροφόρησης για τα ατμιστικά δρώμενα στην Ελλάδα!
Σίγουρα με προσοχή, καθώς τα ΝΕΤ έχουν αυξημένο κόστος απόκτησης και δεν περισσεύουν €υρά, νέες κυκλοφορίες που τυγχάνουν θερμής αποδοχής, θα επιδιώκω να τις δοκιμάζω.
Όσον αφορά τη γεύση αυτών των εταιριών, τα έχω πει στα ανάλογα νήματα. Όσον αφορά τα κατάλοιπα, τα Black Note είναι τα λιγότερο καταστροφικά ενώ τα El Toro και το Lamda RDC No.2 είναι κανθαλοφονιάδες, χωρίς να νομίζω ότι θα κοτέψουν μπροστά σε άλλα σύρματα!