2. Ni200: Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση και έχω καταθέσει από την πρώτη ημέρα χρήσης, είναι ότι το VTC (με την τελευταία αναβάθμιση) χάνει την τιμή της αντίστασης, αν και κλειδωμένη, μετά από λίγο χρόνο ατμίσματος. Δεν το κάνει πάντα αυτό, αλλά συμβαίνει σχεδόν πάντα. Για να εξηγήσω, με κρύο μοντ και άτμο κλειδώνω ας πούμε στο 0,19 και μετά από λίγη ώρα το βλέπω 0,16 πάλι με το σήμα της κλειδαριάς (όντως πολύ περίεργο) πράγμα που κάνει υποτονικό το άτμισμα. Επίσης, όταν κλειδώνω πάντα σε θερμοκρασία δωματίου μοντ και άτμο και κλειδώνω την τιμή που βλέπει, ας πούμε το 0,16 παίρνω ένα υποτονικό άτμισμα όπου με αναγκάζει να ανεβάζω θερμοκρασία ακόμα και στους 240 - 250 C όπως και Watt αντιστοίχως για να παίξει κάπως καλύτερα αλλά όχι σωστά για τα δικά μου δεδομένα. Η καλύτερη λύση που έχω βρει είναι να ξεκλειδώνω και να τραβάω μερικές τζούρες ώστε να ζεσταθεί λίγο και αμέσως να ξεβιδώνω και ξαναβιδώνω τον άτμο στο μοντάκι. Σε αυτή τη περίπτωση εμφανίζεται στην οθόνη η επιλογή New or Old Coil με την τιμή του New Coil μεγαλύτερη του Old. Τότε κλειδώνω την τιμή του New και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο σε γεύση και παραγωγή ατμού σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και W. Για παράδειγμα, σε αντίσταση με διάμετρο σύρματος 0.25 mm 8 σπείρες με πυρήνα 2,5mm μου βγάζει 0,14Ω όπου και κλειδώνω παίρνοντας χάλια αποτέλεσμα. Μετά την παραπάνω διαδικασία η νέα αντίσταση βγαίνει 0,19Ω όπου μου δίνει καταπληκτικό αποτέλεσμα δουλεύοντας 190 - 200 C σε 18 - 20 W.
Αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι αυτό που κάνεις/λες δεν έχει νόημα. Σου δίνει καταπληκτικο αποτέλεσμα στους 190-200 ΓΙΑΤΙ στην πραγματικότητα έχει πολύ υψηλοτερη θερμοκρασία, καθως η βάση υπολογισμού (η αντισταση σε θερμοκρασία δωματίου) έχει καταγραφεί λανθασμένα με αποτέλεσμα όλοι οι υπολογισμοί να είναι off σε μια διαδικασία που είναι ούτως ή άλλως αρκετά προσεγγιστική.
Σκέψου: Γιατί ή ίδια αντίσταση σε ικανοποιεί στους 240-250 όταν έχει καταγραφεί ως 0,16 και στους 190-200 όταν καταγραφεί ως 0,19;
Συρμα με γνωστή συμπεριφορά (TCR)
Γνωστή αντιστασή - μετρηση σε γνωστες συνθήκες
Πλακέτα με σωστό software/hardware
Αυτά χρειαζονται για να δουλεψει ο ελεγχος θερμοκρασίας. Προσωπικά δεν το έχω καταφέρει καλά (με άλλο μοντ).
Φιλικά,