Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ανοίξω μία συζήτηση για το Ni 200, το οποίο χρησιμοποιείται για αντιστάσεις σε TC Mods και κατά πόσο είναι πιο υγειινό από το Kanthal A1 που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.
Αφορμή για αυτή την έρευνα ήταν η τόσο μεγάλη απήχηση που είχαν τα mods με TC στο ατμιστικό κοινό και ο αγώνας δρόμου όλων των εταιρειών που ασχολούνται με την κατασκευή των ατμοποιητών και των box mod να προχωρήσουν χωρίς να κάνουν έρευνα κατά πόσο βλαβερό ή υγειινό είναι αυτό το υλικό (Ni 200) το οποίο απαιτείται για να δουλέψουν αυτά τα νέας τεχνολογίας mods με TC.
Διαβάζοντας στο διαδίκτυο περί συρμάτων, ανησύχησα ιδιαίτερα με αυτά που αναφέρονται για το Ni200, γιατί ήθελα να μπω και γω (περισσότερο από περιέργεια), στον κόσμο των TC Mods.
Προς το παρόν και μέχρι να πεισθώ ότι τουλάχιστον δεν θα κάνω περισσότερο κακό στον εαυτό μου εγκατέλειψα την ιδέα για αγορά TC mod.
Το Kanthal A1 αποτελείται από 3 στοιχεία: σίδηρο, χρώμιο και αλουμίνιο. Και τα 3 στοιχεία χρησιμοποιούνται καθημερινά στην κουζίνα μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το Νi 200 από την άλλη από ότι διάβασα αποτελείται από 99% από νικέλιο το οποίο είναι πολύ μαλακό μέταλλο και δεν ενδείκνυται π.χ. για την κουζίνα. Επίσης όταν θερμαίνεται βγάζει απελευθερώνει κάποια συστατικά τα οποία τα αντιλαμβανόμαστε με την "μεταλλίλα" που πολλοί ατμιστές έχουν αναφέρει όταν ατμίζουν, που οφείλεται στην χαλαρή μοριακή δομή του και από ότι διαβάζω είναι τοξικό στην εισπνοή με υποψίες για βλάβες στους πνεύμονες (καρκίνο).
Θα ήθελα λοιπόν αν υπάρχει κάποιος ειδικός στά μέταλλα ή χημικός, να μας αναλύσει πιο εμπεριστατωμένα για το Ni 200 και το πόσο αυτό όπως διαβάζω, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.
Ενδεικτικά βάζω ένα βίντεο που είναι σχετικά μικρό (10'), για να το δείτε και να προβληματιστείτε μαζί μου:
+++ Να σημειώσω ότι το νήμα το άνοιξα γιατί θέλω να μάθω κάτι περισσότερο από ανθρώπους που έχουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και θα παρακαλούσα να μην γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων οπαδών του Kanthal A1 VS Ni 200.
Ευχαριστώ.