Πολύ καλές και ενδιαφέρουσες σκέψεις.
Προσωπικά, θα ήθελα να πιστεύω ότι το κομμάτι "trend" δεν θα έπρεπε να ισχύει στην ατμιστική κοινότητα. Για δύο λόγους: α) είναι περιορισμένη η κοινότητα, που σημαίνει ότι ο μη ατμιστής και γνώστης το ίδιο θα σε κοιτάξει είτε κρατάς ego-c (τραβηγμένο!) είτε P3+KF4 με υβριδικό αντάπτορα, β) θεωρώ τους ατμιστές που συμμετέχουν στο φόρουμ ιδιαίτερα ψαγμένους και διαβασμένους πάνω στο θέμα, που σημαίνει ότι οι αγορές τους κατά κανόνα οφείλονται στην προσωπική ικανοποίηση και όχι για να ακολουθήσουν κάποια μόδα. Ακόμα θυμάμαι την αντίδρασή μου όταν είχε ανοίξει ένα νήμα με ψηφοφορία, το οποίο ρωτούσε αν προτιμάμε σκέτη βάση ή αρωματικά υγρά. "Πάτε καλά ρε? Τι σκέτη βάση και κουραφέξαλα? Ποιο το νόημα?". Μαντέψτε τι ατμίζω τώρα...
Μεταπηδώντας από το κτ στο ητ, άνοιξε ένας νέος δρόμος μπροστά μας. Μεταπηδώντας και στα VV και επισκευάσιμους, αυτός ο δρόμος απέκτησε και διακλαδώσεις. Όλες όμως, ένα κοινό σκοπό έχουν στο μυαλό μας, το να μας οδηγήσουν στον καλύτερο συνδυασμό γεύσης και απόλαυσης. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον. Φυσικά, σε κάθε κοινότητα θα υπάρχουν και αυτοί που εντυπωσιάζονται από μηχανήματα απλά γιατί δεν τα γνωρίζουν και αυτοί που θεωρούν ότι κερδίζουν πόντους όταν κυκλοφορούν με Μοντ των €200 και ατμοποιητή των €150. Θέλω να πιστεύω με κάθε ειλικρίνεια, ότι αυτό που τους σπρώχνει σε αυτή την κίνηση, δεν είναι τελικά το logo αλλά η απόλαυση που τους προσφέρει αυτός ο εκάστοτε συνδυασμός.
Για τα υγρά, δεν θα πω κάτι έξτρα καθώς έχει να κάνει με πολύ υποκειμενικά κριτήρια. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια και ότι το ακριβό δεν σημαίνει αυτόματα και καλό, όπως και το καλό δεν σημαίνει αυτόματα και ακριβό. Για τον εαυτό μου, μπορώ να πω με σιγουριά πλέον, χωρίς να ακουστώ ψώνιο, ότι μπορώ να κρίνω με μεγάλη ακρίβεια αν ένα υγρό είναι τελικά μεταξωτή κορδέλα ή φύκι. Και αυτό, χωρίς να λάβω υπόψιν το αν μια γεύση μου αρέσει ή όχι. Εκτός φυσικά αν πρόκειται για βουτυρόκρεμες, οπότε φεύγει άμεσα από μπροστά μου γιατί εκεί δεν το χω!
Το θέμα εξέλιξης, είναι μια πονεμένη ιστορία, ιδιαίτερα γι αυτούς που ξεκινήσαμε το άτμισμα με κάτι μηχανήματα τα οποία σήμερα μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Και πάλι, υπήρχαν και ατμιστές ακόμα πιο πριν με κάτι εργαλεία τα οποία για να καταφέρεις να τα χρησιμοποιήσεις, έπρεπε να κάψεις κάνα δυο κτ πρώτα για να ηρεμήσεις από τα νεύρα! Μπορεί να ζηλεύω λίγο τους ατμιστές που ξεκινάνε τώρα με τις επιλογές που έχουν. Και αυτοί όμως, θα ζήλευαν την ικανοποίηση που νιώσαμε όταν τα καταφέραμε με κείνα τα μηχανήματα. Αν ήξεραν!
Ο καταναλωτισμός, υπέρ ή απλός, είναι απλά μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής και στυλοβάτης της αγοράς. Και θέτω ένα παράδειγμα κάπως σουρεάλ, βασισμένο στις "αθάνατες λάμπες" που είχαν κάποτε κατασκευαστεί στην Ανατολική Γερμανία. Κατά μέσο όρο, ένας ατμιστής χαλάει περί τα €1000 τον πρώτο του χρόνο. Έστω λοιπόν ότι έβγαινε ένα μοντ το οποίο δεν θα χρειαζόταν ποτέ καινούρια μπαταρία, η πλακέτα του θα αναβαθμιζόταν συνεχώς μέσω pc ώστε να καλύψει κάθε ανάγκη, τα σπειρώματα θα ήταν πραγματικά αθάνατα και γενικά δεν θα πέθαινε ποτέ ενώ θα συμβάδιζε πάντα με τις τεχνολογικές εξελίξεις λόγω των αναβαθμίσεων. Επάνω, ένας ατμοποιητής που δεν θα χρειαζόταν αλλαγή σε σύρμα και απορροφητικό υλικό, το Άγιο Δισκοπότηρο ένα πράμα, που θα διαρκούσε μια ζωή. Πόσα θα ήσασταν διατεθιμένοι να πληρώσετε ντούκου γι αυτό το συνδυασμό, γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστείτε
ποτέ τίποτα άλλο εκτός από υγρά? Έβαλα και τον ατμοποιητή στην εξίσωση, για να μην πεταχτούν διάφοροι και μου πουν "ευκολάκι, €300 και παίρνεις προβάρι"...
Και επί προσωπικού: IreneS, αν το Reserve Edition IV (10+σήμεραααααα) είναι το ίδιο με το προηγούμενο, ετοιμάσου για τα καλύτερα €37,00 που άτμισες ποτέ!