Πάντως στην έρευνα του Φαρσαλινού το 2014 γράφει:
They were slightly lower than the strict NIOSH-defined safety limits for occupational exposure and 100 and 10 times lower compared to smoking respectively; however, 47.3% of DA and 41.5% of AP-containing samples exposed consumers to levels higher than the safety limits.
Δηλαδή παρόλο που τα υγρά είχαν 10 με 100 φορές λιγότερο diacetyl και acetyl σε σχέση με το τσιγάρο, το 50% περίπου των υγρών ξεπερνούσαν τα όρια ασφαλείας.
Δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο να ψάχνουμε για υγρά χωρίς καθόλου διακετύλιο.
Στην έρευνά του Φαρσαλινού κυρίως οι γλυκές γεύσεις είχαν πρόβλημα, στην νέα μελέτη του harvard περισσότερο πρόβλημα υπήρχε στις φρουτένιες.
Οπότε από τις ως τώρα μελέτες αυτό που συμπεραίνω εγώ είναι ότι στα καπνικά αρώματα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να περιέχονται επιβλαβείς ουσίες(καθώς έχω και κάποιες επιφυλάξεις για τις αναλύσεις που αναρτούν οι ίδιες οι εταιρείες που τα πουλάνε).
Φυσικά όσο λιγότερο άρωμα βάζεις τόσο το καλύτερο.