Αυτό που λένε οι Κινέζοι και αυτό που κανείς της Φίλιπ Μόρις δεν δείχνει.Η φωτογραφία που ζητούσα και πουθενά δεν έβρισκα.
Μία φωτογραφία 1000 λέξεις.
Προσωπικά δεν με ανησυχεί πολύ η μαυρίλα (έστω καφετίλα να μην παρεξηγηθούν κάποιοι) στο φίλτρο.
Με ανησυχεί η καρβουνίλα του καπνού που ένας θεός ξέρει τι μεταδίδει στον καπνιστή.
Φίλε Γιώργο καλημέρα,
Για να σου λύσω τις απορίες ως προς τι μεταδίδει στον καπνιστή η "καρβουνίλα" που αναφέρεις θα σου πω μετα βεβαιότητος ότι στο IQOS υπάρχει παρουσία
ακρολείνης,
αμμωνίας,
φορμαλδεϋδης,
νιτροζαμινών και λοιπών ουσιών που σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο
σύμφωνα με τις δικές τους έρευνες περιορίζονται σε ποσοστό πάνω από 90%. Επίσης το μονοξείδιο του άνθρακα (για όσους γνωρίζουν τι ακριβώς προκαλεί και πως παράγεται) είναι κάτω από 5% σε σχέση με ένα συμβατικό τσιγάρο.
Γι αυτό και το προμοτάρουν ως προϊον μειωμένου ρίσκου και όχι ως κάτι εντελώς αβλαβές.
Θα το ξαναπώ για όποιον ψάχνετε για ιατρικά θέματα ότι
όλες τους οι έρευνες κλινικές και εργαστηριακές είναι ανοιχτές για έρευνα ενημέρωση και επαλήθευση για όποιον ενδιαφέρεται και πίστεψε με αριθμούν εκατομμύρια σελίδων οι οποίες έχουν ήδη δοθεί για έγκριση στον FDA.
Στην "καρβουνίλα" που αναφέρεις δεν υπάρχει καύση ούτε παρουσία στάχτης υπάρχει μόνο αφαίρεση της υγρασίας του καπνού και αν γνώριζες από vaporizers
σαν τον PAX2 τον οποίο και χρησιμοποιώ περιστασιακά με καπνό πίπας θα έβλεπες πάνω κάτω το ίδιο χρώμα μετά την θέρμανση μόνο που στον PAX δεν υπάρχουν φίλτρα για να συγκρατήσουν μέρος των ύποπτων συστατικών και εκεί επίσης η πρόσληψη της νικοτίνης μπορεί να φτάσει να είναι και πολαπλάσια ενος κανονικού τσιγάρου μιας και δεν υπάρχει καύση στους 190 με 200 βαθμούς που λειτουργώ τον PAX. Πάνω από τους 210 βαθμούς υπάρχει κίνδυνος καύσης σε όλα τα vaporizers επιπέδου PAX είτε μέσω επαφής του υλικού είτε μέσω θερμού αέρα ανάλογα τι τεχνολογία χρησιμοποιούν. Και δεν μιλάω για κινεζιές (ντροπή να τα ονομάζουν vaporizer) που στοιχίζουν 15€ και χρησιμοποιούν αντί για κεραμικό φουρνάκι αντίσταση. Ένας καλός vaporizer κοστίζει πάνω από 200€..
Το IQOS βέβαια λειτουργεί με 300+ γι' αυτό και η παρουσία των πολαπλών φίλτρων. Και εκεί όμως το έχουν ψάξει και έχουν στα χέρια τους όλες τις απαραίτητες μελέτες για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καύση παρά μόνο θέρμανση του καπνού.. Δεν είναι ηλίθιοι μην τους υποτιμάς. Καπνοβιομηχανία είναι με τους μεγαλύτερους τζίρους στον κόσμο.
Το να κάνουμε εμείς τους επιστήμονες ανοίγοντας φίλτρα και βγάζοντας συμπεράσματα είναι τουλάχιστον ανώφελο..
Έχω κι εγώ φωτογραφίες των φίλτρων μου που δείχνουν όπως σου ξαναείπα το τελικό φίλτρο μου να μένει εντελώς λευκό.
Ή "σχεδόν λευκό" όπως είπε και ο φίλος που τις ανέβασε για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του.
Δεν τις ανεβάζω όμως γιατί σου εξήγησα τους λόγους. Άλλωστε στην εποχή του Internet ο καθένας μπορεί να βρει τις απαντήσεις που θέλει μόνος του με λίγο μελέτη και λίγο παραπάνω ψάξιμο..
Και για να το κλείσουμε το θέμα
με το πόσο άσπρα είναι τα φίλτρα γιατί το θεωρώ λίγο οξύμωρο,
υπάρχει βίντεο τους που δείχνει αυτό που ψάχνεις τόσο καιρό να βρεις και λες πως δεν το βρίσκεις.
Αν μου επιτραπεί μπορώ να το παραθέσω..για να σου λυθούν οι απορίες.
Την καλημέρα μου φίλε Γιώργο.