Γενικά στο άτμισμα, το ζητούμενο αποτέλεσμα είναι σε watt. Ρυθμίζοντας τα watt ρυθμίζεις και την ατμιστική αίσθηση που παίρνεις. Τα volt είναι ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζεις τα watt. Δλδ, όταν έχεις το svd στη λειτουργία watt και του δίνεις μια τιμή, αυτό διαβάζει την αντίσταση και υπολογίζει πόσα volt πρέπει να δώσει για να πετύχει τα ζητούμενα watt, σύμφωνα με τον τύπο
W=V*V/R. Εν κατακλέιδι, η διαφορά τους είναι ότι εάν ρυθμίσεις watt έχοντας πάνω έναν ατμοποιητή, τον ξεβιδώσεις και βάλεις άλλον με διαφορετική αντίσταση, τότε το svd θα ρυθμίσει αυτόματα τα volt ώστε να σου δώσει τα watt που του έχεις πει. Ενώ αν κάνεις το ίδιο σε λειτουργία volt, τότε θα πάρεις ίδια volt, αλλά θα αλλάξουν τα watt στα οποία ατμίζεις.
Παράδειγμα: Ατμο με 2 Ωμ αντίσταση, το ρυθμίζεις στα 8 watt. Το svd τότε δίνει 4 volt. Αν αλλάξεις τον άτμο με κάποιον που έχει 2,5 Ωμ αντίσταση, το svd θα «αυτορυθμιστεί» για να σου δώσει τα 8 watt που του έχεις ζητήσει, δίνοντάς στην έξοδό του 4,5 volt.
Αντιθέτως σε ρύθμιση volt έχουμε (ας πούμε ότι το ρυθμίζεις στα 4 volt):
με Ατμο 2 ΩΜ και 4 volt από το svd, παίρνεις 8 watt
Αν τώρα βάλεις τον άτμο με τα 2,5 Ωμ έχεις πάλι 4 volt, γιατί αυτά έχεις πει στο svd να διατηρήσει σταθερά, οπότε παίρνεις 6,4watt.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Γενικά, για να μην παιδεύσαι, βάλ' το σε λειτουργία watt για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Όσο για το άλλο ερώτημά σου, νομίζω ότι το svd όταν περνάει από λειτουργία volt σε λειτουργία watt, «μηδενίζει», πηγαίνοντας αυτόματα στη χαμηλότερη ρύθμιση.
Για απορίες για το svd, πάντως, καλύτερα γράφε
εδώ.