Έχω παρατηρήσει, πως όσο περνάει ο καιρός, δυσκολεύομαι να πω την αναλογία νικοτίνης που προτιμώ. Πιο παλιά τα πράγματα ήταν απλά, VG/PG αναλογία μόνο αν άλλαζε κάποιος την νικοτίνη του.
Τώρα όμως με την πληθώρα ατμοποιητών, και/ή τρόπου σεταρίσματος στους επισκευάσιμους, αυτό μπερδεύεται λίγο. Υπάρχουν ατμοποιητές που επιβάλλουν εισπνοή στο πνευμόνι, όπου η νικοτίνη πρέπει να μειωθεί δραματικά. Άλλοι πάλι προσφέρουν απίστευτη γέυση, αλλά χρειάζεται να ανεβάσεις λίγο τα milligram σου για να καταλάβεις στο λαιμό σου μια αίσθηση χτυπήματος. Προστίθεται ο παράγοντας στήσιμο σε μία από τα ίδια. Τρεις παράγοντες, κι εγώ πλέον με κατοχή πολλών ατμοποιητών, δοκιμών σε σεταρίσματα και VG/PG αναλογία σε υγρά, έχω αρχίσει και χάνω τον έλεγχο. Ένα ακόμα στοιχείο, θέλουμε τα καπνικά δυνατά, αλλά τα μενθόλης όχι, τα φρουτένια τα προτιμάμε light κτλ...
Με δεδομένο λοιπόν ότι εγώ θα ψηφίσω πως έχω μπλέξει τα μπούτια μου, και έχω 5%, 8%, 10% και 12% που άτμιζα σήμερα (όλα με το ίδιο επίπεδο ικανοποίησης χτυπήματος), θα με ενδιέφερε να ξέρω αν βρίσκονται κι άλλοι στη θέση να γράφουν πάνω στο μπουκαλάκι DIY τους (γιατί τα έτοιμα το γράφουν έτσι κι αλλιώς) και τη νικοτίνη που το φτιάξανε.