Καλημέρα.
Έχω παρασκευάσει και γω τον συγκεκριμένο κλώνο κάπως πιο "ελαφρύ" για καθημερινή - ολοήμερη χρήση μιας και ατμίζω μόνο καπνικά.
Οι αναλογίες που δοκίμασα μετά από ωρίμανση 20 ημερών τον τελευταίο μήνα με αρώματα ΤΡΑ είναι:
RY4 Double 8%
Graham Cracker 1,2 %
Cotton Candy 1,5 %
Acetyl Pyrazin 2%
Βάση PG/VG - 65/35, 8mg
Συνολικό ποσοστό αρωμάτων 12,7 %, νομίζω είναι αρκετό...
Για να αιτιολογήσω και τα ποσοστά:
Σε παλαιότερη δοκιμή μου φάνηκε ότι το Graham Cracker σε αναλογία 2 % ήταν αρκετά δυνατό και έβγαζε αρκετή μπισκοτίλα.
Το Cotton Candy (μαλλί της γριάς) αντί για Εthyl Maltol, είναι οι γλυκές νότες που προσδίδει κατά την εκπνοή και για μένα το 1,5 % είναι αρκετό.
Το RY4 Double δεν είναι δυνατό, αλλά από μόνο του είναι αρκετά πολύπλοκο σαν άρωμα και για τα προσωπικά μου γούστα όταν πρόσθετα στη συνταγή μου 2ο ή και 3ο καπνικό γινόταν ένα μπάχαλο. Το έχω χρησιμοποιήσει και σε μεγαλύτερες αναλογίες μέχρι 10 % αλλά με 8 % με καλύπτει (δεν με κουράζει)
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει ούτε μια φορά το Tribeka της Halo!!!!!!!!
Επειδή όμως είναι τόσο δημοφιλές σαν καπνικό και επειδή ασχολούμε με DIY, ήταν η βάση μου για να αρχίσω τα κλωνομαγειρέματα και να καταλήξω σε κάτι που να μου αρέσει.
Τα πειράματα διήρκησαν σχεδόν 2,5 μήνες, χρησιμοποίησα και αρκετά άλλα αρώματα που βρήκα σε κλωνοσυνταγές ανά τον κόσμο και τελικά κατέληξα στα παραπάνω αρώματα - ποσοστά και το αποτέλεσμα πάντα για τα δικά μου γούστα με έχει ενθουσιάσει.
Να σημειώσω και να τονίσω ότι προσπάθησα να παρασκευάσω ένα υγρό σύμφωνα με τα προσωπικά μου γούστα που να μην κουράζει, για ολοήμερο άτμισμα δεν προσπάθησα να αντιγράψω το Τribeka που δεν έχω καν ατμίσει.
Μπορείτε και σεις να το δοκιμάσετε με την προσθήκη αρωμάτων σε μικρά ποσοστά και αναλόγως τα γούστα αν δεν σας καλύπτει προσθέτετε άρωμα για να φθάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτά τα λίγα και καλά ατμομαγειρέματα