Καλησπέρα στη παρέα των αντιγραφέων (ή και κλώνων για τους λάτρεις των Star Wars)!
Σε κάθε περίπτωση αντιγραφής έτσι και σε αυτή των υγρών....ή θα σωθείς....ή θα πνιγείς....
Οι πρώτες μου, παιδικές, απόπειρες να ασχοληθώ με τα DIY υγρά ήταν επιτυχείς, οπότε λέω σιγά σιγά να ασχοληθώ με κάποιες ποιο advanced!
Κίνητρο για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η δοκιμή 2 κλώνων του antonisk (castlelong και tribeca) που μου παραχώρησε ο alexakisdim.
Η δοκιμή έγινε με τον ταπεινό εξοπλισμό μου...iStick 30w + Nautilus mini και iStick 50w + Delta 23.
Castlelong Copy
Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.
Θεωρώ υποχρέωση όμως να αναφέρω ότι δεν έχω πολλά ατμιστικά χιλιόμετρα και δεν έχω δοκιμάσει το αυθεντικό!
Πάραυτα, γευστικά/ατμιστικά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη αρωμάτων, χορταστική και ισορροπημένη χωρίς υπερβολικά στοιχεία.
Για πρώτη φορά κατάλαβα αυτό που αναφέρεται ως επίπεδα γεύσης.
Στο Ναυτίλο κυριαρχούσε η γεύση του μπέρμπον, σε δεύτερο χρόνο έρχονταν η γεύση της καρύδας και σε τρίτο τα υπόλοιπα στοιχεία σαν σύνολο. Από την αρχή υπήρχε μια διακριτική αίσθηση "ξύλου...βαρελιού...ψημένου"...κάτι τέτοιο.
Στο Δέλτα ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Η τονικότητα των γεύσεων ήταν λίγο μειωμένη σε σχέση με το Ναυτίλο. Κυριαρχούσε η γεύση της καρύδας, σε δεύτερο χρόνο έρχονταν η γεύση του μπέρμπον και σε τρίτο τα υπόλοιπα στοιχεία σαν σύνολο. Η διακριτική αίσθηση "ξύλου...βαρελιού...ψημένου" είχε μειωθεί, δεν ήταν όμως απούσα.
Tribeca Copy
Έχοντας στη διάθεσή μου (και στα τανκ μου) το αυθεντικό, η σύγκριση ήταν άμεση.
Δυστυχώς δεν έχω να πω πολλά για το συγκεκριμένο κλώνο...
Το πρώτο πράγμα που μου έκανε αίσθηση ήταν το χρώμα...αρκετά διαφορετικό...το αυθεντικό είναι κίτρινο...ο κλώνος ήταν αρκετά ποιο σκούρος.
Η γεύση του ήταν υποτονική και αρκετά επιφανειακή, σε γενικές γραμμές προσέγγιζε αλλά του έλειπε κάτι...αυτό το αδιευκρίνιστο κάτι.
Ίσως όμως και να φταίει ότι ατμίζω το αυθεντικό όλη μέρα...οπότε έχω αρχίσει να χάνω τις γεύσεις του.
Πολύ καλή προσπάθεια!
Αυτά λοιπόν από εμένα, ελπίζω να μη σας κούρασα. Τυχών ατοπήματα ελπίζω να τα δείτε με χαλαρότητα καθ ότι είναι η πρώτη προσπάθεια να γράψω κάτι σχετικό με υγρά...
Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον antonisk και τον alexakisdim για την δημιουργία και την διάθεση των υγρών , καθώς και όλους εσάς που μας δίνεται κίνητρα να συνεχίσουμε να ατμίζουμε ποιοτικά!