Θα σου πρότεινα για αρχή να φτιάξεις ένα μικρό πείραμα. Τα υλικά χωρίς τη βανιλίνη και να δοκιμάσεις.
Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο 2-3 ml , δοκίμασε το χωρίς ωριμάνσεις , κτλ να δεις να ακούς τις γεύσεις
και μετά εφόσον ρυθμίσεις τα μικρά δειγματάκια σου σε ένα που είναι αυτό που σε ικανοποεί κάνε το scale
up σε μεγαλύτερη ποσότητα. Είναι βασικό κομμάτι της διαδικασίας που χρησιμοποιώ εγώ. Τα υγρά μου
στην αρχή από το χαρτί σε συνταγή δεν ξεπερνάει κανένα τα 2ml. Μετά αφού τα φέρω εκεί που μου αρέσουν
με οικονομικό τρόπο (χωρίς να ξοδεύω και άρωμα) και αφού έχουν φάει νεροχύτη αρκετά από αυτά
βάζω τις τελικές πινελιές.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
'Nana Cream Bombies Cloneκάποιες σημειώσεις για ένα από τα ποιο δημοφιλή υγρά στην Αμερική τους τελευταίους μήνες. Το υγρό δεν υπάρχει Ελλάδα και δεν το έχω δοκιμάσει ως ορίτζιναλ για να εκφέρω άποψη. Ένας φίλος που το δοκίμασε ξετρελάθηκε και μου έφερε τα αρώματα για να το φτιάξω το κλώνο.
H συνταγή είναι σχετικά πολύ απλή.
5.0% LA Banana Cream
3.0% TFA Dragon Fruit
7.0% TFA Strawberry
1 σταγόνα Citric Acid / ml
30pg / 70vgΚάνω review το κλώνο αν και προσωπικά δεν με ενθουσίασε (τον φίλο πολύ και μου είπε μάλιστα ότι είναι και κοντά στο ορίτζιναλ) γιατί βλέπω ότι σε αρκετούς αρέσει η vg ή ακόμη περισσότερο θέλουν να κόψουν την γλυκάδα που ως vg είναι λογικό να βγάζει. Θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί.Γευστικά θα το χαρακτήριζα ως μία απαλή κρέμα μπανάνα με ένα πολύ όξινο τελείωμα από το dragon fruit και την φράουλα όπου όπως καταλαβαίνετε μπαίνει μέσα και το ξινό και το κάνει πολύ ποιο δυνατό ως υγρό.Σε σχέση με τα υλικά το challenge είναι η Banana Cream της Lorann , την έφεραν από Αγγλία. Τα άλλα δύο αρώματα της TPA βρίσκονται παντού ενώ για το κιτρικό οξύ επίσης διαθέσιμο σχεδόν παντού.Η συνταγή δοκιμάστηκε και με άλλες αναλογίες , και διαφορετικές μπανάνες (όπως το banana cream της TPA) και είναι σχετικά κοντά αλλά το βασικό υλικό που πρέπει να μείνει το ίδιο είναι η φράουλα της TPA. Σε όλες τις άλλες φράουλες άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες. Είναι τόσο ισχυρά και τα 4 συστατικά που λίγο να ξεφύγει η φράουλα το υγράκι αποχωρεί για νεροχύτη. Συνολικά όμως αν θα άλλαζα με κάτι την μπανάνα της Λοράν θα ήταν με αυτή της TPA.Ανακάτεμα. Χρειάζεται είναι βαρύ χέρι με αντοχή είτε αναδευτηράκι για καμία ώρα τουλάχιστο. Και αυτό παίζει ρόλο. Ωρίμανση ή steeping ή περίμενε. Το δοκίμασα μετά την παρασκευή. Η ξυνίλα είναι απίστευτη από τα αρώματα και το κιτρικό. Το δοκίμασα μετά από 5 μέρες , αντέχεται αλλά και πάλι ξυνίλα φουλ. Περίπου 10 μέρες και μετά γίνεται υποφερτό για τα δικά μου γούστα. Που και σε ποιους πιθανόν να αρέσει. Θεωρώ σε όσους ατμίζουν σκέτη γλυκερίνη. Αυτό το έξτρα γλυκό της βάσης με το νερό και τα όξινα του αρώματος προσωπικά με ευχαρίστησαν πολύ περισσότερο από τη προτροπή 30-70 του κλωνοποιού. Σε όσους ατμίζουν 50-50 θεωρώ ότι θα πρέπει να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου κιτρικό ή τουλάχιστο το μισό.Κλεινοντας το θεωρώ ένα τίμιο υγρό. Μία διαφορετική πρόταση θα το ονόμαζα. Θεωρώ ότι σε κάποιους θα αρέσει πολύ σε κάποιους άλλους καθόλου.Εγκυκλοπεδικά είναι μία πολύ καλή λύση για όσους ξεκινούν το DIY κατά την άποψη μου για να παίξουν με τα ποσοστά και να διαπιστώσουν από μόνοι τους πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει 1-2 σταγόνες αρώματος ακόμη και στα 10ml και πόσο εύκολα αλλάζει η ισοροποία από αυτή τη εξτρά σταγόνα. Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος ότι μπορεί κάποιος να φτάσει το μείγμα του σε ένα αποτέλεσμα αρκετά καλό για ένα ευχάριστο διάλειμα από τα καπνικά του. Σε όσους δεν αρέσει ο κλώνος , η μπανάνα , η φράουλα και το dragonfruit άνετα θα σας φανούν χρήσιμα είτε μόνα τους είτε σε κάποια άλλη μίξη μελλοντικά.Μία φωτό από το τελικό αποτέλεσμαΚαλά ανακατέματα...