vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

223 επισκέπτες, 6 χρήστες
Buliwyf, lagoudakis, manos145, maprix, camber, infierno

Ανάλυση-Αξιολόγηση των δυνητικά επιβλαβών συστατικών των υγρών αναπλήρωσης η/τ

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

  • *****
  • 892
  • Φύλο: Άντρας
Καλησπέρα σε όλους.
Συγγνώμη που εξαφανίστηκα αλλά οι υποχρεώσεις είναι πλέον τόσες πολλές που δεν υπάρχει χρόνος ούτε για κάλυψη φυσικών αναγκών.... :)) :))

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, και παρουσιάστηκε στο συνέδριο Global Forum on Nicotine που πραγματοποιήθηκε πριν 15 μέρες περίπου στη Βαρσοβία. Επίσης έχει κατατεθεί προς δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Nicotine and Tobacco Research, από τα πιο γνωστά περιοδικά παγκοσμίως στις μελέτες νικοτίνης και τσιγάρων.

Συλλέξαμε 159 υγρά (και συμπυκνωμένες γεύσεις) από όλο τον κόσμο. Όλα ήταν γλυκιές γεύσεις (καραμέλες, κρέμα, γάλα, βουτυρώδη, καφές, καπουτσίνο κλπ). Τα δείγματα αναλύθηκαν για την παρουσία διακετύλιου (Diacetyl) και acetyl propionyl (που χρησιμοποιείται ευρέως ως υποκατάστατο του diacetyl αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι προκαλεί τα ίδια προβλήματα στο αναπνευστικό).
Από τα 159 υγρά, το 74% περιείχε diacetyl και/ή acetyl propionyl. Περισσότερο βρήκαμε diacetyl. Ως μέσος όρος, τα επίπεδα ήταν 100 φορές λιγότερα από το κανονικό τσιγάρο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις τα επίπεδα ήταν τελείως ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ κι πολύ παραπάνω από τα κανονικά τσιγάρα
Πολλά από τα δείγματα που βρήκαμε να περιέχουν diacetyl προήλθαν από κατασκευαστές που δήλωναν ξεκάθαρα στα site τους ότι τα υγρά τους δεν περιέχουν diacetyl.

To συμπέρασμα κατά την γνώμη μας είναι πως πρέπει να πραγματοποιείται έλεγχος ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΤΙΔΑ αρώματος, σε όλα τα αρώματα, και να δημοσιεύεται επίσημα το αποτέλεσμα ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να επιλέγει σύμφωνα με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ κι όχι με προφορικές διαβεβαιώσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2014, 13:21 από kfarsal »

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

  • *****
  • 6435
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Μάλλον καλά κάνουν όσοι ατμίζουν σκέτη VG από φαρμακείο (άντε και με λίγο άρωμα)...
Θα έχουμε κάποιο online link για τα αποτελέσματα της μελέτης? Θα γίνει γνωστό σε ποιά υγρά βρέθηκαν αυτές οι ουσίες?


Αποσυνδεδεμένος eliaspage

  • **
  • 264
  • Φύλο: Άντρας
Θα ήθελα και εγώ όπως πιστεύω και οι περισσότεροι να μάθουμε πια εταιρία είναι αυτή για την προφύλαξή μας  :hmmm: 

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

  • *****
  • 892
  • Φύλο: Άντρας
Τι εννοείς ποια εταιρία;
Πήραμε δείγματα από 36 εταιρίες, από 6 ευρωπαικές χώρες και από τις ΗΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος eliaspage

  • **
  • 264
  • Φύλο: Άντρας
Για τα δείγματα που τα επίπεδα ήταν τελείως ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ κι πολύ παραπάνω από τα κανονικά τσιγάρα.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

  • *****
  • 6435
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Θεωρώ οτι για όλες τις εταιρείες των οποίων τα υγρά αναλύθηκαν θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση, τόσο για αυτές που τηρούσαν αυτά που έλεγαν για τα συστατικά που χρησιμοποιούν όσο και για αυτές που δεν το έκαναν.

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

  • *****
  • 892
  • Φύλο: Άντρας
H ενημέρωση δεν μπορεί να γίνει από μια δειγματοληπτική μελέτη που κάναμε. Πήραμε 159 υγρά από 36 κατασκευαστές, που μπορεί να είναι τεράστιος αριθμός για μια μελέτη αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στα όσα κυκλοφορούν.
Η ενημέρωση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα αλλά και επιδίωξη των ατμιστών. Ζητήστε αποτελέσματα αναλύσεων και μετά αγοράστε. Αν κάποιος δεν έχει, άλλος μπορεί να έχει. Εφόσον ξεκινήσει αυτό συστηματικά από τους ατμιστές, στο τέλος όλοι θα αναγκαστούν να κάνουν αναλύσεις για να μπορέσουν να παραμείνουν στην αγορά!!!

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

  • *****
  • 6435
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Δηλαδή ο σκοπός της μελέτης ποιός ήταν? Να αναδειχθεί αν υπάρχουν ή όχι κάποια επιβλαβή συστατικά στα ατμιστικά υγρά που ελέγχθηκαν, αλλά να μην γνωρίζει ο τελικός χρήστης ποιά ήταν αυτά τα υγρά?
Λίγο δώρον άδωρον το βλέπω, αν μου επιτρέπεται η έκφραση.
Τα 159 υγρά μπορεί να μην είναι τίποτε, αν όμως εγώ ατμίζω 2-3 από αυτά και περιέχουν επιβλαβή συστατικά, θα συνεχίσω να μην το γνωρίζω.
Ποιός ο λόγος της ανεξάρτητης έρευνας, θα αρκούσε απλά να ζητάμε πιστοποιήσεις από τους κατασκευαστές.
Υπάρχει κάποιο νομικό θέμα το οποίο σας αποτρέπει από την ανακοίνωση των στοιχείων? Αν ναι, αυτό θα το καταλάβαινα κάπως.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς έχετε το μαχαίρι και το καρπούζι, και αν μη τι άλλο, έστω και χωρίς ονομαστικά στοιχεία μας δίνετε το έρισμα να είμαστε πιο υποψιασμένοι και προσεκτικοί στις αγορές των ατμιστικών υγρών μας. Για αυτό και μόνο σας ευχαριστώ για την  προσπάθειά σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2014, 14:25 από thenetpoet »

Αποσυνδεδεμένος apoplous

  • **
  • 141
  • Φύλο: Άντρας
  • DD+ODYSSEUS -dual coil-mini&more-egoT-want-titan
Με όλό τον σεβασμό, νομίζω πως αν υπάρχει κάτι το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ,  αυτό θα ήταν το να μην δημοσιευτεί η πλήρης λίστα των υγρών που ελέγθηκαν.

Αποσυνδεδεμένος eliaspage

  • **
  • 264
  • Φύλο: Άντρας
Μα ίσα ίσα που αν δημοσιευθούν τα ονόματα των εταιριών που ελέχθησαν κάποια υγρά τους και βγήκαν καλά τα αποτελέσματα θα είναι πολύ υπέρ τους ως αναφορά τον τελικό καταναλωτή της εν λόγο εταιρίας.

Αποσυνδεδεμένος vag21

  • ****
  • 1454
  • Φύλο: Άντρας

Πολλά από τα δείγματα που βρήκαμε να περιέχουν diacetyl προήλθαν από κατασκευαστές που δήλωναν ξεκάθαρα στα site τους ότι τα υγρά τους δεν περιέχουν diacetyl.


εδω κυριως ειναι μονοδρομος η αποκαλυψη.

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

  • *****
  • 892
  • Φύλο: Άντρας
Ο σκοπός της έρευνας ήταν μέσω δειγματολειπτικού ελέγχου να διαπιστώσουμε αν και πόσο πρόβλημα υπάρχει στις γλυκιές γεύσεις υγρών που κυκλοφορούν στην αγορά.
Πήραμε δείγματα από 36 εταιρίες, επί συνόλου μερικών χιλιάδων που υπάρχουν στην αγορά. Ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε για τα χρήματα που διαθέταμε μέσω του crowdfunding (είχαμε ξεκινήσει με σκοπό να μαζέψουμε 50 δείγματα και τελικά μαζέψαμε 159).

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλη την αγορά, και δεν ήμαστε υπεύθυνοι που υπάρχουν τόσες χιλιάδες κατασκευαστές και τόσα διαφορετικά υγρά. Τί νόημα έχει μια τέτοια λίστα; Σκοπός δεν ήταν να βρούμε ποιοι μπορεί κατά σύμπτωση να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα υγρά που εξετάσαμε. Σκοπός είναι να δούμε πόσο έντονο είναι το πρόβλημα γενικά (μέσω δειγματοληπτικού ελέγχου) και να προτείνουμε μια ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ, που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι.
Κατά τα άλλα, καλό είναι να σκεφτείτε όλοι οι ατμιστές πόσες φορές έχετε ζητήσει αποδείξεις ότι τα υγρά είναι χωρίς διακετύλιο? Πόσες φορές στα φόρουμ ή σε παρουσιάσεις προϊόντων αναφέρεται η πραγματοποίηση ή όχι αναλύσεων από τον κατασκευαστή; Πότε αποτέλεσε για τους ατμιστές κριτήριο επιλογής η παροχή πληροφοριών για την ασφάλεια και την ποιότητα των υγρών?

Και για να δείτε πόσο ανωφελο είναι αυτό που ζητάτε, από τις 36 εταιρείες που εξετάστηκαν, βρήκαμε διακετύλιο ή/και acetyl propionyl σε τουλάχιστον 1 υγρό στις 35 εταιρίες. Η μία που δεν είχε, προέκυψε απλά επειδή πήραμε 2 μόνο υγρά τους. Αν παίρναμε παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα βρίσκαμε και σε αυτή. Άρα τί προτείνετε; Να βγάλω την λίστα με τους 36 ώστε να αγοράζετε από τους άλλους που απλά δεν ξέρετε αν έχουν??

Συγγνώμη αν είμαι λίγο απότομος, αλλά πρέπει επιτέλους ως ατμιστική κοινότητα να εξεγερθείτε, να αλλάξετε τρόπο προσέγγισης στις αγορές σας, να εξαναγκάσετε τις εταιρίες να κάνουν ελέγχους και να επιβραβεύετε όσους το κάνουν. Αν δεν τα κάνετε αυτά, δεν φταίνε οι εταιρίες που προτιμούν να κερδίζουν παρά να ξοδεύουν σε αναλύσεις που δεν τους δίνει κανένας καταναλωτής σημασία, και σίγουρα δεν φταίνε εκείνοι που διαπιστώνουν το πρόβλημα, το εκθέτουν και ενημερώνουν....

Αποσυνδεδεμένος vag21

  • ****
  • 1454
  • Φύλο: Άντρας
εχεις δικιο γιατρε μου σε αυτα που λες και καλο θα ηταν να ξεραμε και τι πιστοποιησεις χρειαζεται να ζηταμε απο τις εταιρειες.


αλλα σε αυτο που αναφερω στο παραπανω μηνυμα ειναι μονοδρομος η δημοσιοποιηση.γιατι το να λενε οτι δεν εχουν και να εχουν ειναι εξαπατηση.

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

  • *****
  • 892
  • Φύλο: Άντρας
Με λίγα λόγια, θα σας πω το εξής:
Οι μόνοι που σίγουρα δεν θα περιέχουν διακετύλιο και acetyl propionyl στα υγρά τους είναι όσοι δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα αναλύσεων στο σαιτ τους, με τα αποτελέσματα να αφορούν το  batch που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πιθανό να έχουν, και κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει αν έχουν ή δεν έχουν...

Εμείς ανακαλύψαμε και παρουσιάσαμε το πρόβλημα. Ο κάθε ατμιστής πρέπει να κάνει τον τροχονόμο για τον εαυτό του και να διασφαλίσει ο ίδιος την ποιότητα των υγρών που αγοράζει με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει από τους κατασκευαστές.

Βαγγέλη, τουλάχιστον το 80% των εταιριών (μάλλον παραπάνω από το 80%) το αναφέρουν επίσημα στο σαιτ τους. Δεν ισχύει λοιπόν.... Δεν τους κατηγορώ ότι ψεύδονται, απλά είχαν άγνοια, όπως έχουν άγνοια και οι ατμιστές. Δικαιολογείται αυτή τους η άγνοια; Όχι βέβαια. Τουλάχιστον όμως, ελπίζω με αφορμή αυτή τη δημοσίευση να λυθεί το πρόβλημα....

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

  • *****
  • 6435
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Συνεπώς αν οι 35 στους 36 είτε λένε ψέματα είτε δεν θέλουν / μπορούν να ελέγξουν τις πρώτες ύλες τους θα ισχύει λίγο πολύ το ίδιο και για τις υπόλοιπες εταιρείες.
Να το γυρίσουμε σε σκέτη VG να τελειώνουμε ρε παιδιά.

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Γλυκερίνη για αραιωμα ή Βαση. Ιδιοκατασκευές υγρών 132 50492 Τελευταίο μήνυμα Φεβρουαρίου 04, 2025, 22:36
από SAGITARIUS
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4933 626012 Τελευταίο μήνυμα Φεβρουαρίου 03, 2025, 04:22
από chkontog
Θήκες αποθήκευσης και μεταφοράς (E-cases). Διάφορα άλλα αξεσουάρ κτλ. 335 100024 Τελευταίο μήνυμα Φεβρουαρίου 02, 2025, 16:14
από vag21
Eviva V2 By Atmistique [Με φιτιλοαντίσταση] 1362 191144 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 26, 2025, 15:19
από panaulis
Kayfun Lite by SvoёMesto [Με φιτιλοαντίσταση] 5722 502474 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 24, 2025, 13:25
από g10rg0s
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τεχνικά θέματα αντιστάσεων [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3149 320710 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 23, 2025, 20:03
από Chris66
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3096 394164 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 23, 2025, 00:39
από Kwstasmaiden
HELLVAPE FAT RABBIT SOLO 2 RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 0 417 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 21, 2025, 18:09
από zamploutos
HELLVAPE DEAD RABBIT MTL 2 RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 2 6427 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 21, 2025, 17:00
από zamploutos
GEEKVAPE AEGIS BOOST 3 KIT [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 0 440 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 21, 2025, 15:39
από zamploutos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10858 1791016 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 19, 2025, 20:18
από e-akapnos
Service ηλεκτρονικων mod [Ηλεκτρονικά mods] 59 25537 Τελευταίο μήνυμα Ιανουαρίου 16, 2025, 17:07
από Antiprosopos