@mindtrapper @chzamp Τον είχα τρίψει με σκληρή οδοντόβουρτσα όταν τον πρωτοέπλυνα και πριν τον χώσω σε βότκα για κανα-δυο ώρες. Δεν είχα δει, τότε, πως "είναι πριονωτές" οι τρυπούλες, λόγω... απουσίας μικροσκοπίου. Όχι, όμως, δεν τον είχα ψεκάσει με αέρα - παράλλειψη, δεν το έκανα σε κανέναν άτμο που πήρα, ενώ έλεγα πως θα το κάνω. Το ξέχασα εντελώς...
Όπως και να έχει, θα περιμένω να μου έρθει νέο Kanthal και θα δοκιμάσω ένα-δυο στησιματάκια ακόμη, μετά από εναν ψεκασμό του, αλλά μάλλον με βλέπω να τον επιστρέφω (κρίμα διότι... παρείγγειλα και πρόσθετα αλενάκια, για την περίπτωση που μου μείνει στο χέρι το δικό του). Το στήσιμο του μπορεί να φαίνεται εύκολο σε πολλούς (όπως και στο review που μου είπατε να δω - που το είχα δει, ένας λόγος που τον τσίμπησα ήταν αυτή η παρουσίαση) αλλά εμένα μου έχει τσακίσει τα νεύρα. Μπορεί να είναι όντως η περίπτωση κακού κλώνου, κακού κομματιού, δεν ξέρω: το αλενάκι δεν πιάνει καλά στις βίδες, και πρέπει ταυτόχρονα να πιέζεις για να "κατέβουν". Μπορεί να το γυρίζεις και να τις βλέπεις ακίνητες. Στο ξεβίδωμα δεν παίζει τόσο πρόβλημα.
Πρόσθετο πρόβλημα αυτού, πως "ξεφεύγει εύκολα" κατά το βίδωμα-ξεβίδωμα, με αποτέλεσμα να παλεύεις και η όλη διαδικασία να κρατά 2-3 φορές περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Σκέφτομαι, λοιπόν, πως έστω ότι είναι δικό μου πρόβλημα στο στήσιμο ή γρέζια ή δεν ξέρω τι και, τελικά, λύνεται και "τον στήνω": αν είναι κάθε φορά να χρειάζομαι από ένα τέταρτο μέχρι μισή ώρα μόνο για το προσεκτικό βίδωμα-ξεβίδωμα, με το αλενάκι να πετάγεται πέρα-δώθε σε κάθε δεύτερο-τρίτο στήσιμο, όταν ξεπετάω τον αντίστοιχο Goliath σε 5-10 λεπτάκια, δεν αξίζει ο κόπος.
Θα δοκιμάσω πάλι να τον ξαναστήσω στο κοντινό μέλλον, μετά από καθαρισμό, και αν πάλι παίζουν τα Ohms πέρα-δώθε, θα ζητήσω αντικατάσταση από FT. Δεν ξέρω αν θα ζητήσω τον ίδιο, αφού το αλενάκι μου προξένησε ψυχολογικά τραύματα, ή θα ζητήσω τράμπα με κανέναν Zephyrus αν αυτό είναι εφικτό - που φαίνεται κομματάκι πιο "τυπικός" στο στήσιμο του.
Υ.Γ.: Και όχι, δεν παρεξηγώ τα όποια σχόλια περί εμπειρίας μου, απλά πάντα ένιωθα πως βρισκόμουν σε μειονεκτική - αμυντική θέση και είχα την τάση να εξηγούμαι για τα "γιατί" και "πώς" μου. Μην παρεξηγείτε.
Υ.Γ.2: Σκοπεύω, κάποια σιγμή στο μέλλον, να ανεβάσω όλο το... saga μου τόσο ως post ή σειρά posts στο δικό μου μπλογκάκι, unregistered, όσο και εδώ (αν δεν υπάρχει διαφωνία από τους διαχειριστές) ή/και ως eBook, με στόχο να βοηθήσω όποιον άλλο θέλει να φύγει από το κάπνισμα με βοηθό το vaping. Όπως νομίζω έχω ξαναγράψει, το μόνο στο οποίο πάντα τα πήγαινα καλά ήταν στο να συγκεντρώνω "γνώση", να την συμπυκνώνω, οργανώνω και απλοποιώ για τον καρα-νουμπ. Και εδώ υπάρχει άπειρο info, μα είναι χαμένο και διάσπαρτο στους χαώδεις διαδρόμους του e-kapnisma, με πολλές εναλλακτικές, προτάσεις, αντιπροτάσεις, τα πάντα όλα. Θεωρώ πως λείπει ένας τυπικός, απλός guide που, γιατί όχι, να έχει ΚΑΙ άποψη, με απλά και κατανοητά βήματα του στυλ "πάρε ΑΥΤΟ, κάνε ΕΚΕΙΝΟ κ.λπ.". Π.χ. εμένα η πρόταση που μου έκαναν για iStick 30W και Atlantis από το κατάστημα που ξεκίνησα βγήκε εξαιρετική, μα θεωρώ πως ακόμη καλύτερο πακετάκι πρέπει να είναι το subox για τους περισσότερους - ένα κλικ πιο πάνω σε δυνατότητες, ένα κλικ πιο κάτω σε ευκολία. Αυτό, όμως, είναι άλλη συζήτηση, για αλλού.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
OK, είμαι σε φάση να αρχίσω να κοπανάω το κεφάλι μου: πήγα να αλλάξω βαμβάκι σε μια κεφαλή της Ατλαντίδας που είχα επισκευάσει πριν ένα μήνα, και βλέποντας πως είχε "πιάσει μάκα" και το coil, είπα "δεν το αλλάζω;"...
Long story short, ΤΑ ΙΔΙΑ με τους επισκευάσιμους μου! Τα ohms να πηδάνε στο ομόμετρο με κάθε βίδωμα-ξεβίδωμα τόσο της βάσης της Ατλαντίδας με την κεφαλή χωμένη, όσο και με βίδωμα-ξεβίδωμα της ίδιας κεφαλής - με τη βάση να μένει στο ομόμετρο.
Κάποια στιγμή που ψιλο-σταθεροποιήθηκε η φάση, με +/- 0.1 (π.χ. "έπαιζε" ανάμεσα σε 1,45Ohms - 1,56 Ohms) βρήκα το... θάρρος να την χώσω στο iStick 30W και να κάνω ένα σκέτο fire. ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα ίδια με τους επισκευάσιμους μου: το 1,5Ohm που "διάβασε" αρχικά έγινε μετά από μισό δευτερόλεπτο firing 1,1Ohm! Βγάζοντας τη βάση και ξαναχώνοντας την στο ομόμετρο διάβαζε 1,3Ohms!?!
Να σημειώσω πως εδώ και καιρό, που "έπαιζα και μάθαινα", είχα επιδιορθώσει ή το ίδιο ή διαφορετικά coils της Ατλαντίδας και ΔΕΝ είχα αυτό το πρόβλημα. Τα μόνα πράγματα που άλλαξαν από τότε ήταν πως απέκτησα ένα Coil Master, καθώς και το Kanthal που χρησιμοποιώ πια - που είναι, sorry, δεν το αναφέρω ως διαφήμιση μα για λόγος troubleshooting,
αυτό,
αυτό και
αυτό από την FT.
Ερώτηση κρίσεως: έμαθα να στρίβω coils με το χέρι και... το ξέχασα τώρα με το Coil Master?! Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το ίδιο το σύρμα, με το οποίο βλέπω και σημαντικές αποκλίσεις στο ομόμετρο; Π.χ. ενώ πάω να φτιάξω
αυτό βάσει Steam Engine, ομόμετρο και iStick μου διαβάζουν γύρω στο 1,7Ohm (πριν τις... μεταλλάξεις κατόπιν του firing, που πέφτει-πέφτει)!
Χάλπ; Ένυγουαν;