@mindtrapper & @petra Όπως έχω πει και αλλού, δεν της κρατάω κακία. Απλά ΔΕΝ μπορώ "να πάω κάτι βήμα-βήμα", και αυτό ΔΕΝ το έχει καταλάβει η Petra.
Ξέρω πως αυτό είναι το σωστό, ξέρω πως έτσι σκέφτεται και πράτει η πλειοψηφία του κόσμου, μα αν κρίνω από τα αποτελέσματα σε 10 διαφορετικά online tests που έχω κάνει, μάλλον είμαι χαρακτηριστική περίπτωση ADHD.
Αυτό θα πει πως ο εγκέφαλος μου ΔΕΝ μπορεί "να πηγαίνει βήμα-βήμα" μα επεξεργάζεται πολλά στοιχεία παράλληλα.
Εξαιτίας αυτού, στην καθημερινότητα μου πάντα ένιωθα να χάνομαι και να πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό, ανίκανος να ακολουθήσω απλές οδηγίες με βήματα ένα-δυο-τρια, όπως οι διπλανοί μου. Είναι, όμως, και πλεονέκτημα, αφού συχνά-πυκνά έβρισκα λύσεις σε προβλήματα σε χρόνο dt όταν οι άλλοι βρίσκονταν στο βήμα 2.
Όταν, λοιπόν, κάποιος μου λέει "ακολούθα τα βήματα" με πιάνει ένα κοκομπλόκο: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ "να ακολουθήσω βήματα". Θέλω ΟΛΟ το pool πληροφοριών, το οποίο ΑΦΟΥ "περάσει" στον εγκέφαλο, θα το επεξεργαστεί και θα το βάλει σε σειρά μόνος του. Διότι, απλά, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Και όταν κάποιος με αναγκάζει να κάνω αλλιώς, απλά δεν κάνω κάτι. Διότι δεν μπορώ.
Έτσι, από τη μια βρίσκομαι να ρωτάω εντελώς noob ερωτήσεις, και από την άλλη να ψάχνω τις προεκτάσεις τους σε advanced φάσεις που εξαρτώνται από αυτές. Δεν το κάνω επίτηδες ούτε τρολάρω. Έτσι σκέφτομαι.
Όπως καταλαβαίνετε, και όπως είπα ήδη, προφανώς δεν κρατάω κακία στην Petra - το καλό μου θέλει, μην ανατιναχτεί τίποτα στη μούρη μου. Απλά καταλήγει να μην βοηθάει στην προσπάθεια της να βοηθήσει, μόνο και μόνο διότι εγώ είμαι "περίπτωση". Δεν φταίει αυτή :-)
@mindtrapper Χρησιμότατες οι συμβουλές. Ούτε καν ξέρω ως ορολογία τι είναι posts, dry burn και heat flux. Έχω διάβασμα μπροστά μου.
Εννοείται πως δεν κάνω πειράματα κοντά στη φάτσα. Όχι πως θα έλειπε από τον κόσμο τέτοια φάτσα, μα... εντάξει... Προσέχουμε για να έχουμε.
@Petra Θένκς φορ δη ίνφο. Δεν θέλω "να μάθω τα πάντα σε 10 ημέρες", αλλά μπορώ να μάθω περισσότερα από όσα υποθέτεις στον ενάμισυ μήνα που έχει περάσει από όταν μπήκα στο χόμπι. Στις 3 ημέρες έφτιαχνα τα δικά μου mix υγρών και στην πρώτη εβδομάδα ξεκίνησα τις επισκευές των coils της Ατλαντίδας (με επιτυχία την δεύτερη εβδομάδα). Να προσθέσω, πέρα από τα προαναφερθέντα, πως, ως άνεργος, έχω επενδύσει περισσότερο χρόνο στο να μάθω κάποια πράγματα. Δεν ασχολούμαι μισή ωρίτσα κάθε ημέρα, "μετά τη δουλειά".
Για την Ατλαντίδα, που έχεις φάει κόλλημα πως "μου αρέσει στα 13W", ΔΕΝ ΕΙΠΑ πως "μου αρέσει στα 13W". Είπα πως ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ στα 13W αφού ΜΕΤΑ από αυτά ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΌΣΟ και αν έχω υγράνει τα coils. Original coils. Με scratch στη συσκευασία της Aspire. Και καίγονται. Μουλιασμένα. Να στάζουν. Δώσε λύση σε αυτό, και "τα τρέχω" στα 25W. Λες να μην μου αρέσει η μεγαλύτερη παραγωγή γεύσης και "ντουμανιού"; Πιστεύεις και πως αυτομαστιγώνομαι τα βράδια με πανσέληνο; Απλά δεν είμαι μαζόχας. Για κάποιο λόγο τα coils μου έβγαλαν πρόβλημα - το πρώτο ήταν απίθανο, το δεύτερο μαύρο χάλι, το τρίτο τρωγόταν, το τέταρτο άστα τσε βράστα... Σου έχω πει και πως ΕΓΩ είμαι "εκείνος ο χαρακτήρας στα cartoon με το μαύρο σύννεφο βροχής επάνω από το κεφάλι του"; Μάλλον αυτό έπαθα με τα coils. Και αφού ΑΥΤΗ ήταν Η ΜΟΝΗ εμπειρία που είχα μέχρι τώρα, αλλά και η μόνη στην οποία είχα πρόσβαση, τα έτρεχα και τα τρέχω στα 10-14W. Τώρα, αν εσύ θεωρείς πως θα έπρεπε να τα τρέχω ντε-και-καλά στα 20-25W και να ρουφάω μπαμπακίλα "διότι έτσι πρέπει", τι να σου πω. Απόψεις.
Το "να στήσω τον Τρίτωνα" ελπίζω να ΜΗΝ το εννοείς "με τα έτοιμα coils του", αφού ως πρόταση θα ήταν αστείο. Δηλαδή, "να μάθω να βιδώνω ένα coil και να πατάω το FIRE (...exclamation mark)" στο iStick;
Για τα χούγια των ατμοποιητών, προφανές - και έχεις απόλυτο δίκιο. Ήδη, ΑΦΟΥ έφαγα σχεδόν ΟΛΟ το Kanthal που είχα καβάντζα (δεν είχα και πολύ, περιμένω νέα σοδιά), πήρα πρέφα πως "δεν έκανε καλή επαφή το ένα ποδαράκι του ενός coil στον Goblin" διότι οι βίδες του είναι για τα μπάζα - και θυμήθηκα πως είχα διαβάσει κάπου, κάπως, κάποιον να σχολιάζει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Βιδώνοντας το coil μου έκοβε το σύρμα και δεν έκανε καλή επαφή.
Τώρα μένει να δω "που διάολο μου κάνει ψιλο-βραχυκυκλωματάκι και ο Cthulhu", που ναι μεν μου δούλεψε στα 1,1Ohm, αλλά έδωσε λίγη βαμβακίλα και η τάση έπαιζε ανάμεσα σε 1,17 - 1,12 συνεχώς στο ομόμετρο. ΔΕΝ θεωρώ φυσιολογικές τόσες διακυμάνσιες, ίσως κάτι ακουμπάει κάπου, μα, ως νεό-τυφλος, δεν μπορώ να το δω. Και έτσι, ψιλο-φοβάμαι "να παίξω με το βαμβάκι του", αφού μετά μπορεί να πέσει στο 0,0001Ohm και να μου καρφωθεί το iStick στο δεξί ρουθούνι. Αναμένω kuro coiler και δεκάμετρα Kanthal για περισσότερα πειράματα.
Προφανώς δεν σου γράφω τα παραπάνω με κακία, έτσι; Αφού σε βρήκα άμεση και περιεκτική στις απαντήσεις σου, ακολουθώ αντίστοιχη προσέγγιση για να επικοινωνούμε καλύτερα. Αν διαφωνείς ή νιώθεις πως δεν σου αρέσει αυτή η προσέγγιση, μου λες να συνεχίσω "με το σείς και με το σας".
Για την ώρα, τα παρατάω (μέχρι να έρθει η πραμάτεια από FastTech) και πάω να ρουφήξω Βανίλια (άλλο κόλλημα και αυτό, στα γεράματα) από τον Τρίτωνα, παίζοντας Μπάταμαν: Αρκάμ Σίτυ, που το είχα παραμελήσει όταν κυκλοφόρησε.
Αϊμ Μπάταμαν.