Ενδιαφέρον βρίσκω το θέμα Polioud, και θα ήθελα να μάθω περισσότερα με το θέμα ωρίμανσης...

Εγώ μέχρι τώρα ήξερα περί ωρίμανσης κρασιού,τυριών,..... άντε και ωρίμανση πλακούντα.

Η ωρίμανση ατμιστικού υγρού....., κάπως δεν την κατανοώ.

Τι είναι αυτό που πρέπει να ωριμάσει...? Που να ωριμάσει...? και με πιο τρόπο...? και με πιες συνθήκες θα γίνει σωστά...??
Στο υπόγειο στην ταράτσα....?? Τι είναι ακριβώς αυτό που ωριμάζει...

Γιατί η όποια εταιρεία παρασκευής υγρού δεν προβαίνει μόνη της στην σωστή ωρίμανση του υγρού, στην σωστή εμφιάλωση/συσκευασία και στην διάθεσή του στο κοινό για ατμιστική απόλαυση...

Τόσο ευαίσθητο είναι μετά την ωρίμανση το ατμιστικό υγρό...

Πως αφήνει η όποια εταιρεία κατασκευής, την τύχη(ωρίμανση) του υγρού της, στα χέρια μας, που ο καθένας μας θα κάνει ότι θέλει και όπως θέλει (άλλος θα το κάνει στο μπαλκόνι, άλλος στο υπόγειο, άλλος μέσα στο ψυγείο και ο άλλος δίπλα στην TV κ.λ.π.).
Όλοι μας ξέρουμε ότι το καλό κρασί ωριμάζει κάτω από κάποιες συνθήκες: τόπος, βαρέλια, θερμοκρασία, υγρασία κ.λ.π. Τα κρασιά ωριμάζουν συνήθως σε ξύλινα δοχεία φτιαγμένα από βελανιδιά, επιτρέποντας στο οξυγόνο να εισέρχεται και στο νερό και το αλκοόλ να διαφεύγουν και γίνονται ένα σωρό αντιδράσεις και ζυμώσεις.
Όταν το κρασί έχει ολοκληρώσει την ωρίμανσή του, εμφιαλώνεται... και δίνονται προς πώληση στο κοινό και είναι έτοιμο για κατανάλωση (στην υγειά μας)

Δεν μπορώ να φανταστώ μια καλή εταιρεία κρασιού.... όταν θα πάω να πάρω κρασί.... να μου πει ο υπάλληλος << πάρτε το κρασί μην το πιεις,αλλά άστο να ωριμάνση πρώτα ή πάρε μούστο και βάλτο στο βαρέλι για να γίνει κρασί ή στη χειρότερη περίπτωση πάρε τα σταφύλια και φτιάχτω μόνος σου>>...

Polioud πολύ καλό το θέμα σου - θέλω να μάθω περισσότερα για το θέμα από όσους ξέρουν κάτι

Πέθανα στα

με το
...είναι σαν το νόθο παιδί της Μάνας Ρέιβερ...!!!