H μελέτη διοργανώθηκε από εμένα και θα εκτελεστεί σε εργαστήριο στην Ιταλία από Ιταλούς ερευνητές. Οι μετρήσεις γίνονται με αυτοματοποιημένα μηχανήματα και υπολογιστές, κι όχι με υποκειμενικές μετρήσεις.
Υπόψιν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επικοινωνία μεταξύ των εταιριών ή του ΣΕΕΗΤ και του εργαστηρίου. Η οικονομική προσφορά έγινε προς εμένα και την ζήτησα ως ερευνητής με σκοπό να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα σε ιατρικό περιοδικό.
Το εργαστήριο είναι πιστοποιημένο από το Ιταλικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δικαιολογημένα δυσπιστούν πολλοί, έτσι γίνεται άλλωστε και στις μελέτες με τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Αλλά ρωτάω: έχετε καμιά άλλη ιδέα για το που μπορώ να βρω τα 15.000 ευρώ περίπου που χρειάζονται για την συγκεκριμένη μελέτη? Υπάρχει κάποιος άλλος ανεξάρτητος που θέλει να χρηματοδοτήσει και δεν τον έχω λάβει υπ΄όψιν ή έχω αρνηθεί την προσφορά του? Εδώ ένα ερωτηματολόγιο για μια μελέτη μέσω ίντερνετ έχω σχεδόν έτοιμο, και έχω ήδη πληρώσει από την τσέπη μου για να ανοίξω λογαριασμό στο Survey Monkey (δεν συζητάω για την δουλειά και τον χρόνο που παίρνουν όλα αυτά). Και θα αναγκαστώ να ζητήσω δωρεές στο τέλος για να βγουν τα έξοδα του ερωτηματολογίου και κυρίως της ανάλυσης των αποτελεσμάτων, με κίνδυνο είτε στο τέλος να μην γίνει τίποτα ή να πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου για να γίνουν αν δεν μαζευτούν συγκεκριμένα ποσά.
Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι καθημερινά δίνουμε αγώνα για να δεχτούν τις μελέτες μας και να δημοσιευτούν κάπου. Ακόμη και η κλινική περίπτωση ασθενούς μου με ηλεκτρονικό τσιγάρο που θα δημοσιευτεί σε λίγες μέρες σε ιατρικό περιοδικό, πέρασε από τέτοια κριτική μέχρι να γίνει δεκτή που ήταν τελείως αναπάντεχο ακόμη κι από εμένα που είμαι υποψιασμένος. Και επιπλέον, το περιοδικό ζητούσε 1000+ ευρώ για να δημοσιεύσει ένα άρθρο από την στιγμή που γίνεται αποδεκτό (έτσι κάνουν τα περιοδικά που δημοσιεύουν κλινικές περιπτώσεις, και δίνουν ελεύθερη πρόσβαση στο άρθρο). Δεν έπρεπε να βρεθεί κάποιος να τα δώσει αυτά? Και οφείλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της Alter Ego και πρόεδρο του ΣΕΕΗΤ Δημήτρη Πετρόπουλο που ανέλαβε χωρίς δεύτερη κουβέντα αυτό το κόστος.
Παλεύω εδώ και 3 μήνες να δημοσιεύσω τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις τοξικότητας σε κύτταρα που έχει κάνει η FlavourArt στην Ιταλία (Clearstream για όποιον το έχει ακούσει). Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί ακούμε σε σχολιασμούς. Αστείες δικαιολογίες για να μην τα δημοσιεύσουν, μέχρι και περιοδικά που απλά αρνούνται να το δημοσιεύσουν χωρίς καν να τα αξιολογήσουν!!
Έχω ξαναπεί ότι χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Τα εμπόδια είναι έτσι κι αλλιώς τεράστια, ακόμη κι αν έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Δείτε π.χ. με τα δικά μου πρωτόκολλα που είναι κατατεθειμένα από τον προηγούμενο Ιούνιο, με ΠΛΗΡΗ χρηματοδότηση από την FlavourArt Ιταλίας και την Nobacco, κι ακόμη καθυστερούν την έγκριση.