Καταπληκτικό link Κώστα!!
Παίρνω μερικά σημεία που μου έκαναν εντύπωση:
Dr. Laugesen has described the Ruayn e-cigarette which he uses in his trials as being rated several orders of magnitude (100 to 1000 times) less dangerous than smoking tobacco cigarettes.Ο Δρ. Laugesen περιέγραψε το η.τ. Ruyan που χρησιμοποίησε στις δοκιμές του ως ....; ; ..... 100 ως 1000 φορές λιγότερο επικίνδυνο από το κάπνισμα κανονικών τσιγάρων
The nicotine from an e-cigarette is not absorbed from the lung, but from the upper airways.
...the reason nicotine from an e-cig is absorbed from the upper airways is that the nicotine dose and particle size are too small to ensure deposition in the alveoli or bronchioles within the lung.Η νικοτίνη από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν απορροφάται από τα πνευμόνια αλλά από τους
άνω αεραγωγούς.
... ο λόγος γι' αυτό είναι επειδή η δόση της νικοτίνης και το μέγεθος των σωματιδίων είναι πολύ μικρά για να καταφέρουν να αποτεθούν στους βρόγχους των πνευμόνων.
Six puffs every 5 minutes would deliver the same dose of nicotine delivered by shallow inhaling from one tobacco cigarette every hour". That means 72 puffs of an electronic will give a user the same amount of nicotine as they would get from shallow inhaling one cigarette. He used 16mg e-liquid in his tests (what is commonly called 'High') to get these figures.Έξι (e-) ρουφηξιές κάθε 5 λεπτά προσκομίζουν σε μία ώρα τόση νικοτίνη όση ένα τσιγάρο. Δηλ.
72 e-ρουφηξιές δίνουν την ίδια νικοτίνη όσο
ένα τσιγάρο.
Τα αποτελέσματα πάρθηκαν από έρευνα με υγρό High
16 mg νικοτίνης!
He says a nicotine overdose is unlikely, even though nicotine delivery may vary between brands.Λέει ότι
υπερδοσολογία νικοτίνης είναι
απίθανο να συμβεί, αν και η απόδοση της νικοτίνης μπορεί να διαφέρει από μάρκα σε μάρκα (υγρού).
------------
Αν έχω κάποιο λάθη, διορθώστε με, please. Η γνώση των αγγλικών μου είναι μέτρια.
Από ό,τι αναφέρεται, η έρευνα έγινε για ένα χρόνο περίπου σε πραγματικούς καπνιστές, μετριόνταν η ποσότητα νικοτίνης στο αίμα κάθε λίγο κτλ. δηλ. δεν πρόκειται για έρευνα "του ποδαριού".
Το άρθρο έχει κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία, όποιος μπορεί ας μεταφράσει αυτά που του έκαναν εντύπωση. Βλέπω ότι εκτός από τις σελίδες τις σχετικές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το άρθρο υπάρχει και σε sites σχετικά με την υγεία, νομικά κ.ά. πράγμα που δημαίνει ότι λαμβάνεται υπόψιν ως μια σοβαρή έρευνα.
Πάρα πολύ καλά νέα!