Iatty μέσα στο UFSΤο UFS έχει την δυνατότητα να "φιλοξενήσει" τον Iatty. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ακόμα πάνω μέρος του τανκ (upper body), το οποίο πρέπει απαραιτήτως να είναι από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν (της πρώτης έκδοσης του UFS). Ο λόγος είναι ότι αυτό το επιπλέον κομμάτι το βιδώνουμε στη βάση του τανκ (και για να βιδώσει πρέπει να έχει θέση ανάποδη από αυτήν που το βάζουμε κανονικά). Το πάχος λοιπόν του upper body της V2 είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της V1, με αποτέλεσμα να μην χωράει να μπει ο Iatty.
Έτσι, ανάλογα την έκδοση του UFS, έχουμε τις εξής δυνατότητες:
Αν έχουμε UFS V1, χρειαζόμαστε ένα επιπλέον upper body V1 ή V2
Αν έχουμε UFS V2, χρειαζόμαστε ένα επιπλέον upper body V1
ενώ αν έχουμε UFS V2 και επιπλέον upper body V2, ο Iatty δεν χωράει (εκτός αν λεπτύνουμε με κάποιο τρόπο το κομμάτι αυτό).
Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα του ECF, φαίνεται η σειρά και η θέση των κομματιών για την τοποθέτηση του Iatty μέσα στο UFS.
Στην περίπτωση του Iatty, η τροφοδοσία δεν γίνεται από τις πλαινές τρύπες του 510 σπειρώματος του, αφού αυτές δεν επικοινωνούν με το κυρίως μέρος του (το κάτω πλαστικο στεγανοποιεί την βάση του Iatty). Το UFS λειτουργεί κυρίως σαν τανκ, στο οποίο κολυμπούν τα φυτίλια του, αλλά εξαιτίας ακριβώς του ότι οι πλαινές τρύπες δεν απορροφούν καθόλου υγρό, αυτό κατεβαίνει λίγο-λίγο στο collector tank, κι από κει, μέσω του συστήματος "ανακύκλωσης" του UFS, μπαίνει από τον πόλο του Iatty και ανεβαίνει μέχρι το κεραμικό του, όπου ατμοποιείται. Επομένως, για χρήση μέσα στο UFS, ο Iatty θα πρέπει να σετάρεται με την φυτιλοαντίσταση χαμηλά στο κεραμικό, ώστε να εκμεταλλευθούμε καλύτερα και αυτόν τον τρόπο τροφοδοσίας (bottom feeding). Γι'αυτόν τον λόγο, όταν βρούμε τη σωστή θέση της ρύθμισης υγρού, δεν χρειάζεται καθόλου αλλαγή, παρά μόνο ελαφρές ρυθμίσεις του ρυθμιστή τζούρας (οι οποίες επηρεάζουν και την είσοδο του αέρα από τον πόλο).
Οδυσσέας μέσα στο UFSΓια την χρήση του Οδυσσέα μέσα στο UFS, χρειαζόμαστε
1)Επισκευάσιμο μέρος του Οδυσσέα v1. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο πόλος, ο οποίος στην πρώτη έκδοση του Οδυσσέα είχε μια εγκοπή περιμετρικά στο κάτω μέρος του, η οποία είναι απαραίτητη.
2)Καμπάνα της κοντής έκδοσης του Οδυσσέα.
3)Βάση για dripping του Οδυσσέα.
Για να λειτουργήσει λοιπόν ο Οδυσσέας, πρέπει να μένουν ανοικτές οι δύο πλαϊνές τρύπες του 510 σπειρώματος του. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ορινγκ που χρησιμοποιούμε στον πόλο του, στην αυτόνομη έκδοση του, γιατί όταν βιδώσουμε το επισκευάσιμο μέρος στη βάση του, αυτό το ο-ρινγκ θα φτάσει στις τρύπες και θα τις κλείσει ή θα μειώσει το άνοιγμα τους. Το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει αδύνατη η τροφοδοσία του Οδυσσέα με υγρό από τις τρύπες αυτές. Γι'αυτό πρέπει να αλλάξουμε το ορινγκ του πόλου με ένα μικρότερο, το οποίο θα μπει και θα σταθεί στην εγκοπή αυτή που προαναφέραμε, στο κάτω μέρος του πόλου του Οδυσσέα, ώστε να μην ανεβαίνει και κλείνει τις τρύπες. Πρέπει να προσέξουμε ότι στην v2 του Οδυσσέα, ο πόλος είναι διαφορετικός, χωρίς την εγκοπή στο κάτω μέρος του, οπότε δεν κάνει για χρήση στο UFS.
Αναλυτική περιγραφή στα ελληνικά υπάρχει στο βίντεο παρουσίασης του Οδυσσέα
(στο 2:35)Πηνελόπη μέσα στο UFSΗ Πηνελόπη έχει την ίδια κατασκευαστική δομή με τον Οδυσσέα, αλλά δεν έχει τον κατάλληλο πόλο και δεν μπορεί να δουλέψει καλά στο UFS, χωρίς μετατροπή. Η αιτία είναι ότι το ορινγκ που έχει στον πόλο έρχεται στο ύψος των δύο τρυπών της βάσης 510 και τις κλείνει. Έτσι η τροφοδοσία, για την οποία είναι σχεδιασμένο το UFS, δεν μπορεί να γίνει. Αφού δεν τροφοδοτείται από τις πλαϊνές τρύπες λοιπόν, με το ρούφηγμα, το υγρό μπαίνει από την κάτω τρύπα του πόλου, μαζί με τον αέρα, και ανεβαίνει στο κεραμικό. Χρειάζεται, όπως και ο Οδυσσέας ένα μικρότερο ορινγκ, το οποίο να στέκεται στο κάτω μέρος του πόλου της, ώστε να μην ανεβαίνει και κλείνει τις τρύπες. Ο πόλος όμως της Πηνελόπης είναι τελείως ίσιος, χωρίς εγκοπές, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να σταθεί ένα μικρό ο-ρινγκ χαμηλά, χωρίς να μετακινηθεί. Άρα μόνο με μετατροπή μπορεί να λειτουργήσει στο UFS.