Λοιπόν, μετά από μερικές μέρες προπόνησης, βεβαιώθηκα για αυτά που γράφω -όντας ενθουσιασμένος- στο πρώτο ποστ.
Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πια αυτό το μπούκωμα, αυτή η αίσθηση ασφυξίας που είχα με το κτ. Συνεχίζω να λαχανιάζω φυσικά, αλλά λιγότερο.
Γενικά αποφεύγω ως ο διάολος το λιβάνι να φτάνω στο αεροβικό κατώφλι, δεν χρησιμοποιώ μηχανάκια για να γνωρίζω τις σφύξεις και τις τιμές μου, αλλά και προτιμώ φιλοσοφικά την φυσική άσκηση από αυτή της φιλοδοξίας των επιδόσεων, μακροβιωτικά και χωρίς πιέσεις.
Στο αστικό ποδήλατο τώρα, ξεκινώντας από το σπίτι μου για την τυπική μου σχεδόν καθημερινή διαδρομή, πρέπει πάντα να ανέβω μια ανηφόρα στην άνω Κυψέλη, μια ανηφόρα 100 περίπου μέτρων με κλίση γύρω στο 14-15%. Το συγκεκριμένο σημείο με βρίσκει πάντα κρύο αφού είναι 200 μέτρα από το σπίτι μου και δεν προλαβαίνει με τίποτα να ζεσταθεί το σώμα. Εκεί, μέχρι πρότινος πεταλάριζα πάντα με τη μέγιστη οικονομία δυνάμεων, με την τρομερή ταχύτητα των 4χλμ την ώρα, και πάντα στο τελείωμα της ανηφόρας είχα παραδώσει πνευμόνια και στομάχι στον μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος!
Σχεδόν με μαγικό τρόπο, τώρα μετά από λίγους μήνες στον ατμό, πάντα με οικονομία δυνάμεων ώστε να ζήσω, την ανεβαίνω άνετα, όχι ιδιαίτερα φουσκωμένος, και ακόμη δεν το πιστεύω πόση διαφορά υπάρχει.
Να σημειώσω ότι δεν είμαι κανένα τέρας φυσικής κατάστασης + τα έχω τα χρόνια μου.
Πιστεύω ότι ο ατμός είναι μια αφύσικη διαδικασία συγκριτικά με τον ιδανικό άνθρωπο που κάνει την απόλυτα φυσική ζωή (τι είναι αυτό), αλλά συγκριτικά με το τσιγάρο και την άθληση, για μένα είναι μια αποκάλυψη.
Παρ'όλα αυτά, όσοι δεν αθλείστε, κάντε μια προσπάθεια, το χρωστάτε στον εαυτό σας. Η αεροβικότητα βοηθάει τα πνευμόνια να καθαρισουν, έστω και από τα λιγότερα συγκριτικά κατάλοιπα του ατμού, εκτός από τα κατάλοιπα γενικότερα της ζωής μας .. η αεροβικότητα ανεβάζει την παραγωγή ορμονών που κάποιος που δεν έχει ποτέ αθληθεί, ούτε που φαντάζεται τη ζωτικότητα που τον περιμένει ...
Όπως μου λέει και μια ατμίστρια φίλη μου, που την κοιτάω με μισό μάτι κάθε φορά που μου το επαναλαμβάνει, τα καλυτερα έπονται ...
Φίλτατη καρτοχαλαστρού, κατ'αρχήν μπράβο που αθλείσαι!
Δευτερευόντως με έβαλες στο λούκι με τα γραφόμενα σου, να μην ατμίζω πριν την προπόνηση + να κρατιέμαι όσο μπορω να μην ατμίζω αμέσως μετά..
Όχι ότι δεν το ήξερα ότι είναι επιβλαβές για τους ανοιχτούς πνεύμονες, αλλά στάθηκες μια αφορμή να επανεξετάσω τα χάλια μου. Thanks.