vaping.gr
Υγρά (e-liquids) => Ιδιοκατασκευές υγρών => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ στις Νοε 15, 2017, 08:14
-
η ερώτηση μου είναι η εξής
που αποθηκεύετε τα υγρά σας ?
ποιο είναι κατα την γνώμη σας το σωστό μέρος για να διατηρούνται τα υγρά μας ασφαλή και για μεγάλο διάστημα χωρίς να αλλοιωθούν?
-
Έτοιμα υγρά καθώς και diy σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό καθώς πρόκειται να καταναλωθούν σε άμεσο διάστημα. Βάσεις νικοτίνης σε κατάψυξη καθώς έχουν πολύ μέλλον ακόμα μπροστά τους ;)
-
Σε διαφορα μικρα χαρτινα κουτια, και τα κουτια αυτα σε ντουλαπι.. Και πολυ συντομα οι νικοτινουχες βασεις σε καταψυξη !!
-
κάπως έτσι έκανα και εγώ τα έτοιμα υγρά αρωματισμένα τα έχω ψυγείο συντήρηση και την 12mg βάση στην κατάψυξη ..
παρατήρησα κάτι όσο είχα τα έτοιμα προς κατανάλωση υγρά (αρωματισμένα) σε ντουλάπι το χρώμα τους άλλαζε μέρα με την μέρα , πχ από Άσπρο γινότανε κιτρινωπό μετά κίτρινο και τέλος πολύ βαθύ κίτρινο .
μαζί όμως άλλαζε και η γεύση γινότανε ποιο βαρύ το άρωμα κάτι που δεν ήθελα .
στην συντήρηση (ψυγείο) αυτή η διαδικασία κατα κάποιο τρόπο φρενάρετε και με βοηθά να διατηρώ το άρωμα στα επίπεδα που θέλω ποιο πολλή χρόνο..
-
Σε συζήτηση των Vape Alchemists στο κανάλι του Basilisl στο yt πρόσφατα, ειπώθηκε ότι δεν κάνει καλό γενικά η ψύξη στα αρώματα, κανένα από τα υλικά που υπάρχουνε μέσα δεν "λήγει". Αυτό που βλέπεις, σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα, η συνταγή που είχες διαλύθηκε. Ένα υγρό (μία μίξη καλύτερα), όπως μετά από κάποιο διαστημα ομογενοποιείται, έτσι μετά από κάποιο άλλο, από ένα μήνα μέχρι και χρονια μετά ανάλογα τη συνταγή, διαλύεται. Αυτό είναι συνήθως πάντως, πριν αρχίσει να χαλάει η νικοτίνη (με προυπόθεση, ότι συντηρείται καλά το υγρό, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος).
Υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες στο live με το Νίκο Σαρακενίδη σίγουρα, αλλά και αυτα με τον Alex, με βοήθησαν αρκετά.
-
άρα κάνει κακό η ψύξει σε υγρά που έχουν αρωματιστεί . :hmmm:
-
Ετσι λενε.
Εγω βαζω την βαση με νικοτινη στην καταψυξη και την βγαζω οταν ειναι να βαλω αρωμα.
Με το αρωμα την βαζω σε γυάλινα μπουκαλια σε σκοτεινο ντουλαπι
Σε πλαστικα μονο για την μεταφορα και οταν κανω μικροποσοτητα δηλαδη απο 100ml και κατω
-
άρα κάνει κακό η ψύξει σε υγρά που έχουν αρωματιστεί . :hmmm:
Κακό δεν κάνει, απλά κάποια αρώματα που περιέχουν κρυστάλλους μενθόλης ή ζάχαρης θα διαχωριστούν στο ψυγείο.Αν τα κουνήσεις καλά θα γίνουν πάλι όπως πριν.
Γενικά προτιμότερο το κρύο από την ζέστη.Με την ζέστη θα αρχίσει το άρωμα να πηγαίνει στον αέρα και είναι πιο εύκολο να εξασθενίσει έτσι το άρωμα.
-
Η νικοτίνη οξειδώνεται με το φως και στον αέρα. Γι' αυτό, τα υγρά που περιμένουμε να ωριμάσουν τα φυλάμε σε σκοτεινό μέρος και σε δοχεία που είναι γεμάτα μέχρι πάνω (δηλαδή δεν έχουν αέρα μέσα).
Για τα αρώματα δεν έχω ακούσει να οξειδώνονται, μόνο να εξασθενούν. Κι αυτό οφείλεται πάλι στον αέρα, τα μόρια διαφεύγουν και κάθε φορά που ανοίγουμε το δοχείο, ξεθυμαίνουν. Γι' αυτό, αν έχουμε φτιάξει μεγάλη ποσότητα κάποιου υγρού, προτείνεται να το μεταγγίζουμε σε μικρότερα δοχεία και όχι να ανοίγουμε συνέχεια το μεγάλο και να μπαίνει μέσα «φρέσκος» αέρας.
Η αλλαγή του χρώματος και του γευστικού προφίλ είναι φυσιολογική και οφείλεται στην ωρίμανση. Την ομογενοποίηση δηλαδή των αρωμάτων. Η ζέστη είναι σίγουρα εχθρός τους γιατί όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και η κινητικότητα των μορίων, άρα η διαφυγή των αρωμάτων στον αέρα. Υποθέτω πως και η ψύξη είναι εχθρός τους γιατί, αντιστοίχως, όσο μειώνεται η θερμοκρασία, μειώνεται η κινητικότητα και ίσως αργεί η ομογενοποίηση.
Το κάθε υγρό έχει δικό του χρόνο ωρίμανσης, που δίνεται από τον κατασκευαστή και οφείλεται στα επί μέρους συστατικά του (πχ τα φρούτα θέλουν 2-3 μέρες, τα καπνικά έναν μήνα). Ημερομηνία λήξης δεν δίνεται και οι περισσότεροι λένε πως με τον καιρό γίνονται ακόμα καλύτερα. Ίσως μόνο αυτά που περιέχουν φρούτα να «χαλάνε» γρήγορα, γιατί τα μόρια των συγκεκριμένων αρωμάτων είναι τα πιο μικρά και άρα διαφεύγουν ευκολότερα στον αέρα.
Αν μετά από κάποιο χρόνο το άρωμα σού φαίνεται διαφορετικό και δεν σου αρέσει, μάλλον δεν σου αρέσει το τελικό προφίλ του. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσεις άλλη συνταγή ή να φτιάχνεις μικρότερες ποσότητες ώστε να τα έχεις ατμίσει πριν φτάσουν στο peak τους.
*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το group "Vape Alchemists" στο Facebook και τον "New Amsterdam Vape" στο Youtube.
-
Αφού ετοιμαστεί η νταμιτζάνα μου με το έτοιμο υγρό (σήμερα πια μηδενικό), μπαίνει σε 6 μπουκαλάκια μισόλιτρα γυάλινα φιμέ και αποθηκεύεται σε σκοτεινό ντουλάπι.
Οταν ανοίγει, ανοίγει μόνο για να τροδοτήσει το 100μελο πλαστικό μπουκαλάκι με το οποίο γεμίζω τους ατμοποιητές.
-
Σε γυαλινα και πλαστικα μπουκαλια απο βασεις νικοτινης που εχω αγορασει παλια παντα και στο ντουλαπι της κουζινας !
-
(https://s17.postimg.org/455duhk9r/A_HKH.png)
-
Click-->Έγινε διαγραφή άμεσης παράθεσης (http://vaping.gr/index.php/topic,6.msg40660.html#msg40660)<--Click
το πήγες σε άλλο επίπεδο, ωραια ινοξ δεξαμενη με ωραία πατέντα για την αναπλήρωση του κενού που δημιουργείται αλλά είναι για άλλη δουλειά, και όχι για πόσοτητες λίτρου αλλά τόνου
-
τόνο αποθηκεύει..... ;D
-
Στην αποθήκη, σκοτάδι και υγρασία
-
στο σύνθετο....την έχω σκίσει την γάτα λεμέ :dance2:
φτανει να μην με δει :fight_fryingpan:
-
Με το στοκαρισμα περσυ τετοιο καιρο εμπλεξα. Χωρος μηδεν. Πηγα πηρα μια μεγαλη συρταριερα απο πρακτικερ και τα εχω βαλει ολα εκει, βασεις αρωματα υγρα κλπ κλπ. Με εσωσε.
Μονο τις υψηλες νικοτινες τις εχω αλλου κρυμμενες καβατζωμενες..
-
Στο χρηματοκιβώτιο. Με τις τιμές που έχουν φτάσει δεν είναι να το ρισκάρεις.
-
Έτοιμα υγρά: Γυάλινο μπουκάλι, σκοτάδι, δροσιά (όσο γίνεται)
Νικοτίνη: Γυάλινο μπουκάλι, ποσότητα εργασίας όπως τα έτοιμα υγρά, ποσότητα συντήρησης στο ψυγείο, ποσότητα φύλαξης στον καταψύκτη (σε ποσότητες 200ml ανά μπουκάλι - 100mg/ml οι κρύες και 36mg/ml η εργασίας)
Αρώματα: Όπως τα έτοιμα υγρά
PG/VG: Στις αρχικές συσκευασίες (συνήθως πλαστικές), σκοτάδι, δροσιά
-
Χαίρετε!
Για γυάλινο μπουκάλι, με καλό καπάκι ώστε να κάνω την ανάδευση με κλειστό καπάκι και να μη μου χυθεί το υγρό, και στη συνέχεια να αφήσω για ωρίμανση 200 ml υγρού πού θα βρω; Υπάρχουν προϊόντα σε supermarket που μπορούν (αφού αδειάσουν εννοείται) να κάνουν τη δουλειά αυτή;
-
Σε φαρμακείο, απλά προτίμησε με φαρδύ στόμιο για μεγαλύτερη ευκολία
-
Θα ζητήσω στο φαρμακείο γυάλινα μπουκάλια, λοιπόν. Σ' ευχαριστώ!
-
:thumpup: :thumpup: :thumpup:
-
Τα γυάλινα μπουκαλάκια με ποιο τρόπο αποστειρώνεται; Βρήκα στο internet διάφορους τρόπους - στο φούρνο, βράσιμο στην κατσαρόλα, στον ατμομάγειρα. Και τα καπάκια τους που είναι πλαστικά φοβάμαι θα χαλάσουν με αυτό το τρόπο. Εσείς πως κάνετε αποστείρωση στα γυάλινα μπουκάλια, με ποιο τρόπο; Η με ένα καλό πλύσιμο με ζεστό νερό είμαστε οκ;
-
Υπάρχουν και ειδικοί ηλεκτρικοί αποστειρωτές. Με αυτούς η διαδικασία είναι πιο απλή.
-
Κάτι σαν αυτό;
https://www.e-jumbo.gr/vrefika-eidi/vrefanaptyxi/ilektrikes-syskeves-bimbero/aposteirotes-bimbero/aposteirotis-bimbero-5-theseon-500-w-honey-baby_1618710/ (https://www.e-jumbo.gr/vrefika-eidi/vrefanaptyxi/ilektrikes-syskeves-bimbero/aposteirotes-bimbero/aposteirotis-bimbero-5-theseon-500-w-honey-baby_1618710/)
-
Ναι
-
Ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με απλό πλύσιμο. Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά στο φόρουμ, και μου κάνει εντύπωση. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ πλαστικά μπουκάλια, αρκετά από αυτά επαναχρησιμοποιούνται. Είπα να πάω σε κάτι πιο υγιεινό όπως το γυαλί. Θυμάμαι στην αρχή όλοι χρισημοποιουσαν μόνο γυάλινα μπουκαλάκια.
-
H νικοτίνη είναι δηλητήριο και τα μικρόβια δεν μπορούν να επιβιώσουν μέσα στα υγρά.
Δεν έχω αποστειρώσει κανένα μπουκάλι 13 χρόνια και ζω ακόμη :)
-
Γι'αυτό και δεν ασχολείται κανείς με αποστείρωση. Ευχαριστώ πολύ! Το ίδιο ισχύει και για σκέτη βάση VG/PG; Θέλω να μπουν η σκέτες βάσης μου σε γυάλινα μπουκάλια. Και εκεί πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται αποστείρωση;
-
Οι σκέτες PG/VG βρίσκονται εύκολα παντού και σε διάφορες συσκευασίες. Ποιος ο λόγος να στοκάρεις και να αλλάζεις μπουκάλια?
Αγόρασε την ποσότητα που χρειάζεσαι και πέτα τα μπουκάλια όταν αδειάσουν.
-
Ο λόγος είναι ότι πέρσι, τέτοια εποχή με πολύ ζέστη μου χάλασε (οξειδώθηκε) η VG μέσα σε πλαστικό μπουκάλι του λίτρου. Είχα πάρει περίπου 300ml, και την υπόλοιπη ποσότητα μου συμβουλέψανε (σε κατάστημα) να βάλω σε μια ντουλάπα. Ρώταγα - μήπως λόγω ζέστης να βάλω το μπουκάλι στο ψυγείο. Όχι μου λέγαν, έχει υγρασία στο ψυγείο και θα χαλάσει. Και εδώ στο φόρουμ αναφέρθηκαν στην υγρασία του ψυγείου, και ότι δεν είναι καλό, και ότι αλλοιώνουν τα αρώματα κτλ. Αυτααα.. Το αποτέλεσμα - ξαναγύρισα στο τσιγάρο. Γιατί ξίνισαν τα υγρά και αλλοιώθηκαν γεύσης και τα αρώματα στην ντουλάπα που έπιανε πάνω από 35 βαθμούς. Τώρα είμαι 4 μήνες μόνο ατμός. Δεν θέλω να περάσω τα ίδια με πέρυσι. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω στο τσιγάρο.
Επειδή δεν θέλω να πετάω υλικά, και θα πάρω αυτές της μέρες βάση, ότι περισσέψει μετά το μαγείρεμα να μπει σε γυάλινο μπουκάλι για προστασία από την υγρασία του ψυγείου, και μετά στην συντήρηση του ψυγείου. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να το κάνω, δηλαδή, αν θα προστατέψει γυαλί το υγρό από την υγρασία του ψυγείου. Διαβάζω σε διάφορα νήματα για υγρά, βάση, κτλ, ότι αρκετοί έχουν τα υγρά τους στην συντήρηση του ψυγείου και είναι όλα καλά. Οπότε μένει να το δοκιμάσω, γιατί αλλιώς δεν βγάζω άκρη.
-
Δεν μπορώ να πω πως έχω την ίδια εμπειρία, κοντά στα 8 χρόνια ιδιοπαρασκευών. Είτε με αρώματα τα πρώτα λίγα χρόνια, είτε σκέτες βάσεις τα περισσότερα από αυτά.Αφού πέρασα τις παιδικές ασθένειες του νεοατμιστή (ΜΗΗΗΗ το ένα, ΜΗΗΗ το άλλο) & ακούγοντας συμβουλές ατόμων που όντως γνωρίζουν (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς) πέταξα ό,τι έμαθα από "ειδικούς" & απλά απολαμβάνω το χόμπι μου.Πλαστικά μπουκάλια & μπουκαλάκια (τo PET σαν υλικό είναι ασφαλές για τα τρόφιμα, ελαφρύ & άθραυστο).
Νικοτίνες αγόρασαστην..."χοντρική" πριν 2-3 χρόνια. Εχω "φάει" περίπου την μισή ποσότητα ως τώρα. Την φυλάω στον καταψύκτη "σπασμένη" σε PET μπουκαλάκια των 250 ml (ανακυκλωμένα από άλλα προϊόντα που κατανάλωσα). Καμία δεν μου παραπονέθηκε ότι...υγράνθηκε!!!! :angel:
VG & PG στη συσκευασία του λίτρου από την αγαπημένη μου φαρμακοποιό. Τις φυλάω στο σκοτεινότερο ντουλάπι μου & τέλος.
Ψυγείο, στη συντήρηση, μπαίνουν μόνο οι παρασκευές μου & μόνο στις μεγάλες ζέστες. Οχι επειδή έχω παρατηρήσει να το χρειάζονται, αλλά επειδή τις κάνω σε μεγάλη ποσότητα (1 λίτρο) νοιώθω ας πω "παραπάνω ασφάλεια".
Ούτε πλυσίματα, λοιπόν, ούτε αποστειεώσεις. Στη νεκροψία μου θα δείτε το αποτέλεσμα... :hmmm:
-
Όχι μου λέγαν, έχει υγρασία στο ψυγείο και θα χαλάσει. Και εδώ στο φόρουμ αναφέρθηκαν στην υγρασία του ψυγείου, και ότι δεν είναι καλό, και ότι αλλοιώνουν τα αρώματα κτλ.
Δηλαδή αν βάλεις ένα μπουκάλι κρασί ή ένα αναψυκτικό στο ψυγείο θα αλλοιωθεί το άρωμά του και θα χαλάσει?
Έχει κάποια μυστήρια ιδιότητα η PG/VG ή τα αρώματα και τραβάνε ΜΕΣΑ από το μπουκάλι οσμές και πορδές?
Πως ακριβώς θα αλλοιωθούν τα αρώματα σε ένα ψυγείο που εφευρέθηκε για να ΜΗΝ αλλοιώνει τα αντικείμενα?
-
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο που μοιράστηκες την εμπειρία σου. Διευκρίνισε μόνο παρακαλώ, αν στο σκοτεινότερο ντουλάπι σου έβαζες κλειστή - νέα συσκευασία, η ανοιχτή; Και φαντάζομαι η θερμοκρασία εκεί δεν είναι πάνω από 25 βαθμούς. Στο σπίτι που είμαι τώρα δυστυχώς αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες το καλοκαίρι, φαντάσου σήμερα που ήταν σχετικά χαμηλά η θερμοκρασία, στην ντουλάπα το θερμόμετρο δείχνει τωρα 32 βαθμούς. Ήδη πέταξα κάποια υγρά με αλλοιωμένη γεύση, ευτυχώς ήταν μικρή ποσότητα. Τώρα ατμίζω σκέτη βάση με νικοτίνη και είναι καλή αλλά τελειώνει.
Click-->Έγινε συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://vaping.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)<--Click
Πως ακριβώς θα αλλοιωθούν τα αρώματα σε ένα ψυγείο που εφευρέθηκε για να ΜΗΝ αλλοιώνει τα αντικείμενα?
Έλεγαν - λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, δεν θυμάμαι ακριβώς. Εδώ στο φόρουμ το διάβασα.
Αν βάλεις στην αναζήτηση του φόρουμ: υγρασία στο ψυγείο θα δεις αρκετά παραδείγματα.
-
....Διευκρίνισε μόνο παρακαλώ, αν στο σκοτεινότερο ντουλάπι σου έβαζες κλειστή - νέα συσκευασία, η ανοιχτή;.... Στο σπίτι που είμαι τώρα δτο θερμόμετρο δείχνει τωρα 32 βαθμούς....
[Αυτή την στιγμή, ώρα 4:30 ξημερώματα, εξωτερική θερμοκρασίια βλέπω από το pc στους 28 βαθμούς. :)
Στο ντουλάπι μου υπάρχει η συσκευασία του λίτρου VG από το φαρμακείο με υγρό 100% VG & περιεκτικότητα 1mg nic, επίσης 100% VG. Μέσα του έχουν απομείνει περίπου 400ml, τα οποία θα μεταγγιστούν σήμερα αύριο σε 4 100μελα & θα μπουν στο συρτάρι για χρήση. Στο ντουλάπι βρισκόταν & πρόσφατα στις μεγάλες ζέστες. Επειδή το ξέχασα όμως, αν το θυμόμουν θα το είχα βάλει στο ψυγείο. :yes:
Αυτό που θα κάνω, όταν φτάσω στο τελευταίο 100μελο, είναι να πάω φαρμακείο, να αγοράσω 1 lt VG, να προσθέσω τη νικοτίνη μου στην συσκευασία της VG, να αναποδογυρίσω το μπουκάλι απαλά καμιά 10ριά φορές & να το βάλω στο ντουλάπι.
Enjoy!!! :delicious2:
-
camber, treloneritis, Σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις. Με γλιτώσατε από τα περιττά έξοδα και ξεκαθαρίσατε κάποιες προκαταλήψεις μου. :bow: Γιώργο, σκέτη VG ατμίζεις;
-
........ από την αγαπημένη μου φαρμακοποιό.
......... Στη νεκροψία μου θα δείτε το αποτέλεσμα... :hmmm:
ΏΠΑ!!!!!!!!
Τιιιιιιι έχουμε εδώ??????????????
-
Λιάκο μου, τί είναι ο άνθρωπας, ε; Ενα τίποτα είναι ο άνθρωπαςςςςςς... :) ;) :bye: https://www.youtube.com/watch?v=QH8zwht4R38 (https://www.youtube.com/watch?v=QH8zwht4R38)