vaping.gr

Υγρά (e-liquids) => ΥΓΡΑ (γενικά) => Μήνυμα ξεκίνησε από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 08:29

Τίτλος: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 08:29
Με αφορμή την συζήτηση που έγινε σε άλλο topic, ανοίγω αυτό το θέμα ..ώστε να μάθω - μάθουμε τι πρέπει να προσέχουμε στις αγορές των υγρών από καταστήματα ...από τρίτους (..καθώς και από τις συνδιαλλαγές που κάνουμε μεταξύ μας).

Προσωπικά πίστευα ότι αν ένα υγρό ΔΕΝ αποσφραγιστεί (..άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μπήκε κάτι "άλλο" μέσα) και ΔΕΝ εκτεθεί στον ήλιο και σε θερμοκρασίες (..που φαίνεται από την αλλαγή του χρώματός του προς το σκουρότερο) ..δεν έχει πρόβλημα ...και μπορώ να το αγοράσω άφοβα. {..αυτό βέβαια και αν δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης του}

..μάλλον όμως "παίζουν" και άλλα (..στα οποία δεν πάει ο απλοϊκός νούς μου) και θα ήθελα να τοποθετηθούν οι γνώστες ...ώστε να διαφωτιστούμε και να προφυλαχθούμε όλοι, από τυχόν "προβληματικές" καταστάσεις και αγορές..
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Harris στις Μαΐου 17, 2015, 08:55
Καταρχήν, κανένα υγρό που πωλείται σε κατάστημα δεν έχει πρόβλημα. Πολλά είναι τα υγρά τα οποία μπορεί και να πετύχει κανείς που να κουνιέται το καπάκι ή ακόμα να έχει ανοιχτη.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποια "premium" τα οποία δεν είναι καν κλειστά με ασφάλεια και είναι σε υπερβολική τιμη.

Ακόμη τα υγρά που περνάνε ακτίνες ηλίου φυσικά και απαγορεύεται να τα χρησιμοποιουμε κατά την γνώμη μου αλλά δεν θα απόκλισω καθόλου την πιθανότητα ωρίμανσης σε ένα ανοιχτό χώρο το οποίο περνάνε ακτίνες ηλίου και έτσι δημιουργεί steeping.

Στο χρόνο λήξης ούτε οι κατασκευάστες δεν ξέρουν άμα χρησιμοποιουν βάσεις οι οποίες δεν έχουν ληξει.

Επίσης σε θέμα iso haccp δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και φυσικά και στο εξωτερικό 2-3 εταιρίες να είναι με τέλειες προϋποθέσεις.

Στον αγοραστή είναι τι θα αγοράσει τι θα προσέξει και θα αγοράσει ένα υγρό το οποίο στο α,β μαγαζί το βλέπει ηλιος και σίγουρα τα υγρά έχουν ξεπεράσει 25°C.

Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 15:56
 Από ότι καταλαβαίνω ..καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει αυτοί που είπαν ότι πολλά μπορεί να συμβούν με τα σφραγισμένα υγρά και με μη αλλιωμένο χρώμα (..ένδειξη ότι έμειναν στον ήλιο, η "αποθηκεύτηκαν" σε υψηλές θερμοκρασίες) ....δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αν υπάρχει ..ελπίζω να το μοιραστείτε μαζί μας ..ώστε να μάθω και εγώ (..και ίσως και κάποιοι ακόμα που δεν ξέρουμε).
 
Οσο για το θέμα εμπιστοσύνης με τα καταστήματα ..έχει δύο πλευρές.
..και εμείς εμπιστευόμαστε τα κλειστά (..η σε ορισμένες περιπτώσεις και ανοιχτά μπουκαλάκια υγρών) ..{..καθώς όντως εμπιστοσύνη και εμείς δείχνουμε} ...ενώ αυτά παράγονται κάπου ..συσκευάζονται κάπου ...μεταφέρονται κάπως (..και μπορεί και να μένουν στον ήλιο για ώρες, όπως στην φωτογραφία με τα castle long reserve) ..και καταλήγουν κάποια στιγμή στον τελικό καταναλώτή (..εμάς).
 
 {..οπότε.. για να "βάλει" κάποιος κάτι μέσα σε ένα υγρό (..ενώ αυτό είναι εργοστασιακά σφραγισμένο) ..θα πρέπει μάλλον να είναι ο "Χουντίνι"} ..πράγμα που φυσικά (..αν υπάρχει τρόπος) ..θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα και από έναν "τρελό" ...κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας - διαδρομής, μέχρι τον τελικό καταναλωτή}
 
 {..και σίγουρα το να κρατήσεις απλά ένα μπουκαλάκι με το χέρι σου, δεν επιδρά στο περιεχόμενό του (..όπως όταν πχ "δοκιμάζεις εσώρουχα η καλτσόν" ...που αφήνεις επάνω του το "dna" σου)}.
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: tsiv στις Μαΐου 17, 2015, 16:35
Varaderum έχεις ''κολλήσει'' άσχημα ε?

Open your mind , πάμε παρακάτω...  :thumpup:
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: megst στις Μαΐου 17, 2015, 16:46
Άποψή μου πως άθελά σου, τους έκανες τη καλύτερη διαφήμιση...
Και επειδή...το νήμα ρωτά "τι πρέπει να προσέχουμε", η δική μου απάντηση είναι, πως με ενδιαφέρει και προσέχω τα υγρά που αγοράζω να μην έχουν αλλάξει χίλια χέρια!
Αν η αλλάγή αφορούσε hardware, ενδεχομένως θα ήμουν μαζί σου.
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 17:00
Varaderum έχεις ''κολλήσει'' άσχημα ε?

Open your mind , πάμε παρακάτω...  :thumpup:

Αγαπητέ tsiv.

..άσχετα με το αν ένιωσα η όχι καλά με την αντιμετώπιση από το κατάστημα (...και που η υπόθεση έκλεισε για εμένα), απλά πλέον θέλω να μάθω αν όντως υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε ημάς, από τυχόν χαλασμένα ..αλλιωμένα, η ότι άλλο τέλος πάντων υγρά.

Αν είναι σφραγισμένο και δεν έχει λήξει η ημερομηνία του, το παίρνουμε (..καθώς κάποιοι είπαν και για τα ήδη "αλλαγμένα"  ..ίσως και "αλλοιωμένα" υγρά), η όχι ..και κοιτάμε και κάτι άλλο;

Αφέθησαν αιχμές ότι υπάρχουν τρόποι παραποίησής τους...
..ποιοί είναι; Δεν πρέπει να τους μάθουμε όλοι; (..και εγώ μαζί ..καθώς μάλλον είμαι "αφελής" και εύπιστος).

@ megst: Μα ποιός είπε ότι ήθελα να τους κάνω δυσφήμηση!! Καλά έκαναν, αφού αυτό θέλουν να κάνουν!! {..απλά επειδή πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη (..και μετά από "κάποιο" διάστημα..) θα πρέπει να είναι αμφίδρομη, γαυτό δεν το "αποδέχτηκα").

{..πάντως με βάση αυτό που είπες ..κανένα μαγαζί δεν ξέρει το πόσα χέρια έχουν αλλάξει τα υγρά μέχρι να φτάσουν στο κάθε κατάστημα (..με την διαδικασία που ανέφερα παραπάνω)}.
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: benny στις Μαΐου 17, 2015, 17:07
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με τον τίτλο.

Βασικά δεν θα αναφερθώ καθόλου στο εάν μαγαζί μπορεί να πάρει πίσω κάποια υγρά που έχει πουλήσει στον χ πελάτη και ας είναι κλειστά. Αυτό είναι στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα το κάνει ή όχι.

Εχοντας διαβάσει την προηγούμενη συζήτηση (περί αποθήκευσης των υγρών και κατάλληλης θερμοκρασίας) και τα παρακάτω γραφώμενα ένα μέρος που κατάλαβα είναι ότι δεν πρέπει να αγοράσω ένα υγρό από ένα κατάστημα που το έχει τοποθετημένο στα ράφια, το βλέπει το φως τού ηλίου, και η θερμοκρασία του που έχει το μαγαζί δεν είνει ποτέ ίδιες. Γιατί τον χειμώνα το κατάστημα είναι κρύο σε κάποια θερμοκρασία και μετά ανοίγει η θέρμανση και αλλάζει η θερμοκρασία με αρκετούς βαθμούς διαφορά. Το καλοκαίρι γίνετε το αντίθετο, που η θερμακρασία φτάνει ή και ξεπερνάει και τους 40 βαθμούς. Όλο αυτό το σκηνικό με τις αλλαγές θερμοκρασίας δεν έχει κάποια αλλοίωση στα υγρά?

Βασικά δεν πρέπει να υπάρχει ένας χώρος φύλαξης των υγρών σε σκοτεινό μέρος και με μιά στάνταρ θερμοκρασία?

Και συγνώμη εάν έχω καταλάβει λάθος.
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: tsiv στις Μαΐου 17, 2015, 17:13
Αγαπητέ tsiv.



Αφέθησαν αιχμές για διάφορους τρόπους παραποίησής τους...
..ποιοί είναι; Δεν πρέπει να τους μάθουμε όλοι; (..και εγώ μαζί ..καθώς μάλλον είμαι "αφελής" και εύπιστος).

Αγαπητέ Varaderum για να απαντήσω στο ερώτημά σου...

Τι πρέπει να προσέχουμε?

Ένα πράγμα μόνο...

Να έχουμε εμπιστοσύνη από εκεί που αγοράζουμε...

Αν είσαι πολύ εύπιστος όπως είπες κοίτα να το ψάχνεις περισσότερο , δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος...

Όσο για τις συναλλαγές μεταξύ των μελών ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του , δεν υπάρχει μπούσουλας τι πρέπει να προσέχει και τι όχι...
Τίτλος: Απ: \"Χαλασμένα - αλλοιωμένα\" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 17:34
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με τον τίτλο.

Βασικά δεν θα αναφερθώ καθόλου στο εάν μαγαζί μπορεί να πάρει πίσω κάποια υγρά που έχει πουλήσει στον χ πελάτη και ας είναι κλειστά. Αυτό είναι στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα το κάνει ή όχι.

Εχοντας διαβάσει την προηγούμενη συζήτηση (περί αποθήκευσης των υγρών και κατάλληλης θερμοκρασίας) και τα παρακάτω γραφώμενα ένα μέρος που κατάλαβα είναι ότι δεν πρέπει να αγοράσω ένα υγρό από ένα κατάστημα που το έχει τοποθετημένο στα ράφια, το βλέπει το φως τού ηλίου, και η θερμοκρασία του που έχει το μαγαζί δεν είνει ποτέ ίδιες. Γιατί τον χειμώνα το κατάστημα είναι κρύο σε κάποια θερμοκρασία και μετά ανοίγει η θέρμανση και αλλάζει η θερμοκρασία με αρκετούς βαθμούς διαφορά. Το καλοκαίρι γίνετε το αντίθετο, που η θερμακρασία φτάνει ή και ξεπερνάει και τους 40 βαθμούς. Όλο αυτό το σκηνικό με τις αλλαγές θερμοκρασίας δεν έχει κάποια αλλοίωση στα υγρά?

Βασικά δεν πρέπει να υπάρχει ένας χώρος φύλαξης των υγρών σε σκοτεινό μέρος και με μιά στάνταρ θερμοκρασία?

Και συγνώμη εάν έχω καταλάβει λάθος.

Φίλε μου, αυτά θέλω να συζητηθούν εδώ (..και μερικά ακόμα φυσικά)!!
 ..πχ.. θέλω να μάθω από αυτούς που λένε μη ...το γιατί!
{..και κυρίως τι θα πάθει το υγρό αν το ακουμπήσουν ένα η δέκα χέρια; (σε κλειστό μπουκάλι φυσικά}.

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)
Να έχουμε εμπιστοσύνη από εκεί που αγοράζουμε...

Αν είσαι πολύ εύπιστος όπως είπες κοίτα να το ψάχνεις περισσότερο , δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος...

Ok φίλε μου ..είμαι εύπιστος (..δηλαδή θέλω να έχω εμπιστοσύνη ..όχι βέβαια σε όλους, αλλά σε αυτούς που έχω επιλέξει να συναλλάσσομαι)
..η εμπιστοσύνη όμως είναι αμφίδρομη..
Και επειδή θεωρώ ότι πρέπει να είναι αμφίδρομη και όχι μονόδρομη ..γιαυτό εμπιστεύομαι μόνο αυτούς που με εμπιστεύονται (..μετά από κάποιο ασφαλές διάστημα γνωριμίας φυσικά).

Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: BigSur στις Μαΐου 17, 2015, 17:59
Το θέμα έχει τραβήξει ήδη πολύ περισσότερο από όσο όφειλε. Αγαπητέ varaderum φοβάμαι πως επιμένεις υπερβολικά και προσπαθείς να αποδείξεις πως έχεις δίκιο να νιώθεις θιγμένος με συγκεκριμένο γεγονός.
Οτιδήποτε απίθανο μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο παρασκευής, μεταφοράς και αποθήκευσης.
Αυτό είναι ρίσκο που αναγκαστικά παίρνουμε. Το ρίσκο που δεν είναι αναγκαστικό και δεν θέλουμε να πάρουμε είναι να έχει βρεθεί στα χέρια προηγούμενου αγοραστή.

Δεν θέλω -και δεν υπάρχει νόημα- να κάνω λίστα με διάφορες πιθανές ή απίθανες επεβάσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιος κακεντρεχής. Θα μείνω στα βασικά: κάποια υγρά δεν έχουν καπάκι ασφαλείας και άλλα βρίσκονται σε μπουκάλια που ίσως μπορείς να τα ανοίξεις και μετά να βάλεις (αν έχεις) ίδιο καπάκι με... ασφάλεια που φαίνεται να μην έχει ανοιχτεί ποτέ (το έχω κάνει όταν έφτιαξα DIY για φίλους). Ακόμα και το να βήξει κάποιος πάνω στο σφραγισμένο μπουκάλι ή να του πέσει σε λασπόνερα είναι απόλυτο δικαίωμά μας να μην το επιθυμούμε, γιατί θα πιάσουμε το μπουκάλι. Επίσης, η έκθεση στην θερμοκρασία δεν κάνει μπαμ με αυτόματη αλλοίωση του χρώματος.

Στεκόμαστε σε αυτά όχι γιατί είναι πολύ πιθανά αλλα γιατί επιθυμούμε κάτι καινούργιο να φτάνει στα χέρια μας παντελώς καινούριο έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Γιατί έτσι νιώθουμε καλύτερα -και έχουμε κάθε δικαίωμα να νιώθουμε καλύτερα με την αγορά μας εφόσον δεν πειράζουμε τους άλλους.

Η λογική μπορεί να είναι δευτερεύον στοιχείο. Φιλάω την γυναίκα μου, συνεπώς είναι δεδομένο πως δεν την σιχαίνομαι. Δεν θέλω όμως να φτύσει στην σούπα μου. Ένας γιατρός ή χημικός μπορεί να με έβγαζε ηλίθιο με αποδείξεις. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως όλοι μας θέλουμε τη σούπα μας χωρίς φτυσιές και είναι πλέον δεδομένο (και πρέπει να γίνεται σεβαστό) πως δεν είναι ευγενικό να φτύνεις στην σούπα του συντρόφου σου ακόμα κι αν σε αγαπάει τόσο που θα σου έπαιρνε την... τσίχλα από το στόμα. Κάποια πράγματα πρέπει να είναι στην απόλυτη επιλογή σου αν τα ανέχεσαι ή όχι, και όχι στην επιλογή οποιουδήποτε άλλου.

Άλλοι τρόποι προφύλαξης, πέρα από την αίσθηση εμπιστοσύνης που έχουμε για μια εταιρία και κάποιο κατάστημα δεν υπάρχουν. Φυσικά ένα πολύ διαφορετικό χρώμα ή μια αλλοιωμένη συσκευασία είναι προφανή πράγματα και δεν νομίζω πως μιλάμε για τέτοια.
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 18:15
{..δεν το "συνεχίζω" ..απαντήσεις σε λογικές πλέον απορίες θέλω να αποκομίσω, σχετικές με τον τίτλο}.

Αποδεκτή η θέση σου και ευχαριστώ για την καθωσπρέπει απάντησή σου.
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: BigSur στις Μαΐου 17, 2015, 18:24
Και την δική σου θέση με ευγένεια την πρόβαλλες και δεν έδωσες πάτημα για άλλη συμπεριφορά!  :)
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: chzamp στις Μαΐου 17, 2015, 21:56
2 πραγματικά γεγονοτα..
  Αγοράζω Σάββατο πρωί 4 υγρά από κατάστημα οπου τα παιδια είναι πλέον και φιλοι.. Τα ξαναθυμήθηκα και τα έβγαλα από το αμάξι Δευτέρα μεσημέρι. Τελος Αυγούστου και το αμάξι στον ηλιο.. Τα υγρά είχαν βρασει.. Τα εκανα και με εκαναν τα δυο τα πέταξα.. Δεν διανοήθηκα να τα παω πισω, αλλα θα γούσταρα αν τα πήγαινα να έτρωγα πορτα...
 Εντελως τυχαια κανα μηνα πριν εκανα συζητηση με το παλικάρι στο replace παλαιού Φάληρου και οντος είναι η πολιτικη τους να μην παιρνουν και ξαναπουλανε υγρα που εχουν βγει από το μαγαζι. Συνήθως τετοιες αλλαγές θελουν πελάτες που πήραν πανω από ένα υγρο ιδιας γευσης και που σε δικο τους ατμο δεν τους αρεσε.. Σε καποιον εφτασε να δωσει καινουργιο υγρο και να του αφησει και το παλιο ηή να το χυσει μπροστα του .. δεν θυμαμαι καλα ... Σε κάθε περιπτωση και για να μπω on topic επειδή τα πραγματα οσον αφορα στην παραγωγη αλλα και στην εφοδιαστική αλυσίδα των υγρων είναι κάπως θολά και ξέρουμε πολύ λίγα, πρέπει να επικροτούμε οτιδήποτε μπορεί έστω και στο ελαχιστο να μας προστατεύσει..
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 17, 2015, 23:16
Παιδιά το θέμα του άλλου τόπικ για εμένα έκλεισε.
{..απλά είπα το τι με πείραξε σαν προσωπικότητα ....και όχι αν το μαγαζί έπραξε η όχι σωστά. Και αν σας φάνηκα "κάπως", η είπα και "κάτι παραπάνω" ..ζητώ συγνώμη (..άλλωστε διαφήμιση έγινε στο τέλος!!)}.

{..το παρόν topic όμως, το άνοιξα επειδή είχα και έχω απορίες (..όπως και ο benny παραπάνω) .....και για τυχόν απορίες και κάποιων άλλων..}

..όσο γιαυτό που αναφέρεις chzamp , το ότι δηλαδή ένα υγρό που μένει σε μεγάλη θερμοκρασία αρκετή ώρα καταστρέφεται ...μου γεννά και πάλι μιά απορία..!!

..καθώς μικρός (..και για να βγάλω το χαρτζηλίκι μου), είχα δουλέψει σε super market έβλεπα ..μπύρες ..νερά ..coca cola κλπ υγρά, να μένουν στον ήλιο (ντάλα καλοκαίρι) για ώρες.. (..όπως συμβαίνει και σήμερα, καθώς αν πάτε είτε στο εργοστάσιο είτε σε κάποιες αποθήκες ..ακόμα έξω τα έχουν).

{..κάτι σαν την φωτογραφία που έχω αναποστάρει, με τα υγρά αναπλήρωσης (..και σίγουρα όχι μόνο αυτής της εταιρείας}.

..δεν το καταλαβαίνω!! Δεν χαλάνε έτσι; Μήπως επειδή (στα υγρά αναφέρομαι τώρα) ..είναι μέσα σε κούτες...;;
..και στην μεταφορά τους;

..αν έρχονται με πλοίο (..εκτός και αν τα στέλνουν μόνο με αεροπλάνα) τι γίνεται ντάλα καλοκαίρι;
Στα αμπάρια του πλοίου υπάρχουν aircontition;
..η θερμοκρασία που τυχών αναπτύσεται εκεί, δεν προσομοιάζει με του ξεχασμένου υγρού στο αυτοκίνητο;
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: chzamp στις Μαΐου 17, 2015, 23:23
Έχεις δικιο.. δεν ξερω αν χαλάνε, αν πρόσεξες δεν έγραψα ότι είχαν καταστραφεί, αλλα ότι τα εκανα και με εκαναν και τελικά πέταξα τα δυο μόνο γιατί μου είχε μπει η ιδεα ότι η γευση τους είχε αλιωθει... και οι ερωτήσεις που κανεις αφορουν σε αυτό που ειπα ότι ξερουμε πολύ λιγα για την αλυσιδα μεταφορας τους...
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: spectrum στις Μαΐου 18, 2015, 00:24
Νομίζω πως – πέρα από την αφορμή – αξίζει να παραμείνει σαν θέμα.
Ατμιστές είμαστε, υγρά αγοράζουμε, φυσικό είναι να ενδιαφερόμαστε αν είναι ΟΚ.

Ψάρια δεν είναι, να βλέπουμε τα μάτια τους ή αν μυρίζουν θάλασσα…
Καρπούζια δεν είναι, να βλέπουμε αν το κοτσάνι είναι χλωρό…

Για όσους έχουν ενστάσεις για τους παραπάνω εμπειρικούς κανόνες, πολύ καλά κάνουν.
Χιλιάδες χρόνια τώρα (κυριολεκτικά) αγοράζουμε/διαλέγουμε ψάρια, καρπούζια, ντομάτες… και το απόλυτο κόλπο επιλογής δεν έχει βγει…

Πόσο μάλλον για τα υγρά μας…

Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα υγρά να τα βλέπει ο ήλιος, αν και ξέρουμε εμπειρικά ότι δεν τους κάνει καλό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αν παράγονται στην άλλη γωνιά της Γης…
Τουλάχιστον, να κρατάμε μερικούς βασικούς κανόνες:
να προσέχουμε,
• … αν έχουν «πειραχτεί»
• … αν έχουν εμφανή σημάδια αλλοίωσης
• … αν το χρώμα οφείλεται ή όχι στην αλλαγή παρτίδας
• … να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον
• … να προσέχουμε γενικά. Δεν είναι μόνο πολλά τα λεφτά στις καπνοβιομηχανίες που τα χάνουν, είναι και πολλά τα λεφτά που έχουν δοθεί πάσα στον ατμό. Ευτυχώς, οι βιοτεχνίες είναι ακόμα μικρές και δεν φαντάζομαι να υπάρχει θέμα (εγκληματικής) αλλοίωσης, αλλά ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά κι ας μοιραστούμε εμπειρίες.

Αν βρεθούν «κόλπα» πέρα από τα προφανή που αναφέρει ο Big, θα μπουν στο πρώτο ποστ και προφανώς όχι μόνο…
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 18, 2015, 08:17
..άλλη μιά απορία (.."και όχι μόνο"), που μου γεννήθηκε από αυτά που ανέφερε ο φίλος BigSur..

..Ακόμα και το να βήξει κάποιος πάνω στο σφραγισμένο μπουκάλι ..

..Φιλάω την γυναίκα μου, συνεπώς είναι δεδομένο πως δεν την σιχαίνομαι. Δεν θέλω όμως να φτύσει στην σούπα μου. Ένας γιατρός ή χημικός μπορεί να με έβγαζε ηλίθιο με αποδείξεις. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως όλοι μας θέλουμε τη σούπα μας χωρίς φτυσιές και είναι πλέον δεδομένο (και πρέπει να γίνεται σεβαστό) πως δεν είναι ευγενικό να φτύνεις στην σούπα του συντρόφου σου ακόμα κι αν σε αγαπάει τόσο που θα σου έπαιρνε την... τσίχλα από το στόμα.

Δέχομαι και είναι απόλυτα λογικό το να σιχαινόμαστε κάποια πράγματα (..που υπό άλλες συνθήκες ..ούτε κάν τα σκεφτόμαστε). Είναι στην ανθρώπινη φύση.

..με τα υγρά που δοκιμάζουμε (..στα δοκιμαστήρια) ..τι γίνεται;

Πριν από εμένα και εσάς που πάμε να δοκιμάσουμε μιά γεύση, από το ίδιο ατμοποιητάκι ....έχουν δοκιμάσει δεκάδες στόματα (..το ότι αλλάζει το πιπάκι ..δεν λέει από μόνο του κάτι)!!!

..{sorry αν τώρα σας βάζω "σκέψεις" ...αλλά μάλλον και αυτό είναι ένα θέμα (..ανάθεμα που το σκέφτηκα)!!}.



Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ στις Μαΐου 18, 2015, 08:29
Είναι σαν τον αγιασμό!!!! Δεν κολλάει!!!!  :sfyrigma:
Το σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή, αλλά κάνω ότι δεν το σκέφτομαι... Εξάλλου, κάνοντας την ίδια αφαίρεση τοποθετούμε προϊόντα του super market σε ψυγείο και ντουλάπια και πολλά άλλα που μπορούν να σε αρρωστήσουν αν τα σκεφτείς και μόνο!  ::)
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: tsiv στις Μαΐου 18, 2015, 08:59
..άλλη μιά απορία

..με τα υγρά που δοκιμάζουμε (..στα δοκιμαστήρια) ..τι γίνεται;

Πριν από εμένα και εσάς που πάμε να δοκιμάσουμε μιά γεύση, από το ίδιο ατμοποιητάκι ....έχουν δοκιμάσει δεκάδες στόματα (..το ότι αλλάζει το πιπάκι ..δεν λέει από μόνο του κάτι)!!!

..{sorry αν τώρα σας βάζω "σκέψεις" ...αλλά μάλλον και αυτό είναι ένα θέμα (..ανάθεμα που το σκέφτηκα)!!}.

Καμμία σκέψη δεν χρειάζεται...

Πας με τους δικούς σου ατμοποιητές και... δοκιμάζεις...

ή δεν δοκιμάζεις τίποτα...

Δεν υπάρχει άλλη λύση :)
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 18, 2015, 09:36
Ειναι και αυτό μιά λύση tsiv ..αλλά σκέψου να θέλεις να δοκιμάσεις πάνω από ένα υγρό (..ας πούμε τα 5 μιάς καινούριας εταιρείας)

..εκτός του ότι θα πρέπει να έχεις άριστες σχέσεις με το κατάστημα {..αλλιώς ποιός θα σου βάλει έστω και μισό ml επί 5 ατμοποιητές ακριβού υγρού (..ίσα για να ποτιστεί το καινούριο σου βαμβάκι)} ..είναι και ολόκληρη διαδικασία!! Ασε που θα πρέπει να έχεις και 5 καινουργιοστημένους και καλά καθαρισμένους από προηγούμενες οσμές (υγρά) ατμοποιητές}!!

Εντάξη, τα ποιό φθηνα, μπορείς να τα αγοράσεις και χωρίς δοκιμή (..και αν δεν σου κάνουν ..τουλάχιστον δεν θα "κλαίς" ..πολύ)!!

Αλλιώς όπως είπες ...δεν δοκιμάζεις τίποτα ..και εύχεσαι για "τζάκ πότ"!!

Υ.Γ. ..ποστάροντας την απάντησή μου ..έπεσε το μάτι μου στην εικόνα του προφίλ σου..
...ε, αυτό ακριβώς!!!
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: kotsos75 στις Μαΐου 18, 2015, 09:45

αφού τα καταστήματα βάζουν καινούργιο κάλυμμα πάνω στο επιστόμιο που το ανοίγουν εκείνη την ώρα μπροστά σου δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα
αν πάλι ο άλλος δεν θέλει να δοκιμάσει ούτε από αυτό μετά τι να του κάνει και ο καταστηματάρχης δεν του μένουν πολλές επιλογές


απλά κάποια στιγμή οι εταιρίες ίσος να το βλέπαν λίγο πιο ζεστά και βάζανε πολύ μικρές ποσότητες 2-5ml για να κάνει τις δοκιμες του ο καθένας σπίτι του σε χαμηλό κόστος
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 18, 2015, 09:53
Ο ατμοποιητής φίλε kotsos75, έχει μιά "σωλήνα" ..που φέρνει τον ατμό απευθείας από την αντίσταση στο στόμα μας.
..το πιπάκι, είναι το τελευταίο μέρους αυτού!!

..αν κάποιος βήξει από πάνω, δεν πάει και παραμέσα;
..αν εκεί στο ράφι που είναι τοποθετημένα όρθια μπαίνουν "σκόνες";
..αν.. κλπ κλπ..

Μάλλον λοιπόν, η πιό υγιείς λύση ..είναι να παίρνουμε και να δοκιμάζουμε εμείς τα υγρά (..εντέλη)!!
..και αν μας "κάτσει" ..μας έκατσε!! (..βέβαια υπάρχουν και τα review, αλλά όλων τα ατμιστικά κριτήρια ...δεν είναι ίδια).

Edit ..καθώς μόλις είδα την τελευταία διορθωμένη παράγραφό σου.
..αυτό που προτίνεις ...είναι σαφώς μιά λύση {..αρκεί βέβαια να είναι και σε λογικό κόστος ..και με δυνατότητα δοκιμής ενός εκάστου υγρού (....και όχι sample packs, που σε αναγκάζει να πάρεις όλη την σειρά)}!!!
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: kotsos75 στις Μαΐου 18, 2015, 09:59

εγώ φιλε μου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα
δηλαδή δεν φοβάμαι τίποτα από αυτά που αναφέρεις θα κάνω τις δοκιμες μου (έστω αυτά τα λίγα που βρίσκω βέροια) και δεν θα κάτσω να σκάσω
αν κάποιος τα σκέφτεται όλα αυτά και φοβάται μην πάθη τίποτα ας πάρει την μικρότερη δυνατή ποσότητα και ας το δοκιμάσει στο σπίτι
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: BigSur στις Μαΐου 18, 2015, 14:36
Το ΗΤ μου δεν κλείνει αεροστεγώς, οπότε είναι μόνιμα εκτεθειμένο στις σκόνες όπως και στο δοκιμαστήριο ενός μαγαζιού.
Η δοκιμή κρατάει λίγο, όχι πολλά ml. Πολλοί νιώθουμε μια μικρή αμηχανία παίρνονυας την κοινόχρηστη συσκευή αλλά το δέλεαρ είναι μεγαλύτερο: αν δεν πάρεις αυτό που το ένστικτό σου θεωρεί "ρίσκο" (άσχετα αν δεν είναι και τόσο ρίσκο στ' αλήθεια!) δεν θα δοκιμάσεις την καινούρια, υποσχόμενη γεύση. Η επιθυμία υπερνικά την επιφύλαξη. Αλλά αυτό δεν ισχύει σε όλα τα πράγματα και πάντα θέλουμε η επιλογή να είναι δική μας.
Θα επαναλάβω πως συχνά δεν έχουν λογική όλα αυτά. Αυτό δεν μειώνει την σημασία τους για να νιώθουμε ξένοιαστοι.

Σχετικό παράδειγμα:
Μας πέφτει το κουλούρι σε ένα σχετικά καθαρό πάτωμα. Κάποιοι το κλαίνε και το πετάνε όπως είναι. Άλλοι με μια αστραπιαία κίνηση το βουτάνε, το φυσάνε λίγο και το τρώνε. Κανείς δεν θα το έτρωγε αν είχε μείνει ώρα στο πάτωμα.
Πού είναι η λογική; Πότε θεωρεί ο καθένας "βρώμικο" το κουλούρι και σε ποιό χρονικό όριο;
Συγκρούονται διάφορα ένστικτα και συναισθήματα και η στάση μας είναι απόλυτα υποκειμενική.
Κι εδώ παίζει ρόλο πως θα θεωρούσαμε σοκαριστικό να έπαιρνε άλλος την απόφαση για εμάς και να μας έχωνε στο στόμα το κουλούρι γιατί "άντε μωρέ, μια χαρά είναι" ή αν μας το πέταγε ενώ το θέλουμε διότι "μας είσαι καλά; δεν θα το φας αυτό!".
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Cruiser79 στις Μαΐου 18, 2015, 14:47
Κάποιες παρατηρήσεις μου επί του θέματος...

Για ξεκίνημα, δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω το εμβρυακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται ακόμα η αγορά και κατασκευή των υγρών. Θεωρώ λοιπόν ότι εκτός από κάποιες εμπειρικές μας παρατηρήσεις, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια και πέραν πάσης αμφιβολίας, τι είναι αυτό που επηρρεάζει - χαλάει τα υγρά μας. Μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια τι αλλοιώνει τα επιμέρους συστατικά, αλλά όχι το τελικό προϊόν. Μπορεί να είναι τα ίδια, αλλά μπορεί και όχι.

Πρόσφατα παρατήρησα μια αστοχία σε παρτίδα πασίγνωστου υγρού, και είναι η πρώτη που αναφέρεται για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ένα υγρό της, εκφυλίστηκε πολύ γρήγορα και η γεύση του εξαφανιζόταν, και μάλιστα άφηνε ένα ξινό σύννεφο στο στόμα. Δεν θα αναφέρω την εταιρεία μέχρι να βεβαιωθώ για κάποια πράγματα, και ελπίζω τελικά το πρόβλημα να διορθώθηκε και να μη χρειαστεί καν.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες με τα CLR στον ήλιο, θέλω να πιστεύω πως είναι απλώς ένα σετάπ για τη φωτογράφηση, και όχι πρακτική της εταιρείας, καθώς τα γευστικά αποτελέσματα που έχω λάβει από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι φανταστικά. Τώρα, αν ένας από τους παράγοντες της τόσο καλής γεύσης είναι και ο ήλιος, τότε εύχομαι να ανοίξουν κέντρο διανομής στη Σαχάρα, ή ακόμα καλύτερα στο "Τηγάνι του Θεού"...

Προσωπικά και μόνον, και το έχω αποδείξει στο παρελθόν, δοκιμάζω τα πάντα. Ίσως ο οργανισμός μου έχει αποκτήσει ανοχές στην καφρίλα μερικών υγρών αναπλήρωσης και δεν μου φαίνεται παράξενο πλέον το να ανεβαίνεις σε δέντρο και να μουγκρίζεις από τη φρίκη μετά από μια τζούρα. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να ζητάμε από τα υγρά μας κάποιες στοιχειώδεις συνθήκες ατμίσματος, φύλαξης και αποθήκευσης. Εννοείται χωρίς την γκρίνια για το επιπλέον κόστος που μπορεί να έχει το γυάλινο μπουκάλι, ο χαρτονένιος κύλινδρος ή το κέρας Μαύρου Ρινόκερου που μπορεί να χρησιμοποιούν για αποθήκευση...

Επίσης προσωπικά, δεν δοκιμάζω υγρά από δοκιμαστήριο, γιατί προτιμώ να τα δοκιμάζω είτε σε δικό μου ατμοποιητή, είτε σε ατμοποιητές συνταμιστών, αν δεν τους ενοχλεί φυσικά. Το τοπικό δοκιμαστήριο εξάλλου, το έχω "τερματίσει"  ;D
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: Varaderum στις Μαΐου 20, 2015, 17:07
Όσον αφορά τις φωτογραφίες με τα CLR στον ήλιο, θέλω να πιστεύω πως είναι απλώς ένα σετάπ για τη φωτογράφηση, και όχι πρακτική της εταιρείας, καθώς τα γευστικά αποτελέσματα που έχω λάβει από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι φανταστικά. Τώρα, αν ένας από τους παράγοντες της τόσο καλής γεύσης είναι και ο ήλιος, τότε εύχομαι να ανοίξουν κέντρο διανομής στη Σαχάρα, ή ακόμα καλύτερα στο "Τηγάνι του Θεού"...

..δεν θα μπορούσα ..παρά να συμφωνήσω μαζί σου!! Το συγκεκριμένο το "λατρεύω" (10 μπουκαλάκια πήρα πέρυσι ..και εδώ και δύο μήνες που μου είχε τελειώσει ....δεν αναπληρωνόταν με "τίποτα" άλλο)!! το περιμένω πως και πως!!

{..όσο για το θέμα του ήλιου (..και επειδή κάποιοι μου το επισήμαναν για τα συγκεκριμένα υγρά) ..ένα θα πώ...

....δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει στο ήλιο, καθώς είναι μόλις φορτωμένα ....για να έρθουν σε "εμάς"}!!  ;D ;D ;)

{..και να έμεναν βέβαια (..που δεν υπάρχει περίπτωση, καθώς εξαντλούνται πρίν κυκλοφορήσουν) ..δεν θα πάθαιναν τίποτα}!!

Είναι από τις καλύτερες συσκευασίες που έχω δει (..για προφύλαξη υγρών) {υγρό μέσα σε αρκετά παχύ χάρτινο κύλινδρο (..που αφήνει κενό αέρα γύρω από το μπουκάλι, να "ανασαίνει" ..και "σφραγίζει" κιόλας) ..μέσα σε κούτα ..οπότε ήλιος "δεν τα βλέπει"}
Τίτλος: Απ: "Χαλασμένα - αλλοιωμένα" υγρά. Τι πρέπει να προσέχουμε..
Αποστολή από: spykal1 στις Μαΐου 20, 2015, 17:33
Κατά τη γνωμη μου και μονο , είναι εταριες και μαγαζια που τα οικονομάνε και μαλιστα καλα από εμας....
Θα επρεπε να τα αλλαξουν και μαλιστα χωρις δευτερη κουβεντα....Σιγα τη ζημια που εχουν από μια αλλοιωμενη παρτιδα...