Μια χαρά διαρροές έχει ο πρωτότυπος.
Οταν το γράφουν αυτό άτομα που έχουν αρκετούς επισκευάσιμους χωρίς θέματα, μάλλον τρελοί δεν είναι. Ούτε άπειροι.
Το γεγονός ότι κάποιοι δεν έχουν, δεν επιβεβαιώνει κάτι. Διότι ξεκινάμε με δεδομένο ότι ένα προιόν δεν πρέπει να έχει θέματα, οπότε καταγράφουμε τα ποσοστά θεμάτων ως ποσοστά αστοχίας ή προβλημάτων.
Θα φέρω το παράδειγμα του istick40, που υπάρχουν πολλά που αχρηστεύτηκαν στο πρώτο τρίμηνο. Αν με ρωτήσει κάποιος για την αξιοπιστία του, δεν θα του απαντήσω με βάση το δικό μου και τα χ που γνωρίζω και έχουν βγει αστέρια, αλλά θα συνυπολογίσω τα ποστ των ατόμων που διάβασα εδώ και παραπονιούνται ότι τους χάλασαν μέσα στις πρώτες 90 μέρες. Κάποιοι από αυτούς μπορεί απλά να έιναι κάγκουρες και να το κακομεταχειρίστηκαν. Οχι όμως η πλειοψηφία τους, μια και τόσα παράπονα δεν υπάρχουν για τα 30ρια ή για τα vtc mini. Οπότε, αν δεν υποθέσω ότι οι κάγκουρες αγοράζουν ιστικ40, θα βγάλω το συμπέρασμα ότι η αγορά του είναι λίγο λαχείο.
Πίσω στο φαινόμενο, ναι, στήνω σωστά. Προς το περισσότερο, παρά προς το λιγότερο βαμβάκι. Οχι, δεν παίζω με την καμπάνα, ναι, με φρέσκο βαμβάκι λειτουργεί άψογα. Την επόμενη μέρα μπορεί να χάσει υγρά μια φορά και όχι αμέσως μετά το γέμισμα. Μετά δεν θα το ξανακάνει για ώρες και θα το ξανακάνει ίσως την επόμενη ή τη μεθεπόμενη. Εφαγα τα λυσσακά μου να βρω ποιον κοινό παρονομαστή έχουν οι διαρροές. Αν δε στήνω καλά, γιατί δεν έχω συνέχεια διαρροές; Αφού δεν ανοιγοκλείνω την καμπάνα και δε μετακινείται το βαμβάκι, γιατί έχω στις 7 το απόγευμα διαρροή, αλλά όχι στις 6 ή στις 8; Μετά το γέμισμα, που διαταράσσει την πίεση μέσα στο τανκ γιατί δεν έχω διαρροή, αλλά έχω 1-2 ή 10 ώρες μετά;
Τελικά, κάποια στιγμή παρατήρησα ότι με την πάροδο του χρόνου οι διαρροές γίνονταν πιο συχνές, οπότε βρήκα τον τρόπο να τις σταματήσω κατά 95%. Αλλάζω πιο συχνά αντίσταση. Βασικά, το βαμβάκι είναι που θέλει μέρα παρά μέρα αλλαγή, αλλά όταν χρησιμοποιώ ψιλό σύρμα, αναγκαστικά αλλάζω κι αυτό.
Συμπερασματικά, δηλαδή, το βαμβάκι λίγο να χάσει την απορροφητικότητά του ή τον όγκο του, αρχίζουν οι διαρροές. Στον δικό μου Φ τουλάχιστον. Ισως να πυροδοτούνται από το ένα βατ παραπάνω που ήθελε και ίσως δεν το έβαλα, ή από το 1'' μικρότερη τζούρα που πήρα, δεν ξέρω. ή ίσως να δουλεύει τέλεια με τα μισά βαμβάκια της αγοράς, αλλά με τα άλλα όχι.
Πάντως, δεν είναι η χαζομάρα του χρήστη που ευθύνεται για τις διαρροές, όπως δεν ήταν πλάσματα της φαντασίας τα χοντρότερα ορινγκς, που σφήνωναν το τανκ. Δυστυχώς, με τον φαινόμενο βλέπουμε το ... φαινόμενο κάποιοι ιδιοκτήτες του να αρνούνται να δεχτούν την οποιαδήποτε πιθανότητα να λειτουργεί κάτι λιγότερο από τέλεια, με συνέπεια ακόμη και να φοβούνται κάποιοι να γράψουν κάποιο πρόβλημα που έχουν, ή να δέχονται μη βοηθητικές απαντήσεις.
Μια και ο κλώνος αυτός δείχνει να είναι 1:1, πιθανότατα τέτοια θεματάκια να έχει κι αυτός. Υπομονή, επιμονή κι αξιολόγηση των αιτιών που δημιουργούν το κάθε θέμα, οδηγούν στη λύση του.