εχω κ εγω το istick 40 απο τη Δευτερα σαν προεκταση του χεριου μου Δεν εβαλα καθολου τον ελεγχο θερμοκρασιας, διαβαβσα εδω πως λειτουργει και θα το δοκιμασω κ αυτο μολις παρω μια αντισταση νικελιου. προς το παρον, αυτο που με προβληματιζει, ειναι πως το μοντ μετραει λιγο λαθος τις αντιστασεις, βεβαια ειδα παραπανω πως πεφτει λιγο εξω στις μετρησεις αλλα αυτο που με απασχολει ειναι οτι δεν ειναι παντα οι ιδιες. Δδλ, την αντισταση 1Ω, τη δειχνει 1,13 κ τη δευτερη την1,8 τη βγαζει αλλες φορες 1,95, αλλες 1,98 ενω πριν λιγο που αλλαξα παλι ατμοποιητη βλεπω οτι τη διαβαζει 2,00 θα ηθελα λοιπον τα φωτα σας, ειναι φυσιολογικο; μηπως ηρθε η ωρα να αλλαξω αντισταση αν κ δεν εχω ακομα συμπτωματα καμμενου ή λιγου ατμου;; επισης τι ατμοποιητη θα μου προτεινατε; τωρα εχω εναν ego one mega κ εναν epsilon bdc. να σας πω πως δεν 'συμπαθω' τις πνευμονικες, μου φαινονται κουραστικες κ πως το κομματι των επισκευασιμων μου φαινεται βουνο, γιαυτο δεν ειμαι σιγουρη για το τι θα ηταν καλο να επιλεξω. επισης, σαν ντιζαιν μου αρεσει πολυ ο τρον, αν κ γενικα προτιμω τους πιο 'κομψους' πχ, ο mega μου φαινεται ωραιος μονο πανω στη δικη του μπαταρια. αυτα τα ολιγα
Λοιπον...το θεματακι με τις αντιστασεις ,πρεπει ατμο.και μοντακι να ειναι στην ιδια θερμοκρασια...πχ.αν δουλευεις το μοντακι με ενα "χ" ατμο και μετα στα καπακια του βαλεις αλλο τοτε δεν θα σου "διαβασει" σωστα την τιμη αντιστασ.Πολλες φορες αυτο το κανει ακομα και αν ειναι σε ιδια θερμοκρασια μοντακι-αντισταση,ειναι θεμα αντιστασης, χωρις να σημαινει αυτο οτι ειναι ελατωματικη ή χαλασμενη κτλ. το θεμα ειναι να μην εχουμε μεγαλες αποκλισεις .Εχω βαλει 1.8 αντισταση την διαβασε 2ohm την δουλεψα στα watt που συνηθως ειμαι (9-11) και μετα απο λιγα λεπτα την διαβασε 1.85.Προσωπικα το θεματακι με το οτι δεν διαβαζει σωστα αντισταση μου το κανει συνεχως στο tc mode και γιαυτο δεν το χρησιμοποιω καθολου(το tc ετσι?δε λεω για το μοντακι γενικοτερα).
Τωρα για το ατμο εγω σου προτεινω ενα nautilus που ειναι δοκιμασμενος ,απροβληματιστος,και με τις 4 επιλογες εισαγωγης αερα βρισκεις ευκολα τη τζουρα που κανει για σενα απο σφιχτη τσιγαρισια εως αερατη τσιγαρισια.Εγω εχω δυο απο δαυτους και 3 φιλοι νεοι ατμιστες που τους προτεινα να παρουν ,εμειναν πολυ ευχαριστημενοι(τους εδωσα να δοκιμασουν και ατμο για πνευμονικες αλλα δεν... ). Βεβαια το ναυτιλο δεν τον λες και κομψοτεχνημα...
Και κατι ακομα που ισως ειναι εκτος θεματος αλλα βλεπω και εδω αλλα και γνωστους να προσπαθουν να δουλεψουν kanthal αντιστασεις σε tc mode και εχω δει και το αντιθετο
... Θελω να ξερω τα καταστηματα οταν εισαι καινουργιος στο αθλημα και παιρνεις μοντακι με tc λειτουργια,γιατι δεν ενημερωνουν πως λειτουργει το πραμα ?Ειδα τον αλλο προχθες να δουλευει ni200 σε vw mode ,του ειπαν λεει απο το μαγαζι πως κραταει αυτη η αντισταση πιο πολυ απο τις αλλες...μου σηκωθηκε η τριχα!Και αντε ευτυχως εγω τον ειδα ,καποιοι αλλοι μπαινουν εδω και τους τα λεμε τα διαβαζουν,με τους υπολοιπους ανθρωπους που δεν εχουν καποιο να τους πει ,δεν ασχολουνται με το ιντερνετ...τι γινεται?
Σορρυ για το οφ τοπικ.