Ωπα..... Μιλας δηλαδη για κλωνους...
Δεν εχω και την καλυτερη γνωμη για κλωνους , αλλα πολλα μηχανικα ειναι καλες κατασκευες.
Το συγκεκριμένο δεν το συνιστω.
Ειναι 23mm ενω εσυ θελεις 22mm.
Εχει καπως μεγαλυτερες απωλειες ρευματος απο καποια αλλα μοντακια.
Εχει δυσκολη ρυθμιση θετικου πολου , καθως σημερα υπαρχουν πολυ πιο ευκολες ρυθμισεις οπως οι αυτοματοι πολοι ή οι πολοι μονης κατευθυνσης , οπως ο πολος του Nemesis.
Για τη ρυθμιση του θετικου πολου , θα πρεπει να βιδωσεις τον ατμ/τη στο επανω καπακι , να βιδωσεις τη μεγαλη βιδα στο κατω μερος του καπακιού ωστε να ακουμπήσει τον πολο του ατμοποιητη , να ξεβιδωσεις την εσωτερικη μικρη βιδα ωστε να βρει στην μπαταρια και μετα να βιδωσεις το καπακι στο μοντ.
Αν δεν ειναι σωστα ρυθμισμενο , θα πρεπει να το ξαναβγαλεις το καπακι , να ρυθμισεις αναλογα τη βιδα που ακουμπαει στην μπαταρια και να το ξαναβιδωσεις.
Αν δεν ρυθμισεις ξανα σωστα.....αντε παλι ξεβιδωμα και μετα παλι βιδωμα και μετα παλι ξεβιδωμα και μετα παλι βιδωμα..................
Εχει καπως αυξημενο βαρος και σε πολλους κλωνους αυτου του μοντ , δεν ηταν σωστο το επανω καπακι.
Αφου λοιπον μιλαμε για μοντακι με το κουμπι κατω , μια απο τις προτασεις μου ειναι και το Nemesis.
Πανευκολη ρυθμιση του θετικου πολου με μια βιδουλα ωστε να ακουπησει στον ατμοποιητη και βαζοντας το κουμπι , σπρωχνεις τη μπαταρια ωστε να πατησει στον επανω πολο.
Οπου σταματησει το βιδωμα του μπουτον , σημαινει οτι εχει γινει η ρυθμιση και τελος. Ατμιζεις ..... Απλο πιστευω.
Αλλο μοντακι ειναι το Stingray SSπου εχει κουμπι σαν του Nemesis , αλλα δεν χρειαζεται απολυτως καμια ρυθμιση στο επανω καπακι.
Εχει αυτοματα ρυθμιζομενο θετικο πολο στο επανω καπακι και απλα βιδωνεις τον ατμοποιητη σου επανω.
Βζεις μπαταρια , βαζεις / βιδωνεις το κουμπι και οπου σταματησεις θα πει οτι τελειωσε η ρυθμιση.
Πανευκολο και γριγορο.
Υπαρχει και το Stingray X που ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου μοντακια , αλλα ειναι χαλκινο με επικαλυψη ατσαλινης επενδυσης. Τρομερα καλο στο θεμα απωλειες. Ενα απο τα μοντακια μου με τις χαμηλωτερες απωλειες.
O χαλκος ομως ειναι πολυ ευαισθητο μεταλλο και χαλαει ευκολα.
Θελει συχνο καθαρισμα ακομα κι αν δεν το δουλευεις.
Αυτα τα δυο μοντακια ( Nemesis - Stingray X ) , αν και εχουν τα χρονακια τους στην πλατη , ακομα ειναι αναμεσα στα κορυφαια σε θεματα απωλειων ρευματος.
Με κουμπι απο κατω , κλωνους φτηνους , με χαμηλες απωλειες και καλες κατασκευες , ενα απο αυτα ειναι η προταση μου.
ΟΜΩΣ , θα ηθελα να σου κανω και 'γω καποιες ερωτησησεις αν δεν σε πειραζει....
Αν αγορασεις καποιο αυθεντικο απο δευτερο χερι , θα σε πειραζε ;;;;;
Τωρα που υπαρχουν μοντακια με 40 - 50 - 60 € και μαλιστα σε οποιαδηποτε αναποδια μπορεις να εχεις τον κατασκευαστη στα ποδια σου , πιστευεις αξιζει να αγορασεις ενα μοντακι κλωνο με 20€ απο Fasttech που οι περισσοτεροι εχουν και τα θεματακια τους να λεμε την αληθεια ή ενα καλο κλωνο με 30 - 50 €
??