Επειδή παρέλαβα χτες το μεσημέρι, μια και κάνω 4μλ την ημέρα, είχα την ευκαιρία να κάνω μια πρώτη δοκιμή 1μλ από το καθένα.
Η σειρά αξιολόγησής τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη σειρά που τα δοκίμασα. Δηλαδή, αυτό που δοκίμασα τελευταίο μου άρεσε περισσότερο.
το ΤΤ mix.
Ξηρό καπνικό με καθαρή επίγευση μελιού, αρκετά έντονη γεύση και σώμα, ευχάριστο.
Αμέσως μετά στις προτιμήσεις μου ήρθε το Kentucky
Ξηρό καπνικό κι αυτό με απαλότερη επίγευση μελιού, μέτρια έντονη γεύση και σώμα, ευχάριστο με μια πικάντικη νότα.
Tα δυο πρώτα μου ταίριαξαν κι ευχαρίστως θα τα άτμιζα σε μόνιμη βάση, εναλλάξ με τα υπόλοιπα αγαπημένα μου.
Τρίτο στις προτιμήσεις μου το city.
Με το city δεν ταιριάξαμε. Είναι για άλλα γούστα.
Ξηρό καπνικό κι αυτό, αλλά υπερβολικά απαλό, χωρίς τον όγκο και την ένταση που θέλω από τα ατμιστικά υγρά μου. Απευθύνεται σε ατμιστές που τους αρέσουν οι απλές ξεκάθαρες και απαλές γεύσεις και δεν τα πάνε καλά με τα έντονα και περίπλοκα αρώματα. Ομοιότητες με το τριμπέκα βρήκα ελάχιστες.
Τέλος, το maxx
Χωρίς την ελαφρά γλυκιά νότα του city, είναι κι αυτό ένα ξηρό καπνικό υπερβολικά απαλό κι ελαφρύ. Δε μου θύμισε το maxx που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Εχει τη δικιά του προσωπικότητα που δεν συστήνεται στους λάτρεις των έντονων αρωμάτων με ισχυρή προσωπικότητα, αλλά σ΄αυτούς που θέλουν ήρεμα, ελάχιστα αρωματικά υγρά, με απλά και ξεκάθαρα. Κι αυτό θα έλεγα ότι δεν είναι ένα άρωμα που θα το άτμιζα, παρά μόνον αν ήμουν σε περίοδο μπουχτίσματος από τα συνηθισμένα μου.
Οι δοκιμές έγιναν με έναν crystal thor.
Θα επαναληφθούν σε cisco 306, αφού ωριμάσουν άλλες 3-4 μέρες τα αρώματα και θα επανέλθω.
Γενικές παρατηρήσεις και για τα 4 υγρά. Ασχετα από το γεγονός του πόσο μου άρεσαν οι γεύσεις τους, μου άφησαν την αίσθηση της καλής ποιότητας σαν πρώτες ύλες. Ο δε ατμός τους είναι ξηρός. Δεν ξέρω γιατί, αλλά τα Κ και ΤΤ μου φάνηκαν να έχουν λίγο παραπάνω χτύπημα σε σχέση με τα δυο πρώτα που δοκίμασα. Αν αυτό είχε να κάνει με το δέσιμό τους, θα φανεί στη δεύτερη δοκιμή.
Ολα τα αρώματα ήταν ξηρά σαν γεύση, αλλά όχι υπερβολικά ξηρά. Είχαν μια αμυδρή γλύκα, ώστε να μη γίνεται κουραστική ούτε η ξηρότητα ούτε η γλύκα τους.
Τα μπουκαλάκια με τη μύτη "περιπτεράς" όλα τα λεφτά, ιδανικά για κλιαρομάιζερ και καρτομάιζερ.
Το κάρτο επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω από βδομάδα για να συγκρίνω πόσο αλλάζει η γεύση σ΄αυτό σε σχέση με το κλιαρομάιζερ και τον ντριπάτο.
Τέλος, θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ότι από τα 4 αρώματα μου άρεσαν τα δυο και δε με ενθουσίασαν τα άλλα δυο.
Αυτό δείχνει ότι πραγματικά η γκάμα αυτή πιάνει διαφορετικές ομάδες ατμιστών.
Αυτούς, σαν εμένα, που τους αρέσει η μεγάλη ποσόστωση αρώματος στη μίξη και οι έντονες γεύσεις κι
αυτούς που μπουχτίζουν από τα έντονα υγρά και ψάχνουν πιο απαλές κι ελαφριές γεύσεις.
Ευχαριστώ και πάλι και υπόσχομαι να επανέλθω.