Κι εγώ το έχω κάνει αυτό με το ζεστό νερό βρύσης που είπε ο Dimrock. Δεν έχει πάντα αποτέλεσμα βέβαια. Υπήρχαν carto μπουκωμένα που έγιναν σαν καινούργια αλλά υπήρχαν και άλλα που δεν ξεμπούκωναν με τίποτα. Συνήθως όταν ξεπεράσουν τις 6-7 μέρες, τους πετάω ή τους πλένω - στεγνώνω και τους έχω στην άκρη για καμιά ώρα ανάγκης.
Πάντως είναι καλή λύση για αλλαγή γεύσης. π.χ. αν βάλαμε κάποιο υγρό που το μπουχτίσαμε ή μας βάνηκε καλό στην αρχή και μετά δεν το αντέχουμε με τίποτα.
Πολύ θέλει να έχουν οι Κινέζοι, το τόπι με τον πολυεστέρα "πεταμένο" σε καμμιά αποθήκη και στη συνέχεια να τον κόβουν και να τον βάζουν στα κάρτο μας, μαζί με τη βρώμα και τη σκόνη που έχει μαζέψει?
Μπορεί να είμαι περίεργος, αλλά πριν μερικούς μήνες, οι Κινέζοι έβαζαν καζεΐνη σε παιδικά γάλατα και "έστειλαν" μερικά μωρά, στα κάρτο θα δείξουν την ευαισθησία τους?
Μπα! Μην το λες. Όχι ότι αποκλείεται εντελώς αλλά οι Κινέζοι δεν πια είναι αυτοί που ξέραμε. Πολλοί έμποροι πηγαίνουν επιτόπου στο εργοστάσιο για να δουν τι παίζει και άλλοι μπορεί να έχουν και επόπτες εκεί. Πάρε ένα βιντεάκι από ένα κινέζικο εργοστάσιο παραγωγής υγρών. Είναι οφ τόπικ αλλά ας μην το συνεχίσουμε:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OWR65NTH9B4[/youtube]
Όπως είπα όμως, ας παραμείνουμε στο πλύσιμο των carto.