vaping.gr
Γενικά για το άτμισμα => Θέματα υγείας => Μήνυμα ξεκίνησε από: Adreas στις Δεκ 15, 2011, 23:33
-
Στο καρτελάκι αποποίησης ευθύνης τον υγρών αναπλήρωσης λέει ότι δεν συνισταται για άτομα που είναι σε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη.Ξέρει κανεις το γιατί;
-
Καποιον συνδεσμο που παραπεμπει σε αυτην την οδηγια ή καποια φωτογραφια απο το κειμενο και σε ποια υγρα αναφερεται ::)
-
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι μέθοδος διακοπής του καπνίσματος και δεν έχουν δοκιμαστεί ως τέτοια. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν προορίζονται για διάγνωση, θεραπεία ή παρεμπόδιση οποιασδήποτε κατάστασης, φυσικής ή πνευματικής νόσου και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα ιατρικής συμβουλής. Απευθύνονται μόνο σε νόμιμης ηλικίας καπνιστές και είναι προϊόντα απόλαυσης. Απαγορεύεται η χρήση τους από ανηλίκους, μη καπνιστές, εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες και από άτομα με ή σε κίνδυνο από καρδιακή νόσο, υπέρταση, διαβήτη ή από άτομα υπό φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη ή άσθμα.
Το ίδιο ποίημα σε όλα τα site που πουλάνε υγρά ακομα και μη νικοτινουχα.
-
Η νικοτινη ειναι ψυχοτροπος ουσια. Μπορει πιθανον σε καποιο ατμο με συγκεκριμενη ψυχικη ευαισθησια ή ασθενεια τα οποία παιρνουν αντικαταθλιπτικα φαρμακα να προκαλεσει παρενεργειες.
-
Για κανένα απ' όσα αναφέρει δεν υπάρχουν ως τώρα ενδείξεις ότι προκαλεί βλάβη η χρήση τους. Απλώς το παίζουν εκ του ασφαλούς.
-
Για να μην το πιει...2 ml 24mg μονορουφι παει να ατμιζει με τον :angel: ΠΕΤΡΟ
-
δείτε αυτό
http://www.akappatou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=902:2010-12-03-10-46-55&catid=61:2010-11-04-07-14-30&Itemid=197 (http://www.akappatou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=902:2010-12-03-10-46-55&catid=61:2010-11-04-07-14-30&Itemid=197)
αλλά και το αντίθετό του για νικοτίνη και κατάθλιψη
http://www.news-medical.net/news/2006/09/12/45/Greek.aspx (http://www.news-medical.net/news/2006/09/12/45/Greek.aspx)
Πως γίνεται να ισχύουν επιστημονικα και τα 2 ?
Στην πράξη μας συμφέρει να ισχυει το πρώτο...
-
Η νικοτινη ειναι ψυχοτροπος ουσια. Μπορει πιθανον σε καποιο ατμο με συγκεκριμενη ψυχικη ευαισθησια ή ασθενεια τα οποία παιρνουν αντικαταθλιπτικα φαρμακα να προκαλεσει παρενεργειες.
H Νικοτίνη, δεν είναι ψυχοτρόπος ουσία. Που αναφέρεται κάτι τέτοιο?
-
Κ εγω παντως το πρωτο που σκεφτηκα ηταν:
"Μηπως φοβουνται οτι πανω στη φρικη του, το "κατεβασει" μονορουφι;"
-
ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Η ουσία αυτή μπορεί να είναι εθιστική, καθώς ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη μέχρι θανάτου εάν γίνει κατάποσή της περίπου 40 mg με τη μία. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα υγρό με συγκέντρωση 20mg/1ml, μόνο 2 ml κατάποσης ειναι αρκετα για να σκοτώσουν έναν ενήλικα. Σε κανονική χρήση, κατά την επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου (την διαρκεια αναμεσα στις τζουρες) μεταβολίζεται από τον οργανισμό χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερη ζημιά. Στην παρουσία της νικοτίνης είναι σκόπιμο να κρατήσετε τα μπουκάλια μακριά από τα παιδιά.
-
Η νικοτινη δρα σε καποιους υποδοχεις του εγκεφαλου και ειναι ψυχοτροπος ουσια.
Επειδη δεν εχει μελετηθει η δραση της εκτεταμενα σε συνδυασμο με τα αντικαθαθλιπτικα γι αυτο λενε να την αποφευγεις.
Η πραγματικη αληθεια ειναι ομως οτι τα αντικαταθλιπτικα ειναι πολυ ποιο σοβαρα και επικίνδυνα φαρμακα ασχετως του οτι δεν κανουνε εθισμο.
δες και αυτο
http://www.youtube.com/playlist?list=PLBC574AF585759342&feature=plcp
-
Σχετικά με την νικοτίνη: είναι ψυχοτρόπος ουσία και συγκεκριμένα διεγερτικό. Αν και τυπικά είναι χολινεργικός αγωνιστής λόγω μεταβολισμού έχει πολύ σαφή δράση στο ντοπαμινεργικό σύστημα ανταμοιβής, παρόμοια με ολα τα υπόλοιπα διεγερτικά με ντοπαμινεργική δράση όπως η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες, όλες οι ξανθίνες κτλπ και με τα οποία μοιράζεται δομικές και λειτουργικές ομοιότητες (εξού και η κοινή κατάληξη -ινη). Συμπεριφορικά έχει πολύ σαφή και μετρήσιμη δράση στην γνωσιακή λειτουργία ιδίως στην αύξηση της μνήμης και της προσοχής. Επίσης προκαλεί και ένα αίσθημα χαλάρωσης το οποίο είναι σχετικά παράδοξο, μιας και η δράση της στο νευρικό σύστημα δεν σχετίζεται με τίποτα κατασταλτικό. Αυτό είχε προβληματίσει τους επιστήμονες για πολλά χρόνια μέχρι να καταλήξουν (σχεδόν) στο συμπέρασμα οτι η αίσθηση χαλάρωσης δεν είναι αποτέλεσμα της δράσης της ουσίας αλλά παράγωγο της εθιστικής διαδικασίας, κοινώς ξεχαρμάνιασμα. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό για το οποίο δεν μιλάνε πολύ συχνά οι γιατροί για ευνόητους λόγους είναι οτι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αρνητική συσχέτιση μεταξύ του καπνίσματος και της νευροεκφυλιστικής άνοιας όπως πχ η νόσος Alzheimer.
Δεν υπάρχει καμμία αντένδειξη μεταξύ της νικοτίνης και των αντικαταθλιπτικών. Τα αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς (SSRIs) είναι κατα βάση πολύ σταθερά φάρμακα. Ακόμα όμως και στην περίπτωση των παλαιοτέρων (απο τα τρικυκλικά πλεόν μόνο το Anafranil χρησιμοποιείται σχετικά σήμερα) πάλι δεν υπάρχει θέμα. H μόνη ανησυχία είναι οτι μερικά φάρμακα που έχουν δράση στο αυτονομικό και δρούν ως ήπιοι αγωνιστές της αδρεναλίνης για παράδειγμα μπορούν έχουν επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό και εκεί η κατάσταση με την νικοτίνη μπορεί να επιδεινωθεί.
Nikosqt, λυπάμαι αλλά δεν έχεις δίκιο. Πρώτον τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι επικίνδυνα φάρμακα (μάλλον δεν γνωρίζεις τι θα πεί επικίνδυνο φάρμακο). Δεύτερον δεν είναι εθιστικά με την παραδοσιακή ένοια του όρου αλλά πολλά απο αυτά δημιουργούν κάτι που μοιάζει με σύνδρομο στέρησης και χαρακτηρίζεται απο συμπτώματα όπως ναυτίες, κόπωση, ζαλάδα παραισθησίες και άλλα. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, και συμβαίνει με μερικά φάρμακα περισσότερο απο άλλα όπως για παράδειγμα η βενλαφαξίνη. Οσο για το λίνκ δεν θα το σχολιάσω. Δεν γράφω φάρμακα και δεν τα πουλάω, οπότε δεν έχω κανένα συμφέρον.
Γενικά παιδιά για ένα τέτοιο θέμα υγείας ρωτήστε τον γιατρό σας.
-
Κατατοπιστικότατος. Προσωπικά μου λύθηκαν πολλές απορίες, ευχαριστώ. :thumpup:
-
Το βίντεο στο μήνυμα του nikosqt είναι δημοσιευμένο από το κανάλι HHCR που αποτελεί παρακλάδι της εκκλησίας της σαηεντολογίας (http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_Commission_on_Human_Rights (http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_Commission_on_Human_Rights)) που έχει κυρηχθεί παράνομη στην Ελλάδα (και την μισή υφήλιο). http://en.wikipedia.org/wiki/Scientology#Recognition_as_a_religion (http://en.wikipedia.org/wiki/Scientology#Recognition_as_a_religion)
Τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω βίντεο και γενικότερα από την εντός πολλών εισαγωγικών "θρησκεία" της σαηεντολογίας έχουν τόση επιστημονική σχέση με την πραγματικότητα όσο και ο Ζένου http://en.wikipedia.org/wiki/Xenu (http://en.wikipedia.org/wiki/Xenu) (δείτε και http://www.xenu.net/archive/leaflet/xenugr.pdf (http://www.xenu.net/archive/leaflet/xenugr.pdf))
Αξίζει να δείτε περισσότερα από το www.xenu.net (http://www.xenu.net) αν γνωρίζετε αγγλικά!
-
Τα βίντεο τα είχα δει στο παρελθόν και μου προξενήσαν μεγάλη εντύπωση
Τώρα αν είναι αλήθεια η ψέματα δεν μπορώ να ξέρω!!
-
Αν και το νήμα είναι αρχαίο θα ήθελα να προσθέσω κάτι.
ήθελα να πρωτείνω η.τ. σε φίλη μου η οποία λαμβάνει τέτιου είδους φάρμακα αυτην την περίοδο της ζωής της.
με είχε ρωτήσει όταν προσφατά που απέκτησα το Mod XPro M65 (Smok) .
Στις οδηγίες χρήσης του , στη σελίδα με τις προφυλάξεις γράφει το ακολουθό:
"Η συσκευή δεν προορίζεται για χρήση άπο (...) άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις ή/και άτομα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα"
Δεν είμαι γιατρός , αν και σαν μαθητευόμενος νοσηλευτής ασχολούμαι λίγο και με παρενέργειες φαρμάκων. Απότι ξέρω πολλά αντικαταθλιπτικά , αντιψυχώτικα και εν γένει ψυχοφάρμακα
επιρεάζουν το αίμα, την κυκλοφορεία και τη σύσταση του με διάφορους τρόπους (π.χ. αύξηση επιπέδου ζαχάρου, προβλήματα κυκλοφορείας στις φλέβες, αύξηση προλακτίνης, μείωση σφυγμών κ.α. πολλά)
Ίσως γι αυτό να γράφεται μετά τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Ξαναλέω δεν είμαι γιατρός.
πάντως καθώς μεγάλο μερίδιο του πλυθυσμού στην εποχή μας λαμβάνει σε κάποια περίοδο της ζωης του τέτοια φάρμακα ή καποιοι και όλοι του τη ζωή, καλό θα ήταν να επεξηγηθούν περιταίρω οι πιθανοί κίνδυνοι.
Βέβαια από την άλλη τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που πέρνουν φαρμακεύτικη αγωγή τέτοιου είδους ούτως ή άλλως καπνίζουν παράλληλα κ.τ.
Θεωρητικά με το ηλεκτρονικό θα γλιτώνανε τουλάχιστον το έξτρα χημικό κοκτεϊλ του κ.τ.
Μου έκανε εντυπωσή όμως που αναφέρεται στο έγχειρίδιο του Mod , κάποιός λόγος θα υπάρχει.
Τέλος πάντων ο καθλένας με δικιά του ευθήνη δυστιχώς.
Πάντως από γιατρό ακόμα δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση γιατί η ενημέρωση για το η.τ. συνεχίζει να είναι ελλιπής.
-
Κι εμένα μου κάνει εντύπωση που το γράφει στη συσκευή, ήξερα ότι το γράφουν στα υγρά. Για τα άτομα σε αντικαταθλιπτική αγωγή πάντως νομίζω ότι αφορά στον κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας κι όχι στις παρενέργειες από τις ουσίες των φαρμάκων με τις ουσίες του ατμού.
-
Ο μόνος λόγος που γράφεται είναι η προσπάθεια των κατασκευαστών να αποποιηθούν ευθύνη για οτιδήποτε άσχετο μπορεί να τους φορτώσουν. Βάζουν ένα κάρο προειδοποιήσεις και ξεμπερδεύουν. Δεν έχουν κανένα πραγματικό επιστημονικό-ιατρικό λόγο.
-
Όντως.
Αν υπήρχε σοβαρός λόγος, θα ήταν πολύ εύκολη και η αιτιολογία.
Και απείρως πιο εύκολο να την ανιχνεύσουμε.
Μην ξεχνάμε ότι από τους κρατούμενους αφαιρούνται τα κορδόνια, διότι μπορεί να... :lipssealed:
Πόσο μάλλον, διότι ένα μοντάκι μπορεί να βρεθεί, λόγω απουσίας νόμου, στα χέρια οποιουδήποτε έχει τάσεις... :lipssealed:
Άλλο η "συμβουλή" που δίνεις σε υποψήφιους χρήστες και άλλο η "σύσταση" (που οφείλει να είναι προσωπική και παίζει το ρόλο του πμ) που δίνεις στον "ανώνυμο καταναλωτή" στο πλήθος των 7δις ανθρώπων, όπου κάθε απόσταγμα ψυχής καρύδι ελοχεύει...
-
Φόβος για βηματοδότες, επιληπτικά επεισόδια, που ενδεχομένως να κατηγορηθεί μια συσκευή, λόγω υψηλής συχνότητας λειτουργίας.
Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής συχνότητας, έχουν παρόμοιες προειδοποιήσεις.
Για τα υγρά νομίζω ότι είναι μια προειδοποίηση "ευρέος φάσματος", σαν τα αντίστοιχα αντιβιοτικά.
"Αν καλύψουμε την πλειοψηφία των σοβαρών ασθενειών (καρδιαγγειακές και ψυχοπαθήσεις), δεν θα προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, σε ενδεχόμενη μήνυση και από τη στιγμή που έχουν αρκετές ουσίες τα υγρά μας και πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο, πως μπορεί η κάθε ουσία να αντιδράσει με κάθε ασθένεια και κυρίως με κάθε φάρμακο."
Κάτι τέτοιο πρέπει να πρότεινε ο νομικός σύμβουλος της εταιρεία και μπήκε η προειδοποίηση.
Όχι ότι μια προειδοποίηση έχει μεγάλη βαρύτητα σε δικαστήριο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί προτρεπτικά.
-
Καλησπέρα σας.
Ας λύσω , όσο γίνεται , το θέμα με τα αντικαταθλιπτικά.
Επειδή είδα κι εγώ την "προειδοποίηση" ταυτόχρονης λήψης αντικαταθλιπτικών
και ηλεκτρονικού τσιγάρου , ρώτησα μια καθ' ύλην αρμόδια , ΚΑΛΗ ψυχίατρο ,
ενημερωμένη (και καπνίστρια).
Η απάντησή της: "Πολύ καλά θα κάνεις να το αρχίσεις το η.τ.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα ή πρόβλημα.
Το μόνο που ίσως έκανε μια αλληλεπίδραση ,
θα ήταν με ένα συγκεκριμένο φάρμακο , παλιάς γενιάς , το Anafranil.
Μόνο μ' αυτό".
Οπότε , πρόβλημα ουδέν!
-
Κατά την χρήση του Anafranil ο ασθενής πρέπει να ειδοποιεί τον γιατρό του αν καπνίζει.
Το φάρμακο πιθανόν να δημιουργήσει κάποια θέματα αρρυθμίας και η λήψη νικοτίνης καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη. Θα υπάρχουν και άλλα φάρμακα που πιθανόν να αλληλεπιδρούν με πρόσληψη νικοτίνης οπότε φαντάζομαι πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να ενημερώνει το γιατρό του, όπως θα έκανε αν κάπνιζε.
Πέραν αυτού, δεν υπάρχει καμία επιβαρυντική σχέση του ατμίσματος με την κατάθλιψη. Αντιθέτως, χιλιάδες άνθρωποι με ψυχολογικές διαταραχές χρησημοποιούν το άτμισμα (και εκατομμύρια το κάπνισμα) για να κουμαντάρουν καλύτερα τα ψυχολογικά τους συμπτώματα. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο το ΗΤ.
-
οσο αφορα το anafranil το προβλημα ειναι οτι η νικοτινη επιρεαζει τα πεπιπεδα του φαρμακου στο πλασμα .
Δες στο Pharmacokinetics
http://www.drugs.com/pro/anafranil.html
τωρα γενικα για τη νικοτινη οι μελετες ειναι αντιφατικες ... ομως τα τελευταια χρονια μελεταται αυτη η υποθεση
https://bbrfoundation.org/discoveries/smoking-and-depression-targeting-nicotine-receptors-to-relieve-depression
-
Το ζήτημα μας δεν είναι τι κάνει η νικοτίνη γενικά.
Το ζήτημα είναι αν κάνει κάτι κακό στην κατάθλιψη ειδικά το ΗΤ. Κάτι που να δικαιολογεί την αναφορά στο φόρουμ μας, όπου μπορεί να γκουγκλαριστεί από καπνιστές που πάσχουν από κατάθλιψη και φοβούνται αν υπάρχει πρόβλημα να γίνουν ατμιστές.
Η απάντηση είναι:
Δεν κάνει απολύτως τίποτα που να χρειάζεται ειδική αναφορά. Οι καπνιστές είναι ήδη ενήμεροι για το αν η νικοτίνη επηρεάζει ή όχι τα φάρμακά τους (εκτός κι αν κρύβουν από τον γιατρό τους πως καπνίζουν). Και τα κωλοτσίγαρα δεν αναφέρουν ποτέ στο πακέτο όλες αυτές τις άπειρες υπο-λεπτομέρειες που θα απασχολήσουν μόνο ειδικούς. Φοβάμαι πως δίνουμε συνέχεια σε ένα ανύπαρκτο θέμα.
Τώρα... όταν βλέπω να αναφέρεται το Chantix (το γνωστότερο χάπι για διακοπή καπνίσματος) για αντικαταθλιπτική δράση απλά ανατριχιάζω. Χίλιες φορές άτμισμα!
-
Συμφωνω οτι ειναι στα πλαισια του θεωρητικου η συζητηση και σε οτι αφορα τισ ψυχικες διαταρραχες οχι μονο την καταθλιψη το μονο που επιρεαζει την κατασταση υγειας ειναι η ποσοτητα της νικοτινης που προσλαμβανεται .
-
Η νικοτινη ειναι ψυχοτροπος ουσια. Μπορει πιθανον σε καποιο ατμο με συγκεκριμενη ψυχικη ευαισθησια ή ασθενεια τα οποία παιρνουν αντικαταθλιπτικα φαρμακα να προκαλεσει παρενεργειες.
Βασικα ησχυει το αντιθετο, η διακοπη της προσληψης νικοτινη επιδεινωνει την καταθλιψη.
-
με τα σύχρονα αντικαταθλιπτικά δηλαδή υπάρχει κάποια παρενέργεια? μου κάνει εντύπωση που αναφέρει κάτι τέτοιο..
δηλαδή το κανονικό τσιγάρο είναι ok με τα αντικαταθλιπτικά?
προσωπικά περνώ αντικαταθλιπτικό lexapro η αντίστοιχα στην ελλάδα είναι το cipralex...
όχι όμως λόγο κατάθλιψης.. αλλα για τους πονοκεφάλους/ημικρανίες.. φυσικά θα ρωτήσω κάποιο γιατρό για το θέμα αυτό για να είμαι απόλυτα σίγουρος...
-
Η ένδειξη αφορά τον κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας πίνοντας τον υγρό, για παρενέργειες δεν έχω ακούσει κάτι, σε κάθε περίπτωση όμως μια ερώτηση στον γιατρό είναι το καλύτερο.
-
@alexis36: μέσα στο φυλλάδιο τον αντικαταθλιπτικών αναφέρει πως παρενέργειες μπορεί να υπάρχουνε με κάποια ποσότητα νικοτίνης...
η πρώτη μου σκέψη ήτανε η απάντηση που δίνεις και εσύ...! γιατί από παρενέργεια το μονο που έχω είναι μια υπνηλία από τότε που ξεκίνησα το ατμισμα και το υγρό είναι χωρίς νικοτίνη... από την άλλη ίσος να είναι και η ιδέα μου... από δευτερα θα ρωτήσω γιατρό εννοείτε...!
-
Υπνηλία από άτμισμα (και μάλιστα χωρίς νικοτίνη να αλληλεπιδρά με οτιδήποτε) πολύ χλωμό...
-
ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ αυτα εινα "φίφες" ειμαι καταθλιπτικος και το ηλ τσιγαρο δεν με εχει ενοχλισει καθόλου!!!
λαμβανω απο 2008 φαρμακευτικη αγωγη.
-
Μάλλον είναι επειδή αν τελικώς σου αρέσει πολύ ένα υγρό, μπορεί να ψυχοπλακώνεσαι επειδή δεν βγαίνουν τα λεφτά σου να το παίρνεις συνέχεια, αν κρίνω εξ'ιδίων … ;D
(sorry για το off. Aν προσβάλλω κάποιον αφαιρέστε το)
-
δεν έχει να κάνει με το ηλεκτρονικο τσιγαρο.. στις οδηγίες τον αντικαταθλιπτικών αναφέρει πως ορισμένα άτομα έχουνε αλληλεπίδραση με την νικοτίνη και ίσως δημιουργηθούνε κάποιες παρενέργειες..