(http://e-kapnisma.gr/diafora/NeosAtmoEvo3.jpg)
Αν παρατηρήσατε σ' αυτήν την εικόνα φαίνεται η άκρη του καλωδίου τροφοδοσίας (πράσινο χρώμα) που εισέρχεται λίγο στο "θάλαμο καύσης".
Επίσης όλο το σύστημα μεταλλικού σφουγγαριού, κεραμικής "κατσαρόλας", σύρματος πυράκτωσης κτλ. περικλείεται από μια διαφανή "σακούλα", μάλλον από σιλικόνη, προφανώς για λόγους στεγανοποίησης.
Επίσης υπάρχουν οι κολλήσεις του καλωδίου με την αντίσταση που βλέπουμε σαν ασημένια μπαλάκια στις άκρες της αντίστασης.
Δίνω κάποια έμφαση σ' αυτά τα σημεία ορμώμενος από μια συζήτηση που είχαμε σε άλλο θέμα σχετικά με μυρωδιές καμένου κατά καιρούς από διάφορους ατμοποιητές (όχι μόνο του EVO).
Για μένα, οι πρώτοι ύποπτοι είναι ακριβώς αυτά τα σημεία και βέβαια και ο πολυεστέρας που συγκρατεί το υγρό στο φιλτράκι.
Α! και βέβαια υπάρχει και η ίδια η αντίσταση αλλά και το "φυτίλι" γύρω από το οποίο είναι τυλιγμένη.
Υποθέτω ότι όλα θα είναι από ειδικά υλικά τα οποία δεν αλλοιώνονται από τις θερμοκρασίες που δέχονται αλλά φαίνεται ότι κάποιο από αυτά τα υλικά (ή ίσως και όλα από λίγο) μερικές φορές δεν αντεπεξέρχεται και τόσο καλά στις προδιαγραφές.
Οι παραπάνω σκέψεις δεν αφορούν μόνο τον ατμοποιητή του EVO αλλά όλους τους ατμοποιητές γενικά. Εξήγησα τους λόγους που επέλεξα αυτόν για εξέταση και εδώ που τα λέμε το EVO (για μένα τουλάχιστον) φαίνεται να τα πηγαίνει καλά στον τομέα των γεύσεων.
Δεν είμαι ειδικός πάνω στο θέμα, οπωσδήποτε. Βασίζομαι μόνο στην παρατήρηση και τη λογική. Ενδεχομένως να ερμήνευσα λάθος κάποιο από τα... ευρήματα. Το θέμα δημιουργήθηκε για συζήτηση και όχι για κατάθεση γνώσεων.
Περιμένω και άλλες απόψεις - παρατηρήσεις ή αν κάποιος έχει διαβάσει ή ακούσει περισσότερα για το θέμα.
(http://e-kapnisma.gr/diafora/NeosAtmoEvo3.jpg)
Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την παρουσίαση, είναι ένα…
Η Canon Powershot SX10 IS βγάζει καταπληκτικές Φωτογραφίες.
:respect:
Με αφορμή μια άλλη συζήτηση (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,554.msg7340.html#msg7340) βρήκα κι αυτό το βιντεάκι που δείχνει πώς να μην βιδώνετε τον ατμοποιητή στη μπαταρία για να μη σας μείνει στα χέρια. Μην τον κρατάτε από το μεταλλικό μέρος ή από το φιλτράκι αλλά από το μαύρο (στο βίντεο).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8x2JvltqP2w[/youtube]
Τα Cartomizers είναι μία νέα λέξη που προέρχεται από την ένωση του cartridge + atomizer δηλ. φιλτράκι με ενσωματωμένο ατμοποιητή.
Δεν ξέρω αν είναι όλα τα cartomizers κατασκευασμένα με την ίδια φιλοσοφία αλλά άνοιξα ένα της e-cig.com από το τσιγάρο τους που είχα δοκιμάσει παλιότερα και έχω γράψει σχετικά στο θέμα "New Mini-Cig (http://vaping.gr/index.php/topic,86.0.html)".
Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το καρτομάιζερ όπου του έχει αφαιρεθεί (πολύ εύκολα με έναν συνδετήρα) το μικρό άσπρο σιλικονένιο καπάκι που βρίσκεται στο σημείο που τραβάμε τον ατμό. Στο εσωτερικό του διακρίνεται το υλικό που είναι εμποτισμένο με το υγρό και η αρχή του καλωδίου που καταλήγει στο συρματάκι της αντίστασης που θερμαίνει το υγρό για να το ατμοποιήσει.
(http://i211.photobucket.com/albums/bb160/leftezi/e-kapnisma/e-cig_cartomizer01.jpg)
Στις επόμενες εικόνες προχωρούμε πιο μέσα και βλέπουμε το συρματάκι της αντίστασης που είναι τυλιγμένο με δύο κομματάκια από υλικό που μοιάζει κάπως με φιτίλι. Το όλο σύστημα είναι τυλιγμένο με ένα υλικό σαν πανάκι το οποίο (πανάκι) είναι εμποτισμένο με το προς ατμοποίηση υγρό.
(http://i211.photobucket.com/albums/bb160/leftezi/e-kapnisma/e-cig_cartomizer04.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb160/leftezi/e-kapnisma/e-cig_cartomizer02.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb160/leftezi/e-kapnisma/e-cig_cartomizer03.jpg)
Το σημείο που το συρματάκι είναι γυμνό, είναι η αντίσταση που θερμαίνει τα φιτιλάκια που βρίσκονται γύρω του, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν υγρό από το μουσκεμένο πανάκι που βλέπετε απλωμένο στην εικόνα.
Οι φωτογραφίες είναι από ένα cartomizer που είναι ζήτημα να έκανε 2 τζούρες όλες κι όλες, δηλ. καινούργιο και αχρησιμοποίητο. Μετά χάλασε τελείως το τσιγάρο. Δυστυχώς δεν έχω εικόνες από χρησιμοποιημένο cartomizer αλλά σε ένα που είχα ανοίξει παλιότερα θυμάμαι που το απλωμένο πανάκι ήταν καμένο, "μπαρουτοκαπνισμένο" και τρυπημένο εδώ κι εκεί από την πυράκτωση της αντίστασης.
Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι μερικές φορές το τσιγάρο έκανε κάποιες μικρές εκρήξεις την ώρα που τραβούσες τζούρα. Υποθέτω ότι ήταν το κάψιμο του πανιού που για κάποιο λόγο (ίσως επειδή ήταν κλεισμένο) καίγονταν με μικρές εκρήξεις. :tongue_smilie:
Σαν ιδέα φαίνεται καλή. Αυτά τα κλειστά (σχεδόν) φιλτράκια κρατάνε πάρα πολύ υγρό μέσα, αλλά σαν υλοποίηση δεν φαίνεται και τόσο πετυχημένη. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρχουν καλύτερες εφαρμογές αυτής της φιλοσοφίας. Το να έχεις πάντα ένα φρέσκο ατμοποιητή είναι σίγουρα θετικό και από άποψη λειτουργίας και απόδοσης (πάντα καινούργιος) αλλά και από άποψη υγιεινής (χωρίς κατάλοιπα στην αντίσταση αφού θα είναι πάντα καινούργια). Το θέμα είναι να μην υπάρξει καύση υλικού (πανάκι κτλ.) οπότε θα έχουμε και έκλυση καπνού (άγνωστης σύνθεσης) μαζί με τον ατμό.