vaping.gr
Γενικά για το άτμισμα => Θέματα υγείας => ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Kostas στις Ιουλ 12, 2009, 02:43
-
Παρότι δεν συμφωνώ απόλυτα με το συγκεκριμένο άρθρο, σας το μεταφράζω και τα συμπεράσματα δικά σας.
Προσωπικά πιστεύω ότι η νικοτίνη σε συνδυασμό με την ακεταλδεΰδη και άλλα αλκαλοειδή είναι πολύ περισσότερο εθιστική από την καθαρή νικοτίνη.
Οι ερευνητές της Phillip Morris (Victor J. DeNoble und Paul Mele) απέδειξαν αυτή τη σχέση τη δεκαετία του 80 και χάσαν τη δουλειά τους...
Μετάφραση άρθρου γερμανικής εφημερίδας:
Το δηλητήριο των φύλλων του καπνού δεν είναι υπεύθυνο για την εξάρτηση στο τσιγάρο αλλά υπολείματα ζάχαρης
Βερολίνο - Χρησιμοποιούν όλη την ημέρα τσίχλες νικοτίνης, την κολλάνε στο δέρμα ή την παίρνουν σε ενέσιμη μορφή - παρόλα αυτά 4 στους 5 καπνιστές επιστρέφουν στο τσιγάρο τον πρώτο κι όλας χρόνο. Γιατί; Γιατί η νικοτίνη δεν ευθύνεται για την εξάρτηση, λένε οι τελευταίες έρευνες. Υπάρχουν και άλλα πράγματα στο τσιγάρο.
Η έρευνα ξεκίνησε βασικά για την νικοτίνη.
Οι επιστήμονες θέλαν να ερευνήσουν με ποιό τρόπο δημιουργεί την εξάρτηση.
Δώσαν λοιπόν νικοτίνη σε ενέσιμη μορφή σε αρουραίους.
Προβλήματα εθισμού μετά από μερικές εβδομάδες; Σχεδόν καθόλου.
"Αυτό μας έκανε καχύποπτους" λέει ο James Beluzzi. "Γνωρίζουμε ότι σε κανένα ναρκωτικό δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό επιστροφής όσο στο τσιγάρο. Έπρεπε λοιπόν να υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που δημιουργεί την εξάρτηση".
Ψάχνοντας η ομάδα εργασίας βρήκε τη λύση: Ακεταλδεΰδη. Στον καπνό του τσιγάρου υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες, οι αρουραίοι θέλαν συνεχώς περισσότερο. Δημιουργείται από την καύση της ζάχαρης που υπάρχει στα φύλλα του καπνού και μπαίνει ως επιπρόσθετο από τους κατασκευαστές τσιγάρου. Αντιδρά στον εγκέφαλο με αμίνες όπως την Ντοπαμίνη και δημιουργεί αλκαλοειδή όπως το Sansolinol και τη Μορφίνη.
Στο Νοσοκομείο Charite (Σαριτέ) του Βερολίνου η επικίνδυνη δράση της ακεταλδεΰδης είναι γνωστή και από αλλού: Από τους αλκοολικούς. Στο συκώτι η αιθανόλη μετατρέπεται σε ακεταλδεΰδη. Σε ανθρώπους που είναι επιρρεπείς στην εξάρτηση από το αλκοόλ, μεταφέρεται μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του δηλητηρίου στο αίμα και από κει στον εγκέφαλο.
Το αυθεντικό κείμενο βρίσκεται εδώ: Wissenschaftler entlarven Nikotin-Lüge (http://www.berlinonline.de/berliner-kurier/archiv/.bin/dump.fcgi/2005/1212/berlin/0010/index.html)
Επίσης πληροφορίες για την σχέση αλκοόλ, τσιγάρου και ακεταλδεϋδης θα βρείτε εδώ : http://ximikos.blogspot.com/2008/11/blog-post_18.html (http://ximikos.blogspot.com/2008/11/blog-post_18.html)
-
Μη με βαράτε αν είναι χαζή η ερώτηση,
Η ακετλδεύδη έχει καμία σχεση με την γλυκερίνη που παίρνουμε από το e-cig??Το ρωτάω αυτό γιατί βλέπω ότι πολλοί εδώ μέσα εύκολα μεταβαίνουμε από το καν. τσιγάρο στο ηλεκ. :confused1:
-
σχετικα με την ζαχαρη δες αυτο κωστα:http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,180.0.html (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,180.0.html)
-
Επιτέλους!!! Μπορεί να μη συμφωνείς φίλε Κώστα κι όμως για κάποιους τα λοιπά αλκαλοειδή είναι πολύ πιο σημαντικά. Από το πρώτο λεπτό που σταμάτησα το κτ ηρέμησα με το ητ. Μόλις άρχισα να κάνω όμως τα δικά μου υγρά άρχισα να υποφέρω και να μου λείπει πάρα μα πάρα πολύ η γλυκιά αίσθηση! Έψαχνα γλυκάδα στα υγρά μου σαν ναρκομανής και κατέληξα να προσθέτω υγρή ζάχαρη (την έτοιμη που βάζουν στο freddo) και λίγο με κάλυψε. Πάλι όμως δεν μου έφτανε, κάτι στα δικά μου υγρά δε με κάλυπτε, έφτασα να κάνω 20ρες νικοτίνες για να πάρω χρύπημα γιατί με τις 9ρες και τις 7ρες άτμιζα σαν τρελός όλη μέρα μέχρι να πάθω OD νικοτίνης. Στην αρχή ντάγκλες, ναυτίες, βαριά μάτια και στους 2 μήνες άτμισμα μίνι καταθλιπτικά επεισόδια (χωρίς ιστορικό κατάθλιψης), πανικούς και αλλαγή στη διάθεση!
Τελικά άρχισα να το ψάχνω παραπάνω για να καταλάβω ότι δεν είναι όλοι οι καπνιστές εθισμένοι στη νικοτίνη ή μόνο στη νικοτίνη!!! Άλλοι μάλιστα δεν είναι καν εθισμένοι στη νικοτίνη!!! Σας παραθέτω λοιπόν αυτό που βρήκα που είναι μια εμπειρική προσέγγιση στο θέμα του σε τι τελικά είμαστε εθισμένοι από το κτ:
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/blogs/dvap/644-madame-psychosis-summary-pt-3.html
Ίσως γι αυτό οι καπνοβιομηχανίες να είναι και τόσο cool με το θέμα του ητ τι να πω. Από την άλλη γιατί τα έτοιμα υγρά γνωστής μάρκας που παρασκευάζει και ητ είναι τα μόνα που με έχουν καλύψει?? Μήπως βάζουν μέσα ζάχαρη κατά το άρθρο που παρέθεσες στην αρχή του νήματος? Άραγε το άτμισμα ζάχαρης παράγει αλκαλοειδή ή χρειάζεται καύση? Ένα είναι το σίγουρο, εμπειρικά πάντα, για μένα. Δεν είμαστε όλοι εθισμένοι μόνο στη νικοτίνη!! Αν ήμασταν σε όλους θα έπιανε το ητ, τα patches και οι μαστίχες και δεν θα υπήρχαν υποτροπές αφού ο σωματικός εθισμός από τη νικοτίνη ξεπερνιέται πραγματικά πολύ γρήγορα. Έμαθα ότι πολλές εταιρείες παρασκευής ατμιστικών υγρών και βάσεων ψάχνουν να βρουν λύση και σε αυτή την εξάρτηση ώστε να το προσφέρουν και αυτό στους ατμιστές που το έχουν ανάγκη για την οριστική διακοπή του καπνίσματος. Εκεί ίσως δούμε λοιπόν διάφορες αντιδράσεις από τις καπνοβιομηχανίες.
-
Φιλε μου το παρον θεμα που το ξεθαψες; Το προσεξες τουλαχιστον;
Ανενεργο για σχεδον τρια χρονια ηταν :)) :))
:locked: