vaping.gr

Παρουσιάσεις και κριτικές προϊόντων => Επισκευάσιμοι ατμοποιητές => [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] => Μήνυμα ξεκίνησε από: ontheset στις Μαΐου 23, 2013, 17:17

Τίτλος: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: ontheset στις Μαΐου 23, 2013, 17:17
Έχω μια απορία.
Είμαι ατμιστης 2 χρόνια τώρα και τον δεύτερο χρόνο ασχολούμαι με επισκευασιμους τύπου bully.

Μπορει κάποιος να μου συστήσει φιτιλοαντισταση που να σου δίνει τη καλύτερη γεύση γιατι δεν μπορω με τπτ να τα καταφέρω;

Απο χτύπημα και όγκο όσο θες αλλα γεύση σχεδόν καθόλου. Δεν ξέρω ίσως να χρησιμοποιώ κακή ποιότητα φιτιλι.

Αναμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.


Ευχαριστωωωωωωωω
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: WILDE στις Μαΐου 23, 2013, 17:23
Μήπως έχεις "μπουχτίσει" το άρωμα?
Αλλά ρίξε μια ματια και εδω
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,12168.msg536587.html#msg536587 (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,12168.msg536587.html#msg536587)
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: hemlock στις Μαΐου 23, 2013, 17:41
Απο αυτά που έχω καταλάβει εγώ...
1.Σίγουρα κεραμικό.
Έχω επιλέξει να ατμίζω φυτίλι με έναν dripper.
2.Έχει διαφορά απο ατμοποιητές με sera.
Φυτίλι.
3.Έχω κάπου 10 μέρες που τον στήνω με διπλό 3αρι φυτίλι και κατάλαβα οτι και αυτό κάνει διαφορά τουλάχιστον στο οτι αργεί παραπάνω να στεγνώσει.
Μαραφέτια, μπιστόλι By SEB,κάτι που έχει το κύκλωμα του Vamo και ένα nemesis...
Οι αντιστάσεις ταβάνι το 1,5Ohm.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: exispathi στις Μαΐου 23, 2013, 18:16
Θα συμφωνήσω όχι σε όλα αλλά στα βασικά με τον hemlock. Δηλαδή.. Το κεραμικό κάνει δουλειά, όσο κι αν δεν έχει λογική, το παχύ φυτίλι επίσης, το πιο βασικό αν θες γεύση στο έπακρο κατά τη γνώμη μου, το dripping. Και μένα με κουράζουν και δεν τους χρησιμοποιώ συχνά, αλλά, επισκευάσιμος ή μη, σε dripping έχω δει την πιο έντονη γεύση. Πολλοί (προβλέπω) θα σου πουν και genesis, αλλά αυτό μετά μπαίνει σε θέμα και τι υγρό κάνεις... Δεν είχα bully, μόνο στο σχολείο μερικούς, αλλά το να στάζεις πάνω στην αντίσταση υγρό δύσκολα νικιέται.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: ontheset στις Μαΐου 23, 2013, 21:13
Δλδ αναγκαστικά πάμε για τύπου Οδυσσέα;

Περιμένω 2 στυλ genesis να δοκιμάσω. 

Στο λινκ που έβαλε ο Wilde αν βάλω mesh αντί για φιτιλι θα έχει διαφορα;
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: hemlock στις Μαΐου 23, 2013, 21:16
Άλλο άτμισμα θα έχεις με τους genesis,πολλύ διαφορετικό (πάντα πάνω σε VV) ...
Εσύ επιλέγεις.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: tzes13 στις Μαΐου 23, 2013, 21:29
Η δικιά μου εμπειρία λέει :
->Φιτίλι όσο μικρότερος ο θάλαμος ατμοποίησης τόσο καλύτερη γεύση (Diver-Killer-Iatty έχω τον Diver,δοκίμασα καλά στημένους killer και όλοι λένε για τον iatty)+ κεραμικό + κάποια watt παραπάνω. Driping μια κλάση πάνω για εμένα (έχω το σοκολατάκι δοκίμασα και τον DRipper) και πάλι με κεραμικό και σχετικά μικρούς θαλάμους ατμοποίησης , Vision Eternity (και κλώνοι ακολουθούν σε γεύση)
->Mesh καμία σχέση με το φιτίλι, αρώματα που κάνω στο mesh δεν μπορώ να ατμίσω σε φιτιλάτο και αντίθετα. Γενικά το mesh δίνει καθαρότερη και αναλυτικότερη γεύση (σε αναμίξεις αρωμάτων αρκετών δεν το προτείνω)

Συμπέρασμα ότι είναι καλά στημένο θα σου δώσει αποδώσει, δυστυχώς η ποιότητα του φιτιλιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όπως και το στήσιμο σου. Τα μηχανικά mod επίσης θα σου δώσουν άλλη απόδοση από ένα πολυβολτικό (μιλάμε για Mod που δουλεύουν σωστά πάντα).

ΥΓ: ο Bulli φημίζεται για την πολύ καλή γεύση όταν στήνεται σωστά, προσωπική εμπειρία δεν έχω
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: eftihis.k στις Μαΐου 23, 2013, 21:39
ιαττυ,ντριπερ ,κιλλερ απο οσους εχω δοκιμασει.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: thodouris στις Μαΐου 23, 2013, 22:47
Με ριμπον κανθαλ πας ενα κλικ πανω σε γευση στον ατμοποιητη που χρησημοποιεις...
Αν μιλαμε για κλασικ μπουλη με σερα αναδεικνυει περισσοτερο τα καπνικα και το χανει στα φρουτα και τα γλυκα.
εγω τον στηνω με ριμπον κανθαλ 0,5χ0,1 5 σπειρες και διπλο δυαρι φυτιλι σε σχημα Γ παιρνωντας μια αντισταση 1,7 περιπου ..
και δινω μαχες για να χωρεσει και να μην ακουμπαω στην καμπανα...
η αλλιως 0,15 νικελιου 4 σπειρες και τριπλο δυαρι οταν τον εχω στο βμαχ (2,2 και πανω αντιστασεις)

Τωρα αν οι τζενεσις εχουν καλητερη γευση ή οι ατμοποιητες ντριπινγκ δεν ειναι στο θεμα μας ουτε απαντανε στην ερωτηση, αλλα εχουν αλλη γευση.... :laugh1: :laugh1:



Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: PanosLion στις Ιουνίου 16, 2013, 12:16
Αν καταφέρεις και βρεις υπομονη να στησεις meshατο ατμο, θα εχεις στάνταρ την καλύτερη δυνατη γεύση...Αλλιώς διαλέγεις ένα επισκευάσιμο με κεραμικο, (κάνει την διαφορα-true story), και δοκίμασε τον μέχρι να καταλήξεις σε κάτι που σου ταιριάζει...
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: SEB στις Ιουνίου 16, 2013, 18:03
Δοκιμασε πρωτα με  αυτον που εχεις να ..........
Μην σφιγγεις πολυ το συρμα επανω στο φιτιλι....χαλλαρα  :))
Καψε φιτλι και συρμα
Αν δουλευεις ενος χιλιοστου στον Α2 βαλε τεσσερα και πεντε φιτιλια
Δουλεψε το 20αρι συρμα που αργει να αρπαξει και κανει πιο ηρεμη ατμοποιηση
Παιξε με την αντισταση μπροστα η απεναντι απο την τρυπα
Προσεξε το σερα (ποιοτητα-ποιοτητα)
Και τελος αντιστασεις απο 2,0 εως 2,4 ωμ
Ο μπουλις θελει μεγαλες αντιστασεις
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: prof στις Ιουλίου 06, 2013, 14:50
Ίσως δεν είναι το σωστό νήμα αλλά αν υπάρχει άλλο με παραπέμπετε εκεί.

Στο κεραμικό/φυτιλοαντισταση που έχει μαυρίσει το βγάζω και το καίω κάνα λεπτό με φλογιστρο. Το φιτίλι καθαρίζει τελείως και απλά παραμένει λίγο μαύρη ή αντίσταση. Ίσως όμως να αποκτά το χρώμα από την πυρωση. Η μαυρίλα σε φυτίλι αντίσταση είναι κατάλοιπα των υγρών ή κάτι άλλο? Εφόσον αυτά καούν με το φλογιστρο μπορούμε να πούμε ότι η φυτίλο  αντίσταση αναγεννήθηκε και την χρησιμοποιούμε άφοβα? Το έχω κάνει ήδη και από εκεί που είχα καμμενο τώρα είναι πολύ καλά. Το φυτίλι απλά ξεραθηκε λίγο σαν αίσθηση στο χέρι αλλά είναι ΟΚ από απορροφητικότητα. Η ευχέρεια που μας δίνει το κεραμικό του ντριπερ (η ανάλογων) να βγάζουμε εύκολα την αντίσταση και να καίμε τα κατάλοιπα σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε και οικονομία αφού μπορούμε να ξαναχρησιμοποιησουμε? Η αν κάνει μια φυτιλοαντισταση πρέπει να αλλάξει ? Και αν ναι γιατί? 3 μέρες τώρα και είμαι πολύ καλά με την "αναγεννημένη" πάντως.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: exispathi στις Ιουλίου 06, 2013, 15:02
Θεωρώ πως η αντίσταση σαν μαυρίσει την πετάς. Κι αυτό γιατί έχω πάρει από διάφορα μαγαζιά φιτίλια, και ποτέ, ποτέ, δεν έκαψα το φιτίλι χωρίς να έχω μετά αυτήν την γεύση του καμμένου έστω στις πρώτες τζούρες. Και δεν είναι ευχάριστο. Πλέον όταν διαβάζω κάπου εδώ μέσα καίμε το φιτίλι γίνεται επιλεκτική αγνόηση, ναι οκ, κάπως το κάνετε, εγώ δέχομαι την προσωπική μου ανικανότητα ή πριγκηποσύνη και δεν θέλω να το κάνω. Το κεραμικό το καίω, και πάντα όταν κάνω καθαρισμό κεραμικού με φωτιά η γεύση έρχεται καλύτερη, καλύτερη δηλαδή από τις φορές που πλέον πρέπει να φτιάξω αντίσταση, αλλά βαριέμαι ή βιάζομαι τόσο που απλά σκουπίζω τον ατμοποιητή με χαρτί, πετάω μια καινούργια αντίσταση πάνω και το στρώνω στη δουλειά από εκεί που είχα μείνει.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: prof στις Ιουλίου 06, 2013, 15:08
Αυτό περίμενα και εγώ. Καμενιλα. Αλλά ήταν ΟΚ όμως. Να σου πω την αλήθεια ένα καψιματακι το κάνω στο καινούριο φιτίλι. Όχι για το "μερακλιδικο" αλλά για λόγους υγιεινής. Φυτίλι και αντίσταση δεν φαντάζομαι ότι βγαίνουν από συνθήκες υγιεινής. Οπότε έτσι για την ιδέα "καίω" ότι μπορεί να καεί. Άλλωστε φυτίλι και αντίσταση θεωρητικά είναι ακαυστα.

Η κάρβουνιλα είναι κατάλοιπα υγρών ή και τίποτα "παράγωγα" της αντίστασης κατά την χρήση?
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: exispathi στις Ιουλίου 06, 2013, 15:22
Θεωρητικά κατάλοιπα υγρών. Είχε εμφανιστεί ένας συμφορουμίτης όπου είχε αναφέρει για χημικές αντιδράσεις κατά την ατμοποίηση οπότε για χημική σύσταση παραγώγων αλλά δεν τον έχω ξαναπετύχει. Όπως και να είναι έχω και αυτό το ξερό που είπες πιο πριντου φυτιλιού, και στο κεραμικό του nautilus ΙΙ δε σε παίρνει να ξεραθεί και τελείως γιατί μετά πρέπει να το βγάλεις από το κεραμικό, καθώς μεταλλικά μέρη είνια μέσα στο κεραμικό και κάτω από την φιτιλοαντίσταση.


Ερώτηση μιας και το δοκιμάζεις έτσι. Ο φόβος μου όταν το δοκίμαζα πέραν του φιτιλιού ήταν και η ανθεκτικότητα του σύρματος non μετά την χρήση του, στη φλόγα του φλόγιστρο, και μετά ξανάπίεση στα τραβήγματα όπως τον σετάρεις. Όσες φορές έβγαλα σύρμα μετά από χρήση το non κοβόταν, σου έχει τύχει όταν ξαναβάζεις το κεραμικό σου στον ατμοποιητή και το σφίγγεις να κοπεί;
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: prof στις Ιουλίου 06, 2013, 16:10
Μόλις διάβαζα αυτό νήμα! Πολύ μπέρδεμα. Ευτυχώς που ο ντριπερακος μου δουλεύει ρολόι με λίγα Βατ...

Για το σύρμα είχα και εγώ την ίδια απορία. Ειδικά το NR φαίνεται με το μάτι ότι πυρωνει ΠΟΛΥ απο το φλογιστρο. Αλλά ο ντριπερ δεν θέλει πολλά στριψιματα για να καταπονειται πολύ το σύρμα. Το ένα στον πόλο και το άλλο στις σπείρες. Το αφήνω να κρυώνει και καλά. Πάντως μετά το κάψιμο από το φλογιστρο η φυτίλι αντίσταση πάει καλύτερα από όταν ήταν καινούρια. Καινούρια μου έβγαλε 2 μέρες περίπου και τώρα βαδίζω στην τρίτη. Λογικά το βράδυ θα κάνω ένα καψιματακι πάλι και ας μην έχω καμένο.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: Πολυκράτης στις Ιουλίου 06, 2013, 18:19
exispathi αγνοησε επιλεκτικα την πρωτη παραγραφο  :))

Παντα καιω το φυτιλι προτου φτιαξω νεα αντισταση. Αν δεν το καψω, παρ ολη την καλη (θεωρω) ποιοτητα του φυτιλιου που χρησιμοποιω, θελω μισο με ενα μλ μεχρι να στρωσει η γευση, η οποια εχει ενα ολιγον στυφοπλαστικο. Ενω εχοντας καψει το φυτιλι, η γευση ερχεται απο την πρωτη τζουρα οπως πρεπει. Το καιω κρατωντας το με ενα τσιμπιδακι στο αναμμενο ματι της κουζινας (αεριο) μεχρι να πυρωσει για κανενα λεπτο. Οντως "σκληραινει" μετα, αλλά μεχρι να το χειριστω-ταλαιπωρησω μετα στριβοντας την αντισταση ξαναμαλακωνει.

Δοκιμασα και εγω να καψω χρησιμοποιημενη φυτιλοαντισταση. Καθαριζει τελειως, φευγουν ολα, αλλά στα διαστηματα μεταξυ των σπειρων φανταζει "θολό" το φυτιλι. Δεν ειδα καμμια διαφορά στην γευση, ηταν σαν καινουργια, αλλά ψυχολογικα κατι μου εκανε, οποτε δεν το κανω πια.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: prof στις Ιουλίου 06, 2013, 18:39
Για την τελευταία παράγραφο. Τελικά την εκαψα τώρα. Και παρατήρησα ακριβώς αυτό που γράφεις. Ανάμεσα στις σπείρες μένει μια "μακα". Μια θολούρα να το πω. Το φιτίλι γίνεται σαν καινούριο πάλι αλλά εκεί ανάμεσα γίνεται κάτι σαν ένα σώμα. Όσο και αν το κάψεις. Τελικά έφτιαξα μια άλλη και φόρεσα.

Πάντως σαν γεύση μετά από κάψιμο χρησιμοποιημενης όπως έγραψα και πιο πάνω δεν είδα διάφορα. Απλά δεν ξέρω μήπως είναι ανθυγιεινό να χρησιμοποιείται η ίδια αντίσταση και φυτίλι για μακρό χρονικό διάστημα.
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: exispathi στις Ιουλίου 06, 2013, 18:43
χεχε... Λοιπόν επειδή έτυχε κι έκανα χθες σετάρισμα δεν είχα πετάξει ακόμα την παλιά και το έκαψα με το φλόγιστρο. Οκ, καθάρισε, ένας όμως τελευταίος προβληματισμός για τη μέθοδο αυτή αναγέννησης. Το φιτίλι όταν το καις χάνει λίγο πάχος σωστά; Τώρα λοιπόν που την έκαψα έτοιμη όπως ήταν, στο κέντρο  των σπειρών το κενό είναι αρκετό. Ή είναι ιδέα μου και την είχα φτιάξει εγώ έτσι από αρχή..;
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: Πολυκράτης στις Ιουλίου 06, 2013, 18:49
Δεν εχω διαπιστωσει (και δεν βλεπω τον λογο θεωρητικα) να χασει παχος το φυτιλι οταν το καις σε φωτια για κανα λεπτο.
Αντιθετα η αντισταση που το σφιγγει (οσο το σφιγγει) και το "καιει" συνεχως για καποιες μερες ατμισματος, ειναι λογικο να το ταλαιπωρησει. Οπως ειναι λογικο να κανει κι ενα κυκλο ζωης, και μετα απο καποιο καιρο χρησης να μην φουσκωνει-μουλιαζει-απορροφα οπως οταν ηταν ενα νεο και σφριγηλο παλληκαρι  :tongue_smilie:
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: nassos33 στις Ιουλίου 06, 2013, 18:55
bulli και γευση ειναι λιγο ασυμβατα.
Πολυ στεγνος και αγευστος ατμος τουλαχιστον για τα γουστα μου .
Ενα τρικ που με βοηθησε καπως να βελτιωσω την γευση του , ειναι το στριφτο συρμα ( πλεξουδα ) Αναγκαστικα θα κανεις περισσοτερες σπειρες αλλα ολο και κατι παραπανω θα παρεις σε γευση .
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: prof στις Ιουλίου 06, 2013, 18:56
Δεν πρόλαβα να κάνω εντιτ για κάτι σημαντικό που έχει σχέση με αυτό που λέτε.

Έβγαλα την χρησιμοποιημενη και φλογιστρομενη αντίσταση για εξέταση. Το φυτίλι εκτός αντίστασης ήταν μια χαρά. Όμως το κομμάτι μέσα στην αντίσταση διαλυόταν και έβγαζε ένα λεπτό χνούδι. Δεν μου άρεσε αυτό να πω την αλήθεια. Το ετριβες με τα δάχτυλα και γινόταν σαν χνουδωτη σκόνη. Δεν μου άρεσε σαν εικόνα να πω την αλήθεια. Οπότε μάλλον πάμε για αλλαγή σε καμένες αντιστάσεις...
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: slammer στις Ιουλίου 06, 2013, 23:46
bulli και γευση ειναι λιγο ασυμβατα.
Πολυ στεγνος και αγευστος ατμος τουλαχιστον για τα γουστα μου .
Ενα τρικ που με βοηθησε καπως να βελτιωσω την γευση του , ειναι το στριφτο συρμα ( πλεξουδα ) Αναγκαστικα θα κανεις περισσοτερες σπειρες αλλα ολο και κατι παραπανω θα παρεις σε γευση .


θα διαφωνήσω... όλα είναι θέμα τροφοδοσίας.
Μπορεί να πετύχεις ένα καλό τροφοδοτικό φιτίλι και να δίνει το υγρό που πρέπει χωρίς το πρόβλημα που λές, ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα εχω με ένα κομματάκι σκέτο mesh που μου είχε περισσέψει από κάτι δοκιμές με genesis....

Τωρα σε σχέση με το θέμα... γεύση πέρνεις όταν ατμοποιείς μεγάλη ποσότητα υγρού... για να γίνει αυτό χρειάζονται:
1. Επαρκής τροφοδοσία
2. Επαρκής ισχύς
3. Όσο το δυνατό μεγαλύτερο μήκος σύρματος ωστε να είναι όσο το δυνατό περισσότερο υγρό.

Γενικά τη πιο πλούσια γεύση δίνουν μεγάλα σύρματα με αρκετές σπείρες, αυτό είναι πολύ φανερό σε dripping όπου το θέμα τροφοδοσία δεν παίζει... 6 ή ακόμα και 7 σπείρες με 20αρι σύρμα μου έχουν δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα... φυσικά χρειάζονται και 10+ Watt
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: nvlass στις Οκτωβρίου 01, 2013, 10:21
Υπάρχει κάπου κάποιος πίνακας με διάμετρο σύρμα - σπείρες - τι αντίσταση κάνει και τι Watt θέλει?


Είμαι νέος αλλά θέλω να μάθω :eyesplash:
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: Giannis Pap στις Οκτωβρίου 01, 2013, 10:23
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,10681.0.html
Τίτλος: Απ: Φιτιλοαντίσταση για γεύση
Αποστολή από: nvlass στις Οκτωβρίου 01, 2013, 10:29
Ευχαριστώ :thumpup:


Για μηνυματα που εκφραζουν συμφωνια και επιδοκιμασια με ή χωρις κειμενο μπορειτε να επιλεξτε το κουμπι bravo.
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,9388.msg342058.html#msg342058 (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,9388.msg342058.html#msg342058)