vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

44 επισκέπτες, 1 χρήστης
Jorge

Twitter

Κλώνοι του Skyfall by ESG

Αποσυνδεδεμένος redortho

 • *****
 • 1784
 • Φύλο: Άντρας
Κλώνοι του Skyfall by ESG
« στις: Αυγούστου 24, 2018, 19:22 »
ESG Skyfall vs Coppervape Skyfall

 

Αφού απέκτησα με αρκετή προσπάθεια και τους δύο (λίστα και προπαραγγελία) κάνω μια μικρή συγκριτική παρουσίαση για να φανούν οι ομοιότητες και οι διαφορές τους. Αν και είμαι εναντίον της αγοράς κλώνων τον αγόρασα καθαρά γι’ αυτή την παρουσίαση και στην συνέχεια θα χαριστεί όπως έχω υποσχεθεί σε κάποιον φίλο.
 
Ξεκινάμε λοιπόν.
 

Η συσκευασία του γνήσιου είναι πέραν κάθε αμφιβολίας εντυπωσιακή με τον Skyfall στερεωμένο σε μια βάση μέσα σ’ ένα ξύλινο χειροποίητο κουτί τριγωνικού σχήματος που κλείνει με 3 μαγνητάκια εμπρός με ένα κομμάτι διαφανές plexiglass και χαραγμένο το logo ESG. Από την άλλη ο κλώνος έρχεται στην κλασική πλαστική συσκευασία με την μάρκα σε αυτοκόλλητο.

 

Μέσα και οι δύο πέρα από τον Skyfall περιέχουν ένα πακετάκι με ανταλλακτικά (3 o-rings, 2 βίδες και ένα bf pin, 2 κλειδάκια allen 2,5mm και 1,5mm για το bf pin και τις βίδες). Τα o-rings είναι τα κλασικά Κινέζικα με το ένα να έχει κάποια σημεία φθοράς. Στον κλώνο υπάρχει επιπλέον ένα σακουλάκι με 2 ζευγάρια airdisk των 3Χ1,9mm και 1Χ1mm.
O γνήσιος Skyfall όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση είναι παραπλήσιος με τον κλώνο με μόνη διαφορά το drip tip που στον γνήσιο είναι γυαλιστερό και στον κλώνο ματ και ίσως την ποιότητα χάραξης στην βάση η οποία όμως θέλει αρκετή μεγέθυνση για να φανεί. Υπάρχουν S/N και κωδικός επιβεβαίωσης απλά για να υπάρχουν που φυσικά (όταν ανέβει στο site του ESG) θα βγάζουν ότι δεν είναι γνήσιος.
 
Το βάρος του γνήσιου (με το drip tip και το bf pin) μετρημένο σε ζυγαριά ακρίβειας 2 δεκαδικών ψηφίων είναι 22,11gr ενώ του κλώνου 22,20gr δηλαδή το ίδιο (+0,41%).
 
Το ύψος του από το 510 έως το drip tip είναι 30,78mm στον γνήσιο και 30,70mm στον κλώνο δηλαδή και πάλι το ίδιο (-0,25%). Τα επιμέρους στοιχεία είναι επίσης πρακτικά τα ίδια.
 
Και οι δύο λύθηκαν σχετικά εύκολα με τον γνήσιο να λύνεται με ελάχιστη δύναμη, ενώ με τον κλώνο να θέλει λίγο ζόρι για να βγει το πλαστικό ρυθμιστικό του αέρα. Στον κλώνο το ένα 3Χ1,6mm pin έπεσε κάτω γιατί ήταν πολύ χαλαρό, ενώ το άλλο έβγαινε με σχετική δυσκολία. Ψάχνοντας λιγάκι φάνηκε ότι τα airdisk είναι κομμένα λίγο παράκεντρα και οι υποδοχές τους στην βάση του deck είναι λίγο διαφορετικές η μία από την άλλη.
 
Τα μεταλλικά κομμάτια και στους δύο είναι πολύ καλά γυαλισμένα χωρίς εμφανείς κακοτεχνίες. Το μονωτικό του πόλου στον κλώνο ήταν αρκετά σφικτό, αλλά με λίγη προσπάθεια βγήκε και στη συνέχεια έβγαινε άνετα. Η αιτία ήταν ότι το τελείωμά του δεν ήταν ομαλά κομμένο αλλά τελικά δεν αποτέλεσε πρόβλημα μετά από 1-2 τοποθετήσεις. Προσπάθεια να σημαδέψω τον έναν από τους 2 με τρίψιμο των μεταλλικών επιφανειών μεταξύ τους δεν είχε αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια έμμεση ένδειξη ότι τα μέταλλα είναι αντίστοιχης σκληρότητας. Όλα τα σπειρώματα ήταν ομαλά και στους δύο.

 

Μετά το λύσιμο έγινε το παραδοσιακό πλύσιμο, αν και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά ή μηχανόλαδα στις μικρές τρύπες που υπάρχουν. Και στα 4 πλυσίματα με υπέρηχους (2 με καθαριστικό και 2 με απιονισμένο νερό) δεν υπήρξε κάποιο υπόλειμμα.
 

Η μεγάλη διαφορά που υπάρχει είναι το πλαστικό ρυθμιστικό του αέρα που στον γνήσιο είναι γυαλισμένο ολόκληρο και γυρνάει με 2 δάκτυλα, ενώ στον κλώνο είναι γυαλιστερό μόνο στην πάνω πλευρά και ματ με μικροανωμαλίες στο υπόλοιπο και γυρίζει μόνο με εργαλείο παρά την μεγάλη ποσότητα VG που έβαλα. Από περιέργεια δοκίμασα και γράσο γραφίτη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο λόγος είναι το μεγαλύτερο o-ring και με την αλλαγή του δεν έγινε μαλακό σαν του γνήσιου, αλλά γυρίζει εύκολα. Τα o-rings λειτουργούν ικανοποιητικά αφού δεν στεγανοποιούν κάτι και απλά επιτρέπουν την ολίσθηση των μεταλλικών ή πλαστικών κομματιών που ακουμπάνε πάνω τους.

 
 

Το στήσιμο έγινε με αντίσταση Fused Clapton 2X26/36 Ni80 με πυρήνα 3mm της Coilology 4,5 κλειστές σπείρες και αντίσταση 0,31Ω στον γνήσιο και 0,27Ω στον κλώνο στο ύψος της εισαγωγής του αέρα. Η διαφορά στην αντίσταση (12,9%) είναι αρκετή και πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι πρέπει να αφαιρέσεις μισή σπείρα για να έρθουν οι άκρες αντικριστά με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η απόκλιση. Θέλει κάποια προσοχή σ’ αυτό το σημείο. Με μικροτροποποιήσεις στο μήκος πήγαν και οι 2 στα 0,30Ω. Οι βίδες που κρατάνε την αντίσταση και στους 2 έσφιξαν ομαλά και αποτελεσματικά. Φυσικά και στους 2 λόγω σχεδίασης υπήρχε το θέμα του να κοπεί σύριζα το σύρμα για να μην βρίσκει στο πλαστικό ρυθμιστικό του αέρα. Εδώ ο καθένας ακολουθεί τον δικό του τρόπο (εγώ αφήνω λίγο σύρμα και το σπρώχνω γύρω από την βίδα προς τα μέσα). Τα airdisk που μπήκαν ήταν τα 3Χ1,6mm γιατί αυτά έχω στον γνήσιο, οπότε λειτούργησαν σαν σχετικά χαλαροί mtl.
 
Βαμβάκι χρησιμοποιήθηκε το Cotton Bacon Prime και υγρό το Lemon Tart της Dinner Lady (προ TPD εκδοχή).

 

Και οι δύο Skyfall τοποθετήθηκαν σε παραπλήσια mod (MK Squonk Mods), εννοείται με το bf pin.


Συμπέρασμα
 
Προσωπικά δεν βρήκα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ούτε στην γεύση, ούτε στην παραγωγή ατμού, ούτε στον θόρυβο κατά το άτμισμα ή στην κατανάλωση. Μετά το πρώτο γέμισμα (7ml) οι ομοιότητα γεύσης ήταν πρακτικά 100% με το λεμόνι σαφώς αισθητό στην εισπνοή και λιγότερο στην εκπνοή. Η ζύμη και αυτή είναι σαφής τόσο στην εισπνοή όσο και στην εκπνοή. Κανείς από τους δύο δεν ζεσταίνεται, αν και θα ήταν καλό να μπουν πιο μακριά drip tip. Η εφαρμογή των airdisk μπορεί να λυθεί σε επόμενη κυκλοφορία ή να μην υπάρχει εξαρχής στους άλλους 2 κλώνους που κυκλοφορούν. Αλλάξτε το o-ring του πλαστικού ρυθμιστικού του αέρα με μικρότερο για να γυρίζει ευκολότερα. Το θέμα της εφαρμογής των airdisk είναι κατασκευαστικό και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από το εργοστάσιο, εκτός αν δεν υπάρχει ανοχή και σε κάποιους μπορεί να μην εμφανίζεται. Τα γνήσια μπορεί να μπαίνουν, μπορεί και όχι, αλλά δεν θα πρότεινα να δώσετε 19€ για δοκιμή. Δεν δοκίμασα να βάλω κομμάτια του γνήσιου στον κλώνο αφού επί του παρόντος δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, αν και με τις τιμές που πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσουν θα συμφέρει να πάρει κανείς ολόκληρο τον κλώνο.
 
Ο γνήσιος Skyfall θα αποκτήσει σύντομα διάφορα extra (drip tips, ultem ρυθμιστικά αέρα, περισσότερα airdisk, διαφανές εξωτερικό σώμα, κλπ) που είναι λίγο απίθανο να κυκλοφορήσουν σαν κλώνοι, αλλά δεν είναι και απαραίτητα.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

 • *****
 • 3866
 • Φύλο: Άντρας
 • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 24, 2018, 19:40 »
Άρα παρά τα περί του αντιθέτου θρυλουμενα, εσύ διαφορές στην απόδοση δεν βρήκες. Γιατί άλλοι έχουν αναφέρει ότι πρόκειται για πολύ κακή υλοποίηση και ουσιαστικά δυσφήμιση για τον αυθεντικό.

Μπορεί βέβαια πάντα να μιλάμε για διαφορετική χρήση που κάνει την διαφορά.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος redortho

 • *****
 • 1784
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 24, 2018, 20:12 »
Απ' ότι είδες δοκίμασα μόνο ένα στήσιμο με ένα μη καπνικό υγρό. Το στήσιμο νομίζω είναι αρκετά "γενικής χρήσης" για να δώσει τεράστιες διαφορές με κάποιο άλλο. Τώρα το υγρό δεν ξέρω αν θα παίξει ρόλο. Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να γίνει όσο το δυνατό πιό ίδια η δοκιμή από το στήσιμο έως και το mod και να μπορώ να τα δοκιμάζω το ένα μετά το άλλο με ελάχιστο μεσοδιάστημα. Το τί υλοποίηση είναι δεν είναι του παρόντος, δεν βλέπω κάποια φοβερή διαφορά και αντίθετα βλέπω ότι η Coppervape τον δούλεψε αρκετά (ίσως γιαυτό είχε 2 αλλαγές στην ημερομηνία κυκλοφορίας). Δεν υποστηρίζω και ποτέ δεν υποστήριξα την αγορά κλώνων (το λέω άλλωστε στην αρχή), ούτε ξέρω τί αντοχή και ποιότητα έχουν τα υλικά. Σίγουρα δεν υπάρχει υποστήριξη, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κάποιον που μόλις χάσει ή σπάσει ένα κομμάτι θα χρησιμοποιήσει έναν άλλο (κλώνο ή μη). Σίγουρα απευθύνονται σε άλλο αγοραστικό κοινό.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

 • *****
 • 3866
 • Φύλο: Άντρας
 • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 24, 2018, 20:32 »
Συμφωνούμε απολύτως. Κι εγώ υπέρ των γνήσιων είμαι, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελληνικούς ατμοποιητές.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος dinos_74

 • *****
 • 1683
 • Φύλο: Άντρας
 • πεφτω γιατι μπορω να σηκωθω
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 24, 2018, 22:24 »
moy αρεσει,νομιζω οτι θα τον παρω.  :yes:

Αποσυνδεδεμένος Xainis

 • **
 • 239
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 24, 2018, 22:46 »
Θα παίξει άραγε Ελλάδα;


Sent from my iPad using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος drum

 • *****
 • 5371
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 24, 2018, 23:46 »
κ εγώ υπέρ των γνήσιων είμαι, αλλά έχει γμθει να κάθεται ασσοδυο το κόκαλο  :wall:

Αποσυνδεδεμένος panoskatz

 • ***
 • 550
 • ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ!!!!!gvc.gr
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 24, 2018, 23:47 »
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι δεν παρατήρησα καμία απόλυτος ουσιαστική διαφορά μεταξύ κλώνου και γνήσιου σε θέματα γεύσης και απόδοσης.Επισης το φινίρισμα του κλώνου είναι σχεδόν ίδιο με τον γνήσιο.Μοναδικη παραφωνία η δυσκολία να βγει η βάση,σφιχτός ρυθμιστής αέρα και ένα δισκάκι χωρίς σφιχτό κούμπωμα.Αααα και η πλαστική θήκη που είναι για γέλια... ;D.

Αποσυνδεδεμένος zamploutos

 • ***
 • 848
 • Never half-ass two things. Whole-ass one thing.
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 25, 2018, 00:10 »
Θα απογοητευόμουν πάρα πολύ αν η ατμιστική εμπειρία που είχα από τον κλώνο ήταν ίδια και στον αυθεντικό.

Ελπίζω να έχετε άδικο. :tongue_smilie:

Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 25, 2018, 07:23 »
Πολύ καλή η παρουσία σου redortho 👍 έχω τον κλώνο εδώ και τρεις μέρες με διαφορα στησίματα και ατμιζει μια χαρά για τα γούστα μου βέβαια ,το μόνο που άλλαξα είναι το ντριπ τιπ ,παρά είναι κοντό για μένα οποτε του έβαλα ένα ψηλότερο 

Αποσυνδεδεμένος treloneritis

 • *****
 • 2093
 • Φύλο: Άντρας
 • I am not anti-social, just not user friendly
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 25, 2018, 07:49 »
Θεωρώ ψευτοδίλημμα το "είμαι υπέρ των γνήσιων" ή "είμαι κατά των κλώνων". Είτε δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινό είτε εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Πχ...
1) Κάποιοι τους παίρνουν για δοκιμή. Πχ, βλέπω να συζητείται έντονα (σε fora) το ότι δεν μπορεί να γίνει και ο ορισμός του MTL. Σφιχτός ναι, Berseker ή Ammit  όμως δεν γίνεται. Η αγορά είναι παγκόσμια & δεν έχουν όλοι το προνόμιο να είναι συμπολίτες με τον κατασκευαστή ώστε να τον δοκιμάσουν. :(
2) Αλλοι, επειδή οικονομικά δεν βγαίνουν. :'( ή...δεν δύνανται... :fight_fryingpan:
3) Κάποιοι άλλοι επειδή δεν θέλουν να μπλέκουν με διαδικτυακές κρυφές ομάδες, λίστες, κληρώσεις, funboyλα :angry_orange:
4) Αλλοι επειδή θέλουν απλά να ατμίσουν, δεν είναι συλλέκτες & δεν πιστεύουν (νομίζω στις μέρες μας ορθά) πως η χαώδης διαφορά τιμής & η δύσκολη διαθεσιμότητα δικαιολογούν να επενδύσουν (για επένδυση μιλάμε) το 10πλάσιο+ χρηματικό ποσό σε σχέση με την ποιότητα & ατμιστική εμπειρία που θα πάρουν από τους 2.
Ο γνήσιος, αν είχε και όλα τα αεροδισκάκια, όπως έχουν οι κλώνοι, θα κόστιζε στρογγυλά €200. Ο κλώνος (με όλα τα αεροδισκάκια & σε μερικούς κατασκευαστές & κάποια επιπλέον καλούδια) κυμαίνονται ανάλογα με την εταιρεία μεταξύ €10-€18.50, τιμές κινεζομάγαζων. :yes: ).
Αυτός που μπορεί, θα φάει τα λυσσακά του να αγοράσει τον γνήσιο. Το πρόβλημα είναι μάλλον ότι οι περιορισμένες παραγωγές δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ποτέ την ζήτηση, εκτός & περάσουν σε άλλα μοντέλα παραγωγής, πράγμα που δεν τους ενδιαφέρει όμως.
Προφανώς η καλύτερη διεθνής & δωρεάν διαφήμιση είναι ένα καλοκατασκευασμένο αντίγραφο, που στον μεν δυνητικό αγοραστή θα δώσει μία κοντινή εμπειρία ως προς το αντικείμενο του πόθου του. Και σε αυτόν που δεν "τα έχει" ή "δεν τα δίνει" την ευκαιρία να έχει ένα ποιοτικό προϊόν που διαφορετικά δεν θα είχε την εμπειρία του ποτέ. Κάτι σαν μία replica πίνακα ζωγραφικής, ένα πράμα.  
Στα του rda, τώρα:
Το ένα αεροδισκάκι, το χαλαρό της Coppervape, πρέπει να είναι πρόβλημα του..."καλουπιού". Βλέπω να αναφέρεται σε όσους  τον έχουν αγοράσει. Αντίθετα, δεν έχω διαβάσει αντίστοιχο σχόλιο για SXK, YFTK, ULTON (από Steam Tribe μεριά δεν υπάρχουν ακόμα reviews).
Ακολουθεί θεωρία συνομωσίας: Το χαλαρό δισκάκι είναι της πλευράς του ίδιου πόλου που έδειξε χαλαρό & ο μαλαισιανός (Geekay) στο βίδεόν του. Στα κινεζοφόρα συζητάνε με έκπληξη το ότι η Coppervape παρουσιάζει προϊόντα του έλληνα κατασκευαστή μέχρι & 2 μέρες μετά από τον ίδιο (μεταφέρω, δεν το γνωρίζω προσωπικά). Εχουμε τον Jay να βγάζει στη σέντρα βρεττανούς ρηβΓιούερς που στέλνουν Κίνα προϊόντα που τεστάρουν (όπως τον δικό του 502).
Μπας & η Coppervape "παρέλαβε" beta πράμα & κοπιάρισε, προτού το τελειοποιήσει ο γκουρού;;; ;D
Τέλος, καλούδια ή & ψιλομετατροπές, έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι κινέζοι. Αναφέρω μερικά/ές:
SXK: Κίτρινο πλαστικό top-cap (PEI λένε οι ίδιοι :hmmm: ), ακόμα πιό low-profile drip tip, βιδάκια αντίστασης ala Patoulis σε συσαφί κρώμα), μικρότερη τρύπα στο MTL αεροδισκάκι. Μάλλον ακούγοντας παράπονα από εμάς τους "σφίχτεν). :)) & με την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία να μην κάνει 1:1 κλώνους.
YFTK: 1:1 κλώνος εκτός του ότι το toptop καπάκι του είναι frosted.

Ulton: Προς τιμήν της ΔΕΝ έχει παραχαράξει λογότυπα. Στη βάση έχει την δική της ονομασία. Η πιό πλούσια αλλά & ακριβή (€18.50 :lotpot: ) υλοποίηση. Περιλαμβάνει 1 επιπλέον (μαύρο) πλαστικό top-top cap), ενώ πήρε διαφορετικό δρόμο ως προς το MTL. ΠΡΟΣΘΕΣΕ (πέρα από τα 3 σετ) ΑΛΛΟ ένα μονό δισκάκι...τυφλό, που καταγεί την μία εισαγωγή αέρα (skyconcord).
Coppervape: Προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει driptipάκι (από...ΠΕΗ) & 3 επιπλέον topκαπάκια (αυτά από πισί).


« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2018, 07:57 από treloneritis »

Αποσυνδεδεμένος redortho

 • *****
 • 1784
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 25, 2018, 08:39 »
[member=21779]treloneritis[/member]

Χρήσιμα αυτά που λες σχετικά με τα extra και τις διαφορές των διαφόρων εταιρειών, αλλά δυστυχώς (επί του παρόντος) δεν τα πουλάνε μεμονωμένα ούτε είναι σίγουρο ότι θα ταιριάζουν του ενός στον άλλον (μάλλον όχι). Η Coppervape κυκλοφόρησε τον κλώνο της μετά την 2η λίστα του ESG και δεν αποκλείεται η αρχική κόπια να ήταν λανθασμένη αλλά θα μπορούσαν να το αλλάξουν να μην πέφτει το ένα airdisk και να μην σφηνώνει το άλλο.

Τώρα, όσον αφορά τα ερωτηματικά - διαπιστώσεις που κάνεις με σύντομες απαντήσεις:
1) συμφωνώ απόλυτα
2) αγοράζεις κάτι που σε παίρνει
3) αγοράζεις μεταχειρισμένο
4) ισχύει το 2

Τέλος, η κόπια στις μέρες μας είναι κάτι εύκολο. Αυτό που πληρώνεις είναι κυρίως η ιδέα (που δεν απέχει πολύ του ενός από τον άλλο), η σχεδίαση και η υλοποίηση. Τα δύο πρώτα ο Κινέζος τα κλέβει. Στο τρίτο είναι ασυναγώνιστος. Το έχω ξαναπεί ότι όλες μου οι αγορές (όχι μόνο σε ατμιστικά) αφορούν γνήσια προϊόντα που με παίρνει να τα πάρω, αλλοιώς δεν τα παίρνω. Είναι σαφώς άποψη (που δεν με απασχολεί αν την δέχεται κάποιος ή όχι) και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμιάς μορφής δίλημμα.

Να έχεις ένα καλό Σ/Κ  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος treloneritis

 • *****
 • 2093
 • Φύλο: Άντρας
 • I am not anti-social, just not user friendly
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 25, 2018, 09:14 »
Για τα αεροδισκάκια δεν υπήρξαν κουβέντες για ανταλλαξιμότητα μεταξύ τους, όπως καταλαβαίνεις. Για όλα τα υπόλοιπα καλούδια όμως, υπήρξε ενδιαφέρον και, ναι, είναι ανταλλάξιμα μεταξύ τους.
* Πώς & δεν μπήκες στον πειρασμό να δοκιμάσεις αν ταιριάζουν τα δισκάκια του ενός στον άλλο;
** Με την τεχνογνωσία που έχω αποκτήσει σε γυαλίσματα & εξανθρωπισμό των κινεζορινγκίων, μπορώ να πω ότι δουλεύει ομαλά το τοπτοπκαπακάκι.
***Βρε αθεόφοβε, στο stab mod έβαλες τον κλώνο & στην πλαστικούρα τον γνήσιο; :)
Εν κατακλείδι, φιλοσοφικά, ανήκουμε σε διαφορετικές σχολές
Αντεύχομαι & ελπίζω να μην είσαι με την ιατρική μπλούζα, σαββατιάτικα! :bye:
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2018, 09:19 από treloneritis »

Αποσυνδεδεμένος redortho

 • *****
 • 1784
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 25, 2018, 09:58 »
Με θίγεις! Στην "πλαστικούρα" είναι το κλωνάρι, εκτός αν υπονοείς ότι δεν φαίνεται ποιό είναι ποιό  :)) :)) :))

Αποσυνδεδεμένος valerou

 • **
 • 341
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κλώνοι του Skyfall by ESG
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 25, 2018, 10:27 »
Αυτό ακριβώς υπονοεί.  :))
Ο manajoma πότε είπαμε οτι γυρνάει?

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2808 305280 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 04:43
από hellfire
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα ΑΡΩΜΑΤΑ. Βασικές πληροφορίες [Αρώματα] 1398 135607 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 00:36
από kyrgiannis
Συμβουλές για mod ... Mods 1618 203910 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 21:41
από treloneritis
Lost Vape Ursa Baby Pro [AIO (Όλα σε ένα)] 0 98 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 21:36
από zamploutos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1661 140060 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 19:55
από atopos
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1690 200602 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 26, 2023, 23:07
από Οβαλιου Φορμανης
Flash E-Vapor (Clones) [Κλώνοι επισκευάσιμων] 770 103616 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 26, 2023, 01:50
από marlborakis
Baroque Liquids by Abuelos Shake and Vape 54 9419 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 22:36
από Οβαλιου Φορμανης
Voopoo drag S/X pro [Ηλεκτρονικά mods] 1 268 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 09:48
από lounik
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3429 692262 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 09:38
από atopos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τις ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΓΡΩΝ. Βασικές πληροφορίες Ιδιοκατασκευές υγρών 4251 257736 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 06:06
από Antiprosopos
Υγρα net ΥΓΡΑ (γενικά) 23 5071 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 22, 2023, 23:06
από Anubis