vaping.gr

Υγρά (e-liquids) => Ιδιοκατασκευές υγρών => Μήνυμα ξεκίνησε από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:05

Τίτλος: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:05
Μιας και ειχα λιγο χρονο ειπα να ψαξω στο διαδίκτυο για ευκολους και γρηγορους τροπους ωρίμανσης  τον diy μιας και ο χρονος στα υπογεια τουνελ  μπορει να δουλευει αλλα ειναι εναντιον μου επεσα σε μια σελιδα η οποια ειχε διαφορα τεχνασματα απο πιστολάκι για τα μαλλια μεχρι ζεστο ρυζι, μου εκανε ομως εντυπωση μια μεθοδο που ελεγε για τα μικροκύματα και πως γίνεται, κατι τέτοιο προβλέπεται; τα υγρα που κανω ποτε δεν ειναι πανω απο 20μλ.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: sergor στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:09
γιατί δε δοκιμάζεις να μας πεις?
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: GRat στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:10
Το μικροκυμμάτων ζεσταίνει αλλά όχι ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να έχεις σημεία στο υγρό που θα είναι 80C και άλλα 30C.

Δεν είναι καλή ιδέα.

Ο καλύτερος τρόπος για ωρίμανση είναι ο χρόνος, οτιδήποτε άλλο και αν δοκιμάσεις θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα.

edit:
Ενδεικτικά αναφέρεται σε άλλο φόρουμ η μέθοδος επιτάχυνσης του steeping με χρήση θερμότητας ώς εξής.

4 ώρες σε σταθερή θερμοκρασία των 65.5C και απ'ότι λένε εκεί προσθέτει ~2 εβδομάδες ωρίμανσης  στα υγρά.

Source:DIY master techniques (https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/diy-master-techniques-flavor-add-ons-em-vw-bw-mts-acv-ect.268760/page-31)
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:13
Ο χρονος οντως ειναι το καλύτερο αλλα οι ποσότητες που κανω ειναι μικρες οποτε δεν προλαβαίνει να γινει σωστα, οσο για το φιλο που ρωταει γιατι δεν δοκιμαζω, ηθελα πρωτου κανω κατι να το ρωτησω μηπως και καποιος που κανει τα υγρα του οπως εγω το εχει δοκιμασει.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: GRat στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:16
Έχω δοκιμάσει εγώ, σε μικρά bursts 3-5 δευτερόλεπτα στα 450W.
Πιο πάνω έβγαινε ζεματιστό το υγρό.
Ήταν αποτυχία μιας και η νικοτίνη γινόταν πιπέρι και τα υγρά δεν ατμίζονταν.

Ο λόγος είναι αυτός που αναφέρω στο απο πάνω ποστ.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:24
Οποτε μουφαντωνης κατασταση, δεν σου κρύβω οτι ήλπιζα να ακουσω θετικα πράγματα μιας και οντως ελεγε για μικρα χρονικα διαστηματα και καποιες επαναληψης...
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: GRat στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:30
Ναι όχι δεν κάνει τίποτα το μικροκυμμάτων πέρα απ'το να σου καίει τα υγρά.

Δοκίμασα για κανα δυο μέρες να δώ αν θα καταφέρω τίποτα έτσι γιατί και εγώ αρχικά "βιαζόμουν" και δεν μπορούσα να περιμένω.

Η μέθοδος που λένε στο thread που σου έδωσα ίσως να κάνει αλλά απ'ότι λένε το σημαντικότερο είναι να παραμένει σταθερή η θερμοκρασία για όλη την διάρκεια των 4άρων ωρών, οπότε θα χρειαστείς και κάποιον εξοπλισμό(αφυγραντήρας τροφίμων,crock pot/slow cooker) και πραγματικά δεν ξέρω αν θα κάνει και τίποτα μιας και δεν το έχω δοκιμάσει.

Πρέπει απλά να φτιάξεις ένα χρονοδιάγραμμα για το πόσο υγρό καταναλώνεις και να μαγειρέψεις έτσι ώστε να μην ξεμένεις απο ωριμασμένα υγρά.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:41
Μαλλον καπως ετσι θα το κανω καμια 50αρια μλ απο το καθε ενα υγρο που κανω και στο περιμενε....αν και βαριεμαι ευκολα και αλλαζω συνεχεια υγρα και για αυτο εχω μεινει σε ποσοτητες 10-20μλ
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: spectrum στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 21:52
Τα μικροκύματα έχουν την ιδιότητα να συντονίζουν τα μόρια του νερού, που μετά από λίγο κινούνται όντως υπερβολικά γρήγορα.
Άρα, είναι κατάλληλα για το φαγητό, όπου το νερό είναι το κύριο συστατικό.
Στα υγρά άτμισης όμως, το νερό δεν είναι παρά συμπλήρωμα.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 22:11
Βεβαια εχω μια ιδεα για κατι σαν αναδευση αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα πετυχει, θα το δοκιμασω τις επομενες μερες...με μια φραπεδιερα χειρος θα κόψω στο σημειο που να μενει σαν σουβλι και θα δω τι θα γινει...
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: kotsos75 στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 22:24
διάβασε εδώ (http://vaping.gr/index.php/topic,17853.msg639021.html#msg639021)
δες και αυτό (http://www.ebay.com/itm/1PC-NEW-5V-usb-heating-film-heaters-6-20CM-for-warm-feet-Warmer-electric-belts/131352326508?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26asc%3D29907%26meid%3D88f884d0614e40728cf8caaddfe97da7%26pid%3D100010%26rk%3D7%26rkt%3D11%26sd%3D131089866980)
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 22:32
Σε ευχαριστώ για τα λινκ, το δευτερο το βλεπω πρωτη φορα, οσο αφορά το να κατσω να φτιαξω αναδευτηρα δεν το κανω οχι λογο βαρεμάρας αλλα κουλοχεριασης χαχα, 2 φορες δοκιμασα και τις 2 δεν εκανε αναδευση αλλα τα εκανε γαλακτερα μην με ρωτησεις γιατι δεν ξερω.


Διαγραφή άμεσης παράθεσης (http://vaping.gr/index.php/topic,6.msg40660.html#msg40660) <--Click
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: kotsos75 στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 22:42
εντάξει και εγώ που έκανα 2-3 αναδευτήρες στο τέλος βρήκα το καλύτερο τρόπο για ανάδευση  :))

https://www.youtube.com/watch?v=hGEzDHMjNik


άμα βάλεις και το θερμαινόμενο film στο βαζάκι είσαι έτοιμος
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 22:49
Χαχαχαχ οντως την βλεπω την δουλειά, αλλα σκεψου οτι και η φραπεδιερα ετσι οπως ειπα φαντάζομαι τέτοιο ανακάτεμα θα κανει
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: kotsos75 στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 22:55
κάτι τέτοιο (http://www.ebay.com/itm/Rechargeable-USB-Heating-Self-Stirring-Auto-Mixing-Tea-Coffee-Cup-Mug-Warmer-Lid-/182511073989?var=&hash=item2a7e81fac5:m:mrJajOXxiAG0BZFr6uATeIQ) νομίζω ανακατεύει και ζεσταίνει σύγχρονος
δεν ξέρω πιο είναι κατάλληλο θέλει ψάξιμο
στο link που σου έδωσα πιο πάνω για το νήμα με την μαγνητική ανάδευση έχουν γίνει αρκετές αναφορές σε τέτοια συστήματα
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 23:00
Δεν φενεται ασχημο αυτο, αλλα τι θερμοκρασια ανεβαζει δεν λεει, η δεν ειδα.Το σ/κ που θα υπαρχει λογικα χρονος θα κατσω να ψαξω να δω τι πεζει γενικα.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Rbmkn4 στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 23:14
Αν το βαλεις σε μικροκυμματα (που γενικα δε το συνιστω), προσοχη ΟΧΙ σε πλαστικα μπουκαλακια, αποκλειστικα σε γυαλινα.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Eternal στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 23:17
Καλα ναι εννοείται σε γυάλινο αλλα απο την στιγμή που υποθηκε οτι δεν κανει δουλεια   η όλη ιστορια με τα μικροκύματα δεν νομιζω να ασχοληθώ 
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: nemo.reef στις Οκτωβρίου 21, 2017, 22:20
Αν δεν μπορουμε να το κανουμε με μικροκυματα, διαβασα οτι καποιοι το κανουν με χλιαρο νερο (ωριμανση).κατα ποσο πετυχαινει δεν γνωριζω.
Αυτο που δεν μπορω να βρω ειναι ποση θερμοκρασια να εχει το νερο κ ποσο καιρο να μεινουν μεσα σ'αυτο τα υγρα μας.
θερμοκρασια νερου ειναι πιο ευκολη να την κρατησουμε σταθερη και ομοιομορφη παντου.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: GRat στις Οκτωβρίου 22, 2017, 17:44
65C σταθερή για 4 ώρες 
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Maliakos στις Φεβρουαρίου 18, 2018, 22:01
Για όποιον έχει πρόσβαση σε επαγγελματικές κουζίνες ίσως μια καλή λύση να είναι και το sous-vide για σταθερή θερμοκρασία.Σκοπευω να δοκιμάσω το 4ωρο στους 65 στην επόμενη παρτίδα.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: thenetpoet στις Φεβρουαρίου 18, 2018, 23:12
θέρμανση, ειδικά στους 65C είναι ότι πρέπει για να καταστρέψεις τα αρώματα στο υγρό.
Η ανυπομονησία δεν αποδίδει.

Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Palasd στις Φεβρουαρίου 19, 2018, 06:57
παλιότερα όταν μαγείρευα μικρές ποσότητες  και βιαζόμουν τα έβαζα ξαπλωτά στο καλοριφέρ για την πρώτη νύχτα  , τώρα που έμαθα κοιτάζω να έχω επάρκεια τουλάχιστον ένα μήνα για τα καπνικά όταν αρχίζω το μαγείρεμα (και φυσικά δεν μου βγαίνει πάντα το πρόγραμμα :wall: :idiot1:)
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: thenetpoet στις Φεβρουαρίου 19, 2018, 10:04
Λίγο πολύ, όλοι την πατάμε με την ποσότητα του στοκ που πρέπει να έχουμε σε ωρίμανση ώστε να έχουμε την κατάλληλη ποσότητα έτοιμη για άτμισμα.
Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα γρήγορης ωρίμανσης. Αν υπήρχε θα την είχαν χρησιμοποιήσει οι κατασκευαστές υγρών.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: camber στις Φεβρουαρίου 19, 2018, 10:18
Φαντάζομαι ατμομαγαζα να στριφογυρνουν μπουκαλάκια στα κάρβουνα και να διαλαλούν "Εδώ το καλό το shake and vape"
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: mimis στις Φεβρουαρίου 19, 2018, 10:57
Δοκιμασμένη η μεθοδος της θέρμανσης σε διαφορες θερμοκρασίες από 45 μέχρι 60 σε σταθερότατες θερμοκρασίες και το συμπέρασμα: Στις κρέμες και τα λεγόμενα καπνικα ψιλοδουλευει.
Αυτό που κατάλαβα ειναι ότι όσο μεγαλύτερος ο βιασμος της ωρίμανσης, τόση και διάρκεια της υψηλής του απόδοσης.
Τωρα πως θα καταφέρεις να εχεις σταθερή θερμοκρασία δεν ξέρω, εγω το έβαλα μεσα σε μια μηχανή εσπρέσο ανάμεσα στα 2 μπόιλερ, όχι κολλημένο πάνω τους. Ελεγμένο με pid είχε 53-55 βαθμούς σταθερά.
Πως θα καταφέρεις να το κάνεις αυτό όμως με ρύζια και ζεστά νερά; Θα εχεις διακυμάνσεις 15-20 βαθμων.
Το μοναδικό άλλο που ειδα να κρατα σταθερες θερμοκρασίες, ειναι οι κουβερτούλες θερμανσης. Εκει μπορεις να κανονισεις την θερμοκρασία με την μόνωση που θα του βάλεις και το μεγεθος της κουβερτούλας. Χρειάζεσαι κάποιο θερμόμετρο να βλέπεις τι κάνει και αναλογα να το ρυθμίζεις.
Ιδανικό θα ειναι ενας συνδυασμός μαγνητικής αναδευσης και θερμαντικού να ανεβάζει 45-50 βαθμούς, σταθερά όμως.
Εγω τα βαρέθηκα ολα αυτα και εφτιαξα ενα θερμενόμενο ντουλαπάκι στους 40 βαθμούς για το χειμώνα, και τα βάζω εκει να γίνει φυσική ωρίμανση.
Ο τρόπος που κατασταλαξα μετά από πολλές πολλές δοκιμες:
Μαγνητική αναδευση με θερμανση στους 45 βαθμούς για 12 ώρες και μετα στο ντουλαπάκι με τους 40 βαθμούς για όσο πάρει.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: Theo164 στις Μαΐου 31, 2018, 13:57
Το μονο που έχω βρει ότι βοηθάει είναι ο καθαριστής υπέρηχων έχω έναν 40 watt από χωράει περίπου 1+L νερού
είναι ο μοναδικός τρόπος που έχω δει αποτέλεσμα σαν την φυσιολογική ωρίμανση αλλα και αυτό μέχρι ενός σημείου
Ένα φρέσκο υγρό μετά από μερικα 20αλεπτα μπορεί να είναι σαν 5 ημερών η μιας εβδομάδας αλλα μέχρι εκεί παραπάνω δεν παίρνει οσο και αν το αφήσω στους υπερήχους... από εκεί και πέρα θέλει τον χρόνο του

κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο - post σε μια συζήτηση ενός άγγλου χημικού αν θυμάμαι σωστά που δούλευε σε εργαστήριο και ήταν ατμιστης που μαγείρευε τα υγρά του και πειραματιζοταν ότι η νικοτίνη από τους 43 η 46 βαθμούς αρχίζει να οξειδώνεται και να χάνει την περιοκοτητα της

στους 55 νομίζω για μερικές ώρες που δοκίμασε έχασε στις μετρήσεις που έκανε 8% και στους 65 για το ίδιο χρονικό διάστημα 10%
Επίσης έγραφε ότι προτείνει maximum θέρμανση 40 με 43 βαθμούς οτιδήποτε παραπάνω αρχίσει και αλλοιώνει τα περισσότερα αρώματα ταυτόχρονα με την νικοτίνη και χαλάει τη γεύση του υγρού

... δεν κατάφερα να βρω το άρθρο πάλι για να ποστάρω το link
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: camber στις Μαΐου 31, 2018, 15:11
Δεν είναι μόνο η νικοτίνη που αλλοιώνεται με τη ζέστη αλλά και τα αρώματα.

Εδώ  (https://shop.perfumersapprentice.com/flavorsworkshop/shelf_life.pdf)κάποιες παρατηρήσεις της TPA σχετικά με το χρόνο λήξης των αρωμάτων.

Εν ολίγοις αυτό που μας λέει είναι ότι κάποια αρώματα έχουν μεγάλα μόρια που δεν εξατμίζονται εύκολα ενώ άλλα έχουν μικρότερα και περνούν πολύ πιο γρήγορα σε αέρια κατάσταση.
Όταν λοιπόν ανοίγουμε το μπουκάλι για να γεμίσουμε, τα αρώματα με τα μικρότερα μόρια τείνουν να εγκαταλείψουν πιο γρήγορα το υγρό και έτσι με την πάροδο του χρόνου (και πολλά ανοίγματα) η αρχική γεύση μεταλλάσσεται. Δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει, απλά δεν έχει ίδια γεύση με το αρχικό άρωμα.

Το ίδιο ισχύει και όταν ζεσταίνουμε το υγρό. Τα πιο μικρά μόρια περνούν σε αέρια κατάσταση και η γεύση αλλάζει. Δεν σημαίνει ότι επιταχύνουμε την ωρίμανση από 30 μέρες σε 5. Ένα ζεσταμένο υγρό κι ένα φυσικά ωριμασμένο πιθανόν να μην έχουν ίδια γεύση μετά από 1 μήνα.
Τίτλος: Απ: Μικροκύματα για diy
Αποστολή από: spectrum στις Μαΐου 31, 2018, 16:04
Μια μικρή διόρθωση.
Στην περίπτωση του νερού δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα μόρια, όλα έχουν το ίδιο μέγεθος. Εξατμίζονται αυτά που έτυχε, εκείνη τη στιγμή, να έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα.
Γενικότερα, όμως, ένα μικρό μόριο έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχει μεγάλη ταχύτητα και να ξεφύγει (γι αυτό στην ατμόσφαιρα της Γης δεν υπάρχει αέριο υδρογόνο).
Στα υγρά άτμισης υπάρχουν και διαφορές ως προς το μέγεθος, άρα αλλοίωση της σύστασης επειδή ένα συστατικό εξατμίζεται ευκολότερα από κάποια άλλα, αλλά και ενώσεις "ζωηρές" ως προς τη χημική τους συμπεριφορά, που πράγματι αντιδρούν από κάποια θερμοκρασία και πάνω.
Μην ξεχνάμε ότι αν κάποιος έχει πυρετό πάνω από 40, ο οργανισμός του δεν μπορεί να διασπάσει τα αμινοξέα διότι απλά οι ¨ζωντανοί-καταλύτες" μικροοργανισμοί πέθαναν λόγω της θερμοκρασίας.