Φροσκοψημενα μπισκότα....είναι ζεστά?και αν είναι ζεστα πως καταλαβαίνουμε αφού είναι σε παγωμένο γάλα...Άλλη γεύση βγάζει το μπισκότο όταν είναι ζεστό και το βουτάς και άλλη όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρεμωδη φράουλα...λιωμένη έχει διαφορετική γεύση από την ολόκληρη?Μέρα με τη νύχτα. Άλλη γεύση έχει το φρούτο φράουλα, άλλη η μαρμελάδα φράουλα, άλλη ο χυμός,
Το νιφάδες ας μην το σχολίασω....Και αυτό το καταλαβαίνεις ως extra γευστικές νότες εδώ και εκεί.
Υπάρχουν και υγρά για έμπειρους ή για άπειρους ατμιστες....?Ναι. Άπειρος ατμιστής παίζει να μην μπορεί να καταλάβει το πλήθος των γεύσεων.
Βέβαια θα αρκούσε μία περιγραφή μπισκότα φράουλα βανίλια.Όχι με τίποτα. Άμα πάρω ένα τέτοιο υγρό θέλω όσο πιο αναλυτική περιγραφή γίνεται.
εχω δοκιμασει τοσα χρονια αρκετες γευσεις και αν μου δωσεις τηγανιτη μπανανα η βραστη μπανανα...μπανανα θα την ονομασω.Όπως και με τη φράουλα, μπανάνα φρούτο δεν τρώω, αλλά κρέμα μπανάνα (που βάζουν και
Η γεύση και συγκεκριμένα η αντίληψη της διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως από άλλες αισθήσεις αλλά και από την ψυχολογία. Για αυτό άλλωστε, βλέπουμε ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται γεύσεις που άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν ή ότι το αγαπημένο υγρό μου είναι το χειρότερο για κάποιον άλλον κτλ. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να μου δώσει φίλος να δοκιμάσω κάποιο "απίστευτο" υγρό, για να διαπιστώσω λίγο αργότερα ότι είναι πραγματικά πολύ μέτριο (ή και χάλια :)) )-"Το μίγμα χαρμανιών εμπλουτίστηκε εν συνεχεία με βανίλιες Βελγίου και Μαδαγασκάρης που ευωδίαζαν τρίμμα τραγανού μπισκότου. Χωρίς ανατολίτικα μουρμουρητά, αδιάκοπη τέρψη των αισθήσεων"
Ένα εξαιρετικό άρθρο για την γεύση και τον τρόπο που οι άνθρωποι την αντιλαμβάνονται διαφορετικά είχε δημοσιεύσει η Independent (Link (http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/taste-the-difference-how-our-genes-gender-and-even-hormones-affect-the-way-we-eat-2130680.html))
O καιρόc γάρ εγγύc
xxaxaxaxa τωρα το ειδα και να ειναι το υγρο ry4 με νοτες αγριας φραουλα δεμενα με λαχταριστη κρεμα garni...
δεν αργούμε, κοντεύουμε, ήδη είμαστε στο 1ml/1ευρώ
σοκολατα βοργουνδιας με κοματακια τραγανης καραμελα....δηλαδη κανει κρατς οταν το ατμιζεις?Γέλιο γνήσιο με υποψία χαχανητού, επαναλαμβανόμενο. :laugh1:
Όσο για τις τιμές, διαβάζω για ελεύθερη αγορά και οτι οι παρασκευαστές μπορούν να ορίσουν ο,τι τιμή θέλουν κλπ. Για εμένα η ιστορία ειναι ξεκάθαρη. Οι τιμές ορίζονται απο τον αγοραστή. Όσο και να θέλει να ορίσει την τιμή του ο παρασκευαστής, το κοινό θα του πει αν η τιμή που όρισε ήταν τίμια ή όχι.
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και με πολλές πτυχές. Θα προσπαθήσω να σχολιάσω κάποιες από αυτές.
ερωτήσεις
1) μπορούν κάποιοι να διακρίνουν την τηγανητή από την ωμή μπανάνα;
2) οι εντυπώσεις των ριβιούερς είναι πραγματικές ή πλουμισμένες;
απαντήσεις
1) Έχει άμεση σχέση με τα βιώματά μας. Όταν κάποιος λέει "κατουριέμαι" όλοι το καταλαβαίνουμε, διότι όλοι το έχουμε βιώσει.
Όταν κάποιος λέει "ονειρεύτηκα ότι..." το καταλαβαίνουμε, διότι όλοι έχουμε ζήσει ανάλογη εμπειρία.
Όμως, όταν κάποιος λέει "έχω δει UFO και αισθάνθηκα ότι..." χαμογελάμε με ειρωνεία και οίκτο, γιατί...
Διότι στηριζόμαστε στην πλειοψηφία που δεν έχει δει, κι αυτό μας δίνει το "ηθικό" ταμπου-δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε κάτι ως "λογικό" ΄ή άλλου κόσμου.
Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει τηγανητή μπανάνα, αλλά αν με ρωτήσει κανείς πώς τη φαντάζομαι, θα συμφωνήσω με το νόημα των όσων έγραψε ο Σταύρος, "μια μπανάνα πιο ζεστή με λάδια τυλιγμένη".
Ίσως το όλο θέμα μπορεί να παραλληλιστεί με το χρώμα και πώς το εννοούν γυναίκες και άντρες.
Αν είσαι άντρας δες κάτι πράσινο και ρώτα την πρώτη γυναίκα που θα βρεις να σου πει τι χρώμα είναι... ;D
Ίσως, λοιπόν, οι "γευστικοί κάλυκες" παίζουν κάποιο παιχνίδι μαζί μας, που δεν έχει σχέση με το φύλο αλλά ποιος ξέρει με τι...
Παράδειγμα το λατάκια...
Το γνώρισα το 2011, σαν "η μυρωδιά που έχουν τα ξύλα στην Κούβα, όταν ο καυτός ήλιος στεγνώνει τα προς πούρα καπνά από πάνω τους και τα εμποτίζει με τη χαρακτηριστική μυρωδιά".
Το αγόρασα, το συνδύασα, το έμαθα και το αγάπησα, όμως το 2014 διάβασα περιγραφή του panos (άμα θέτε λινκ, 3 μεροκάματα) ότι είναι μη αρωματικός καπνός πίπας.
Ποιος έχει δίκιο;
Συμπέρασμα: ΑΝ έχουμε βιώματα που έτυχε να μην έχουν άλλοι και ΑΝ έχουμε αισθητήριο γεύσης πάνω του μέσου όρου, μάλλον έχουμε πρόβλημα μεταδοτικότητας...
2) Προφανώς λοιπόν, με βάση τα παραπάνω, κάποιοι ριβιούερς το έχουν και κάποιοι κοροϊδεύουν.
Πώς θα το καταλάβουμε;
Όπως καταλαβαίνουμε το οποιοδήποτε ποιοτικό στους άλλους τομείς.
Ακούω τα τραγούδια του τάδε γιατί έχει φωνάρα ή έχει φωνάρα αλλά δεν τον ακούω γιατί είναι παλιοχαρακτήρας;
Πιάστηκα γράφοντάς τα όλα αυτά.
Όπως τότε, με τη μεγάλη μαγνητική θύελλα στα Μαγκελιανά νεφελώματα, που το σκάφος μύριζε σαν σάλτσα από καμένο χυμό αβοκάντο, που κρατήθηκε 3 μήνες να ωριμάσει σε υπόγεια αποθήκη του Μπέτελγκεζ, ποδοπατήθηκε από κάλτσα ξυλοπόδαρου φαντάρου και ξεχάστηκε στο φούρνο, στους 175 κουλουράκι μισοφέγγαρο για 13 λεπτά επιπλέον.
Αλήθεια, οι καλύτερες περιγραφές των χειρότερων γεύσεων αντιγράφουν το συναίσθημα ή διεκδικούν την "ηθική = έγραψα κι εγώ εδώ" αναγνώριση;
Όσο για τα ψηλά φορτηγά (χαϊβάνια) και το "αυτός άρχισε πρώτος" λίγα είναι τα ποστ και με χρονολογική σειρά. Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα και είναι άσχετα με "βιώματα".
Μην το χαλάσουμε το θέμα, είναι τόσο ενδιαφέρον...
Φιλε μου αν θεωρεις την συζητηση και τις αποψεις παιδεμα τοτε και εσυ πολυ παιδευεσαιι να αποδειξεις πως θα παρεις αναμνησεις απο ενα υγρο....ανταλλαγη αποψεων γινεται σενα φορουμ....
Συμφωνώ ότι στο να πεις σε κάποιον "άτμισε αυτό, μοιάζει με carnation" δεν είναι το ιδανικό. Αν όμως του θυμίσει πράγματα τα οποία έχει συνδυάσει με το carnation? :)
Όσον αφορά την υφή, είναι κάτι που σκοπίμως το άφησα απέξω καθώς νομίζω ότι είναι το Νο.1 σημείο που επηρρεάζεται από το στήσιμο, τα watt και την ύπαρξη κεραμικού ή όχι. Εδώ, πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να μπορείς να δοκιμάσεις ένα υγρό στον Χ ατμοποιητή και να μπορείς να κρίνεις αν έτσι είναι ή αν θέλει άλλο ατμοποιητή. Όσες φορές έχω παίξει τέτοιο τζόγο μου έχει κάτσει. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα μου κάθεται πάντα ή ότι κατέχω αυτό το ταλέντο.
Μα δεν λες μια άποψη, μιλάς με γενικότητα για εταιρείες που θέλουν να εξαπατήσουν τον αθώο κοσμάκη, για ριβιούερς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και λένε βαρύγδουπα σχόλια για να πουλήσουν, και τέτοια. Ο καθένας έχει μάτια και βλέπει για τον εαυτό του. Προφανώς όλα αυτά γίνονται αλλά επίσης προφανώς δεν είσαι εσύ αυτός που θα το κρίνει αυτό για κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σου. Αν θες τη γνώμη μου καλύτερα θα ήταν αν θες να το κάνεις αυτό, να μιλήσεις με συγκεκριμένες εμπειρίες.
Διακρινω μια αρνητικοτητα σχετικα με τις αναλυσεις...εαν δεν σε νοιαζει εσενα ισως να νοιαζει αρκετους αλλους...εαν δεν υποχρεωνει ο νομος ισως η ζητηση απο τους ατμιστες να υποχρεωσει αρκετους...αλλωστε ο ελεγχος ωφελει μονο τους ατμιστες...
FML, εδώ μπαίνουμε όλοι όσοι θέλουμε να διαβάσουμε για οικονομικά υγρά.
Νομίζεις ότι κάνει κακό εκτός από τις μάρκες που προτέινονται, να υπάρχει και μια συζήτηση για κάποια πράγματα που αφορούν την ποιότητα και την υγεία μας σε σχέση με τη χρήση τους?
stavraetos, αν νομίζεις ότι οι σοβαρές εταιρείες παραγωγής υγρών τα παρασκευάζουν όπως φτιάχνει ο καθένας μας diy, κατά την άποψη μου κάνεις μεγάλο λάθος.
Δεν είναι τυχαίο ότι η HALO η η FP είναι αυτό που είναι διαχρονικά και παγκόσμια. Εκτός κι αν ;εχουν καταφέρει να κοροιδεύουν όλο τον κόσμο με ένα ry4/ehtyl maltol ή μια βανίλα/μπέρμπον που ο καθένας μπορεί να φτιάξει στην κουζίνα του.
Όσο για το ότι δεν υπάρχει καινοτομία στα υγρά, τα ισοπέδωσες όλα...
thekal Τι υγρά φτιάχνεις και σου πάει €1 τα 30ml?
δεν υπαρχει περιπτωση να ελπιζω οτι δεν πρεπει να λεει καποιος την γνωμη του...ισα ισα αυτο μας κανει καλυτερους...δεουσα προσοχη σε ολα πρεπει να εχουμε ειτε ακριβα ειτε φθηνα...ας παρουμε μια νεα εταιρεια σχετικα π.χ την λαμδα...θεωρεις οτι αυτη η εταιρεια χρησιμοποιειε καλες πρωτες υλες?και αν ναι απο που το καταλαβαινεις?ας παρουμε και μια παλια, την χαλο ....θεωρεις οτι χρησιμοποιε?καλες πρωτες υλες και αν ναι πως θα το διαπιστωσουμε οι υπολοιποι?και τελος η λικουα...η ιδια ερωτηση....σε παω απο ακριβα υγρα, σε λιγοτερο ακριβα, και στα φθηνα...οι πρωτες υλες θα ειναι ορατες?πως θα βεβαιωθουμε και στις 3 περιπτωσεις οτι ειναι καλες οι υλες...?
Stavraetos
Να το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν υποτίμησα τίποτα, εσύ το κατάλαβες ετσι.
Όπως έχεις εσύ δικαίωμα να μπεις σε ένα νήμα και να πεις την άποψη σου, άλλο τόσο το έχω και εγώ το δικαίωμα αυτό. Σε ενόχλησε η γνώμη μου? Sorry αλλά αυτή είναι.
Εγώ έγραψα ξεκάθαρα ότι φθηνά και ποιοτικά υγρά υπάρχουν, αλλά ότι θα πρέπει να έχουμε την δέουσα προσοχή σε κάτι που είναι πάρα πολύ φτηνό για τους λόγους που εξήγησα. Ούτε ισωπέδωσα τίποτα, ούτε υποτίμησα τίποτα, προσοχή και κοινή λογική είπα να έχουμε.
Για τα υπόλοιπα που λες ότι 5 έργοστάσια στον κόσμο τα κάνουν όλα, πολύ βολικά αγνοείς ότι μπορείς να τους παραγγείλεις ότι θέλεις από αρώματα / βάσεις / νικοτίνες μέχρι και έτοιμα υγρά στην ποιότητα που εσύ επιλέγεις ανάλογα με το κόστος που θέλεις να πληρώσεις. Να με συγχωρείς που πιστεύω ότι δεν παίρνουν όλοι τα καλύτερα, δεν ανήκω στους ρομαντικούς, μπορεί να κάνω και λάθος και να ψωνίζουν όλοι την μέγιστη ποιότητα.
Α και να μη ξεχάσω, εμένα οι πατάτες στο σπίτι μου μου αρέσουν περισσότερο από αυτές των φαστφουντάδικων γιατί οι δικές μου είναι από πατάτα :)
.
Επαναλαμβανόμαστε και μάλλον ήμαστε offtopic, το θέμα ειναι φθηνά υγρα, όχι ποιότητα υγρών.
Συμφωνω Απολυτα Ας μεινουμε εκει φτηνα υγρα και απο που να τα αγορασουμε Νομιζω θα ειναι καλυτερα για το θεμα και την ενημερωσει Μας
Όταν όμως λεμε σε ενα νήμα για φθηνά υγρα, οτι επειδή ειναι φθηνά δεν ειναι ποιοτικές οι πρώτες ύλες, τρομάζουμε και απομακρύνουμε κάποιους αναγνώστες. Εαν έχουμε στοιχεία καλώς αλλα όταν τα στοιχεία δείχνουν οτι οι πρώτες ύλες ειναι παμφθινες, δε βρίσκω το λόγο.
.Ημουν ξεκαθαρος στο τι εγραψα νομιζω "φιλε μου δεν ξερω αν καταλαβαινεις αλλα πλεον το 80% των βασεων που κυκλοφορουν ειναι πλεον αοσμες αλλα και αοσμη να μην ειναι την βομβαρδιζουν με τοσα αρωματα και γινεται ενα ωραιοτατο καπνικο για αυτους που γνωριζουν"....
Stavraetos
Δηλαδή μας λες ότι ότι και να ναι η βάση δεν τρέχει τίποτα γιατί θα την καλύψουν με τα αρώματα και δεν θα το καταλαβαίνουμε, άρα όλα καλά?
Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις διαφορές, δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει κανένας. Έχουμε ανθρώπους στο φόρουμ που αντιλαμβάνονται λεπτομέρειες του 0.25% στα υγρά (βλέπε cruiser79). Τη χημικίλα όμως και τη χορταρίλα την καταλαβαίνουν όλοι, ειδικά αν δοκιμάσουν το ίδιο άρωμα σε διαφορετικές βάσεις.
Δεν βρισκόμαστε στον μεσαίωνα, δεν χρειάζεται να επισκευτείς ο ίδιος ένα εργαστήριο για να δεις αν είναι αξιοπρεπές. Οι σοβαρές εταιρείες δίνουν πληροφορίες και videos για τα εργαστήρια τους, έχουν ISO και ότι άλλη απαραίτητη πιστοποίηση. Για τις εγκαταστάσεις των σοβαρών εταιρειών, καθόλου δεν θα απογοητευτούμε αν τις δούμε. Τις έχουμε ήδη δει σε video παρουσιάσεις και από τις ίδιες τις εταιρείες και από μεγάλους reviewers. Αν δεν τις έχεις δει εσύ, δεν σημαίνει ότι δεν τις έχει δει κανένας άλλος ούτε ότι παράγουν υγρά σε υπόγεια.
Δεν πιστεύω οτι τα υγρά παράγονται στη NASA και ελπίζω και εσύ να μην πιστεύεις ότι παράγονται σε μπουντρούμι. Πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρές και μη σοβαρές εταιρείες και πως όλα τα αγαθά ανάλογα με την ποιότητα τους και τη ζήτηση τους έχουν και το αντίστοιχο κόστος.
Για την μάκα, πολύ θα ήθελα να μας πεις ποια υγρά της halo και της FP βγάζουν κεφτέ στην αντίσταση σε 10ml. Ένα της halo είναι γνωστό για μάκα, τα άλλα πολύ θα ήθελα να μάθω ποια είναι γιατί τα έχω ατμίσει σχεδόν όλα και στα 10ml δεν είχα κεφτεδάκια.
Η διαχρονικότητα, η παλαιότητα, ο τζίρος, τα κέρδη και η φήμη μιας εταιρείας είναι συνυφασμένα στοιχεία που δείχνουν την θέση της στην αγορά.Έτσι είναι διεθνώς, δεν θα το αλλάξουμε εμείς.
Κανείς δεν σου απαγόρευσε να σου αρέσει κάποιο υγρό της yeliq, και η συζήτηση μας δεν αφορά αν κάτι μας αρέσει ή όχι. Αφορά την ποιότητα των υγρών που ατμίζουμε.
Τώρα για το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές ήταν χομπίστες ατμιστές, και η ferrari και η lamborgini και η apple και η microsoft από γκαράζ και υπόγεια ξεκίνησαν φτιάχνοντας τρακτέρ και λειτουργικά που μισοδούλευαν. Δεν έγιναν όμως αυτές που είναι συνεχίζοντας να λειτουργούν από γκαράζ ή υπόγεια με ερασιτεχνική νοοτροπία.
Με αποσπασματικές πληροφορίες και ημιτελείς γνώσεις δεν είναι σωστό να εκφράζουμε αβίαστα γνώμες γιατί μας διαβάζουν και 2-3 ακόμα. Και αν θα πάνε να πάρουν την ΧΨ νικοτίνη σταλμένη ως γλυκερίνη από την Κίνα μπορεί (αν και το απεύχομαι) να έχουμε δράματα...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με καμία γνώμη ούτε σε προσωπικό επίπεδο με τους φίλους που συζητάμε . Η όποια αντιπαράθεση από πλευράς μου είναι στο επίπεδο της πληροφορίας που "μεταδίδουμε" μέσα από τη συζήτηση και τίποτα παραπάνω.
Να προσθέσω και εγώ τον αντίλογο μου, προφανώς στα σημεία που διαφωνώ και μερικές απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς :)
Δεν είμαι ειδικός ή επαγγελματίας, ή ο αλάθητος ποντιφικας, ότι γνωρίζω λέω από τις ώρες που αφιέρωσα στο διάβασμα για τα σχετικά θέματα και ότι έχω μάθει από άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά στο χώρο και εμπιστεύομαι τη γνώμη τους.
Nαι οι τιμές στο 95% των περιπτώσεων είναι υπέρογκες. Όσο όμως ο κόσμος αγοράζει αυτά τα ακριβά προιόντα, γιατί να μη συνεχίσουν να είναι υπέρογκες? Βέβαια δεν θα μπω στη συζήτηση του τι είναι φθηνό και τι ακριβό ανάλογα με το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα μιας χώρας. Εμάς η δική μας τσέπη μας καίει, όχι των ξένων ;)
Η νικοτίνες δεν είναι όλες ίδιες, άλλες παράγονται από φυτά (καπνά συνήθως γιατί έχουν μεγάλη συγκέντρωση νικοτινης), άλλες από συνθετική χημική παρασκευή.
Υπάρχουν υπέρ και κατά και για τις δύο, αλλά το ρεζουμε είναι πως δεν είναι όλες ίδιες ούτε έχουν την ίδια καθαρότητα ή τις ίδιες επιδράσεις πχ στην γεύση ενός αρώματος ή στο αίσθημα της ικανοποίησης που δίνουν στον εγκέφαλο.
Το καλό άρωμα είναι μεγάλη κουβέντα προς συζήτηση. Υπάρχουν αρώματα που είναι καθαρά χημικές συνθέσεις, υπάρχουν αρώματα που προέρχονται από απόσταξη του πρωτογενούς υλικού που μας ενδιαφέρει, κτλ. Δεν ξέρω σίγουρα αν το φυσικό είναι καλύτερο από το τεχνητό, η λογική λέει ότι η απόσταξη μάλλον είναι καλύτερη από την τεχνητή δημιουργία μιας αντίστοιχης γεύσης, ίσως για αυτό το ίδιο άρωμα από διαφορετικές εταιρείες έχει διαφορά στη γεύση εκτός φυσικά και από την ποιότητα των πρώτων υλών και την ακρίβεια της διαδικασίας παραγωγής.
Η καλή νικοτίνη είναι άχρωμη κατά κύριο λόγο γιατί δεν έχει οξειδωθεί και δεν περιέχει ¨ακαθαρσίες", άρα την έχουν παράξει και αποθηκεύσει με τον καλύτερο τρόπο.
Ξέρω εταιρείες που παράγουν οι ίδιες τα αρώματα που χρησιμοποιούν για να έχουν τον ακριβή έλεγχο στο αποτέλεσμα που επιθυμούν. Συνήθως τέτοιες εταιρείες είναι μεγάλοι παίχτες στην αγορά και ανήκουν στην κατηγορία premium / gourmet με την πραγματική έννοια και όχι με την μαρκετίστικη έννοια που όλα έτσι τα βαφτίζει.
Οριστική άποψη κανείς μας δεν έχει, γνώμες λέμε :)
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)
Α, ξέχασα το διακετύλιο.ρε καλε φιλε μου με καλεις στην κουβεντα και δεν μπορω να μην απαντησω ::)... δεν σε υποτιμω σε τιποτα και φυσικα ομως αρνουμε να συμφωνησω με αυτα που γραφεις....εσυ ισχυριζεσαι οτι πχ η χαλο εχει καλες πρωτες υλες..
Όπως έχω γράψει και παλιότερα, παρακαλώ πολύ την FP & την HALO να βάλουν πίσω το διακετύλιο που έβγαλαν από τα υγρά τους.
Η γεύση που χάθηκε σε σχέση με την ποσότητα του διακετυλίου που περιέχουν (που την θεωρώ αστεία για να σου προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά) δεν αντισταθμίζεται με τίποτα. Και ξέρω ότι έχω άξιους ομοϊδεάτες σε αυτή την άποψη :) Διάολε, ας βγάλουν 2 εκδόσεις για τα υγρά να τελειώνουμε...
stavraetos, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι ισχυρίζομαι ή δεν έχεις διαβάσει ολόκληρα τα ποστ μου ή και τα δύο :)Ρε φιλε αντε αλλη μια φορα...γραφεις..η εταιρεια η ταδε βγαζει ποιοτικα υγρα...υγιεινα...απαντω απο που γνωριζειςοτι ειναι ποιοτικα....απαντας μα ειναι κολοσος εταιρεια.....τρολαρισμα μα και η κοκα κολα ειναι κολοσος και αλλοι ειναι κολοσοι και εχουν κατηγορηθει....για χιλια δυο αποδεδειγμενα...
Δεν ισχυρίζομαι ότι όσο ακριβότερο το υγρό και όσο μεγαλυτερη η εταιρεία που το φτιάχνει, τόσο καλύτερο είναι.
Ισχυρίζομαι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρεία, όσο πιο γνωστή είναι, όσο πιο μεγάλη η θέση της στην αγορά, όσο πιο σύμφωνη με την νομοθεσία και τις πιστοποιήσεις είναι, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να ατμίσεις κακό ποιοτικά υγρό. Πρόσεξε, όχι ωραίο σε γεύση, ποιοτικό.
Ομοίως ισχυρίζομαι ότι όσο μικρότερη είναι η εταιρεία και όσο δεν έχει κανενός ειδους πιστοποίηση, τόσο πιο πιθανό είναι να φτιάχνει φόλες.
Ισχυρίζομαι ότι τα περισσότερα υγρά είναι ακριβά ενώ θα μπορούσαν να είναι αρκετά φθηνότερα. Iσχυρίζομαι επίσης ότι δεν θα μπορούσε να βγει αξιοπρεπές εμπορικό υγρό με τιμή diy.
Είναι λίγο παιδικό επιχείρημα να μου λες αν έχω δει τιμολόγια της HALO ή της FP. Εσύ πχ που λες ότι τα υγρά τους είναι χάλια, έχεις δει τιμολόγια και ξέρεις τι βάζουν μέσα? Τον ατμοποιητή που ατμίζεις έχεις δει τιμολόγιο ότι το ατσάλι του είναι πχ 316L.
Μην κάνουμε συζήτηση με τέτοια (ο θεός να τα κάνει) επιχειρήματα.
Προσπαθείς να μας πείσεις ότι όλα τα υγρά είναι ίδια. Δεν είναι ίδια φίλε, δεν παράγονται με τον ίδιο τρόπο και δεν έχουν την ίδια ποιότητα όλα. 'Οπως όλα τα αγαθά σε όλο τον κόσμο. Πάρε ζαμπόν της μαρκας ενός σουπερμαρκετ και πάρε και ένα "επώνυμο". Είναι τα ίδια στη γεύση, στα κομμάτια και στα ζελέ που έχουν μέσα, στο αλάτι, στα ζάχαρα και στα καρυκεύματα, που το πρώτο θα είναι φουλ για να καλύψει την μετριότητα του? Και όχι, δεν χρειάζεται να δω το τιμολόγιο του σουπερμαρκετ για να καταλάβω την ποιότητα του. Και γεύση έχω και κρίση και λογική. Δεν σου λέω ότι το καλό ζαμπόν θα είναι τέλειο. Λέω απλά ότι οι πιθανότητες να είναι καλύτερο από το ανώνυμο είναι περισσότερες. Ισοπεδώνεις τα πάντα, μικροί μεγάλοι, κινέζοι αμερικάνοι ευρωπαίοι, παλιοί νέοι, όλοι τα ίδια είναι?
Μας δουλεύουν λες οι εταιρείες, δείχνουν ψεύτικα εργαστήρια, έχουν ψεύτικες πιστοποιήσεις, βάζουν τα χειρότερα υλικά μέσα στα υγρά τους. Καταστροφή και κουρνιαχτός παντού :)
Για το διακετύλιο, δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν το popcorn lung ούτε για αυτούς που εκτέθηκαν στα εργοστάσια σε μαζική παραγωγή. Ούτε καν για τους καπνιστές, που τα τσιγάρα περιέχουν χιλιάδες φορές παραπάνω διακετύλιο από το όποιο ατμιστικό υγρό. Σαφώς και κάποιοι δεν το θέλουν στα υγρά τους και καλά κάνουν. Εγώ μπορώ να το θέλω ειδικά αν η ποσότητα που περιέχεται είναι μικρότερη από αυτή που αναπνέω καθημερινά και θεωρείται ασφαλής? Και πιάσαμε το διακετύλιο που είναι της μόδας.. Νιτροζαμίνες??
PS. Spectrum και γ@μw τα θέματα έχεις ανοίξει...
Συμφωνώ μαζί σου, ενας παρασκευαστης οικονομικού υγρου εχει περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιεί φθηνές πρώτες ύλες. Αποψη μου ειναι οτι κανεις δε θα σκεφτεί το ενα λεπτό.Κι αν η διαφορά στα υγρά με διακετύλιο και στα υγρά χωρίς, είναι κάπου στα 20 λεπτά (τεραστιο ποσοστό κατα τους υπολογισμους σου/μας) και σε μια συνταγή νέα και όχι γνωστή, σηκώνει διακετυλο-τσαμπουκά; Είναι μια απορία μου σχετικά με τα οικονομικο-γευσο-παραμυθια
Ρε φιλε αντε αλλη μια φορα...γραφεις..η εταιρεια η ταδε βγαζει ποιοτικα υγρα...υγιεινα...απαντω απο που γνωριζειςοτι ειναι ποιοτικα....απαντας μα ειναι κολοσος εταιρεια.....τρολαρισμα μα και η κοκα κολα ειναι κολοσος και αλλοι ειναι κολοσοι και εχουν κατηγορηθει....για χιλια δυο αποδεδειγμενα...
Ολοκληρωνω εφοσον το ατμισμα ειναι σε πειραματικο σταδιο και εμεις πειραματοζωα για κανενα προιον δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν ειναι καλυτερο η οχι...απλα τα πραγματα....για κανενα προιον δεν ζητησα τιμολογια για τις πρωτες υλες γιατι απλα δεν πιστευω οτι κανενα προιον δεν παραγεται απο αγνα υλικα και δεν εχω σκοπο μα το αποδειξω αφου δεν εχω οφελος....ομως σαν καταναλωτης θα κρινω και θα εχω αμφιβολιες για ολα τα προιοντα....που το βρισκεις το παιδιαστικο...?
Η γευση και τα γκουρμε εχουν ανακαλυφθει αν δεν κανω λαθος εδω και εναμιση χρονο ....αυξησαν κατακορυφα την τιμη των υγρων και απλα δημιουργηθηκαν δυο κατηγοριες υγρων...τα πρεμ και τα απλα....αν και οι εταιρειες με τα απλα μπηκαν και αυτες στο παιχνιδι και εβγαλαν και αυτες πρεμ με ομορφα μπουκαλακιακαι ετικετες....σε μια ατμιστικηκοινωνιαο πουειμαστε,μονοι μας ανεβαζουμε το κοστος....μονοι μας....
απλά απο άλλο νήμαπου διάβασα κάτι....Σύμφωνα με την εταιρεία, περιέχουν καθαρή νικοτίνη φαρμακευτικής ποιότητας, φτιαγμένη στην Αγγλία, με τα υψηλότρα δυνατά standards.
γιατί οι βάσεις της totally wicked είναι αρκετά ακριβότερες απο σχεδόν όλες όσες γνωρίζω?
Τι διαφορά έχουν? Ποιότητα? καθαρότητα? :confused1:
Ποιητή απλά έτσι για να λέμε ε; ;DΑνάθεμα με κι αν κατάλαβα τι εννοείς :) Αλτσχάιμερ...
-Ενας κατασκευαστής που θα πουλήσει 500.000 κομμάτια, εαν πουληθούν με 5€, θα κοστίσουν απο στους πελάτες του 2,5 εκατομμύρια. Οι 25000€ ΥΠΟΘΕΤΩ οτι ειναι λίγα για να διακινδυνεύσει να χάσει η αλυσιδα πώλησης τα 2,5 εκ.
thekal
Μα το έγραψα και πριν ότι το κόστος των πρώτων υλών είναι πολύ φθηνό και ότι τα υγρά θα μπορούσαν να ήταν πολύ φθηνότερα. Γιατί με ρωτάς αν συμφωνώ ?
Συνεχίζεις όμως να αντιμετωπίζεις το θέμα λες και το κόστος είναι αποκλειστικά και μόνο στις πρώτες ύλες, ενώ στην ουσία οι πρώτες ύλες είναι ένα μκρό μέρος του κόστους.
Σου έφερα και παράδειγμα, πως αν νομίζεις ότι με κόστος €1 ανά 30ml όπως είπες, μπορείς να βγεις στην αγορά και να πουλήσεις €2 το 30μελο, τότε με 300-400 ευρώ έχεις κάνει την παραγωγή σου και εισπράτεις ζεστό χρήμα. Τα βαφτίζεις και γκουρμέ παραγωγής στους πρόποδες του Ολύμπου (να δώσεις και διακαιώματα χρήσης στον stavraetos που το σκέφτηκε) :) , και σάρωσες / κονόμησες.
Δεν θα ασχοληθεί κανένας με το αν έχεις πιστοποίηση, αν τηρείς νόμους και διαδικασίες, αν παράγεις με καλές πρώτες ύλες, γιατί όλοι σε υπόγεια τα φτιάχνουν τα υγρά ερασιτεχνικά, ενώ οι καταναλωτές ζούνε στο matrix και δεν έχουν πάρει ακόμα το κόκκινο χάπι.
Πραγματικά πιστεύεις ότι γίνεται αυτό? Ούτε με €2 το 10μελο δεν σου βγαίνει αυτή η λιανική τιμή λέω εγώ, που θα περιέχει ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, χαράτσια και ΤΕΒΕ δικό σου, μεταφορικά, κέρδος για το κατάστημα που θα τα πουλήσεις για να τα πουλήσει στον κόσμο (μείον τους φόρους και τα έξοδα του καταστηματάρχη, κτλ). Βάλτα κάτω να δεις αν βγαίνει η τιμή αυτή και μετά υπολόγισε και τα υπόλοιπα έξοδα μιας εταιρείας πάγια και μη, και πες μου το αποτέλεσμα. Εσύ ή όποιος το νομίζει εφικτό, γιατί μπορεί να κάνω λάθος και να χάνω μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία για σίγουρα κέρδη με μια επένδυση ίση με τον κατώτατο μηνιαίο μισθό.
Σκέψου και κάτι ακόμα. Ένα εργοστάσιο που κάνει φασόν, στα 500,000 κομμάτια με 5 cents λιγότερο κόστος ανα κομμάτι, βγάζει επιπλέον 25 χιλιάρικα κέρδος. Τα θεωρείς λίγα?
Παίξε τώρα με τα νούμερα για παραγωγές στα μεγάλα εργοστάσια πχ των Κινέζων που λειτουργούν 24Χ7Χ365 και θα βγάλεις πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπολόγισε μια αντίστοιχη εξοικονόμηση σε όλην την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης ενός προιοντος και τα νούμερα θα πάνε στο θεό. Εγώ θα πόνταρα ότι πολλές εταιρείες βλέπουν την ευκαιρία για αρπαχτή με τέτοιες συνθήκες και σαφώς δεν νοιάζονται για αυτό που θα ατμίσει ο πελάτης τους. Πολλές, όχι όλες. Το ποιές είναι πιθανότερον να ακολουθήσουν τέτοιες πρακτικές και ποιές όχι, το έχω γράψει αρκετές φορές.
Ο τίτλος του νήματος ήρθε μετά από ωρίμαση σκέψης και είναι άσχετο το γεγονός ότι εκείνη την ώρα και μέρα η τιβι έπαιζε το "οι γενναίοι της Σαμοθράκης".
Η γεύση αφορά και τις βάσεις [δεν απάντησε κανείς στο ερώτημά μου για τη νικοτίνη και την οσμή της] αλλά και την "παραλλαγή" των γεύσεων των αρωμάτων και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τους πετύχει κάποιος. Περιλαμβάνει, νομίζω, την ποιότητα των υλικών και τις μίξεις.
Σαφώς και ο τίτλος δεν είναι ουράνια έμπνευση.
Οποιαδήποτε καλή πρόταση αλλαγής, δεκτή.
Συνεχίζουμε τη συζήτηση χωρίς κατανάλωση ποπ-κορν [μην ξεχνάμε και την αιτία της εύρεσης του προβλήματος με το διακετύλιο].
Σύμφωνα με την εταιρεία, περιέχουν καθαρή νικοτίνη φαρμακευτικής ποιότητας, φτιαγμένη στην Αγγλία, με τα υψηλότρα δυνατά standards.
Διάβασε και στο site (https://www.totallywicked-eliquid.co.uk/e-liquid-testing) τους τι γράφουν και σύμφωνα με ποιά μεθοδολογία κάνουν τους ελέγχους τους, μάλλον θα σε εκπλήξει ;)
Θεωρείται από τις καλύτερες εταιρείες του είδους, εσύ θα κρίνεις όμως αν αξίζει η δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει για τα προϊόντα της.
Πρόσεξε όμως πως θα χειριστείς 54άρα ή 72αρα νικοτίνη αν αγοράσεις τέτοιας συγκέντρωσης βάση.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)