vaping.gr

Γενικά για το άτμισμα => Περιοχή νέων μελών => Μήνυμα ξεκίνησε από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 00:09

Τίτλος: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 00:09
Οι απορίες του αρχάριου επιστρέφουν..!

Περιμένω να μου έρθουν (κάαααποτε) μπόλικα "κομμάτια" από FastTech, για να συνεχίσω και εγώ το... μαγικό ταξίδι μου στο vaping, στο οποίο χώθηκα με ένα συνδυασμό iStick 30W και μιας Ατλαντίδας. Το νέο μοντάκι που παρήγγειλα, τελικά, ως "επόμενο βήμα" μετά το iStick αλλά και για πειραματισμό με "μεγαλύτερες απαιτήσεις" είναι το IPV D2. Εδώ, όμως, βλέποντας και το σχετικό νήμα συζήτησης για αυτό, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες για το λεγόμενο sub-Ohm vaping.

Θυμίζω πως η μόνη εμπειρία που έχω μέχει σήμερα από το vaping είναι ακριβώς αυτό: sub-Ohm καταστάσεις με την Ατλαντίδα, που "την τρέχω" συνήθως στα 12 με 17W του iStick 30W, ανάλογα κάθε φορά με το υγρό. Κάποιες φορές μου δίνει μια αίσθηση καμμένου, συνήθως όχι. Βλέπω, λοιπόν, όλον τον ντουνιά να έχει πορωθεί με το Sub-Ohm vaping, λέγοντας πως "είναι επανάσταση", αλλά στη συζήτηση για το συγκεκριμένο μοντάκι να λέγεται πως "δεν έχει stepdown" και "δεν θα μπορεί να τρέχει sub-Ohm ατμοποιητές κάτω από Χ Watts". Και εδώ είναι η φάση που... προβληματίζομαι.

Αν τρέχεις έναν ατμοποιητή με sub-Ohm coil στα 13W (ξέρω, "είναι για περισσότερα", θυμίζω "γούστα είπε ο πίθηκος" :-D ), μπορείς να τρέξεις έναν άλλο (ή τον ίδιο, με άλλο coil) π.χ. στο 1Ohm αλλά με διαφορετικά Watts και να έχεις "ίδια εμπειρία"; Τι είναι, δηλαδή, αυτό που κάνει το ίδιο το sub-Ohm, ως όρο, "τόσο κορυφάουα" ώστε να το συζητούν όλοι, αν με ένα δυνατότερο μοντάκι μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα και στο 1, και το 1,5, και τα 3Ohms; Ή μήπως, όντως, υπάρχει κάποια διαφορά που μου διαφεύγει, και "άλλη φάση το sub-Ohm";
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: mantos στις Αυγούστου 31, 2015, 00:22
Sub-ohming = Χρηση αντιστασεων κατω του 1Ω.


Mπορει να ακουγεται cool για καποιους, αηδια για καποιους αλλους.
Το ολο σκηνικο ξεκινησε με τη διαδεδομενη χρηση (καποτε) των μηχανικων μοντ.
Επειδη εκει, δε μπορεις να ρυθμισεις watt οπως & οποτε γουσταρεις, επρεπε να βρεθει τροπος να
μπορεις να ζητησεις περισσοτερα watt απο τη μπαταρια. Η εξελιξη των μπαταριων, βοηθησε πολλους ατμιστες
να αρχισουν κ να σεταρουν τους ατμοποιητες τους με αντιστασεις κατω του 1Ω, ετσι ωστε να μπορουν να
"ανεβασουν" τα watt που χρησιμοποιουν. (ειναι κ οι ατιμες οι απωλειες ενα θεμα)


Στη σημερον ημερα, επικρατει ο ορος αυτος για στησιματα σε διαφορους ατμοποιητες, διοτι τα συρματα που χρησιμοποιουνται
ειναι αρκετα μεγαλυτερης διαμετρου, απ'οτι συνηθιζοταν πριν 2 χρονια. Απο το 0.16-0.20mm εχουμε φθασει να χρησιμοποιουμε
συρματα διαμετρου εως κ 1.4-1.6mm. Γιατι? Αυτο θα το ψαξεις σε αλλο νημα.


Θελοντας κ μη, εαν χρησιμοποιησεις συρμα μεγαλης διαμετρου, για να επιτυχεις ενα σχετικα ικανοποιητικο αποτελεσμα στο ατμισμα σου, η αντισταση δε μπορει παρα να βγει κατω του 1Ω, αρα SUB-OHM. Μπορεις να κανεις καμια 20αρια σπειρες με 0.5 συρμα αν θες, αλλα θα πρεπει να τη χωρεσεις καπου πρωτα & να ζητησεις αρκετα watt παραπανω απ'οτι συνηθως.


Θες να παιζεις τωρα με 0.5 αντιστασεις σε 13W? Σορρυ, αλλα κατι δεν κανεις καλα. Ψαξτο λιγο παραπανω. Εκτος εαν στηνεις με 0.2 συρμα κ παιζεις σε sub-ohm.
Τωρα, οσον αφορα το d2 & καθε d2. Οταν η πλακετα του μοντ σου δε σου επιτρεπει να κανεις step down κατω απο ενα σημειο, τοτε οσο κ να το ζητας, ΔΕ θα το κανει. Εμπειρικα θα δεις σε τι volts κυμαινεσαι με τις αντιστασεις που φτιαχνεις. Εαν σε καλυπτει, καλως. Εαν οχι, τοτε ή θα αλλαξεις τα στησιματα σου, ετσι ωστε να μπορει να αποδωσει σωστα το μοντ ή θα κοιταξεις για αλλο μοντ.


Σορρυ για το σεντονι(?). Απωθημενο απο τον Παοκ ειναι.  :laugh1:
Δε θελω ουτε να προσβαλω, ουτε να ειρωνευτω. Απλα θετω τα 2 σεντια μου!!  :thumpup:
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Αυγούστου 31, 2015, 00:48
Εμένα προσωπικά όταν ακούω Subohming μού έρχονται στο μυαλό κάτι κάγκουρες σαν αυτούς:


https://www.youtube.com/watch?v=aVCy5DfqePs


Εξ'ορισμού το Subohming πάει πακέτο με τα ντουμάνια και ξεκίνησε από τους cloud chasers, και έγινε mainstream από τότε που οι μεγάλες εταιρίες μυρίστικαν το trend και άρχισαν να βγάζουν εργοστασιακό Subohm εξοπλισμό για να μεγαλώσουν το target group τους.


Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως όποιοι προτιμούν Subohm ή clouds και πνευμονικές, είναι απαραίτητα κάγκουρες. Το σίγουρο όμως είναι πως σχεδόν πάντα το ντουμάνι επιτυγχάνεται εις βάρος της γεύσης και αυτό δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει προσωπικά.


Έχω εξοπλισμό και για τα δύο, έχω δοκιμάσει και τα δύο, και έχω καταλήξει πως προτιμώ mouth to lung άτμισμα με ατμοποιητές προσανατολισμένους στην γεύση και όχι στα ντουμάνια. Παίζω ως επι το πλείστον με αντιστάσεις 1,6-2.0Ω και 10-16W.


Δεν υπάρχουν κανόνες (πέρα από αυτούς του Ohm). Ο καθένας δοκιμάζει και αποφασίζει τι του ταιριάζει καλύτερα.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: kwnstantinos10 στις Αυγούστου 31, 2015, 01:01
Κάγκουρες επειδή μας αρέσουν τα ντουμάνια και το subώμ; κάτι δεν λες σωστά παλίκαρε,και δεν βλέπω κάπου το κακό να πάς σε εναν διαγωνισμό για να γουστάρεις.Τώρα εσύ αν θές να χαρακτηρίζεις κάγκουρες κάποιους απο τον τρόπο ατμίσματος με γεία σου με χαρά σου...
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: spectrum στις Αυγούστου 31, 2015, 01:03
Θα τολμήσω κι εγώ μια απάντηση από άλλη οπτική, μιας και
και άσχετος με τα σύρματα είμαι από τη μια
και γνώστης της θεωρίας ωστόσο
και η ατμιστική μου εμπειρία έχει κατέβει το πολύ μέχρι τα 1,6Ω.

Η μοναδική μου εμπειρία από τις "υπόγειες" αντιστάσεις ήταν τρεις τζούρες σε ατμοσυνάντηση. Δυσάρεστη εμπειρία, πολύς ατμός μεν, δεν προλάβαινα να επεξεργαστώ τις γεύσεις δε.
Γενικά, δεν μου άρεσε.
Παρόλο που ίσως να είμαι μειοψηφία, ας προσπαθήσω να δώσω μιαν εξήγηση σε αυτά που βίωσα, με βάση και τη χρήση ηλεκτρονικού μοντ αυτή τη φορά.

Η έννοια "ίδια αποτελέσματα" που θέτεις, ίσως είναι σύνθετη.
Υποθέτω όμως, γιατί αυτό μου έρχεται εμένα στο μυαλό, ότι εννοείς την ίδια ισχύ.
Ας πάρουμε λοιπόν, δύο ακραίες περιπτώσεις αντιστάσεων αλλά στα 13 βατ.

βατ    τάση    αντίσταση    ρεύμα
13      2,55     0,5             5
13      6,24     3                2,08

Στην μεγάλη αντίσταση, για να φτάσεις την ισχύ που θες, ανεβάζεις πολύ την τάση. Πολύ έως επικίνδυνα πολύ. Ένας εργοστασιακός δεν θα τα βγάλει πέρα.
Στην μικρή αντίσταση, ανεβαίνει πολύ το ρεύμα.

Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία; Αν δεν έχω κάνει κάποιο τραγικό λάθος, μάλλον στη δεύτερη.  Έτσι, βράζει περισσότερη ποσότητα υγρού, περισσότερος ατμός, πιο απότομο πικ και η αίσθηση του "καράμπα, τι χτύπημα ! έλεγαν να κόψω το ΚΤ με χαμομήλια και φρούτα και λαχανικά κι εδώ βρήκα κάτι ακόμα πιο δυνατό".

Εδώ είναι και η ένστασή μου.
Οι εταιρείες που τα φτιάχνουν αυτά προφανώς και παρακολουθούν τους χομπίστες, εκ των οποίων οι χρήστες μηχανικών μοντ είναι ακόμα πιο έμπειροι, απευθύνονται όμως στο ευρύ κοινό, που δεν είναι οι "άλλοι" πιο άσχετοι από εμάς μη φορουμίστες ατμιστές, αλλά αυτοί που ΘΑ γίνουν αρχάριοι ατμιστές τα επόμενα χρόνια.
Και όλα αυτά νομίζω πως στοχεύουν στο απλό μήνυμα:
Ηλεκτρονικό τσιγάρο !!! Άσε το κανονικό και η ανάμνηση της πρώτης τζούρας καπνού, που μούδιασε το κορμί σου και σε έκανε να πεις "εδώ είμαστε" και ΜΑΤΑΙΑ να αποζητάς να ξαναγίνει εντύπωση στις επόμενες κούτες ΚΤ τελείωσε. Με το ΗΤ θα χαμογελάς και θα ζήσεις ακόμα πιο έντονα.

Αυτό ακριβώς φοβάμαι:
Ναι μεν η μικρή αντίσταση δίνει πιο δυνατή τζούρα με την ίδια ισχύ, άρα κρατά στο ΗΤ περισσότερους "αναποφάσιστους".
Όμως,μήπως η ανεβασμένη θερμοκρασία οδηγεί αλλού (παραγωγή βλαβερών ουσιών;)... αν τα υπολόγισα όλα καλά...

Όσο για τη γεύση που δεν κατάλαβα, ίσως να είναι θέμα δικό μου ή όντως δεν προλαβαίνουν οι κάλυκες να επεξεργαστούν την ποσότητα. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον θέμα...
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Αυγούστου 31, 2015, 01:07
Κάγκουρες επειδή μας αρέσουν τα ντουμάνια και το subώμ; κάτι δεν λες σωστά παλίκαρε,και δεν βλέπω κάπου το κακό να πάς σε εναν διαγωνισμό για να γουστάρεις.Τώρα εσύ αν θές να χαρακτηρίζεις κάγκουρες κάποιους απο τον τρόπο ατμίσματος με γεία σου με χαρά σου...


Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως όποιοι προτιμούν Subohm ή clouds και πνευμονικές, είναι απαραίτητα κάγκουρες.

Δεν υπάρχουν κανόνες (πέρα από αυτούς του Ohm). Ο καθένας δοκιμάζει και αποφασίζει τι του ταιριάζει καλύτερα.


Κάγκουρες χαρακτήρισα αυτούς στο video.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: kwnstantinos10 στις Αυγούστου 31, 2015, 01:11
Ναί και ο λόγος; τέλος πάντων,δεν υπάρχει λόγος για "διαπληκτισμούς". :thumpup:
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 01:26
Παίδες, ως νούμπ που ακόμη ΔΕΝ έχει πάρει στα χέρια του "τον νέο εξοπλισμό", η όλη εμπειρία μου περιορίζεται στο iStick 30W, την Ατλαντίδα και ό,τι διαβάζω (και βλέπω) εδώ και αλλού. Αυτό το ξεκαθαρίζω διότι ο mantos είπε πως γενικά κάτι δεν κάνω καλά με τον εξοπλισμό μου. Δεν ξέρω βρε mantos, όπως πήρα το προαναφερθέν "πακέτο", έτσι το χρησιμοποιώ - ακόμη δεν έχω στήσει δικό μου RTA και coil από το μηδέν (αν και προσπάθησα να επιδιορθώσω μια κεφαλή της Ατλαντίδας και... πλημύρισα). Έτσι, κάπου το ψιλο-χάνω με... advanced φάσεις του στυλ "στρίβω δικό μου coil X αντίστασης για άτμισμα στα Ψ Watts". Ναι, μπορεί η Ατλαντίδα με τα default coils της στα 0,5Ohm να προτείνεται να χρησιμοποιείται στα 25W+, αλλά τι να το κάνω που όποτε το δοκίμασα (ναι, "είχα ποτίσει και αφήσει το coil για λίγη ώρα να μουλιάσει") μου έδωσε γεύση ψιλο-καμμένου; Τι να πω, μπορεί να έπεσα σε προβληματικά "ετοιματζίδικα" coils. Πίσω στο θέμα μας, όμως.

Το μήνυμα του spectrum μάλλον με έβαλε πιο πολύ στο νόημα, αλλά και πάλι με άφησε με την απορία: έχω μια "εμπειρία Χ" από το συνδυασμό iStick 30W και Ατλαντίδας με default coils στα 0,5Ohms. Ένα ορισμένο ντουμάνι και γεύση που, ναι, με κατάφερε να μειώσω δραματικά το κάπνισμα (του στυλ "ένα τσιγάρο στις 2-3 μέρες, που και πάλι συγκριτικά μου ψιλο-αφήνει πια μια γεύση αηδίας", οπότε με βλέπω σύντομα να το κόβω εντελώς). Το IPV D2, όμως, λόγω απουσίας δυνατότητας stepdown, δεν μπορεί να δουλέψει - λένε, διάβασα, δεν ξέρω - τα 0,5 coils (ή άλλες sub-Ohm καταστάσεις) σε χαμηλά Watts. Θα μπορώ, λοιπόν, με coils στο 1Ohm, ή στο 1,5Ohm, ή whatever, στους RTAs που έχω παραγγείλει και ίσως ανεβάζοντας/κατεβάζοντας τα Watt (υποθέτω με υψηλότερη αντίσταση θέλεις περισσότερα Watts;) να έχω "ίδια γεύση και ντουμάνι" με ό,τι βλέπω τώρα;

Αν αυτό βοηθάει, έχω παραγγείλει ένα... εύρος RTAs, για να μάθω "να παίζω" με διαφορετικά στησίματα, να δω "διαφορετικές εμπειρίες" αλλά, μάλλον το σημαντικότερο, επειδή αναγνωρίζω το... ψυχογκαγκάν της υπόθεσης, πως για να ξεχαστώ πραγματικά από το στρίψιμο τσιγάρου καλό είναι "να έχω νέα παιχνιδάκια". Περιμένω, λοιπόν, κάποια στιγμή στο απροσδιόριστο μέλλον (διότι FastTech) τους:

...και ναι, όλοι εκτός από τους Subtank και Triton είναι κλώνοι (κατά την FastTech που αυτούς "τους λέει Authentic"). Θα μπορέσω "να έχω κάτι παραπλήσιο με Ατλαντίδα και 0,5Ohms στα 12 με 17W" στο συνδυασμό IPV D2 με αυτούς και coils στα Χ-Ψ-Ζ Ohms, όσον αφορά σε γεύση και ντουμάνι; Αν και, εντάξει, το ντουμάνι ΔΕΝ με νοιάζει και τόσο πολύ, νομίζω πως ψιλο-βοηθά στο "άπλωμα" της γεύσης στο στόμα και το λαιμό (ίσως είναι ιδέα μου).

EDIT: Updated για να προσθέσω (πάλι) και το "εύρος Watts που παίζω τώρα" στον εξοπλισμό που ήδη έχω.
EDIT 2: Ξέχασα τον Τρίτωνα;! Για δες..!
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: spectrum στις Αυγούστου 31, 2015, 02:08
...
απορία:
έχω μια "εμπειρία Χ" από το συνδυασμό iStick 30W και Ατλαντίδας με default coils στα 0,5Ohms. Ένα ορισμένο ντουμάνι και γεύση που, ναι, με κατάφερε να μειώσω δραματικά το κάπνισμα (του στυλ "ένα τσιγάρο στις 2-3 μέρες, που και πάλι συγκριτικά μου ψιλο-αφήνει πια μια γεύση αηδίας", οπότε με βλέπω σύντομα να το κόβω εντελώς). Το IPV D2, όμως, λόγω απουσίας δυνατότητας stepdown, δεν μπορεί να δουλέψει - λένε, διάβασα, δεν ξέρω - τα 0,5 coils (ή άλλες sub-Ohm καταστάσεις) σε χαμηλά Watts. Θα μπορώ, λοιπόν, με coils στο 1Ohm, ή στο 1,5Ohm, ή whatever, στους RTAs που έχω παραγγείλει και ίσως ανεβάζοντας/κατεβάζοντας τα Watt (υποθέτω με υψηλότερη αντίσταση θέλεις περισσότερα Watts;) να έχω "ίδια γεύση και ντουμάνι" με ό,τι βλέπω τώρα;
...
Θα μπορέσω "να έχω κάτι παραπλήσιο με Ατλαντίδα και 0,5Ohms στα 12 με 17W" στο συνδυασμό IPV D2 με αυτούς και coils στα Χ-Ψ-Ζ Ohms, όσον αφορά σε γεύση και ντουμάνι; Αν και, εντάξει, το ντουμάνι ΔΕΝ με νοιάζει και τόσο πολύ, νομίζω πως ψιλο-βοηθά στο "άπλωμα" της γεύσης στο στόμα και το λαιμό (ίσως είναι ιδέα μου).
...

Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται στην αξιωματική θεμελίωση;
Γιατί πρέπει να βασιστείς σε αυτά που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα;
Πάρε πρώτα εμπειρίες από διάφορους συνδυασμούς και μετά συναρμολογείς το πρότυπο που ζητάς.

Βέβαια, τα γράφω εγώ αυτά, που όταν ξεκίνησα είχα μια ego, άλλαζα αμπουλίτσες, ετοίμαζα ένα στόλο χαρτοπετσέτες για τις διαρροές, τις έβαζα στην κωλότσεπη όταν έβγαινα έξω και οτιδήποτε νέο μου φαινόταν επανάσταση. Και βεβαίως και το δοκίμαζα, γιατί ήταν ΤΟ νέο. Το πρότυπο συμπληρωνόταν με ιμπεριαλιστική όρεξη...

Σήμερα, έχεις ντουζίνες συνδυασμών, αλλά αυτό που λείπει είναι όντως Η λύση:
ο τέλειος συνδυασμός τους - ίσως γιατί το θέμα είναι ΚΑΙ υποκειμενικό.
Πρόταση: απόκτησε πρώτα πιο πολλές εμπειρίες - ναι, οι περισσότερες δοκιμές θα είναι αποτυχία, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Όταν φτάσεις στο επίπεδο όχι πια να τις εμπλουτίσεις αλλά να προσπαθείς (ελαφρά) να καλυφθείς με βάση αυτά που έχεις στην κατοχή σου, τότε ναι, θα έχεις φτάσει εκεί που ζητάς.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: petra στις Αυγούστου 31, 2015, 02:25
Θα έλεγα οτι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Είσαι νέος στο χώρο, ακόμη μαθαίνεις τα βασικά περί ηλεκτρισμού και υλικών στο άτμισμα και παρήγγειλες ό,τι πιο περίπλοκο στο στήσιμο σε ατμοποιητές.
Στα πρώτα σου ποστ είχες πολλές επιφυλάξεις για την ασφάλεια, δεν ήθελες πολλά βατ και τώρα παρήγγειλες ατμοποιητές με τεράστιες απαιτήσεις σε αμπέρ και βατ και όλοι subohm (όχι ότι δεν στήνονται και με σετάπ πάνω από 1ομ) Καταρχήν ως αρχάριος δεν χρειάζεσαι όλα αυτά. Κατά δεύτερο, αν επιμένεις να τους δουλέψεις με λίγα βατ, δεν θα τους ευχαριστηθείς ή τέλος πάντων δεν έχει νόημα να πάρεις αυτούς. Κατά τρίτον, με τις λίγες γνώσεις που έχεις ακόμη, τον goliath πχ ούτε για πλάκα δεν θα καταφέρεις να τον στήσεις. Και δεν μιλάω για το πώς θα περάσεις το σύρμα, αλλά για το πώς θα ρυθμίσεις συνδυαστικά αντίσταση, βαμβάκι, ροή αέρα και υγρού. Ακόμη και η αποσυναρμολόγησή του είναι μανίκι. Μιλάω εκ πείρας.


Εχεις ξοδέψει χρήματα, με τα οποία θα αγόραζες από εδώ έναν ναυτίλο για να τον έχεις για σιγουράκι μέχρι να τον βαρεθείς και να τον δώσεις και έναν καυφούν λαιτ, που είναι ένας ασφαλέστατος στα πάντα του ατμοποιητής (για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ευκολόχρηστος στα πάντα του)


Μ΄αυτούς και τα 2 μοντάκια, θα ατμιζες μια χαρά για καιρό.
Στο ενδιάμεσο, θα μάθαινες με ρέγουλα τα βασικά περί βατ, ομ, αμπέρ, συρμάτων, βαμβακιών, ώστε να προχωρήσεις αργότερα σε άλλους ατμοποιητές.
Σκέψου ότι αν ένας από αυτούς τους ατμοποιητές που παρήγγειλες έχει ένα ελαττωματάκι, θα ταλανίζεσαι αιώνια χωρίς να μπορέσεις να καταλάβεις οτι δεν κάνεις εσύ λάθος κάτι.


Τώρα ρωτάς εμάς αν θα έχεις μ΄αυτούς κάτι παραπλήσιο με την Ατλαντίδα; Είναι θέμα στησίματος και μόνο και ο καθένας από αυτούς έχει το δικό του, το οποίο μπορεί να το βρεις με την πρώτη ή με την δέκατη (αρχάριος ον) Πολλαπλασίασε επί 8 ατμοποιητές και βγάλε μόνος σου συμπεράσματα.
αααα..... επίσης... αν όλοι αυτοί δουλέψουν όπως πρέπει να δουλέψουν, το στικάκι 30 είναι πολύ αδύναμο. Τώρα αν θέλεις να τους δουλέψεις στα 15 βατ, δεν ξέρω για όλους, αλλά για goblin και goliath, αν βάλεις 20ρι σύρμα, μονή αντίσταση στο 1.5 ομ, ναι, θα δουλέψουν, αλλά αν ήταν να κάνεις τέτοιο στήσιμο, έστηνες έναν καυφούν. Αν τους στήσεις με χοντρό σύρμα διπλή αντίσταση, με 15 βατ αυτοί οι δυο θα σε πνίξουν στις διαρροές.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: xxpistoss στις Αυγούστου 31, 2015, 02:36

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βρείς κάποιον που έχει τον εξοπλισμό να σε βοηθήσει να δοκιμάσεις τις λεγόμενες Sub Ohm καταστάσεις με τα υγρά σου.
Ιδανικά σε dripper και όχι τις αηδίες subohm tanks κτλ. Αν είσαι Θεσσαλονίκη στείλε μου π.μ. να βρεθούμε να δοκιμάσεις ότι θέλεις.


Τώρα όσον αφορά τις αντιστάσεις Sub Ohm και γιατί υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση κατά την άποψή μου, αφού φλυαρίσω λίγο για τα σύρματα πρώτα.


Μιλώντας πάντα για Kanthal A1.


To 28 AWG (0.32mm) για να κάνει μια αντίσταση σε 2.5mm τρυπανάκι 0.5 Ohm χρειάζεται 3 σπείρες.
Το 26 AWG (0.40mm) χρειάζεται 4 σπείρες. (50 τετραγωνικά χιλιοστά)  12 Watt
Το 24 AWG (0.51mm) χρειάζεται 6 σπείρες. (105 τετραγωνικά χιλιοστά) 25 Watt
Το 22 AWG (0.64mm) χρειάζεται 9 σπείρες. (217 τετραγωνικά χιλιοστά) 50 Watt
(περίπου τα παραπάνω ανάλογα τον μάστορα)(όλες οι παραπάνω πληροφορίες από το steam engine)


Βλέπεις ότι όσο παχαίνει το σύρμα μικραίνει η αντίστασή του και χρειάζεται περισσότερο σύρμα για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το άλλο θέμα με το παραπάνω φαινόμενο είναι ότι χρειαζόμαστε και περισσότερη ισχύ για να καταφέρουμε να φέρουμε το σύρμα στην επιθυμητή θερμοκρασία ώστε να ατμοποιήσει το υγρό μας.
Η παραγωγή ατμού και γεύσης εξαρτάται από την ποσότητα υγρού που ατμοποιείται.
Αν κοιτάξεις τις παρενθέσεις παραπάνω θα δείς την επιφάνεια που γίνεται ατμοποίηση σε κάθε περίπτωση και λίγο μετά τα Watt που χρειάζονται για να έχεις περίπου την ίδια ατμιστική εμπειρία σε θερμοκρασία ατμού.


Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση όσον αφορά το Sub Ohming.
Ότι χάνεται η γεύση όσο κατεβαίνουν τα Ohm και ανεβαίνουν τα Watt και αυξάνεται η παραγωγή ατμού.
Διαφωνώ και στις τέσσερις διαστάσεις (ναι βάζω και τον χρόνο).
Μην μπερδεύεστε με το cloud chasing. Αυτό είναι το, ας το πούμε, άθλημα του χώρου των ατμιστών γιατί οι περισσότεροι ήταν καπνιστές και δεν είναι για πολλά πολλά.


Συμφωνώ όμως ότι είναι άκρως επικίνδυνο να κάνεις Sub Ohming γιατί θέλει διάβασμα και κατανόηση.


Και καταλήγοντας, μέχρι και πρίν από ένα χρόνο (για να είμαι γενναιόδωρος) όσοι είχαν καταφέρει να κόψουν το κάπνισμα ατμίζοντας, το πετύχανε ατμίζοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων στα 8 watt (όταν η μπαταρία ήταν πλήρως φορτισμένη).
Τώρα που απέκτησε ψωμί (λεφτά) το όλο θέμα, φτάσαμε αισίως στο να ελέγχουμε με περηφάνεια την θερμοκρασία που ατμοποιείται το υγρό μας γιατί διαφορετικά δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Και τα περί υγείας τα ακούω σαν ευρώ στην τσέπη τους.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: dkoure στις Αυγούστου 31, 2015, 03:05
εγω δεν καταλαβαινω, αφου εχεις αυτη την απορια και διεθεσες το Χ ποσο, γιατι αγορασες μονο subohm ατμοποιητες, και βλεποντας απο τα ονοματα, ατμοποιητες που "μοιαζουν" μεταξύ τους. Μονο που βλεπω τα deck τους τρομαζω!!!
Θα μπορουσες να παρεις ενα ναυτιλο και τον subtank. Στον ναυτιλο θα δοκιμαζες με 1.8 mouth to lung να δεις τι φαση ειναι (που ειναι και η απορια σου), στον subtank θα επερνες TC κεφαλες για να δοκιμασεις το ΤC στο νεο σου μοντακι, θα επερνες τις 0.5 κεφαλες που ειναι το στανταρακι σου, θα επερνες και 1.2 και 1.5 για να δεις παλι πως ειναι πανω απο 1ohm με αυτον τον ατμοποιητη, και θα δοκιμαζες και το RBA ειτε subohm, ειτε πιο μεγαλες, ειτε για TC,, και ολα αυτα στα χαμηλα watt που θες!. Αφου λοιπον το εκανες αυτο θα κατεληγες καπου, ας πουμε οτι θα σου αρεσαν οι μεγαλυτερες αντιστασεις καλυτερα, αλλα να τις φτιαχνεις εσυ. Μετα απο αυτη την δοκιμη θα εκανες και την σοβαρη αγορα αφου θα ειχες βρει την ατμιστικη σου ταυτοτητα (θα επερνες εναν kayfun η εναν russian, η εναν erl η δεν ξερω τι!)
2η παραλειψη, τοσοι ατμοποιητες, ουτε ενας RDA! αμαρτια, αφου εκανες που εκανες την αγορα, και εισαι ψημενος για δοκιμες!

Σημειωση:  γραφεις "(υποθέτω με υψηλότερη αντίσταση θέλεις περισσότερα Watts;)"το οποιο ειναι αντιθετο και "αν με ένα δυνατότερο μοντάκι μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα και στο 1, και το 1,5, και τα 3Ohms " οπου για τετοιες αντιστασεις δεν σου χρειαζεται δυνατο μοντακι, με ενα που να φτανει τα 30-40w εισαι υπερκομπλε και θα το παιζεις συνεχεια σχεδον στα μισα των δυνατοτητων του. Χαμηλη αντισταση θα παιξει στα πιο πολλα watt, μεγαλη αντισταση θα παιξει χαμηλοτερα σε watt, λεγοντας το καπως μπακαλικα, νομιζω ενα σχετικα εγγυρο range απο αυτα που εχω δει και εδω ειναι 8-18 για μια αντισταση 1.8Ω -οχι οτι τοσο πρεπει να ειναι, αλλα οτι οι χρηστες τετοιων αντιστασεων τις ατμιζουν σε αυτο το ευρος- .Τα μαζεμενα 8αρια ειναι τυχαια, δεν σημαινουν κατι!


διόρθωση μορφοποίησης
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 03:35
@spectrum Ναι, έχεις δίκιο στο ότι "πρέπει να δοκιμάσω", αλλά το είχα πάντα το να πέφτω με τα μούτρα σε ό,τι νέο συναντούσα για να μάθω ό,τι περισσότερα μπορούσα. Αυτό που κάνω τώρα, λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό: ένα "μακροβούτι" με το οποίο μαθαίνω όσο μπορώ περισσότερα. Αυτό είναι "οι δοκιμές μου" - αφού διανύω μια κομματάκι περίεργη περίοδο της ζωής μου (κάααποια στιγμή "θα εξηγήσω το γιατί", τώρα δεν είναι η κατάλληλη φάση), που δεν θα μπορούσα και να συναντιέμαι με κόσμο / να πηγαίνω σε καταστήματα "για να δοκιμάζω πράμα".

@petra Οι ατμοποιητές που παρήγγειλα ήταν αυτοί που οι περισσότεροι θεωρούν "κορυφές στο χώρο του RTA (μέχρι και) σήμερα" από ό,τι είδα τόσο εδώ όσο και σε μια σειρά άλλων sites. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μου είναι δύσκολο το στήσιμο τους, αλλά δεν είπα και πουθενά πως "επιμένω να τους δουλέψω σε λίγα Watt". Η ερώτηση μου ήταν εξαρχής "δουλεύω σε λίγα Watt την Ατλαντίδα σε iStick 30W και ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ, αλλά έχει από μαμάς 0,5Ohm coils, θα μπορώ να έχω αντίστοιχη εμπειρία σε άλλον ατμοποιητή με coils στο 1 και βάλε Ohms ΧΩΡΙΣ να ασχολούμαι με το άθλημα του sub-Ohming;". Τον Ναυτίλο δεν τον πήρα διότι, όλως περιέργως, δεν τον πέτυχα πουθενά όσο έψαχνα ως "καλή σύγχρονη πρόταση", ενώ απείχα από τους Kayfun διότι και στην Ατλαντίδα μου αρέσουν οι δυο "μεγάλες αεράτες" ρυθμίσεις της και η "τζούρα απευθείας στα πνευμόνια", ενώ συγκριτικά η "μικρή" ρύθμιση της μου φαίνεται ενοχλητική. Και μου προτείνεις να πάρω και παίξω με ατμοποιητές που έχουν ΜΟΝΟ "τέτοια μικρή ροή αέρα";! Ή, τουλάχιστον, αυτό γνωρίζω για τους Kayfun (και μου είχαν προτείνει και από εδώ, σε άλλο νήμα, να τους αποφύγω).

@xxpistoss Χεχ, δυστυχώς φίλε μου είμαι Αθήνα. Δεν τσίμπησα dripper διότι θεώρησα πρόσθετη δυσκολία (και... ενόχληση) το "πρόσεχε να είναι βρεγμένο το βαμβάκι" (αν και ομολογώ πως μου γυάλισαν κανα-δυο στη Fasttech, σε τιμή κάτω των €10, "έτσι, για δοκιμή").

Για τα υπόλοιπα, thanks, "το πιάνω". Επαναλαμβάνω, όμως, πως η ερώτηση μου δεν είναι "τι πρέπει να κάνω για να πιάσω 0,5Ohms όπως στην Ατλαντίδα" αλλά "και με 1 και με 1,5 Ohms δεν καλύπτομαι με αυτούς (θα το έλεγες και "δεν μπορούν να αποδώσουν αντίστοιχο άρωμα-ντουμάνι στο 1Ohm - 1,5Ohm;!") αντί να παίζω με το κομματάκι επικίνδυνο σε καρα-νουμπ σαν εμένα χόμπι του sub-Ohming";

Όπα, εδώ να προσθέσω πως ξαναδιάβασα το μήνυμα σου όπου, εμμέσως πλην σαφώς, μετά το μάθημα για τα coils ("το'πιασα, thanks") αναφέρεις πως ναι, το sub-Ohming είναι ψιλο-περιττό, με μοναδικό αποτέλεσμα τη δημιουργία "μεγαλύτερων ντουμανιών" (σωστά;!).

Και η ερώτηση μου πηγάζει και από σχόλια που έχω δει και εδώ και αλλού από αρκετούς που λένε πως "δεν έχει νόημα το sub-Ohming αν έχεις εξοπλισμό που να σου παρέχει παραπλήσια εμπειρία σε περισσότερα Ohms". Με επέκταση της ερώτησης "δηλαδή, αυτοί οι ατμοποιητές, ΑΝ μάθω να τους στήνω σωστά - με τη βοήθεια σας - και ΑΝ τους τρέχω στο IPV D2 σε ΠΑΝΩ από 1Ohm, θα μπορούν να αποδώσουν όπως η Ατλαντίδα στο iStick 30W στο 0,5Ohm;". Σύγκριση είναι - Ατλαντίδα στο iStick με coil "μαμάς" 0,5Ohm στα 12 με 18W VS Ένα Μάτσο RTAs στο IPV D2 με coils στο 1Ohm και Watts "ό,τι είναι ασφαλές/λογικό/κατάλληλο για το συνδυασμό".

@dkoure Για το Ναυτίλο (που λες και εσύ όπως η Petra) έχεις δίκιο μα, επαναλαμβάνω, "μου διέφυγε" (δεν ξέρω πώς). Για τον subtank, ναι, ήταν ο πρώτος που είχα βάλει στο μάτι - για αυτό το λόγο. Νομίζω πως αυτοί που πήρα, όμως, δεν παίζουν ΜΟΝΟ σε sub-Ohm καταστάσεις, σωστά;

Διάβασα και ξαναδιάβασα reviews και συζητήσεις για όλους τους, και είδα άτομα να τους στήνουν από τα 1,5Ohm μέχρι τα 0,3Ohm, με μονά, διπλά ή και τετραπλά coils (ανάλογα με τη φάση). Σκέφτηκα λοιπόν (πιθανότατα λανθασμένα) πως μπορώ να ξεκινήσω "να παίζω" με τον πιο απλό από αυτούς, με μονό coil στο 1 - 1,5Ohm, και μετά, μαθαίνοντας, βλέπουμε. Αν κρίνω από τη συνολική αντιμετώπιση σας, μάλλον έκανα λάθος, έτσι;  :tongue_smilie:

Ο δε λόγος που τους πήρα μαζεμένους είναι διότι "μπήκα στο χόμπι τρέχοντας". Αν ήταν κάθε φορά που θέλω "να κάνω το επόμενο βήμα" να περιμένω... ένα μήνα "να έρθει η πραμάτεια από τη Fasttech", φέξε μου και γλύστρισε. Θεώρησα πως "πήρα όλο το πακέτο" εξαρχής, για να αρχίσω π.χ. από τον πιο απλό RTA από το πακέτο (υποθέτω τον Τρίτωνα, που φάνηκε σχετικά εύκολο το RTA kit του) προχωρώντας σταδιακά-αλλά-με-γοργά-πηδηματάκια στους υπόλοιπους (υποθέτω μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών).

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)

Και κάτι άλλο: λέτε (και δεν είστε οι μόνοι) πως "είναι επικίνδυνο το sub-Ohming". Από όσα έχω διαβάσει και καταλαβαίνω, έχετε δίκιο. Από αυτή την άποψη, όμως, ΔΕΝ είναι "επικίνδυνο" και το να διαθέτουν προϊόντα όπως η Ατλαντίδα και το Subtank που έρχονται εξαρχής με sub-Ohm coils; Πως το εννοείτε το "είναι επικίνδυνο το sub-Ohming": απευθύνεται ΚΑΙ σε αυτά τα προϊόντα (π.χ. με τη λογική "δεν θα έπρεπε να πωλούνται σε αρχάριους όπως εγώ"), ή πως "είναι επικίνδυνο το DIY sub-Ohming" (και αν ναι, γιατί αυτό και όχι και τα "έτοιμα coils");
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: dkoure στις Αυγούστου 31, 2015, 03:55
κοιτα, ειναι λογικο να κανεις τετοιες ερωτησεις, εγω τις εκανα αναποδα πριν λιγους μηνες ρωτοντας "γιατι επισκευασιμους, γιατι subohm και γιατι μηχανικα mods?", ειδκα εαν εισαι καπου οπου δεν μπορεις να δοκιμασεις πραγματα (ατιμη επαρχεια). Βλεπω ομως οτι αυτη την ερωτηση μονο ο ιδιος μπορεις να την απαντησεις και θα την απαντησεις 1-2 μηνες αφου παραλαβεις το πακετακι σου! Εγω κοιταζω με τι ειμαι ικανοποιημενος, και προς τα που με τρωει ο κ***ς μου να παω να δοκιμασω! μετα την πρωτη αγορα, πηγα σε ναυτιλο, μετα πηρα και ενα κλουπορ, τωρα θελω να δω πως ειναι το ατμισμα με παραπανω airflow και λιγο πιο χαμηλες αντιστασεις και να δω πως ειναι να στηνεις μια αντισταση και περιμενω εναν subtank. Με τρωει η απορια σιγα σιγα, πως ειναι να ατμιζεις με TC οποτε βλεπω προς τα χριστουγεννα να μου κανω δωρο ενα d2 η ενα vtc mini η αναλογα με τα reviews ενα αντιστοιχο μικρο μοντακι. Μεχρι τοτε θα εχω βρει το airflow που θα με δεσει για λιγο καιρο ακομα τουλαχιστον και εαν μου αρεσει να στηνω αντιστασεις θα παρω και εναν αντιστοιχο επισκευασιμο . Με ενα χομπι σαν αυτο νομιζεις οτι ξερεις τι θελεις αλλα οσο ασχολεισαι τοσο βρισκεις ενδιαφεροντα, μεχρι να το "τερματισεις" και να περιμενεις κατι εντελως νεο να ερθει στο παιχνιδι η να το κοψεις! Δοκιμαζοντας θα απαντησεις στις ερωτησεις σου, και ψαχνοντας και διαβαζοντας θα τα βρεις ολα! Και στο φιναλε, καλυπτεσαι μονο με αυτο που εχεις στο μυαλο σου. Εαν βαλεις στο μυαλο σου οτι σε καλυπτει μια εγκο με εναν ατμοποιητη αρχικου πακετου και οτι απλα ειναι ενα μεταβατικο σταδιο για να κοψεις το καπνισμα πιθανοτατα τελειωνει εκει!
και μην καπνιζεις καθολου! ΒΡΩΜΑΕΙ! (ναι, το ειπα!)
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Αυγούστου 31, 2015, 04:28
Τελικά άλλο ρώταγε ο ducklord και άλλο απάντησα, γιατί μου φάνηκε η αρχική ερώτηση πιο θεωρητική και γενική.  :eyesplash:


Αν θέλεις την άποψη μου, βιάστηκες πράγματι. Βέβαια καταλαβαίνω το "πέφτω με τα μούτρα" πολύ καλά μιας και στις 125 μέρες (ακριβώς) που ατμίζω, έχω αλλάξει από απλό ego, σε Ego ONE και έχω καταλήξει σε ηλεκτρονικό μοντάκι με Kayfun v4 και έναν Dripper και έχω πάει σε επισκευάσιμες και DIY υγρά και γνωρίζω πολύ καλά πως αυτά είναι μόνο η αρχή. Έχω δώσει ένα κουβά λεφτά αλλά δεν το μετάνοιωσα γιατί δεν έχω κάνει άκυρες αγορές και γιατί το έχω δει και σαν hobby.


Δεν θεωρώ λοιπόν "λάθος" το ότι πήρες πολλούς ατμοποιητές, πέραν από αυτό που γράφει η petra, δηλαδή οτι δεν ξέρεις ακόμα να στήσεις σωστά έναν, και αν προσπαθήσεις με όλους αυτούς, κάτι να σου πάει στραβά, άντε να κάνεις troubleshooting με τόσες μεταβλητές.


Το "λάθος" σου για μένα ήταν οτι πήρες που πήρες 7 διαφορετικούς ατμοποιητές, δεν διάλεξες να είναι διαφορετικοί για να δείς τι σου ταιριάζει.


Οι προτάσεις που σου έκαναν σε προηγούμενα νήματα ήταν ανάλογες με τα στοιχεία που είχε παραθέσει. Λογικό να σου πούν να μείνεις μακρυά απο kayfun αν δηλώνεις πως αυτό που θέλεις είναι πνευμονικές. Παρόλα αυτά, αν δεν δοκιμάσεις μόνος σου, πως θα ξέρεις? Αν έλεγες "μου αρέσουν τα πορτοκάλια¨και σου έλεγαν "τότε μην φάς μπανάνες" θα είχαν δίκιο. Αλλά αν δεν φάς ποτέ μπανάνα ο ίδιος, τι να λέει?


Το πιο καλό θα ήταν (αφού οπως λες δεν έχεις την πολυτέλεια να γνωρίσεις κόσμο και να δοκιμάσεις) να πάρεις έναν αεράτο, έναν τσιγαρίσιο έναν Subohm, έναν dripper, έναν έτσι και έναν γιουβέτσι και να δεις τι από όλα προτιμάς τελικά.


Στην θέση σου, θα έπαιρνα έναν απο τους ατμοποιητές που κάνουν και για τα δύο. Για παράδειγμα ο Subtank, παίρνει και Subohm καί μεγάλύτερες αντιστάσεις, και μάλιστα εργοστασιακές. Εγώ αντίστοιχα πήρα τον Ego ONE που κάνει το ίδιο.
Κανείς από τους δύο δεν κάνει τέλεια ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αλλά με έναν ατμοποιητή έχεις δοκιμάσει και τα δύο και ξέρεις προς τα πού σε ενδιαφέρει να πας, οπότε ανάλογα διαλέγεις προς τα πού να προσανατολιστείς στην επόμενη αγορά σου.


Επίσης και οι δύο (Subtank και Ego ONE) έχουν και εργοστασιακές και επισκευάσιμες κεφαλές, οπότε δοκιμάζεις και τις επισκευάσιμες για να δεις αν σου αρέσει και θέλεις να ασχοληθείς με το άθλημα.


Και όλα αυτά με $37.36 για τον ONE και κανένα $53.19 για τον Subtank.


Και ναί ΒΡΩΜΑΕΙ!
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: microchip στις Αυγούστου 31, 2015, 07:14
Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται.
Ο τίτλος του νήματος "Sub-Ohm VS the world", έρχεται και δένει πολύ όμορφα, αρμονικά θα τολμήσω, με το:
...
Και κάτι άλλο: λέτε (και δεν είστε οι μόνοι) πως "είναι επικίνδυνο το sub-Ohming". Από όσα έχω διαβάσει και καταλαβαίνω, έχετε δίκιο.
...

Χρησιμοποιείς το iStick30.
Το μάνιουαλ γράφει:
"Atomizer Short-circuit Protection: When atomizer short-circuit occurs, the OLED screen will reflect “Atomizer Short”"
Δεν γνωρίζω αγγλικά, οπότε το βάζω στον γκουγκλομεταφραστή και μου γράφει:
"Αν αντί για αντίσταση, βραχυκυκλώσεις τον ατμοποιητή με μπετόβεργα, δεν έχεις πρόβλημα: Την μπετόβεργα θα την καταλάβει ως κοντό ατμοποιητή."
Για το iPV D2, δεν βρήκα μάνιουαλ.
Βρήκα όμως στην YiHi το SX130 και υπό τον τίτλο Protection αναφέρει:
2. Output Short Protection
3. Low Resistance Protection
Οι replacesmoke.com, k110.eu, healthcabin.net, το αναφέρουν στην περιγραφή.
Δεν κάνω στενή παρακολούθηση των μοντ που κυκλοφορούν, αλλά για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση, ότι αν κάποιο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μοντ δεν το αναφέρει, το θεωρεί αυτονόητο.

Το "δυνατότερο" άτμισμα, τα "μεγαλύτερα" ντουμάνια σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μοντ, επιτυγχάνονται με περισσότερα Watt.
Τα μικρότερα Ωμ είναι κατάλοιπο από τα μηχανικά μοντ.
Για την κατανάλωση και το "ζόρισμα" της μπαταρίας, ισχύουν τα ίδια, με σατανική ακρίβεια.
Αν οι μπαταρίες μετριόντουσαν σε mWh που είναι το απολύτως σωστό και όχι σε mAh, δεν θα χρειαζόταν απόδειξη.

Το sub-Ohm σου προκύπτει ή όχι, από τις επιλογές σε υλικό και πάχος σύρματος και από τον αριθμό των σπειρών.
Ο μοναδικός περιορισμός είναι αν το μοντ σε καλύπτει από mΩ έως xΩ.

Μην σε αγριεύουν αυτά που γράφει η petra.
Καμιά φορά είναι απότομη. Ακόμη κι όταν έχει δίκιο.

Με την πρώτη ευκαιρία προμηθεύσου dripper και ποικιλία συρμάτων.
Ο πρώτος καταγεγραμμένος ατμιστής, κάποιος Φραγκλίνος, είχε πει:
"Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο καπνός."
Με sub-Ohm ή over-Ohm, καλοτάξιδος στον θαυμαστό κόσμο του ατμού.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 08:48
@dkoure Ναι, είναι πρόβλημα σε κάτι τέτοια το να μένεις επαρχία, αλλά μάλλον τα θετικά είναι περισσότερα (τώρα πια)! Για τις απορίες μου, ως ένα σημείο έχεις δίκιο - άλλο η εμπειρία, άλλο η θεωρία. Πιστεύω, όμως, πως η ερώτηση μου ήταν δυνατόν να απαντηθεί (όπως και απαντήθηκε ως ένα σημείο από κάποια σχόλια), έστω σε... θεωρητικό επίπεδο, αφού είναι απλά "γιατί τέτοιος ντόρος με το sub-Ohming, ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να έχεις αντίστοιχη εμπειρία ΧΩΡΙΣ να κατέβεις κάτω από το 1Ohm;". Το λέω στο πρώτο-πρώτο μήνυμα, με το οποίο ξεκίνησε η συζήτηση, αλλά στην πορεία (ορθώς ως ένα σημείο) "ξέφυγε" με ερωτήσεις για τις ατμιστικές μου προτιμήσεις και... λοιπές πληροφορίες για το χόμπι.

Η βασική ερώτηση, όμως, ήταν (για να βρίσκουν και άλλοι εύκολα τις σχετικές απαντήσεις με ένα search) "ΓΙΑΤΙ τέτοια μανία με το Sub-Ohming, και αν ΔΕΝ θέλω να κάνω sub-Ohming, μπορώ να έχω αντίστοιχη εμπειρία πάνω από το 1Ohm;". Νομίζω πως ήταν (όπως αποδείχθηκε εμμέσως πλην σαφώς) εφικτή μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση. ΆΑαααΑααλλο το "τι προτιμά τελικά κανείς" (άλλο θέμα για συζήτηση, αν και χαίρομαι που ταιριάζει και "επεκτάθηκε" θεματικά η αρχική απορία μου).

Και ναι, το τσιγάρο βρωμάει (όπως καταλαβαίνω πια και εγώ), αλλά τα χαρτάκια γλυκόριζας που έκανα, τα πιπιλάω μια χαρά ως τσιχλίτσα. Αυτά ΔΕΝ βρωμάνε :-P

@modivin 'στόοοος (για να το παίξω μαγκιά-νεολαία των 90s ο σχεδόν-σαραντάρης :-D ). Για το dripper, με έχετε πρήξει (με την καλή έννοια)! Έχετε να προτείνετε κανέναν τσάμπα κλώνο κάτω από δέκα ευρώπουλα από Fasttech; Άει σιχτήρ, με πείσατε!

Για το "...να πάρω έναν αεράτο, έναν τσιγαρίσιο..." μπλα-μπλα, nope. Εδώ έρχεται και κολλάει η Ατλαντίδα: αφού έχει τέσσερις ρυθμίσεις αέρα, και όπως είπα ΔΕΝ μου αρέσουν "οι μικρές", ΓΙΑΤΙ να πάρω έναν ατμοποιητή που έχει ως μοναδική επιλογή αέρα "τις μικρές της Ατλαντίδας";!; Βλέπω συζητήσεις επί συζητήσεων για το πόσο κορυφαίος είναι ο Kayfun, σε σημείο να μου έχει κινηθεί αρκετά η περιέργεια ώστε, ναι, να το σκάσω ένα δεκάευρω - δεκαπεντάευρω στο κοντινό μέλλον για να τσιμπήσω έναν κλώνο του. Ξέρω, όμως, από τώρα πως θα είναι πεταμένα χρήματα αφού ΔΕΝ έχει ροή αέρα τουλάχιστον ίδια με τις "μεσαίες" της Ατλαντίδας. Άρα, ξαναρωτώ, γιατί; "Για τη γεύση"; Μα, αν "για να ρουφήξω τη γεύση στο στόμα/στα πνευμόνια" θα μου έχει τσακίσει τα νεύρα, τι να το κάνω; Σημειώνω πως το ίδιο (αν και προφανώς με άλλα λογάκια) μου είχαν πει και αλλού εδώ σε σχετική ερώτηση μου για το "τι δατμοποιητή να επιλέξω ως δεύτερο (...τρίτο...τέταρτο)". Πως, δηλαδή, "αν μου αρέσουν οι αεράτες της Ατλαντίδας, μακριά από Καηφούνηδες". Για αυτό και, αν το δεις, οι περισσότεροι από τους ατμοποιητές που διάλεξα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τη σχετικά άνετη έως μεγάλη ροή αέρα.

Για το "αν μου αρέσει το χόμπι για να πάω σε επισκευάσιμους", θεωρώ πως αφού προσπάθησα ήδη (τρίς) να διορθώσω τα coils της Ατλαντίδας (ανεπιτυχώς, πλημμύρισα, αλλά επιμένω - υποπτεύομαι πως έβαλα λίγο βαμβάκι), μάλλον... μου αρέσει το χόμπι. Πρώτα δοκίμασα την επιδιόρθωση των coils της Ατλαντίδας, μετά αποφάσισα "να το γυρίσω σε επισκευάσιμους" (όπου, ανάθεμα, υπάρχει και μια κάποια μεγαλύτερη άνεση στην επιδιόρθωση από τα συμπυκνωμένα και "κανένα-δεν-είναι-ολόιδιο-με-τα-άλλα" coils της Ατλαντίδας).

@microchip Μάαααλιστα! Πέρα από το συνολικό (και άκρως ενδιαφέρον) μηνυματάκι σου, κατάφερες να δώσεις απάντηση στην αρχική ερώτηση μου μέσα σε δυο προτασούλες! Προς όποιον άλλο το αναζητήσει και αναρωτιέται "ό,τι και εγώ", όλο το νόημα (τουλάχιστον, "στο πώς εννοούσα εγώ την ερώτηση") είναι το:

"Το "δυνατότερο" άτμισμα, τα "μεγαλύτερα" ντουμάνια σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μοντ, επιτυγχάνονται με περισσότερα Watt.
Τα μικρότερα Ωμ είναι κατάλοιπο από τα μηχανικά μοντ."

...που είπες, και θα έβαζα σε quote box "παράθεσης" αν έβλεπα που διάολο είναι η επιλογή (μα πού έχω αφήσει τα γυαλιά μου, και γιατί με τρώει αφηρημάδα μετά από 20 ώρες χωρίς ύπνο;!).

Όσο για την Petra, μη μασάς, έχω ήδη προσλάβει εκτελεστή και το λαγωνικό του έχει μυρίσει το φουλάρι της. Ντηλαντής, "δεν με ενοχλεί καθόλου το τι και πώς γράφει", αφού είναι άμεση, κατανοητή, κάνει μπαμ πως ό,τι λέει το λέει για να βοηθήσει και... Εντάξει, παντρεμένος είμαι, "ξέρω" :-D

Συν το ότι, ναι, το λαγωνικό ΕΧΕΙ μυρίσει το φουλάρι της :-P
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Cruiser79 στις Αυγούστου 31, 2015, 08:58
Μεγάλη ιστορία αυτό το Σαμπώ τελικά...
Κατ' αρχάς, να πω και εγώ ότι ετυμολογικά σημαίνει όντως "κάτω του Ω". Ουσιαστικά όμως, αναφέρεται σε καταστάσεις μηχανικών μοντ που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και τριψήφια βατ. Αν είναι επικίνδυνο? Στη φάση με μηχανικό, αν δεν ξέρεις τι κάνεις, ναι. Και σε ηλεκτρονικό επικίνδυνο είναι, απλά εκεί έχεις κάποιες δικλείδες ασφαλείας παραπάνω. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αξιόπιστες πλακέτες, 2+ μπαταρίων σε σειρά. Και πάντα με την προϋπόθεση ότι με το Σαμπώ μιλάμε για μεγάλα νούμερα σε watt. Αν θέλεις να παίζεις αντιστάσεις του μισού Ω σε κάτω από 20W καταστάσεις, τότε νομίζω ότι καλύτερη ατμιστική εμπειρία θα πάρεις από αντίσταση 1.5Ω παρά 0.5. Και ο λόγος: το πάχος του σύρματος.

Είναι ένα άθλημα το οποίο δεν με ενθουσιάζει. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχω δουλέψει τέτοιες αντιστάσεις, με το ιστορικό χαμηλό μου να φέρνει σε μια dual 0.26Ω και μηχανικό μοντ. Αλλά αυτό ήταν προαπαιτούμενο για μια δοκιμή υγρών. Μια φορά δοκίμασα να στρίψω και μια αντίσταση με ένα σύρμα το οποίο με 8 σπείρες σε 2.5mm μου έδωσε 0,55Ω. Ε, ήταν τόσο χοντρό, που κάτω από 30W δεν δούλευε. Βλέπεις, έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε τα volt και έχουμε συνηθίσει τα watt. Που να φτάσει η τάση των 4V για να ανάψει 11.5εκ σύρμα για να δώσει τριάντα βατ???

Θες να μάθεις αν σε καλύπτει το άτμισμα άνω του Ω? Δοκίμασε. Θες να κάνεις αντιστάσεις του 0.1Ω και να ατμίζεις με μηχανικό? Διάβασε! Θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με κάτι που θα μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις 0.2-3.0Ω? Ξόδεψε για καλό ηλεκτρονικό και μπαταρίες.

Περί καγκουριάς: Η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό, δεν είναι καγκουριά. Καγκουριά θα ήταν 5μελές παρεάκι σε κλειστή καφετέρια να ατμίζει στα 150W ταυτόχρονα, vg πιο πηχτή και από μέλι, με drippers των οποίων η εισαγωγή αέρα συναγωνίζεται το turbo της MP4-24, και όταν δικαιολογημένα τους την πουν από τον ιδιοκτήτη μέχρι και το καναρίνι του μαγαζιού, να απαντήσουν "μα δεν καπνίζω, ατμίζω". Ακραίο το παράδειγμα, αλλά μεταφέρει καλά αυτό που θέλω να πω.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 09:16
@Cruiser79 Μωρέ θα δοκιμάσω και πάνω από ένα Ohm, η ερώτηση ήταν (αν διαβάσεις το πρώτο μήνυμα) επειδή παρήγγειλα το IPV D2, που λένε "δεν κάνει stepdown και άρα δεν μπορεί να δουλέψει subOhm σε σχετικά χαμηλά Watts".

Και εγώ το μόνο που ξέρω, κάνω και με ικανοποιεί, είναι ακριβώς αυτό: SubOhm σε σχετικά χαμηλά Watts (12-18).

Ρώτησα ώστε αν είναι τόοοσο πρόβλημα και ΔΕΝ θα μπορώ να έχω "αντίστοιχη εμπειρία" με αντιστάσεις 1 και 1,5Ohm, να ακυρώσω την παραγγελία του και να πάρω κάτι άλλο. Έλα που, κατά τους περισσότερους που ρώτησα, πρόκειται για το καλύτερο "μικρό μοντάκι με μια μπαταρία" αυτή την εποχή (κάνω/κάνουν λάθος;!). Κομματάκι βλακεία, αφού προλαβαίνω να ακυρώσω την παραγγελία, πρώτα να σκάσω ένα πενηντάρι "για να δοκιμάσω" και ΜΕΤΑ να βρεθώ να πρέπει να ξανα-μανα σκάσω τουλάχιστον άλλα τόσα "για κάτι άλλο". Ομολογω, πάντως, πως το συγκεκριμένο μου αρέσει πολύ και ως φάτσα, σε σχέση π.χ. με το IPV Li 3 (που θεωρείται καλύτερο σε όλα).

Η δε εναλλακτική που έχω μπανίσει θα μου ανεβάσει πολύ το λογαριασμό και είναι και κομματάκι πιο επικίνδυνη* από τη φύση της (διότι δυο μπαταρίες): Sigelei 150W TC.

* Το "πιο επικίνδυνη" στο ότι, όσο να' ναι, άλλο το "χώνω (αξιόπιστη) μπαταρία και ξεμπέρδεψα", άλλο το "πρέπει να προσέχω να έχω δυο ίδιες μπαταρίες, να έχουν φορτίσει μαζί, νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι, να ελέγχω μια στις κούκου αν η μια αποφορτίζει γρηγορότερα, μπλα-μπλα-μπλα".

Δεν λέω πως είναι σαν να κολυμπάς ανάμεσα σε λευκούς καρχαρίες αμέσως αφού έχεις κάνει body piercing σε 50 διαφορετικά σημεία, αλλά, όσο να'ναι, είναι κομματάκι πιο καμπούμ από μοντάκι μιας μπαταρίας. Σφάλω;
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Cruiser79 στις Αυγούστου 31, 2015, 09:39
Και εγώ σου λέω να κάνεις μια δοκιμή στα ίδια watt με σύρμα 0.25mm με αντίσταση κάπου στα 2Ω. Εκεί θα καταλάβεις αποτέλεσμα.

Τώρα για τις μπαταρίες σε σειρά, χρησιμοποιώ αποκλειστικά 2 μοντάκια με 2 μπαταρίες σε σειρά, ένα με 3 και ένα με δύο παράλληλα. Εμένα πλέον, μου φαίνεται φυσιολογικό!
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 09:46
Κάτι εσείς, κάτι η FastTech που ΚΑΙ ΠΑΛΙ μου ανέβαλε την παραγγελία (εδώ και δυο μέρες restocking, ή κάτι τέτοιο, και κατόπιν chat με υπάλληλο "θα έρθει σύντομα") και... Άκυρη η όλη φάση. Αφού με πείσατε - σε άλλο νήμα - να πάρω ΚΑΙ ξεχωριστό φορτιστή (έναν Nitecore, επίσης από FastTech), έμεινα να κοιτάζω το IPV D2 στα €45, και πιο δίπλα να έχω στη wishlist το Sigelei 150W TC γύρω στα €75. Και είπα ένα "δεν βαριέται" (αν και δυο γραμματάκια ήταν διαφορετικά σε αυτό το τελευταίο), και με €30 χτύπησα αυτό.

Βέβαια, είμαι τσίκενας, και τις πρώτες μέρες θα φοβάμαι πως θα μου ανατιναχτεί η μούρη κάθε φορά που θα το πιανω, αλλά τουλάχιστον δεν θα πρέπει να πείσω τη σύζυγο, τα Χριστούγενα, πως "χρειάζομαι νέο μοντάκι διότι Χ".

Damn... Και μου άρεσε το D2, αλλά βαρέθηκα να με έχουν στο περίμενε. Τώρα, βέβαια, και αυτό το "ships in 5 days" του Sigelei με ψιλο-αγχώνει, αλλά μάλλον είναι πιο σιγουράκι από το "προπαρείγγειλε το ΤΩΡΑ" (λες και θα μου δώσουν δώρο και Υαλουρονικό μαζί του).
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ExMortus στις Αυγούστου 31, 2015, 14:21

Καταρχάς δεν μ' αρέσει ο όρος "subOhming". Πλέον με τα ηλεκτρονικά (χωρίς να αφήνουμε στην απ' έξω τα μηχανικά), το σωστότερο θα ήταν να λέγεται "πνευμονικές σε ψηλά Watt". Έχω στήσει αρκετές φορές τον Derringer στα 1 - 1.2Ω με μονή αντίσταση, 0.32 σύρμα (28 AWG) και βάζοντας τον πάνω σε ηλεκτρονικό ρύθμιζα τα Watt από 18 εώς 25. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο θες να δοκιμάσεις φίλε Ducklord, γιατί όπως και να το κάνεις, με χοντρότερο σύρμα, χαμηλότερα Ωμ, διπλές/τριπλές αντιστάσεις και εργοστασιακές κεφαλές Subtank (όχι το γνωστό Subtank, γενικός όρος), άτμισμα στα Watt που λες δε γίνεται.

Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση όσον αφορά το Sub Ohming.
Ότι χάνεται η γεύση όσο κατεβαίνουν τα Ohm και ανεβαίνουν τα Watt και αυξάνεται η παραγωγή ατμού.
Διαφωνώ και στις τέσσερις διαστάσεις (ναι βάζω και τον χρόνο).
Μην μπερδεύεστε με το cloud chasing. Αυτό είναι το, ας το πούμε, άθλημα του χώρου των ατμιστών γιατί οι περισσότεροι ήταν καπνιστές και δεν είναι για πολλά πολλά.


Πάλι καλά που βρέθηκε κάποιος να το πει γιατί χτες βράδυ που είδα το νήμα ετοιμαζόμουν να γράψω έκθεση. Το ίδιο στήσιμο ΑΚΡΙΒΩΣ να κάνω στον Dark Horse και στον Stumpy, η διαφορά στη γεύση θα είναι χαοτική. Σαν να συγκρίνεις Nautilus με Phenomenon!


Τέλος, όποιος κάνει mouth-to-lung, κάνει ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όποιος κάνει πνευμονικές, ατμίζει. Ψάξτε βαθιά μέσα σας, το ξέρετε ότι λέω την αλήθεια! :)) :)) :))


Καλές δοκιμές ducklord!
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Shadowjump στις Αυγούστου 31, 2015, 15:27
Εγω καθε φορα που δοκιμαζω πνευμονικες, μου φαινεται οτι δεν καταλαβαινω το ιδιο την γευση οσο με τις στοματικες.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: thenetpoet στις Αυγούστου 31, 2015, 15:52
Εγώ πάλι αν δεν κάνω πνευμονική δεν καταλαβαίνω ικανοποιητικά τη γεύση οπότε κάνω μόνο πνευμονικές.
Και δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι ατμίζω και για cloud chasing και με "μικρά" στησίματα πχ με κεραμικό στα 10W. Το κάθε τι έχει τον σκοπό του και δίνει ικανοποίηση όταν επιτύχεις αυτό που ζητάς.
Ευχαριστιέμαι και να βλέπω ατέλειωτα ντουμάνια από τους ντρίπερ (στην ιδιωτικότητα του σπιτιού μου) με 100% VG αλλά και να γεύομαι με τα τανκάκια μου χωρίς να συννεφιάζει ο τόπος.
Με ασφάλεια να γίνονται όλα και τα περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα.
Α και να συμπληρώσω, το ίδιο μεγάλα σύννεφα βγαίνουν με μικρές αντιστάσεις σε μηχανικό αλλά και με μεγάλες σε ηλεκτρονικό.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: eftihis.k στις Αυγούστου 31, 2015, 16:55
τα παντα ειναι θεμα στησιματος και συνδιασμου με τα βατ,το υγρο,τον τροπο που ρουφαμε και το τι βοηθαει τον καθε ατμοποιητη να δουλεψει σωστα.
Εγω δουλευω τους ντριπερς μου και τον σαμπτανκ με 0,32 μονη σε 2χιλ. πυρηνα στα 1,1-1,3 ωμ με 12-15 βατ και βγαζουν και γευση και χτυπημα και ντουμανια. εχω δοκιμασει εως και 0,3ωμ με νικελιο 0,40 και δεν βλεπω κανενα λογο να ρισκαρω τις μπαταριουλες μου χωρις να περνω κατι καλυτερο σαν τελικο αποτελεσμα.
σε τυπου καυφουν με μικρες εισοδους αερα παιζω με 0,28 και 1,4ωμ με 9,8-10 βατ και επισης με ευχαριστουν απολυτα.
αυτη η φαση με το σαμπωμ ξεκινησε απο τους ντριπερς και περασε και στα εμπορικα τανκ πραγμα που το βρισκω εντελως λαθος γιατι ο καθε καινουριος ατμιστης που αγοραζει ατμοποιητη 0.5ωμ θεωρει οτι ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια ασφαλειας ενω στην πραγματικοτητα παιζει με τα ορια της μπαταριας του και παραλληλα μειωνει και τη ζωη της. επισης ουτε μπορω να φανταστω καψουλι απο 0,5ωμ και 30βατ.
γενικα καλο ειναι να κραταμε ορια ασφαλειας και νομιζω οτι ολους τους ατμο μπορεις να τους κανεις να δουλεψουν σωστα με αντιστασεις πανω απο ωμ αρκει να ψαχτεις με διατομες ποσοτητες βαμβακιου και συρματα.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: kwnstantinos10 στις Αυγούστου 31, 2015, 17:06
Αν δεν μπορεις να φανταστεις καψουλι στα 30βαττ και 0.5ωμ σκεψου στα 110 βαττ με 0.3ωμ :))
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Αυγούστου 31, 2015, 20:59
Παίδες, έχετε καλύψει την αρχική μου ερώτηση. Να, όμως, που στην πορεία γεννήθηκε μια άλλη - σχετική: αν το Sub-Ohming δεν έχει τόσο νόημα, από τη στιγμή που π.χ. με ένα καλό Mod μπορείς να έχεις παραπλήσια αποτελέσματα με αντιστάσεις σε υψηλότερα επίπεδα, και επίσης αν το Sub-Ohming (της προκοπής) επίσης απαιτεί ένα καλό μοντάκι, πώς και ατμοποιητές σαν την Ατλαντίδα "κάνουν αυτό το πλάμμα" και, ταυτόχρονα, απευθύνονται κυρίως σε νούμπς σαν εμένα (που δεν έχουν / δεν ξέρουν να στρίβουν coils για RTAs);

Εννοώ, το ίδιο αποτέλεσμα, θεωρητικά, θα μπορούσες να έχεις στο 1Ohm. Για να πετύχεις τη χρήση της Ατλαντίδας "όπως πρέπει" (βάσει του τι λέτε), χρειάζεσαι περισσότερα από 30 - 40Watt. Και, επιπλέον, το Sub-Ohming είναι, από τη φύση του, και κομματάκι πιο επικίνδυνο. Και όμως, τσουπ, βγαίνουν Aspire και Kanger βγαίνουν με προϊόντα "τόσο απλά που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και ένας νουμπ" (σαν εμένα).

Ξεκαθαρίζω τις απορίες για τη φάση:

Υποθέτω "θέμα marketing", σωστά;

Με όλα αυτά, έχω αποφασίσει να... γράψω eBook για την όλη φάση! Πολύ παραπληροφόρηση και πολλές μπλεγμένες πληροφορίες και απόψεις βρε παιδάκι μου!  ;D
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ExMortus στις Αυγούστου 31, 2015, 21:13
1)Η πρώτη ατλαντίδα δουλεύει κανονικότατα στα 20-35 W. Παραπάνω μπορεί να φας και καμμένο.


2)Επειδή δεν υπάρχει επισκευάσιμο κομμάτι δεν σημαίνει ότι απευθύνεται σε αρχάριους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατμιστών δεν έχει ασχοληθεί ή δεν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με στριψίματα και λοιπά.


3)Άμα πάρεις ένα μοντάκι όπως το Sigelei 150W και προσπαθήσεις να ατμίσεις 1.2Ω αντίσταση σε ψηλά Watt, πάνω απ' τα 55 δεν θα φτάσεις. Το μοντάκι μπορεί να δώσει μέχρι 8.2 Volt. Για κάνε λίγο παιχνίδι με υπολογισμούς να δεις τι παίζει: http://vapecalc.com/


Γενικά, αμα θες ψηλά Watt για οποιοδήποτε λόγο (ντουμάνι, ζεστό ατμό, γρήγορες κοφτές τζούρες), κάτω απ' το 1Ω θα πας σίγουρα. Απλά πλέον με τα ηλεκτρονικά δεν σου είναι απαραίτητο να στήσεις κάτω απο 0.5 για να έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις πνευμονικές.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Cruiser79 στις Αυγούστου 31, 2015, 21:22
Έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι θεωρώ εγκληματικό να πωλείται οποιοδήποτε πακέτο περιλαμβάνει SubΩ ατμοποιητές σε αρχάριο, όπως είχα επίσης αναφέρει το ίδιο και για τα μηχανικά μοντ. Αν τώρα ο υποψήφιος ατμιστής αποφασίσει ότι έχει τα άντερα να κάθεται να ακούει τον ενημερωμένο και καταρτισμένο πωλητή να του παραδίδει ιδιαίτερο στο Νόμο του Ωμ, έχει καλώς.

Αυτό με τα μηχανικά, μην το παρεξηγήσετε οι κάτοχοι, είναι από την εποχή που πωλούνταν το "κατσαβίδι" και η Οδύσσεια της Tottaly Wicked. Οκ, μπορεί οι αντιστάσεις τότε να μην κατέβαιναν από τα 1.5Ω, αλλά και πάλι, έτρωγαν κάτι ξεζουμίζματα οι μπαταρίες που οι κάτοχοι μόνο από θαύμα δεν έπαθαν ζημιά (εξ' όσων γνωρίζω).

Το ότι κάτι "πωλείται" ή πλασάρεται, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστή πρακτική.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Αυγούστου 31, 2015, 21:34
Συμφωνώ με Cruiser και θεωρώ πως εξαίρεση αποτελούν μόνο κάποια σετ.


Για παράδειγμα το Ego ONE (ναι πάλι για αυτό θα πω  :)) ) που είναι σετ με ατμοποιητή που μπορεί να πάρει εργοστασιακές 1 και 0.5Ω, με την δική του μπαταρία που είναι φτιαγμένη να υποστηρίζει το 1 και το 0.5Ω απροβλημάτιστα.


Σε μεγάλο βαθμό το ίδιο πετυχαίνει και το Subox αλλά τα χαλάει γιατί δεν περιλαμβάνει μπαταρία, οπότε δεν είναι απόλυτα ασφαλής λύση αν ο άλλος πάει και βάλει μέσα ότι νάναι. Έφτασε όμως κοντά.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: eftihis.k στις Αυγούστου 31, 2015, 21:51
Το οτι είναι φτιαγμένο για να υποστηριζει θέλει λίγο κουβέντα γιατί αναφερόμαστε σε συσκευές με λίγο έως και καθόλου quality cntrol. Άλλο είναι να ζητάς 20% απο την υποτιθέμενη δυνατότητα της μπαταρίας και άλλο να ζητάς 80%.  Στην πρωτη περίπτωση και να είναι λίγο μάπα ή μπαταρία δεν θα εχεις θέμα.
Δεν θέλω να δαιμονοποιησω τίποτα αλλά βλέπω όλο και συχνότερα κοσμο να παιζει τόσο χαμηλά χωρίς να ξέρει τι ακριβως κανει.
Και τα ηλεκτρονικά μοντάκια δεν είναι 100% σίγουρο οτι θα δουλέψει ή προστασία τη στιγμη που πρεπει γιαυτό καλυτερα να υπάρχει παντα ενα περιθώριο στην μπαταρία.
Έχω πάθει και έχω μαθει γιαυτό τα γράφω. Κανεις δεν θέλει να είναι κοντά σε μια μπαταρία που βγαζει αέρια ή ακόμη χειρότερα φλόγα.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Αυγούστου 31, 2015, 21:59
Μόνο μια μικρή παρατήρηση: το ONE δεν είναι ηλεκτρονικό μοντ. Είναι μηχανικό με ηλεκτρονικές προστασίες.


Επίσης υπάρχει περιθώριο αρκετό. Μιλάμε για 0.5Ω.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Stathis1 στις Αυγούστου 31, 2015, 23:32
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε (νομίζω πως όχι) η περιεκτικότητα νικοτίνης όσον αφορά τη σύγκριση του 1+ ohm και subohm. Φαντάζομαι ducklord ότι με την ατλαντίδα θα παίζεις με 3αρα νικοτίνη η κάπου εκεί. Εάν πάς σε 1.2 αντίσταση θα χρειαστείς ίσως λίγο περισσότερο. Η διαφορά από εκεί και πέρα θα είναι στο πόσο ζεστός είναι ο ατμός. Με την 1.2 θα είναι πιό δροσερός. Επίσης και με τις άνω του ohm αντιστάσεις το ντουμάνι είναι αρκετό. Αυτά τα λέω βάση των δοκιμών που έκανα με τον subtank. Αυτή τη στιγμή εναλλάσω μεταξύ ενός gs air στα 1.5 που μπορείς και πνευμονική να κάνεις και έχει και αρκετά μεγάλη εισαγωγή αέρα και του subtank που τον λειτουργώ με tc. Στον subtank έχω 3αρα νικοτίνη και τον βάζω πού και πού για κάνα ντουμάνι, αλλά την περισσότερη ώρα κάνω με τον gs air και mouth to lung.

Εγώ έχω κάποιες ερωτήσεις για σένα. Δεν μας είπες τι νικοτίνη κάνεις (δεν θυμάμαι τώρα άλλα thread άν έχεις αναφερθεί),  διότι άν πάς 1+ ohm ίσως να χρειαστεί αλλαγή. Επίσης όταν κάνεις αραία και που το κ.τ δεν σε ενοχλεί η σφιχτή τζούρα εκεί? (Φαντάζομαι πώς ναί, απλά το λέω για να το σταματήσεις για άλλον έναν λόγο, δεν έχει αεράτη τζούρα  :tongue_smilie: ). Αυτό που θα σε βοηθήσει πιθανότατα να σταματήσεις τελέιως το κ.τ είναι το hit, τώρα throat, lung, δεν έχει σημασία, αλλά να νιώσεις την τζούρα. Διότι με υγρά με πολύ χαμηλή νικοτίνη και χαμηλή pg, δεν την νιώθεις ιδιαίτερα, απλά βλέπεις τα ντουμάνια.

Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Σεπτεμβρίου 01, 2015, 07:03
Το κανονικό τσιγάρο το κάνω σε φάση που είτε θέλω τη συγκεκριμένη εμπειρία (κάτι η συνήθεια 20 χρόνια πάνω-κάτω, κάτι το να... επιβεβαιώσω στον εαυτό μου πως "είναι χάλι"), είτε όταν απλά δεν είναι διαθέσιμος ο μοναδικός εξοπλισμός που έχω για την ώρα (π.χ. είμαι έξω και δεν το κουβαλάω για κάποιο λόγο, δεν είναι φορτισμένο κ.λπ.).

Για την εμπειρία του 1Ohm+, μόλις σας κατάλαβα: για πρώτη φορά μου βγήκε σωστή η προσπάθεια recoiling της Ατλαντίδας και ναι, ο ατμός είναι πιο δροσερός. Η αλήθεια είναι πως μου άρεσε πιο ζεστός, μα και ο πιο δροσερός είναι μια εμπειρία που συνηθίζεται - αν το έχεις πάρει απόφαση να μειώσεις και, μακροπρόθεσμα, να κόψεις εντελώς το τσιγάρο... Όλα συνηθίζονται  ;D

Αυτό που με ανησυχεί τώρα, μέχρι να έρθει το Σιγκελάκι (όχι ο Θόδωρος Ανδρεάδης, άλλος αυτός), είναι πως βάσει του νόμου του Ohm, και αν τα έχω καταλάβει καλά, δεν μπορώ να "σπρώξω" το iStick πάνω από τα 12-14W με ασφάλεια με το coil που έστριψα-έχωσα τώρα, που παίζει στο 1,37 βάσει του Ωμόμετρου της eLeaf, στο 1,3 βάσει του ίδιου του iStick. Με ρύθμιση στα 10W "τραβάω" 3,6V από τη μπαταρία, και ανεβαίνοντας στα 15W είμαι στα 4,4V (που αν δεν κάνω λάθος είναι το ανώτατο όριο στο συγκεκριμένο mod). Σωστά;!;

Υποθέτω, επίσης, πως η "θερμοκρασία" του ατμού εξαρτάται από τα Watt που ρίχνει το στικάκι στο coil. Άρα, και πάντα αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να πετύχω ακριβώς coil στο 1Ohm για να έχω 3.87 σε Volt και Amperes και "να παίζω με ασφάλεια τη μπαταρία του στα 15W", σωστά; Ή μπορώ "να το σπρώχνω και παραπάνω" χωρίς να ανησυχώ;

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)
@Stathis1 Sorry, σε προσπέρασα εσένα  :-[

Ξεκίνησα πριν από, πάνω-κάτω, ένα μήνα στα 16mg (είχα πει στο κατάστημα πως "είμαι καπνιστής πολλά-βαρύς" και μου έστειλαν δυο μπουκαλάκια εξίσσου βαριά κι' ασήκωτα). Μέσα σε δυο εβδομάδες είχα ρίξει τη νικοτίνη στο 5-6, αλλά πιο κάτω νιώθω (ακόμα) τον ατμό λίγο "αδύναμο". Και ναι, έπαιξα με διαφορετικές περιεκτικότητες PG-VG (DIY υγρά), αλλά, όσο να' ναι, άλλη η αίσθηση της νικοτίνης.

Τώρα έχω αναμίξει μια βάση με... μπακάλικο υπολογισμό γύρω στο 0,3-0,4 (πιο πολύ προς 0,3), και σκοπεύω να τη ρίξω στο 0,2 μέσα σε 1-2 μήνες. Από εκεί και έπειτα, να πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει να την μειώσω και περισσότερο, αφού με όλο το... νταβαντούρι του e-τσιγάρου (μόνο οι προσπάθειες επισκευής των coils της Ατλαντίδας - δες βίντεο, διάβασε tutorials, προσπάθησε πάλι και πάλι - μου έχουν φάει εβδομάδες) έχω αρχίσει να... ξεχνάω την ίδια τη σωματική εξάρτηση. Υπάρχουν, βέβαια, οι στιγμές έξαρσης, που με βλέπει το έτερον ήμισυ να τρέχω προς το iStick και να αρχίζω να ρουφάω σαν αρασιτέχνης δύτης που του τελείωσε το οξυγόνο στα 50 μέτρα  ;D

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)
ΚΑΙ να προσθέσω πως μόλις είδα πως και η Steam Engine έχει και "λειτουργία για μοντάκια" μα... Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει "τι εννοεί ο ποιητής" και πως την αξιοποιώ σε συνδυασμό "με τα υπόλοιπα" (για coils, μπαταρίες); Υπάρχει εδώ (ή αλλού) κάποιο τουτόριαλ και μου έχει διαφύγει;
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ExMortus στις Σεπτεμβρίου 01, 2015, 11:57
Από που το συμπέρανες ότι 4.4V είναι το ανώτατο όριο; Έξοδος volt: 2.0V-8.0V
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Σεπτεμβρίου 01, 2015, 12:52
Δεν θυμάμαι πού είχα διαβάσει πως το "κανονικό" όριο της μπαταρίας του είναι τα 4,2V. Αν κρίνω από το σχόλιο σου, δεν παίζει.

Από την άλλη, δεν έχει και νόημα, αφού δοκίμασα να το ανεβάσω στα 12W και με τη μια το coil που είχα στήσει μου έδωσε καμμένο. Damn...  :(
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Stathis1 στις Σεπτεμβρίου 01, 2015, 23:11
δεν ξέρω καλά να σου απαντήσω για την μπαταρία μέχρι που φτάνει, αλλά το istick το 30 το δουλεύω γύρω στα 10-12 watt με 1.5 και με χαμηλότερες όπως την 1.2 και την 0.2 που είχε ο subtank 15-20 watt. Αλλά από κεί και πάνω είναι αρκετά ζεστός ο ατμός για μένα. Άν έφαγες καμμένο με την 1.3 ίσως ήταν το στήσιμο. Μήπως είχες κάποιο hot spot.

Για την νικοτίνη μη βιάζεσαι να την κατεβάσεις, είσαι λίγο καιρό με το η.τ. Έχε την εκει που δεν σε ενοχλεί να βήχεις κλπ και αργότερα άμα δεν λοξοκοιτάς το κ.τ και δεν έχεις πλέον πακέτο σπίτι την κατεβάζεις. Καλά ατμίσματα  :)
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: digitalis στις Σεπτεμβρίου 02, 2015, 16:26
......
ΚΑΙ να προσθέσω πως μόλις είδα πως και η Steam Engine έχει και "λειτουργία για μοντάκια" μα... Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει "τι εννοεί ο ποιητής" και πως την αξιοποιώ σε συνδυασμό "με τα υπόλοιπα" (για coils, μπαταρίες); Υπάρχει εδώ (ή αλλού) κάποιο τουτόριαλ και μου έχει διαφύγει;
Απλα σου δειχνει τα ορια του μοντ. (Στοιχεια ειτε απο κατασκευαστες, ειτε απο χρηστες)
Τα max Watt, Ampere, Volt και το ευρος αντιστασεων.
Τωρα, το οτι πχ το i stick30 εχει οριο τα 30W, τα 8V και τα 8,77Α, δεν σημαινει φυσικα οτι μπορει να τα φτασει ολα μαζι ταυτοχρονα.
Ανοιγοντας σε διπλανο tab το νομο του Ohm, καταλαβαινεις οτι αναλογα το οριο που του "θετεις" παιρνεις το αναλογο αποτελεσμα.

Κατοπιν στο Optimal resistance σου δειχνει το ευρος αντιστασεων για να εκμεταλευτεις το max των watt και "υποθετει" ενα sweet spot.
Δεν θυμάμαι πού είχα διαβάσει πως το "κανονικό" όριο της μπαταρίας του είναι τα 4,2V....
Υποθετω μπερδευεις το οριο λειτουργιας της μπαταριας με τα ορια λειτουργιας του μοντ.
Το κανονικο (ανωτατο) οριο της μπαταριας του, ναι, ειναι 4,2V, αυτο ομως στην περιπτωση του i stick ουδολως σε ενδιαφερει.
Η μπαταρια του ειναι ενσωματωμενη. Αν ηταν μοντ με αποσπωμενη μπαταρια και σε ενοιαζε τι μπαταρια αντεχει το μοντ, θα πηγαινες στο tab που λεει "Battery drain" και θα επρατες τα δεοντα. Στην περιπτωση των ενσωματωμενων μπαταριων δεν εχει στοιχεια για να ασχοληθουμε, εστω εγκυκλοπαιδικα, οποτε σφυρα αδιαφορα...
(οπως επισης σφυρα αδιαφορα αν τα παρακατω τα ξερεις... )
Το όποιο ηλεκτρονικο μοντ λοιπον, χρησιμοποιει την ενεργεια της μπαταριας για να αποδωσει στην εξοδο του την ενεργεια που του ζητας.
Πχ, εσυ ζητας σε μια αντισταση 2Οhm να σου δωσει 30Watt.
Το i-stick θα καλεσει σε συσκεψη τα κυκλωματα του.
Θα δει οτι στην εισοδο του εχει μια μπαταρια με ταση πχ 4V.
Θα απαιτησει βαση μνημονιακων συμβασεων αυτα τα 4V μαζι με 7,5Α.
Ετσι ξερει οτι θα παρει 30Watt.(*)
Θα γυρισει στην εξοδο του:
"Τι μου ζητας κυριε?" θα αναρωτηθει σε αψογα microcantonezika, "30Watt σε 2 Ohm αντισταση? Αρα πρεπει στην εξοδο να σου δωσω 7,75V και 3,87Α. Microchipakia, δουλεψτε..." και ετσι θα σου δωσει τα 30Watt που του ζητησες.
Ενδιαμεσα ολων των σταδιων βεβαια, θα περναει απ'ολες τις αναλογες επιτροπες.
Ναι και στα ηλεκτρονικα υπαρχει γραφεικρατια.
Πρεπει ολα να ελεγχθουν οτι βρισκονται εντος οριων.
Απλα ειναι λιιιγο πιο γρηγορη απ'της πραγματικης ζωης.

(*)Ναι, σε καθε συμβαση υπαρχουν ψιλα γραμματα, ναι, η μιζα ειναι νομος και στα ηλεκτρονικα, οποτε αναλογα τη συμβαση που υπεγραψες να αναμενεις το αναλογο "καπελο". Στην περιπτωση μας το ονομαζουμε "αποδοση(efficiency) του μοντ". Υπολογιζε λοιπον να ζητησει απο τη μπαταρια απο 5-15% απ'οτι του ζητησες. Ή σφυρα αδιαφορα...

Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: ducklord στις Σεπτεμβρίου 03, 2015, 23:59
Thanks παίδες! Άκρως κατατοπιστικοί σε όλα!

Μωρέ, θα το γράψω το eBook με όσα μαθαίνω! Vaping for the win! Αν με κατάφερε εμένα, τον μανιώδη, να κόψω το τσιγάρο..!
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: dikos στις Δεκεμβρίου 13, 2015, 23:46
Μόνο μια μικρή παρατήρηση: το ONE δεν είναι ηλεκτρονικό μοντ. Είναι μηχανικό με ηλεκτρονικές προστασίες.


Επίσης υπάρχει περιθώριο αρκετό. Μιλάμε για 0.5Ω.
Τα εχεις μπερδεψει λιγο νομιζω, το ego one φυσικα και ειναι ηλεκτρονικο μοντ.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 02:45
Δεν έχω μπερδέψει τίποτα.
Αναφερόμουν (Τον Αύγουστο) στο ότι δουλεύει σαν μηχανικό και όχι σαν ηλεκτρονικό. Όπως ας πούμε δουλεύει το VTC mini στο Passthrough Mode.
Αν εξαιρέσεις τις προστασίες, δεν έχει κάποια άλλη λειτουργία από αυτές που συνήθως έχουν τα ηλεκτρονικά (VW, TC κλπ).
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: dikos στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 11:21
Λές ότι το ego one είναι μηχανικό μόντ με ηλεκτρονικές προστασίες.
Το ότι δεν ρυθμίζεις βατ-βολτ, ή το ότι δεν έχει οθόνη, δεν το κάνει μηχανικό μόντ φίλε μου. Εξάλλου δεν βλέπω κάτι το μηχανικό επάνω του.
Όταν λέμε μηχανικό μόντ για την ακρίβεια μιλάμε για τον διακόπτη του-κουμπί του που είναι μηχανικό, και δεν περιλαμβάνει κάποιο ηλεκτρονικό κύκλωμα εκτός απο την μπαταρία.
Με την ίδια δική σου λογική τότε και οι ego μπαταριούλες είναι μηχανικά μόντ με ηλεκτρονικές προστασίες. :)
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Cruiser79 στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 12:55
Και για να κλείσουμε το off topic, έχουν επικρατήσει τα εξής, από τα παλαιά χρόνια ως κατηγορίες συσκευών:

α) Cigalikes
β) Ego Style
γ) Mods

Αν υποθέσουμε ότι τα δυο πρώτα είναι η "βάση" του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τότε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή, εμπίπτει στην κατηγορία του μοντ. Κανείς όμως δεν έχει θεσπίσει κριτήριο του τι είναι ηλεκτρονικό μοντ, επίσημα τουλάχιστον, με αποτέλεσμα εμπειρικά να θεωρούμε ως ηλεκτρονικό μοντ κάτι το οποίο έχει παρέμβαση μεταξύ μπαταρίας και πόλων.

Αν το θέσουμε έτσι, τότε ακόμα και οι μπαταρίες ego, mod ηλεκτρονικά είναι καθώς υπάρχει ηλεκτρονικός διακόπτης και προστασία.

Με άλλη άποψη, ότι δηλαδή μηχανικό είναι το μοντ που σου δίνει ότι έχει η μπαταρία, τότε η ego είναι μηχανικό μοντ.

Χάριν της συζήτησης λοιπόν, ας θεωρήσουμε τις ego (και όλες τις συσκευές που τους μοιάζουν) ως ego, τα ηλεκτρονικά μοντ ως μοντ με παρέμβαση μεταξύ μπαταρίας - πόλων (πλην ego), και τα μηχανικά ως μοντ στα οποία απουσιάζει οποιαδήποτε ηλεκτρονική παρέμβαση.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: microchip στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 13:54
Από τούδε και στο εξής "ηλεκτρονικά μοντ" (ΗΜΟ)θα ονομάζονται όσα διαθέτουν TC.
Τα υπόλοιπα θα ονομάζονται "τσιπωμένοι μπαταριοδέκτες με επιλεγμένη από τον χρήστη μεταβολή τάσης εξόδου" (ΑΪΧΑΣΟΥ).
Οι μπαταρίες eGo (χωρίς τασομεταβολή) θα ονομάζονται "τσιπωμένες μπαταρίες αμετάβλητης περίπου τάσης εξόδου" (ToStartWith).

Ποια μηχανικά μοντ; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Ααααα, ναι... σα να θυμάμαι κάτι...
Τα μηχανικά θα ονομάζονται "ξετσίπωτες μπαταριοθήκες" (ToBurnWith).

Τώρα θα κλείσουμε το off το topic.




Το RADIUS θα ονομάζεται "ProvariΚότα" (ΠιΚέι)
ουπς...
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: dikos στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 13:59
Η λέξη MOD νομίζω ότι προέρχεται απο την λέξη modify που σημαίνει τροποποιώ.
Κάποιοι λοιπόν αφού τροποποίησαν με τα χεράκια τους τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της εποχής εκείνης λογικό είναι να ονομαστούν MOD (βλέπε κουτάκια κλπ).
Αφού τα ονομάζαμε εμείς οι χρήστες έτσι τα ονόμασαν και οι εταιρίες, και έτσι έμεινε η λέξη αυτή να μας ακολουθεί, και για εμένα κακώς.


Αλλά δεν μπορούμε να ονομάσουμε μια συσκευή που έχει ηλεκτρονικό κύκλωμα με ένδειξη και φόρτιση μπαταρίας όπως είναι το ego one μηχανικό mod με ηλεκτρονικές προστασίες.


Τέλος του off topic για μένα :)



Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: Pouf στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 14:06
Διάβασα και ξαναδιάβασα reviews και συζητήσεις για όλους τους, και είδα άτομα να τους στήνουν από τα 1,5Ohm μέχρι τα 0,3Ohm, με μονά, διπλά ή και τετραπλά coils (ανάλογα με τη φάση). Σκέφτηκα λοιπόν (πιθανότατα λανθασμένα) πως μπορώ να ξεκινήσω "να παίζω" με τον πιο απλό από αυτούς, με μονό coil στο 1 - 1,5Ohm, και μετά, μαθαίνοντας, βλέπουμε. Αν κρίνω από τη συνολική αντιμετώπιση σας, μάλλον έκανα λάθος, έτσι;  :tongue_smilie:

Ο δε λόγος που τους πήρα μαζεμένους είναι διότι "μπήκα στο χόμπι τρέχοντας". Αν ήταν κάθε φορά που θέλω "να κάνω το επόμενο βήμα" να περιμένω... ένα μήνα "να έρθει η πραμάτεια από τη Fasttech", φέξε μου και γλύστρισε. Θεώρησα πως "πήρα όλο το πακέτο" εξαρχής, για να αρχίσω π.χ. από τον πιο απλό RTA από το πακέτο (υποθέτω τον Τρίτωνα, που φάνηκε σχετικά εύκολο το RTA kit του) προχωρώντας

Μήνυμα «συμπαράστασης»: ducklord, σε καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι στη φάση που έχω πατήσει φλασιά και θέλω να δοκιμάσω και τούτο κι εκείνο και το άλλο (το παθαίνω κατά διαστήματα). Κανείς δεν γεννήθηκε αυθεντία και μ' ένα Coil Master στο χέρι. Ρωτώντας πας στην πόλη και καθ' οδόν ξοδεύεις και ουκ ολίγα. Πάνω απ' όλα είναι η προσωπική προσπάθεια κι εμπειρία (κι αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις). Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει τα γούστα του. Πιθανόν τώρα, τα μισά ή και περισσότερα από αυτά που θα αγοράσω, να αποδειχτούν άχρηστα, δύσχρηστα, ή περιττά. Ε και; Καλή καρδιά. Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες και να είσαι στην αμφιβολία.

Αυτά.  :)
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: modivin στις Δεκεμβρίου 14, 2015, 17:32
Αλλά δεν μπορούμε να ονομάσουμε μια συσκευή που έχει ηλεκτρονικό κύκλωμα με ένδειξη και φόρτιση μπαταρίας όπως είναι το ego one μηχανικό mod με ηλεκτρονικές προστασίες.


Άποψη σου


Με άλλη άποψη, ότι δηλαδή μηχανικό είναι το μοντ που σου δίνει ότι έχει η μπαταρία, τότε η ego είναι μηχανικό μοντ.


Άποψη μου


 :indifferent: :locked:
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: mindtrapper στις Δεκεμβρίου 15, 2015, 01:38
Η λέξη MOD νομίζω ότι προέρχεται απο την λέξη modify που σημαίνει τροποποιώ.
Κάποιοι λοιπόν αφού τροποποίησαν με τα χεράκια τους τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της εποχής εκείνης λογικό είναι να ονομαστούν MOD (βλέπε κουτάκια κλπ).
Αφού τα ονομάζαμε εμείς οι χρήστες έτσι τα ονόμασαν και οι εταιρίες, και έτσι έμεινε η λέξη αυτή να μας ακολουθεί, και για εμένα κακώς.


Αλλά δεν μπορούμε να ονομάσουμε μια συσκευή που έχει ηλεκτρονικό κύκλωμα με ένδειξη και φόρτιση μπαταρίας όπως είναι το ego one μηχανικό mod με ηλεκτρονικές προστασίες.


Τέλος του off topic για μένα :)

Εντάξει,semantics όλα αυτά. Αν δηλαδή έχω ένα μηχανικό με 2-3 μπαταρίες σε σειρά αλλά και MOSFET σημαίνει ότι είναι ηλεκτρονικό επειδή έχει κυκλωματάκι;
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: microchip στις Δεκεμβρίου 17, 2015, 03:21
Ηλεκτρονικότατο με Μ κεφαλαίο.
Αν πρέπει να υπάρχουν 2 κατηγορίες (ηλεκτρονικά - μηχανικά), ο διαχωρισμός θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τι υπάρχει ανάμεσα στη μπαταρία και τον κονέκτορα.
Αν δεν υπάρχει τίποτα, αλλά διαθέτει ένδειξη ή/και φόρτιση μπαταρίας, στα μηχανικά, αφού δεν παρεμβάλλεται κάτι στη ροή του ρεύματος από την μπαταρία στον κονέκτορα.
Αν υπάρχει κάποιο παθητικό εξάρτημα π.χ. αντίσταση ή ασφάλεια, θα εμπίπτει στα μηχανικά.
Αν υπάρχει όχι παθητικό π.χ. FET, στα ηλεκτρονικά.
Τα μηχανικά με ηλεκτρονικό διακόπτη, είναι ηλεκτρονικά.
Οι eGo μπαταρίες, είναι ηλεκτρονικά.
Τώρα θα μου πεις ότι οι eGo δεν είναι mod αλλά μπαταρίες.
Τώρα θα σου πω ότι οι eGo μεταβλητής τάσης ή ισχύος, είναι μπαταρίες επίσης.
Μετά θα μου πεις, ναι μπαταρίες είναι.
Μετά θα σε ρωτήσω, με ποια κριτήρια διαχωρίζονται από τα mod με ενσωματωμένη μπαταρία.
Λίγο αργότερα θα παραγγείλουμε 2ο καφέ.
Θα χρειαστεί για να αναλύσουμε τον διαχωρισμό της Ipow2 από το eCom Supreme.
Και μπορεί χωρίς φόρους να μην σε νοιάζει, αλλά σκέψου και το αύριο.
Στα μέσα του 4ου τσίπουρου, σαλατιάζοντας semantics με semiotics, θα συμφωνήσουμε αγκαλιασμένοι ότι, η αντίσταση του ατμοποιητή πρέπει να λέγεται πηνίο.
Στο 7ο (ελπίζω να μην είμαστε ακόμη αγκαλιασμένοι), θα καταριόμαστε τα ξένα και ντόπια κάτι, διότι τέτοια σοβαρά θέματα (αισίως θα είμαστε στη θεματική χορεία, καμπυλωτά αυτοκίνητα και γρήγορες γυναίκες), θα έπρεπε να τα συζητάμε με συνοδεία Belvedere.
Στη διάρκεια του hangover θα επανατοποθετηθούμε στο ηλεκτρονικά - μηχανικά, με γνώμονα την μετάλλαξη του ρεύματος, στην διάρκεια του ταξιδιού του από την μπαταρία προς τον κονέκτορα.
Δεν θα θίξω το θέμα με το premium στα υγρά, διότι σέβομαι και τιμώ το on του topic.

Παραλίγο να το ξεχάσω.
Μηχανικό με 3εις σε σειρά, θα εμπίπτει στην κατηγορία όπλα.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bazexa στις Ιανουαρίου 06, 2016, 22:40
Καλήσπερα..... και Καλή χρονιά. Παλιός χρήστης εδώ, αλλα εξαφανισμένος απο ποσταρισματα...

Αφού ξεκίνησα πριν 4 χρόνια με διάφορα και κατέληξα εδώ και πολύ καιρό σε kayfun lite με το evic vtc mini στήνοντας με cotton blend . 1.3 -1.6 συνήθως. Diy υγρά.
Δοκίμασα τις προάλλες από γνωστό ενα sub ohm στήσιμο...και να πω οτι ενθουσιάστηκα... αλλά και "κόλλησα" με τα διάφορα που διαβάζω περι "επικινδυνότητας". 
Η δοκιμη ήταν σε velocity rda με 0,3 νικοτινη και στα 0,4 ohm.. ατμιζω ακόμα στα 16-18mg, και μπορώ να πω οτι μου ήταν ΠΑΡΑ πολύ ευχάριστη η πνευμονική τζούρα.
Μπηκα λοιπόν στο τρυπάκι να δοκιμασω και εγώ.
Παράγγειλα 
1)Velocity RDA
2)Lemo 2  (RTA
3)Clapton Wire

ΑΠό μπαταρίες είμαι με 2 lg 18650 3700mah.

Και θέλω να ρωτήσω είμαι οκ με το mod που έχω και με τους 2 ατμο που πήρα?? ΑΠό μπαταριά?? οκ αυτή? ή θα χρειαστώ άλλη?
Στο στησιμο, ανγκαστικα πάιζουμε με double coil ή γίνεται και single?

ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις προκαταβολικά .
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bono στις Ιανουαρίου 06, 2016, 22:47
Το μοντάκι σου μια χαρά είναι, μπορείς να του κάνεις και την δωρεάν αναβάθμιση του firmware να ανέβει στα 75W και να σου κάνει και καλύτερη διαχείρηση ενέργειας όπως λένε.
Όσο για τις διπλές αντιστάσεις αυτό είναι καθαρά θέμα του άτμο που χρησιμοποιείς, κάποιοi έχουν επιλογή για μονή ή διπλή κάποιοι μόνο διπλή και οι κλασσικοί μονής αντίστασης όπως ο Kayfun Lite που ήδη έχεις.
Για subohming καλύτεροι θεωρούνται οι διπλής αντίστασης.
Με subohming αναγκαστικά θα ρίξεις την περιεκτικότητα νικοτίνης στα υγρά σου αλλά θα ανέβεις και σε κατανάλωση.
Καλύτερη μπαταρία είναι η LG HG2 3000mah η καφέ χρώματος.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bazexa στις Ιανουαρίου 06, 2016, 22:51
το να κατέβω νικοτινη καλοδεχούμενο και για αυξηση κατανάλωσης μικρο εως μηδαμινό το κακο...
Από μπαταρία? θα χρειαστώ άλλες? με μεγαλύτερα amp ?
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bono στις Ιανουαρίου 06, 2016, 22:53
Συμπλήρωσα την απάντησή μου ενώ έγραφες.

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)

Γνώμη μου κράτα και τον Kayfun κάποιες στιγμές της ημέρας θα ζητάς τη σφιχτή γευστική τζούρα του.
Από προσωπική εμπειρία πολύ καλός άτμο για γεύση με subohming είναι ο Billow v2 nano.
Έχει ένα σχετικό review εδώ: http://www.aresmares.gr/?s=billow&submit=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7 (http://www.aresmares.gr/?s=billow&submit=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7)
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bazexa στις Ιανουαρίου 06, 2016, 22:57
τυπογραφικό...3000mah lg εχω, ναι τις καφέ.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bono στις Ιανουαρίου 06, 2016, 23:00
Από mod είσαι υπέρκαλυμμένος λοιπόν.
Μετά θα αρχίσεις και το παιχνίδι με τα σύρματα (Ni200, Ti, SS 316L) έλεγχο θερμοκρασίας κλπ.
Έχει αρκετό παιχνίδι και ψάξιμο η κατάσταση αυτή.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: m1chael στις Ιανουαρίου 06, 2016, 23:05
Με το clapton που πήρες πάντως, ανάλογα την αντίσταση που θα φτιάξεις (αν είναι πολύ χαμηλή) ενδέχεται να χρειαστείς και περισσότερα watt. Τα σηκώνει, αλλά θα είσαι μια χαρά και το mod-άκι σου.
Όλα όσα πήρες θα σε καλύψουν απόλυτα, ίσως αν κάνεις πολλά ml σε sub-ohm να χρειαστείς καμια έξτρα μπαταρία.
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bono στις Ιανουαρίου 06, 2016, 23:07
Ο Μιχάλης παράτησε τον Kayfun για το subohming (http://e-kapnisma.gr/Smileys/smileyz/shocked.gif) οπότε ξέρει και περισσότερα να σου πεί, εγώ προσωπικά δεν τρελαίνομαι αλλά αργά τα βράδια με ποτό μου αρέσει.
Τον Kayfun Lite Plus του Μιχάλη τώρα τον χαίρομαι εγώ φυσικά. (http://e-kapnisma.gr/Smileys/smileyz/yahoo.gif)
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: m1chael στις Ιανουαρίου 06, 2016, 23:11
Α και κάτι ακόμα, ίσως ζοριστείς να δουλέψεις το clapton στους ατμοποιητές που πήρες, αν είναι αρκετά χοντρό όπως τα περισσότερα clapton που έχω δουλέψει ενδέχεται να μην χωράει στις τρύπες του lemo2, στον velocity νομίζω θα είσαι οκ!
Τίτλος: Απ: Sub-Ohm VS the world: με καλύπτουν μη-sub-Ohm καταστάσεις;
Αποστολή από: bazexa στις Ιανουαρίου 06, 2016, 23:15
Σας ευχαριστώ.... οταν με το καλό έρθουν θα τεστάρω.