Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα παραπάνω επειδή δεν μου έχει συμβεί ποτέ όσο είμαι μέλος του φόρουμ. ΔΕΝ χρησιμοποιώ όμως εδώ & πολλά χρόνια καμία από τις υπηρεσίες της Google. Αν υπάρχει κάποια αξιόλογη εναλλακτική υπηρεσία χρησιμοποιώ αυτήν. Διαφορετικά "χρησιμοποιώ" την Google

proxy, όμως.
Στον τομέα των μηχανών αναζήτησης, δυστυχώς, η Google είναι μακράν η καλύτερη. Μπαίνω proxy, λοιπόν είτε με την Presearch (η βασική μου) είτε με την Start Page (που το γραφικό περιβάλλον της προσομοιάζει της Google).
Και οι 2 μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν την μηχανή της Google. Το κέρδος για μας είναι ότι η Google καταγράφει την κλήση που έγινε στους servers της σαν κλήσεις της Presearch ή Start Page, αλλά δεν γνωρίζει για λογαριασμό ποιανού έγινε η κλήση. Ενώ (τουλάχιστον κατά τις διαβεβαιώσεις τους) οι ίδιοι δεν καταγράφουν παρακολουθούν ή στοχεύουν με διαφημίσεις κανενός είδους.
Αν κάποι@ δοκιμάσει, ας ενημερώσει αν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα αναδρομολόγησης.
EDIT: Εβαλα &....σκρηνσο για να έχετε μία ιδέα. Μεγεθύνεται με κλικ επάνω του. Παρατηρείστε επίσης ότι ατα αριστερά εμφανίζεται & ένας αριθμός άλλων μηχανλών αναζήτησης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα.