vaping.gr

Γενικά για το άτμισμα => Συζήτηση για το άτμισμα => [Νομοτεχνικά] => Μήνυμα ξεκίνησε από: caros στις Νοεμβρίου 09, 2016, 03:29

Τίτλος: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: caros στις Νοεμβρίου 09, 2016, 03:29
Τις μέρες αυτές (7-12 Νοεμβρίου) λαμβάνει χώρα στην Ινδία το 7ο συνέδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (http://www.who.int/fctc/cop/sessions/cop7/en/) και πιο συγκεκριμένα του συνεδρίου για τον έλεγχο του καπνού (Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) γνωστό ως COP7). Εκει θα ληφθούν σημαντικότατες αποφάσεις για τη στάση του ΠΟΥ απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που θα επηρεάσουν την παγκόσμια πολιτική απέναντι στο θέμα. Η αρνητική του στάση είναι γνωστή βέβαια εδώ και καιρό και παρόλες τις νέες έρευνες που έχουν έρθει στο φώς, φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει.

Για φέτος δημοσιοποιήθηκε ένα έγγραφο (http://www.who.int/fctc/cop/cop7/FCTC_COP_7_11_EN.pdf?ua=1) μέρες πριν το συνέδριο στο οποίο ο ΠΟΥ παρέχει τις γενικές κατευθύνσεις-προτάσεις προς τα μέλη-κράτη που θα έχει η συζήτηση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Συγκεκριμένα προτείνει: (http://vaping360.com/the-who-issues-ecig-report/)

α. Την απαγόρευση, προώθηση και κατοχή του ΗΤ σε ανηλίκους.
β. Την απαγόρευση ή περιορισμό της διαφήμισης, προώθησης και χορηγίας του ΗΤ.
γ. Τη φορολόγηση του ΗΤ και των υγρών αναπλήρωσης στο βαθμό που θα κάνει δύσκολη την αγορά από ανηλίκους.
δ. Την απαγόρευση ή περιορισμό γεύσεων για να μη γίνονται ελκυστικά στους ανηλίκους.
ε. Τον έλεγχο των χώρων πώλησης, της ποσότητας και των μέσων πωλήσεων.
στ. Λήψη μέτρων για το λαθρεμπόριο του ΗΤ.

Η καραμέλα για την προστασία των παιδιών καλά κρατεί λοιπόν και μέσω αυτής προσπαθεί να περάσει μια αυστηρότατη και αρνητική πολιτική εναντίον του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Οι αντιδράσεις όπως ήταν φυσικό ήταν πολλές από τους υπερασπιστές του ΗΤ παγκόσμια. Παρόλα αυτά ο ΠΟΥ δεν πτοήθηκε και έκανε περαιτέρω συστάσεις στην Αγγλία (http://www.vapingpost.com/2016/11/07/who-advises-uk-to-ban-vaping-in-public-spaces/) για τη θετική στάση που κρατάει απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο προτείνοντας σε αυτή, την απαγόρευση του από τους δημόσιους χώρους. Η απάντηση από Αγγλία μεριά ήταν βέβαια άμεση με τον καθηγητή Kevin Fenton, διευθυντή του αγγλικού Δημόσιου Οργανισμού Υγείας, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά τη γνωστή μελέτη του οργανισμού (http://vaping.gr/index.php/topic,26586.msg874111.html#msg874111), αλλά και αυτή του Royal College of Physicians (http://vaping.gr/index.php/topic,29890.msg995504.html#msg995504) και δηλώνοντας ότι " η πραγματική ανησυχία είναι ότι αυξάνονται οι καπνιστές που πιστεύουν τις ανακριβείς έρευνες ότι το άτμισμα είναι το ίδιο επικίνδυνο με το κάπνισμα με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να καπνίζουν".

Οι αντιδράσεις όμως δεν σταματούν εδώ (https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2016-11-07_uctas-slams-who-for-lack-of-understanding.html). Το βρετανικό κέντρο μελέτης Καπνού και Αλκοόλ (UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies (UKCTAS)) που είναι ένα δίκτυο από 12 πανεπιστήμια της Αγγλίας και 1 της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση στον Τύπο (http://ukctas.net/pdfs/UKCTAS-PR-WHO_E-cigs.pdf) όπου κατακεραυνώνει τον ΠΟΥ για την έλλειψη τεκμηρίωσης και κατανόησης των επιστημονικών δεδομένων από το παραπάνω έγγραφο του ΠΟΥ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το έγγραφο:

α. Αντιμετωπίζει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως απειλή παρά ως ευκαιρία για τη μείωση του καπνίσματος
β. αποτυγχάνει να ποσοτικοποιησει με ακρίβεια τυχόν κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σύγκριση με το κάπνισμα
γ. παραποιεί τα υπάρχοντα στοιχεία σχετικά με τυχόν επιβλαβείς συνέπειες για το παθητικό "άτμισμα"
δ. αγνοεί το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα
ε. δεν αναγνωρίζει το όφελος κάποιας προώθησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων για να ενθαρρύνει τους καπνιστές να στραφούν σε αυτά τα λιγότερο επιβλαβή προϊόντα
στ. αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα
ζ. παρερμηνεύει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς  των ηλεκτρονικών τσιγάρων και φαίνεται να υποστηρίζει πολύ περιοριστικές πολιτικές για αυτά χωρίς να περιλαμβάνει καμία θετική ανάλυση της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί.

Επιπλέον, το έγγραφο του ΠΟΥ δεν αναγνωρίζει ότι οι σημαντικοί περιορισμοί σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του καπνίσματος. Τέλος, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ενημέρωση του ΠΟΥ βασίζεται σε τέσσερις αδημοσίευτες έρευνες οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό αξιολόγηση από επιστήμονες, κάτι που δεν επιτρέπει τον ανοικτό, διαφανή έλεγχο των αποδεικτικών στοιχείων. Αυτό σημαίνει, ως εκ τούτου, ότι δεν παρέχουν μια καλή βάση για τη χάραξη πολιτικής και τους πιθανούς κινδύνους, υπονομεύοντας έτσι παρά προώθώντας τους στόχους της FCTC, η οποία είναι μια συνθήκη που είχε σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις χώρες να μειώσουν τα ποσοστά του καπνίσματος και να σώσουν ζωές.

Επίσης ένας συνασπισμός (http://www.vapingpost.com/2016/11/07/cop7-a-tobacco-harm-reduction-expert-group-to-advise-delegations/)   (http://www.vapingpost.com/2016/11/07/cop7-a-tobacco-harm-reduction-expert-group-to-advise-delegations/)από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες για τη μείωση της βλάβης του καπνού από το χώρο της επιστήμης, της οικονομίας και τους τομείς πολιτικής της μείωσης των επιβλαβών συνεπειών του καπνού, έχει συσταθεί για να παρέχει μια ισορροπημένη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση στα κράτη-μέλη σχετικά με τη μείωση της βλάβης  στο εν λόγω συνέδρίο του COP7 στην Ινδία. Ο συνασπισμός  (http://www.vapingpost.com/wp-content/uploads/2016/11/Press-Release-by-Tobacco-Harm-Reduction-Expert-Group-7-Nov-2016.pdf)αποτελείται απο τους:

Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός
Professor Riccardo Polosa
Christopher Russell Ph.D.
Amir Ullah Khan Ph.D.
Julian Morris
Professor Rajesh N. Sharan


Πολύ ωραία λοιπόν. Και θα ρωτήσετε (αν δεν έχετε βαρεθεί να διαβάζετε μέχρι εδώ), τι γίνεται τώρα λοιπόν που ξεκίνησε το συνέδριο στην Ινδία; Πώς πάνε τα πράγματα; Λίγο δύσκολο να σας ενημερώσω γιατί στο τέλος της πρώτης κιόλας μέρας του συνεδρίου απαγορεύτηκε (!) η πρόσβαση σε όλους τους δημοσιογράφους (πάνω από 100) στο χώρο του Συνεδρίου και μέχρι το τέλος του, με τη δικαιολογία της πιθανότητας εισχώρησης στο συνέδριο εκπροσώπων της καπνοβιομηχανίας! Εδώ τα ρεπορτάζ από το Forbes (http://www.forbes.com/sites/lorenzomontanari/2016/11/07/who-cop7-could-set-dangerous-precedents-for-business-regulation/#20ad5b01cfdf), το ecigIntelligence (http://ecigintelligence.com/who-criticised-as-talks-on-tobacco-and-electronic-nicotine-systems-get-underway/), το καναδικό the rebel (http://www.therebel.media/journalists_banned_from_delhi_who_nanny_state_conference), την the daily Caller (http://dailycaller.com/2016/11/08/hell-hath-no-fury-muslim-police-chaplains-comments-on-sin-in-the-bedroom-draw-fire/), την panampost. (https://panampost.com/yael-ossowski/2016/11/08/anti-transparency-steals-spotlight-at-cop7-global-anti-tobacco-conference/)

Πάρτε και δύο σχετικά βίντεο με τα τεκταινόμενα. Το πρώτο μιας εμφανώς σαστισμένης και ενοχλημένης δημοσιογράφου του καναδικού Rebel που επιμένει για απαντήσεις (μπράβο κορίτσι μου) και το δεύτερο ενός αμερικάνου δημοσιογράφου που αρνείται να αποχωρήσει και κουβαλιέται σηκωτός έξω απο το συνέδριο.

https://www.youtube.com/watch?v=URI2ZQEuT3Y


https://www.youtube.com/watch?v=359PO0rFsRI


Θα παρακολουθούμε (ιντερνετικώς) τις εξελίξεις σε αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο, όσο αυτό είναι δυνατό, και τα αποτελέσματά του όταν αυτά ανακοινωθούν στη λήξη του στις 12 Νοεμβρίου.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: Atmos στις Νοεμβρίου 09, 2016, 13:45
Δικτατορία και τρομοκρατία από τον ΠΟΥ. 
Είναι απίστευτο και επαίσχυντο.  :thumpdown: :thumpdown:
Μπράβο στους Άγγλους που τον ξεμπροστιάζουν. 
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: Cruiser79 στις Νοεμβρίου 09, 2016, 13:48
Caros ευχαριστούμε για άλλη μια φορά. Όσοι διαθέτουν twitter και επιθυμούν να παρακολουθούν κάποια τεκταινόμενα από το εν λόγω συνέδριο, μπορούν να ακολουθήσουν το @INNCO.org
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: BigSur στις Νοεμβρίου 09, 2016, 14:22
Ο Clive Bates (ένας από τους σημαντικότερους υπέρμαχους του ατμίσματος παγκοσμίως) σχολιάζει αναλυτικά την ισοπεδωτική κριτική που άσκησε το UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies (UKCTAS) στο κείμενο του ΠΟΥ:
WHO's anti-vaping scientific castle of cards toppled (updated) (http://UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies (UKCTAS))

Θυμίζω πως ο αποκλεισμός δημοσιογράφων από τον ΠΟΥ στην Ινδία δεν είναι καινούριο φαινόμενο: τα ίδια είχαν γίνει πέρυσι στην Μόσχα. Είναι εντυπωσιακό πως ένας παγκόσμιος οργανισμός που οι αποφάσεις του επηρεάζουν την πολιτική υγείας σε όλο τον κόσμο λειτουργεί πίσω από κλειστές πόρτες!
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: Gatilaras στις Νοεμβρίου 09, 2016, 15:15
Θα μαθουμε νεα απο το δικο μας τον δοκτωρα οταν ερθει η ωρα μην αγχωνεστε (http://vaping.gr/Smileys/smileyz/thumpup.gif)(http://vaping.gr/Smileys/smileyz/thumpup.gif)
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: caros στις Νοεμβρίου 12, 2016, 21:05
Νεώτερες εξελίξεις απο το συνέδριο: (http://www.vapingpost.com/2016/11/12/bad-news-from-who-and-california-as-uk-survey-shows-ignorance-is-still-rife/)

Σε μια κίνηση σοκ, μια ομάδα χωρών που συμμετέχουν στο συνέδριο COP 7 για τον έλεγχο του καπνού της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας προσπάθησαν να εφαρμόσουν μια παγκόσμια απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, την Πέμπτη. Πρωτοστάτησαν η Ινδία και η Ταϋλάνδη, δύο κράτη τα οποία έχουν μεγάλες βιομηχανίες καπνού, πολλές εθνικές αντιπροσωπείες, ξαφνικά επέμειναν ότι η έκθεση του συνεδρίου θα πρέπει να προτρέψει τις κυβερνήσεις να εξετάσουν την απαγόρευση σχετικά με την «κατασκευή, εισαγωγή, διανομή, παρουσίαση, πώληση και χρήση" των προϊόντων ατμού. Οι επιπτώσεις αυτής της επίθεσης είναι δυνητικά τεράστιες. Η Σύμβαση για τον Έλεγχο του Καπνού, που διοργανώνει το συνέδριο, είναι νομικά δεσμευτική για τις 180 χώρες που την έχουν επικυρώσει. Σε αυτό το στάδιο οι χώρες δεν θα υποχρεούνται να απαγορεύσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αν η έκθεση τελικά το συστήσει, αλλά θα είναι κάτω από εξαιρετικά αυξημένη πίεση να το πράξουν. Η κίνηση αυτή θα θέσει επίσης τα θεμέλια για αυστηρότερα μέτρα κατά την επόμενη διάσκεψη, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Γενεύη το 2018. Δεν είναι ακόμα σαφές αν η απαγορευτική κίνηση θα πετύχει, αλλά οι εκθέσεις που διαρρέουν από το κεκλεισμένων θυρών συνέδριο δίνουν μια ζοφερή εικόνα - η οποία είναι πιθανώς και η αιτία απαγόρευσης των πάντων απο την παρακολούθηση του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις ενάντια στο κάπνισμα που συμμετέχουν στο συνέδριο χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλοί πίεσης στα κράτη-μέλη που αντιστέκονται στην πρόταση απαγόρευσης. Αυτό θα πρέπει να εγείρει ανησυχίες για τον συνεχώς αυξανόμενο ρόλο κάποιων μη κυβερντικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τους κράτικούς προϋπολογισμούς. Τα τελευταία νέα απο το πρωί της Παρασκευής μιλούν για ένα ασιατικό μπλόκ χωρών με την Ταϋλάνδη πρωτοστατούσα, να αρνείται καθε πρόταση να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά δεδομένα ως κριτήριο για τη χάραξη κοινής πολιτικής, ούτε καν να αναφέρεται η λέξη στην τελική έκθεση. Ο λόγος για την παρανοϊκή και επίμονη μυστικότητα που επιβάλλει ο COP7 φαίνεται να είναι απλός: Συμβαίνουν πολύ άσχημα πράγματα εκεί μέσα...
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: Cruiser79 στις Νοεμβρίου 12, 2016, 22:29
Παρόλο που τα νέα είναι σκοτεινά, βλέπω την αισιόδοξη πλευρά: για να υπάρχει τέτοιο μένος, αρχίζουν και θεωρούν το άτμισμα ως υπολογίσιμο αντίπαλο...

Από κινητό.

Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: caros στις Νοεμβρίου 13, 2016, 00:54
Και εγώ αισιόδοξος είμαι για το μελλον του ΗΤ γενικότερα. Είναι τόσο μεγάλη η αποδοχή του από τον κόσμο παρά τον πόλεμο που δέχεται, που δεν σταματιέται με τίποτα. Τώρα δέχεται τη μεγαλύτερη θεωρώ επίθεση εκεί στη μακρινή Ινδία. Τα tweet είναι πολλά και με συνεχή ενημέρωση για το τι γίνεται εκεί.
Παρακάτω ένα βίντεο - συνέντευξη του καθηγητή Jοhn Britton, προέδρου του RCP (Royal College of Physicians) για τις εξελίξεις στο συνέδριο και την πιθανή
απαγόρευση του ΗΤ. Λέει τα προφανή, δλδ. ότι θα είναι καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη για τις ζωές πολλών εκατομμυρίων.


https://www.youtube.com/watch?v=V4az7bI7PEE
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: nikosallos στις Νοεμβρίου 13, 2016, 02:43
τα οικονομικά μεγέθη και η διανομή τους είναι τεράστιο θέμα για να πέρναγε έτσι
η επικύνδινα, για το status quo πολλών καπνικών παραδείσων, τεράστια αυξητική τάση υπέρ του Η.Τ
Η αναδιανομή του πλούτου δεν είναι απλό θέμα και λίγο ενδιαφέρει τις αγορές / χώρες η υγεία κλπ.
Η στόχευση είναι να προκαλέσουν ασφυξία στην αγορά ΗΤ έτσι ώστε να αντιστραφεί η ροή διαφυγής απο τον καπνό.
Λυσσαλέα η επίθεση πάντως....
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: caros στις Νοεμβρίου 16, 2016, 22:15
Απαγόρευση ή περιορισμός! (http://vaping360.com/who-ban-vaping/)

Έτσι με λίγα λόγια κλείνει η αυλαία του συνεδρίου. Στο δελτίο τύπου (http://www.who.int/fctc/mediacentre/press-release/cop7-concluded-in-delhi/en/) που εκδόθηκε με τη λήξη του συνεδρίου συγκεκριμένα αναφέρεται:

" Η απόφαση για τα ηλεκτρονικά συστήματα χορήγησης νικοτίνης (και μη) (ENDS/ENNDS) καλεί τα συμβαλλόμενα μέρη που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει την εισαγωγή, πώληση και διανομή των ENNDS να εξετάσουν την απαγόρευση ή ρύθμιση αυτών των προϊόντων.

Τα μέλη ζήτησαν περαιτέρω αμερόληπτη, εμπορικά ανεξάρτητη, επιστημονική έρευνα για να εξακριβωθεί η συνολική επίπτωση για την υγεία και τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τα ENDS/ENNDS. Μερικά μέλη εξέφρασαν ανησυχία για τη χρήση των ισχυρισμών υγείας ως εργαλείο μάρκετινγκ για ENDS/ENNDS. Συζητήθηκε επίσης ότι όλες οι διαφορετικές συσκευές και τα συστήματα διανομής θα πρέπει να διέπονται από την εθνική νομοθεσία με τον ίδιο τρόπο όπως τα φάρμακα ή τα προϊόντα καπνού, ενώ άλλοι ζήτησαν να απαγορευθούν εντελώς. Περαιτέρω τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα πρέπει να γίνει."

Αν και δεν αναμέναμε κάτι καλύτερο, δεδομένου όλων των γεγονότων που εξελίχθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και αναφέρθηκαν στα προηγούμενα ποστ, η πρόταση για απαγόρευση ή ρύθμιση/περιορισμό είναι μια αρνητική εξέλιξη.

Προετοιμαστείτε για πολύ κάρβουνο απο ΜΜΕ και λοιπούς, αλλά μην μασάτε τίποτα. Truth will set us free που λένε και στο χωριό μου! :thumpup:
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: Fany Xou στις Νοεμβρίου 17, 2016, 16:44
Δηλαδή ο ΠΟΥ θέλει να νουθετήσει την Αγγλία π.χ. και την εγκαλεί στην (νέα παγκόσμια) τάξη όπου οι επιλογές είναι δύο: ή το τσιγάρο ή κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα (με γνωστά εδώ και δεκαετίες τα ποσοστά παταγώδους αποτυχίας στη διακοπή του καπνίσματος); Καπνοβιομηχανίες ή φαρμακοβιομηχανίες λοιπόν, διαλέχτε και πάρτε... Ευτυχώς εμείς έχουμε συμμορφωθεί νομοθετικά προς τας υποδείξεις πριν καλά καλά αυτές μας υπό / επί - βληθούν...
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: manolis2016 στις Νοεμβρίου 17, 2016, 17:56
Τα εκατομμύρια των καπνοβιομηχανιών εξαγοράζουν τα πάντα....απόδειξη ο νέος Νόμος τσίπρα...Αν και μεταξύ μας τα 30 λεπτα ανα ml απο 01/01/17 ειναι για το καλό μας...το οτι πάει να τα αρπάξει εις οφελος των καπνοβιομηχανιών δεν το πιστευω.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: modivin στις Νοεμβρίου 17, 2016, 17:59
Και επιμένει...
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: manolis2016 στις Νοεμβρίου 17, 2016, 18:00
εχω μπακλαβα κερασμενο για κυβερνητικα τρολακια
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: modivin στις Νοεμβρίου 17, 2016, 18:07
Δεν ξέρω για μπακλαβάδες, τσουρέκια μας τα έχεις κάνει όμως σίγουρα.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: Niemand στις Νοεμβρίου 17, 2016, 19:02
Απ΄οτι καταλαβαίνω, αυτό δεν ήταν συνέδριο, φαρσοκωμωδία ήταν.
Παιδιά το πράμα πάει για ολοκληρωτική απαγόρευση.

"Είναι πολλά τα λεφτά Αρη"...
 :angry_orange: :angry_orange: :angry_orange:
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: bep1995 στις Νοεμβρίου 17, 2016, 20:59
Τα εκατομμύρια των καπνοβιομηχανιών εξαγοράζουν τα πάντα....απόδειξη ο νέος Νόμος τσίπρα...Αν και μεταξύ μας τα 30 λεπτα ανα ml απο 01/01/17 ειναι για το καλό μας...το οτι πάει να τα αρπάξει εις οφελος των καπνοβιομηχανιών δεν το πιστευω.
10 λεπτά ανά ml είναι, όχι 30.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: spectrum στις Νοεμβρίου 17, 2016, 23:17
Τελικά, το ΗΤ ήταν κάτι απρόσμενο.
Κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους και την ήρεμη σκέψη. Ελπίζω να μην είναι άσχετο αυτό, (http://www.athensvoice.gr/kosmos/mi-kapnistis-kanei-kariera-se-paketa-tsigaron-kai) αλλά να δείχνει το χάσιμο του ελέγχου για εκείνους και την ελπίδα για μας. Το χαμόγελο πάντως, έστω και πρόσκαιρο, θα το φέρει σίγουρα.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: panos στις Νοεμβρίου 18, 2016, 00:26
Εγω είμαι μάλλον απαισιόδοξος.

Νιώθουμε δυνατοι γιατί έχουμε ή πιστεύουμε πως έχουμε δίκιο, ενω στην πραγματικότητα το δίκιο μας είναι η αδυναμια μας, και αυτό γιατι αυτοι έχουν τη δυναμη, και όταν συγκρουεται το δίκιο με τη δυναμη νικά 95 φορες η δυναμη και 5 φορες το δικιο, και ακόμη και όταν νικήσει το δικιο, η νίκη του μετά απο λίγο θα "προσαρμοσθεί" κατάλληλα απο αυτους που έχουν τη δυναμη.

Φοβάμαι αρκετά το "απαγόρευση γεύσεων" (σας θυμίζει το δικό μας Γενικό Χημείο Κράτους?  Είναι "συνεννοημενοι"?)  και το "υπερφορολόγηση", και σε πρώτη ευκαιρία το "καντε το φαρμακευτικό προϊόν μόνο για διακοπή" (ισον πανακριβο και μη ελκυστικό γευστικά, αισθάνεσαι άρρωστος αφου το αγοράζεις απο φαρμακεία κτλ) ή απαγορεύστε το εντελώς γιατί στο πανεπιστήμιο των... Εσκιμώων έγινε έρευνα (την οποία και δεν παρουσιάζουμε λεπτομερώς φυσικά) που αποδεικνυει οτι στα ... 1650 Watt το ΗΤ αναφλέγεται και παράγει μαυρους καπνους που είναι επικίνδυνοι για την υγεία....

Επίσης με φοβίζει ιδιαίτερα η γνωστή καραμέλα για τα παιδιά, η οποία χρησιμοποιείται όταν έπεται παράλογη και υπερβολική απαγόρευση.

Κι είμαι απαισιόδοξος γιατί γνωρίζω πως ο πολιτης και το συμφέρον του ποτέ δεν δικαιώνονται όταν έρχεται σε συγκρουση με τόσο οργανωμενα και μεγαλα συμφέροντα, και βαρέθηκα να κινουμαι "κατω απο τα ραντάρ" ή να είμαι ημιπαράνομος για να μπορεσω να ελισσομαι ανάμεσα στις ανόητες νομικες συμπληγάδες...

Αυτή τη στιγμή επιχειρουν μια "καταδίκη μνήμης" στο άτμισμα, δηλ. μια διαγραφή του απο το χάρτη χωρίς καμμία επιστημονική αιτιολογία και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ακόμη και απο την απαγόρευση παρουσίας των "ενοχλητικών" δημοσιογράφων. Πως επι Στάλιν όταν καποιος έπεφτε σε δυσμένεια διαγραφόταν απο φωτογραφίες, αναφορές, μνημονεύσεις, αρχεία κτλ και γινόταν σαν να μην υπήρξε ποτέ, κατι αντίστοιχο.

ΥΓ
Επίσης εντύπωση μου κανει το πως οι Αγγλοι δεν "υπέδειξαν" στις χωρες του απωανατολίτικου "τραστ" καπνου, να συμμαζέψουν πρωτα τις καπνοβιομηχανίες τους και μετά να κανουν υποδείξεις για το ητ οι οποίες μάλιστα δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: caros στις Νοεμβρίου 18, 2016, 20:40
Εγώ πάλι θεωρώ ότι η αποδοχή του ΗΤ είναι αναπόφευκτη γι΄ αυτό και είμαι αισιόδοξος. Πάνο συμφωνώ με τα όσα λές εκτός από την ερμηνεία που δίνεις στην αρχή (με την οποία επίσης συμφωνώ, αλλά όχι για τη δική μας περίπτωση). Δηλαδή όταν το δίκιο είναι ολοφάνερο και έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλά εκατομμύρια κόσμου παγκόσμια, δεν γίνεται να ανατραπεί. Και αυτό φαίνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Όλα αυτά τα χρόνια ο πόλεμος που δέχεται το ΗΤ είναι απίστευτος και ενορχηστρωμένος από τα ισχυρότερα λόμπυ στον κόσμο (καπνοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες-μόνο οι πετρελαιάδες λείπουν-) σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις που για φορομπηχτικούς λόγους (αν δεν είναι ήδη εξαγορασμένες από τα λόμπυ) σιγοντάρουν. Παρόλα αυτά το ΗΤ γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει άνθηση παντού.

Το γεγονός δε ότι οι καπνοβιομηχανίες μπαίνουν στο παιχνίδι του ΗΤ φαίνεται να δείχνει ότι έχουν ήδη καταλάβει ότι δεν μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση. Βέβαια υπάρχει και η θεωρία ότι μπαίνουν στο παιχνίδι αρχικά για να επικρατήσουν στην αγορά και κατόπιν να την καταστρέψουν οδηγώντας την ξανά στο τσιγάρο. Θα δούμε. Όμως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Κανένας ατμιστής δεν θα πειστεί να σταματήσει το ΗΤ από τις γιαλαντζί έρευνες, αλλα και ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα υπακούσουν στον όποιο νόμο επιβληθεί για απαγόρευσή του. Μη ξεχνούμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν που κυριολεκτικά σώζει ζωές και αυτοί που το βίωσαν αυτό, δεν θα υπακούσουν σε κανένα νόμο που θα τους επιβάλλει ουσιαστικά τον θάνατο.

Για την απαγόρευση γεύσεων έχει αναφερθεί αρκετα νωρίτερα ως πρόταση από Αμερική μεριά και προφανώς τα τζιμάνια του ΓΧΚ από εκεί την πήραν την ιδέα.

Για τους Άγγλους μην προβληματίζεσαι, ίσως είναι ο μόνος λόγος που το δελτίο τύπου δεν ήταν απόλυτα καταδικαστικό.
Τίτλος: Απ: 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Σημεία και ... τέρατα
Αποστολή από: kgalaz στις Νοεμβρίου 18, 2016, 22:28
Πάντως έξω στην κοινωνία βλέπω το τελευταίο διάστημα μια κάμψη στο ητ... Ενώ λοιπόν πριν κανα χρόνο έβλεπες το ητ να εξαπλώνεται τελευταία βλέπω σπάνια ητ στο τραπέζι καφετέριας, μαγαζιού κτλ.. Προσωπικές εμπειρίες και μόνο για να μην παρεξηγηθώ


Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk