Αφου εχασα τον kuma (δυστυχως μαζι με ενα dani micro) μπηκα στην διαδικασια για νεο ατμοποιητη. Εχει βγει εκδοση Moka Lite στα 100€ και τον τσιμπησα. Τον εχω στην κατοχη μου καμια εβδομαδα τωρα και σε συγκριση με τον (ulton) Kuma βλεπω καποιες διαφορες. 1) Μου αρεσει το κοψιμο που εχει στην βαση του ντεκ για να αντιλαμβανεσαι που πρεπει να κουμπωσεις την καμπανα. Ακριβεια, πανε πλεον τα λιγο δεξια λιγο αριστερα και αντε βρες το σημαδακι για να κεντραρεις ακριβως. 2) Ο αερας απο κατω εχει ενα πρακτικο πλεονεκτημα, αυτο της μηδαμινης διαρροης που ειχε ο Kuma απο τις πλαινες οπες της καμπανας. Αν και θεωρουσα το αντιθετο πριν τον αποκτησω. 3) Τεραστια διαφορα ποιοτητας μεταξυ του kuma-ulton απο ελληνικο καταστημα (οχι απο κινα) με τον γνησιο Μoka. Και οταν λεω διαφορα δεν εννοω στα υλικα κατασκευης καθως και ο kuma μια χαρα ηταν, αλλα τοσο οσο στην ακριβεια των εξαρτηματων σε συνδυασμο με τα οριγκακια. Η αληθεια ειναι πως παιδευτηκα αρκετα με τον Kuma και ισως να μην ηταν αντιπροσωπευτικο δειγμα η περιπτωση μου. Ακομα και με τα οριτζιναλ οριγκακια ειχα απο ενα σημειο και μετα πολλες υπερτροφοδοσιες, διαρροες στο ντεκ και στις οπες και μαλιστα χωρις να ευθυνεται το στησιμο στο βαμβακι. Στον Moka μετα απο 2-3 μερες βρισκω υγρο στην καμπανα ασφαλως, αλλα καμια σχεση με αυτα που ηξερα... Φταινε τα οριγκακια που εχαναν την υποπιεση της καμπανας, εφταιγαν οι οπες τροφοδοσιας (?) δεν ξερω να απαντησω. Κατα τα αλλα και στους δυο μου αρεσει η γευση τους, δεν βρηκα τρομερες διαφορες με το salted caramel της five pawns.
Υ.Γ. Και κατι σχετικο με το στησιμο που εγινε μια συζητηση πιο πανω. Στον Moka υπαρχουν βαθουλωματα στην βαση του ντεκ. Αυτα δεν υπαρχουν για να μαζευουν το υγρο και να τοποθετεις βαμβακι, αλλα οπως περιγραφει και ο ιδιος ο κατασκευαστης για την αποσυμπιεση της καμπανας (εαν εχω καταλαβει σωστα την μεταφραση). Παραθετω σχολιο του απο παρουσιαση.