vaping.gr

Παρουσιάσεις και κριτικές προϊόντων => Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος => Μήνυμα ξεκίνησε από: Zarathustra στις Ιουνίου 09, 2015, 16:33

Τίτλος: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Zarathustra στις Ιουνίου 09, 2015, 16:33
Χαίρετε! :bye:




 Ένα ποσοστό ατμιστών, μεταξύ των οποίων και εγώ, ατμίζουμε κάτω απο 10 Watts. Προσωπικά δεν ξεπερνάω με τίποτε τα 9 τον τελευταίο καιρό, σε κανένα ατμοποιητή μου. Δεν θέλω ούτε πολλά ντουμάνια, ούτε υπερβολική κατανάλωση ρεύματος, ούτε να ρισκάρω την υγεία μου στο βωμό της γεύσης ή της απόλαυσης. Και για λόγους ασφαλείας/υγείας, η τάση μου είναι μάλλον πτωτική ..


Συνεχίζω να παρακολουθώ τα δρώμενα, τις έρευνες κλπ, συνεχίζω να ψάχνω και να πειραματίζομαι με νέες αντιστάσεις κλπ, συζητώ με συνατμιστές, συνεχίζω να παρατηρώ τις διάφορες μόδες που έρχονται και φεύγουν ..


Καλή ώρα, το τόσο πολυσηζητημένο feature του TC.


Το θέμα που προτείνω να συζητηθεί αφορά στο ποσοστό θερμοκρασίας που θα ήταν καλό ή κακό, κατά την άποψη σας (μας), να εφαρμόζουμε στα μοντάκια μας, το οποίο ποσοστό, παρά τη συγκεκριμένη δυνατότητα του TC, απο μόνο του δεν σηματοδοτεί τίποτε, παρά μόνον τη δυνατότητα ...


Το εύλογο ερώτημα μου, αφού δήλωσα παραπάνω τον τρόπο που ατμίζω και ψάχνομαι, είναι αν όντως χρειάζομαι μια τέτοια δυνατότητα στα γκάζια που ατμίζω, εγώ και οι όμοιοι μου, ή αν τελικά είναι χρήσιμο μονον σε εκείνους που ανεβαίνουν πάνω απο τα 10 Watts (ή στα πόσα Watts πιστεύετε εσείς εν πάσει περιπτώσει;) …


Περιττό να αναφέρω το ότι με τον τρόπο που ατμίζω στα tanks μου, αλλά ακόμη και σε dripping mode, δεν αντιμετωπίζω περίπτωση καμμένου κλπ. Έστω, αν συμβεί καμμιά φορά, αυτό θα είναι σπανιότατα.


Εν τέλει, προφανώς και δεν περιμένω επιστημονικώς αποδεδειγμένες απαντήσεις .. Απλά θα εκτιμούσα αφάνταστα τις απόψεις σας, ιδίως των παλαιότερων. Μέσα απο τις παραθέσεις πιθανόν να βγεί κάτι εποικοδομητικό ...




ΥΓ: Όπως πάντα δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν είμαι στο σωστό υποφόρουμ, + ελπίζω ότι δεν επαναλαμβάνω παλαιότερο θέμα, οπότε παρακαλώ σας διαχειριστές, πράξτε ανάλογα!!! Ευχαριστώ για τον κόπο!!! :D
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Ribot στις Ιουνίου 09, 2015, 16:49
Ωραίο το θέμα και καλύπτει και δικά μου ερωτήματα. Αν κάποιος ατμίζει σε αυτές που χαρακτηρίζονται "φυσιολογικές συνθήκες", που αν δεν έχω καταλάβει λάθος, είναι με αντιστάσεις μεταξύ 1 έως 2+Ω, και 8-15W (με πολύ χοντρικούς υπολογισμούς) και δεν ατμίζει καμμένο, ενώ αλλάζει τακτικά βαμβάκια και αντιστάσεις, τι είδους παραπάνω προστασία/ασφάλεια του παρέχει το TC; :dontknow:
Επίσης, επειδή κάποιοι λένε ότι το άτμισμα με TC, βελτιώνει και την απόδοση της γεύσης, θα ήθελα κι εδώ να διαβάσω τις γνώμες των έμπειρων, μιας και ούτε αυτό έχω καταλάβει πως επηρεάζεται :hmmm:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: kotsos75 στις Ιουνίου 09, 2015, 16:56

πιστεύω πως δεν έχει καμια σχέση το ατμισμα με tc από ότι να ατμιζις σε χαμηλά watt πχ 9-10
ο λόγος είναι ότι όταν χρησιμοποιείς tc τα watt δουλεύουν εντελώς διαφορετικά και πέφτουν ως το 1 watt την ώρα που ατμιζις
αντίθετος ένα απλό mod θα συνεχίσει να δίνη 10 watt σταθερά οποτε η θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλότερες κατά την γνώμη μου ακόμα και σε τζούρες τριών δευτερολέπτων
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: thenetpoet στις Ιουνίου 09, 2015, 17:00
Υπάρχει ενδεδειγμένη θερμοκρασία που πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιος για να έχει την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ατμιστική ασφάλεια?
Γιατί αν δεν υπάρχει κάποιος έστω μπούσουλας, αν βάζει ο καθένας ότι θερμοκρασία θελει στο tc, πιθανώς θα ξεφεύγει από τα "ασφαλή" όρια.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: yakub στις Ιουνίου 09, 2015, 17:02
Ενα καλοποτισμένο φυτίλι ποτέ δεν θα ανεβάσει υψηλές θερμοκρασίες κάτω από φυσιολογικά watt. Απλά με το TC ξενοιάζεις, έχει δεν έχει υγρό, τροφοδοτείς καλά ή όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να φας καψούλι, όπως έφαγα πχ εχτές όταν στην αναπλήρωση του Τηλέμαχου ξέχασα να ξανανοίξω τα υγρά...
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: john67 στις Ιουνίου 09, 2015, 17:10
Η μεγαλύτερη θερμοκρασία για VG είναι 280 βαθμούς κελσίου.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: kotsos75 στις Ιουνίου 09, 2015, 17:33
Υπάρχει ενδεδειγμένη θερμοκρασία που πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιος για να έχει την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ατμιστική ασφάλεια?
Γιατί αν δεν υπάρχει κάποιος έστω μπούσουλας, αν βάζει ο καθένας ότι θερμοκρασία θελει στο tc, πιθανώς θα ξεφεύγει από τα "ασφαλή" όρια.


νομίζω πως υπάρχει ασφαλής λειτουργία σε tc και αυτή είναι στο όριο που ο ατμός σε ευχαριστεί
δηλαδή δεν έχει νόημα να ατμιζουμε χωρίς να το ευχαριστιόμαστε και έτσι την θερμοκρασία θα την ρυθμίσουμε εκεί που ο ατμός που βγαίνει σε ευχαριστεί όμως θα ξέρεις ότι δεν θα πάει πολύ παραπάνω αν έχεις και ένα σωστό μηχάνημα


όσον αφορά το όλο θέμα νομίζω πως σε αυτήν την ερώτηση δηλαδή στο αν είναι ένταξη να ατμιζουμε σε χαμηλά watt το έχει απάντηση ο γιατρός και έχει πει πως σε πιο υψηλά watt και σε πιο γρήγορες τζούρες είναι καλύτερα από ότι σε χαμηλά watt και μακρόσυρτες τζούρες επειδή το θερμικό φορτίο είναι μικρότερο στις γρήγορες τζούρες και σε υψηλά watt παρα στις πιο μακρόσυρτες τζούρες και σε χαμηλά watt
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: ExMortus στις Ιουνίου 09, 2015, 17:59

Ο κύριος λόγος που δίνουμε ρεύμα σε μια αντίσταση είναι για να παράγει θερμότητα, να την "ζεστάνουμε". Το υγρό μας έρχεται σε επαφή με την αντίσταση και ατμοποιείται, δημιουργώντας (προφανώς) ατμό, τον οποίο εισπνέουμε. Ανάλογα τη θερμότητα που εκπέμπει η αντίσταση έχουμε το αντίστοιχο αποτέλεσμα.


Ας πούμε ότι έχουμε ένα dripper με μονή αντίσταση στα 1.5 Ω, πάνω σε ένα ηλεκτρονικό μοντάκι VW. Ανάλογα τα Watt που δίνουμε στην αντίσταση, παρατηρούμε ότι κάνουμε διαφορετικό είδος ατμίσματος. Δίνοντας 10W, έχουμε μια απόδοση γεύσης και ατμού Α1. Στα 20W είναι A2, στα 30W είναι A3 κ.ο.κ.

Τα Watt όμως
δεν έχουν άμεση σχέση με το φαινόμενο της ατμοποίησης. Όσο πιο πολύ ενέργεια δίνουμε στην αντίσταση, τόσο μεγαλύτερη θερμότητα παράγει. Παρόλα αυτά, δίνοντας ένα σταθερό ποσό ενέργειας, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η θερμοκρασία της αντίστασης παραμένει σταθερή.

Για παράδειγμα, δίνοντας Χ Watt  στην αντίσταση μας ας υποθέσουμε ότι η θερμοκρασία της φτάνει τους Υ βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όμως και τις υπόλοιπες μεταβλητές. Αν το υγρό είναι παραπάνω απ' όσο πρέπει η θερμοκρασία μειώνεται, αν υπάρχει λιγότερο αυξάνεται (dry hit). Ύστερα είναι οι τρύπες εισαγωγής αέρα, το μέγεθος του deck, το υλικό κατασκευής, η πυκνότητα του υγρού κτλ.


Παρατηρούμε λοιπόν στην τελική ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η ενέργεια που δίνουμε, αλλά το ύψος της θερμότητας που παράγουμε. Εδώ λοιπόν έρχεται το TC, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να πηδήξουμε ένα βήμα και αντί να προσαρμόσουμε την ηλεκτρική ενέργεια που προσφέρουμε, επιλέγουμε το ποσό θερμότητας που παράγει η αντίσταση, ή αλλιώς, ελέγχουμε τη θερμοκρασία της. Συνεπώς, τα Watt ανεβοκατεβαίνουν και στην περίπτωση ακραίας αύξησης θερμοκρασιας (δηλαδή έλλειψη υγρού προς ατμοποίηση), μας βγάζει το προειδοποιητικό TEMPERATURE PROTECTED (ή ότι στο καλό βγάζει) και γλιτώνουμε το dry hit.


Αφού κάναμε μια σχετικά λεπτομερή εξήγηση της φιλοσοφίας του TC, είναι απλό να καταλήξουμε σε συμπέρασμα όσον αφορά την απόδοση γεύσης/ντουμανιού. Έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στο αποτέλεσμα; Αν ναι, είναι δυνατόν να μην έχεις απολαυστικότερο άτμισμα;
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: chzamp στις Ιουνίου 09, 2015, 18:19
Παρόλο που δεν το έχω ακόμη δουλέψει, πιστεύω οτι το μεγάλο πλεονέκτημα του TC, αν δουλεύει σωστά, είναι η απουσία καμένου (μεσω του ελεγχου θερμοκρασιας και οχι χαμηλων Watt) και οτι αυτό συνεπάγεται στην γεύση και στην υγεία μας. Και δεν εννοώ το εύκολα αναγνωρίσιμο καψούλι αλλα ακόμη και αυτό το ανεπαίσθητο που μπορεί να δώσει μια μικρή ατέλεια στην αντίσταση και το στήσιμο μας ή κάποια λίγο υψηλότερα watt. Ίσως αυτή να είναι και η διαφορά στην γεύση που βλέπουν οι χρήστες ως τώρα..
Σε κάθε περίπτωση δείχνει να είναι το μέλλον, κακό δεν κάνει εκτός και αν αποδειχτεί το νικέλιο ή το τιτάνιο επιβλαβέστερα του κανθαλ. Δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο αλλα οπως πάει το πράγμα όλη η αγορά εκεί βαδιζει και πιθανότατα στην επόμενη αλλαγή του εξοπλισμού μας θα βρίσκουμε αξιοπρεπέστατα και οικονομικά μοντακια που θα έχουν έτσι και αλλιώς TC.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Ribot στις Ιουνίου 09, 2015, 18:43
Ανάλογα τα Watt που δίνουμε στην αντίσταση, παρατηρούμε ότι κάνουμε διαφορετικό είδος ατμίσματος...

Σωστά, αλλά αυτό δεν εμπεριέχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας και επομένως της επιλογής του είδους που επιθυμούμε τη δεδομένη στιγμή?
Ο κίνδυνος δηλαδή λανθασμένης επιλογής, μας καθιστά αυτομάτως και λιγότερο ασφαλείς?

...επιλέγουμε το ποσό θερμότητας που παράγει η αντίσταση, ή αλλιώς, ελέγχουμε τη θερμοκρασία της. Συνεπώς, τα Watt ανεβοκατεβαίνουν και στην περίπτωση ακραίας αύξησης θερμοκρασιας...

Και πώς επιλέγουμε την κατάλληλη θερμοκρασία, με ποια κριτήρια? Το μόνο κριτήριο είναι οι βαθμοί C/F που θα αποτρέψουν την καύση του βαμβακιού?

Έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στο αποτέλεσμα; Αν ναι, είναι δυνατόν να μην έχεις απολαυστικότερο άτμισμα;

Και με το esp και το abs έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στην οδήγηση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι απολαυστικότερη, εκτός κι αν είναι άστοχος ο παραλληλισμός μου :dontknow:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: ExMortus στις Ιουνίου 09, 2015, 19:14
Μα είναι άστοχος ο παραλληλισμός σου, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω.  :-[


Πηδάς ένα βήμα όπως είπαμε, έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στο αποτέλεσμα. Πώς γίνεται να είναι πιο επικίνδυνο;


Αν για παράδειγμα ατμίζεις σταθερά στα 10 Watt, παράγεις μια θερμότητα Α η οποία δεν γίνεται να είναι σταθερή λόγω των παραγόντων που ανέφερα προηγουμένως.
Με το TC, για να παραμείνει η θερμοκρασία σταθερή, τα Watt θα ανεβοκατεβαίνουν, με έμφαση στο "κατεβαίνουν". Αν μη τι άλλο, ο μέσος όρος όρος των Watt σου θα είναι χαμηλότερος απ' ότι πριν, έχοντας τον ίδιο "χαρακτήρα" ατμίσματος, συν το ότι αποφεύγεις το ενδεχόμενο ενός dry hit.


Τώρα, όσον αφορά την επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ έχουν φρικάρει και θέλουν να μάθουν την ιδανική θερμοκρασία για κάθε τύπο υγρού, ατμοποιητή και σύρματος. Ολα τα υγρά ατμοποιούνται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες ή ίσες του βρασμού, είτε δινεις 2 είτε 122 Watt. Ξεκινάς από 100C που είναι η ελάχιστη τιμή που μπορείς να δώσεις και ανηφορίζεις. Όπως όλοι σας πειραματιστήκατε με τα Watt/Volt μέχρι να καταλήξετε στο ιδανικό για σας τρόπο ατμίσματος, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τη θερμοκρασία.


EDIT: Κάτι ακόμα. Στα ίδια Watt, το συρμά χωρίς υγρό μπορεί να παράγει την διπλάσια θερμότητα απ' ότι με υγρό. Με αυτόν τον τρόπο σε προφυλλάσσει το TC, κανείς δεν είπε ότι πρέπει να βρεις την κατάλληλη θερμοκρασία που δεν καίγεται το βαμβάκι. Όσο είναι βρεγμένο το βαμβάκι δεν πρόκειται να καεί, τουλάχιστον στις θερμοκρασίες που μπορεί να βγάλει το οποιοδήποτε μοντάκι.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: christos520 στις Ιουνίου 09, 2015, 19:19
έχω δύο dna 40 και δουλεύω μόνο kanthal A1.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: vag21 στις Ιουνίου 09, 2015, 19:31
μονο με μελετες μπορουμε να μαθουμε την καταλληλη θερμοκρασια.


αναμενουμε ολοι τα τεστ του γιατρου.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Ribot στις Ιουνίου 09, 2015, 19:53
@ExMortus
Δεν τίθεται θέμα να με προσβάλεις φίλε μου, καλόπιστη συζήτηση κάνουμε, αλίμονο! Το θέμα όμως είναι ότι ενώ μου λες ότι είναι άστοχος ο παραλληλισμός, δεν μου εξηγείς και το γιατί όμως ή εγώ τουλάχιστον δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω.
Επίσης δεν είπα πουθενά ότι καίγεται το βαμβάκι ενώ είναι υγρό αλλά σε ποια θερμοκρασία θ' αρχίσει η καύση του, προφανώς αν πάψει να τροφοδοτείται.
Αυτό δε θέλουμε να αποφύγουμε? Το να πάρουμε καμένο όταν για κάποιο λόγο στεγνώνει το βαμβάκι?
Εν πάσει περιπτώσει, οι απορίες είναι πολλές και διάφορες για μια νέα τεχνολογία την οποία ακόμη και έμπειροι ατμιστές και με ειδικές γνώσεις τώρα διερευνούν και ανακαλύπτουν.
Ελπίζω με τον καιρό να λύσω και τις δικές μου. Προς το παρόν πάντως μου είναι κομματάκι δύσκολο να χωνέψω ως απάντηση το "πάρε ένα μοντάκι με TC και πειραματίσου μέχρι να βρεις τι σε ικανοποιεί".
Αυτό σίγουρα δεν είναι ασφαλές γιατί δεν βασίζεται σε κάτι αντικειμενικό, αφού το τι ικανοποιεί τον καθένα είναι υποκειμενικό.
Θα αρκετώ λοιπόν να παρακολουθώ τα σχετικά νήματα προσπαθώντας να κατανοώ τι διαβάζω και να μαθαίνω όσο μπορώ :yes:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: caros στις Ιουνίου 09, 2015, 20:12
Μεχρι να εχουμε τα αποτελεσματα απο τις μελετες του καλου μας γιατρου, αυτο που εχει πει και ξερουμε ειναι οτι εκλυση επικινδυνων ουσιων παρουσιαζεται οταν εχουμε dry hit, οταν δηλαδη παιρνουμε καμμενο. Το TC ερχεται να βοηθησει σε αυτο και να αποτρεψει τη πιθανοτητα να φαμε καμενο.
Ειναι απαραιτητο; Η αποψη μου ειναι οχι για τους εμπειρους ατμιστες. Δε θα μπω στη συζητηση για βατ, θερμοκρασιες, κτλ. Ενας εμπειρος ατμιστης που ξερει τη συσκευη του και τις δυνατοτητες της και τα υγρα που ατμιζει, πολυ σπανια να φαει καμενο και αν αυτο συμβει το αντιλαμβανεται αμεσα και προβαινει στις απαραιτητες ενεργειες. Για εναν απειρο και νεο ατμιστη το TC σιγουρα θα του ειναι πιο χρησιμο εως και απαραιτητο μεχρι να εξοικειωθει με το σπορ.
Ειναι καλο να υπαρχειτο TC; Ναι βεβαια καλο ειναι να υπαρχει, αλλωστε οπως ηδη αναφερθηκε προς τα εκει κινειται η αγορα. Επειδη ομως ειναι νεα τεχνολογια (και γι΄αυτο ακριβη) επιδεχεται πολλες βελτιωσεις και αυτο φαινεται ηδη καθως βγαινουν συνεχως νεοι και βελτιωμενοι τροποι TC.
Αξιζει καποιος να αγορασει τωρα τετοια συσκευη; Δεν μπορω προφανως να απαντησω για ολους, θα πω για μενα πως οχι. Προσωπικα λοιπον θα περιμενω να ωριμασει η τεχνολογια, οποτε και οι τιμες θα εχουν πεσει και πιο αποτελεσματικη θα ειναι και οι ερευνες θα εχουν βγει και θα ξερουμε περισσοτερα. Και δε μιλαω για μεγαλο χρονικο διαστημα. Με τους ρυθμους που βλεπω να προχωρουν οι εξελιξεις, πιστευω οτι σε ενα εξαμηνο το πολυ θα εχουν συμβει ολα αυτα. Μπορω να περιμενω. Οσους τους τρωει η τσεπη τους και τα εχουν, ας τα δωσουν, no problem (αυτοι μαλλον σε ενα εξαμηνο θα τα ξαναδωσουν χωρις παλι κανενα προβλημα).
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: makis66 στις Ιουνίου 09, 2015, 20:13
Εγώ νομίζω ότι ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως κάθε τί καινούργιο έτσι και αυτό είναι προς το παρόν σε εμβρυακό στάδιο και πολλά νέα μοντς με έλεγχο θερμοκρασίας από ότι διαβάζω στο διαδίκτυο έχουν θεματάκια.  Η τεχνολογία όμως ειδικά στο ΗΤ προχωράει ακάθεκτη.
Ας κάνουμε λοιπόν λίγο υπομονή μέχρι να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο και πιστεύω ότι μετά από κάποιες έρευνες - τέστ θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. ;)
Καλό είναι όσοι έχουν και τα δουλεύουν να μας πουν τις εντυπώσεις τους. :)
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: thenetpoet στις Ιουνίου 09, 2015, 20:24
@ExMortus
Δεν τίθεται θέμα να με προσβάλεις φίλε μου, καλόπιστη συζήτηση κάνουμε, αλίμονο! Το θέμα όμως είναι ότι ενώ μου λες ότι είναι άστοχος ο παραλληλισμός, δεν μου εξηγείς και το γιατί όμως ή εγώ τουλάχιστον δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω.
Επίσης δεν είπα πουθενά ότι καίγεται το βαμβάκι ενώ είναι υγρό αλλά σε ποια θερμοκρασία θ' αρχίσει η καύση του, προφανώς αν πάψει να τροφοδοτείται.
Αυτό δε θέλουμε να αποφύγουμε? Το να πάρουμε καμένο όταν για κάποιο λόγο στεγνώνει το βαμβάκι?
Εν πάσει περιπτώσει, οι απορίες είναι πολλές και διάφορες για μια νέα τεχνολογία την οποία ακόμη και έμπειροι ατμιστές και με ειδικές γνώσεις τώρα διερευνούν και ανακαλύπτουν.
Ελπίζω με τον καιρό να λύσω και τις δικές μου. Προς το παρόν πάντως μου είναι κομματάκι δύσκολο να χωνέψω ως απάντηση το "πάρε ένα μοντάκι με TC και πειραματίσου μέχρι να βρεις τι σε ικανοποιεί".
Αυτό σίγουρα δεν είναι ασφαλές γιατί δεν βασίζεται σε κάτι αντικειμενικό, αφού το τι ικανοποιεί τον καθένα είναι υποκειμενικό.
Θα αρκετώ λοιπόν να παρακολουθώ τα σχετικά νήματα προσπαθώντας να κατανοώ τι διαβάζω και να μαθαίνω όσο μπορώ :yes:


Γιώργο, πρακτικά το tc δεν σχεδιάστηκε για να δίνει μόνο προστασία από το καμένο αλλά για να περιορίζει τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται ακόμα και όταν το βαμβάκι είναι πλήρως βρεγμένο με υγρό.
Εκεί για παράδειγμα μπορείς να πας 300+ βαθμούς χωρίς tc, το βαμβάκι δεν θα καεί αλλά δεν γνωρίζω αν το υγρό σε αυτή τη θερμοκρασία παράγει κάτι βλαβερό, μπορεί ναι μπορεί και όχι. Υπενθυμίζω ότι το βλαβερό είναι πάντα και συνάρτηση της ποσότητας που προσλαμβάνει κάποιος, όπως επίσης και αν αυτό το βλαβερό στοιχείο έχει προσθετικό χαρακτήρα ή όχι.
Οπότε αυτό που θέλουμε (όποιος το χρησιμοποιεί δηλαδή) είναι να προστατευτεί από πιθανώς βλαβερά παράγωγα λόγω υψηλής θερμοκρασίας του υγρού.
Όπως λες και εσύ, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αναλυτικές μελέτες, ή περιοριζόμαστε τεχνητά σε χαμηλές θερμοκρασίες ή συνεχίζουμε όπως παλιά, όπως το κρίνει ο καθένας.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: yakub στις Ιουνίου 09, 2015, 20:33
Εγώ άρχισα το άτμισμα αρχές Οκτωβρη. Τέλος Γενάρη είχα rdna. Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει; Για τη στιγμή που την έκανα σίγουρα. Μου έδωσε σιγουριά στους επισκευάσιμους και με "έμαθε" πως να στήνω ώστε να μη παίρνω καμένο. Οπως επίσης να αναγνωρίζω τη "καθαρή" γεύση των υγρών. Μου είναι απαραίτητο; Πλέον όχι, όμως το έχω πάντα ετοιμοπόλεμο. Είναι στιγμές που το TC απλοποιεί τη ζωή μου.
Θα πάρω κι άλλο mod με TC σίγουρα, όπως αναφέρθηκε είναι το μέλλον, αλλά πλέον δεν βιάζομαι.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: netsplit στις Ιουνίου 09, 2015, 20:44
Το αν είναι απαραίτητο ή όχι, δεν έχει μονοσήμαντη απάντηση.


Έχω 2 μοντάκια, το ένα με DNA 25 και το άλλο με DNA 40.
Και τα δύο λειτουργούν με T/C.
Με αντιστάσεις από 0,14 Ωμ έως 0,20 Ωμ σε Ν200, θερμοκρασία αποκοπής 400 βαθμούς Φαρενάιτ
ή 205 Κελσίου και ισχύ 12-14 Βάττ, σπανίως εμπλέκεται το T/C.
Έχω παρατηρήσει πως όταν το coil έχει μεγάλη εσωτερική διάμετρο, τότε ίσως διότι υπάρχει περισσότερο υγρό, η θερμοκρασία είναι μειωμένη.
Για παράδειγμα ατμίζω σε TNS στημένον με μονή, διαμέτρου 3,5μμ με σύρμα 0,30 και αντίσταση 0,20 Ωμ και βαμβάκι αντί για mesh.
Στα 16-17 Βαττ η θερμοκρασία παραμένει στους 400-420 φαρενάιτ.
Οταν άτμιζα το ίδιο σετ με mesh και αντιστάσεις κοντά στο 1,2 έως 1,4 Ωμ, με παρατεταμένες τζούρες στα 15 Βαττ ο ατμο ζεματούσε  :)
Όσον αφορά την διαφορά γεύσης εγώ δεν την κατάλαβα ούτε σε KLP ούτε στους genesis.
Θα προσπαθήσω να στήσω την eviva με Ν200, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσω το SS replacement ώστε να έχω ενα coil με ανθρώπινες διαστάσεις.
Οπότε η γεύση πιθανόν να μεταβληθεί προς το χειρότερο.
Σας μπέρδεψα ;;;
Και εγώ ακόμη μπερδεμένος είμαι  :laugh1:





Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: eftihis.k στις Ιουνίου 09, 2015, 21:10
εχω στανταρει εδω και αρκετο καιρο τον τροπο που ατμιζω με κανθαλ και βαμβακι  0,28 α1 σε 2αρι τρυπανακι 1,4 ωμ.  Συνηθως παιζω απο 9 μεχρι 11 βατ.
Με dna 40 και καποιες δοκιμες που εκανα δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα με το tc. Δουλεψε σωστα αλλα το κλασικο μαικροκοιλ μου αρεσει περισοτερο.
Σε καποιον απειρο στο ατμισμα θεωρω οτι ειναι μια βοηθεια,αλλα μονο με ετοιμες αντιστασεις γιατι ειναι δυσκολο να φτιαξεις σωστο πηνιο με τοσες σπειρες χωρις να ακουμπανε κλπ.
εχω και μια φοβια για τις τοσο χαμηλες αντιστασεις :hmmm:

Παντος το dna 40 αξιζει σαν πλακετα και για το step down το οποιο το κανει αριστα.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: petra στις Ιουνίου 09, 2015, 21:29
O Γιάννης ο ποιητής νομίζω ότι έχει δίκιο πως δεν θα πάρουμε μοντάκι με έλεγχο θερμοκρασίας για να μας ειδοποιεί ότι άδειασε το τανκ και στέγνωσε το βαμβάκι. Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι ελέγχουμε κατά διαστήματα το τανκ και βλέπουμε πότε τελειώνει το υγρό.
Ούτε θα το πρότεινα σε κάποιον εντελώς άπειρο που ακόμη δεν έμαθε να στήνει αντιστάσεις.

Το ερώτημα: ατμίζω στα 9 βατ, μήπως δεν το χρειάζομαι, έχει μια λογική, αλλά από την άλλη, αυτός που ατμίζει στα 50 βατ την ατλαντίδα του γιατί να θέλει να πάρει ένα μοντάκι που θα το ρυθμίζει στους 220 βαθμούς και θα του δίνει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που του αρέσει; διότι δε νομίζω ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός μοντ που δουλεύει στα 20+ βατ είναι πολύ κοντά στους 200ο κελσίου.

Σίγουρα, η γνώμη αυτών που άτμιζαν στα 8-13 βατ και τώρα ατμίζουν και με tc θα ήταν πολύτιμη.
Και οπωσδήποτε πρέπει να κρίνουμε, έχοντας αξιόπιστες συσκευές στα χέρια μας, όχι μαιμουδοtc συσκευές.

Σημείωση για τους κατόχους dna40: καλή επιλογή είναι γι΄αυτούς που δεν υπέστησαν τη δοκιμασία του "πηρα ελαττωματικό και το επιστρέφω πίσω με κίνδυνο να μου έρθει κι άλλο ελαττωματικό"

nesplit, για να μη χαλάμε το νήμα εδώ, στείλε μου αν θέλεις πμ με την αξιολόγησή σου για το dna25.





Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: rexakos στις Ιουνίου 09, 2015, 21:43
Το αν είναι απαραίτητο ή όχι, δεν έχει μονοσήμαντη απάντηση.


Έχω 2 μοντάκια, το ένα με DNA 25 και το άλλο με DNA 40.
Και τα δύο λειτουργούν με T/C.
Με αντιστάσεις από 0,14 Ωμ έως 0,20 Ωμ σε Ν200, θερμοκρασία αποκοπής 400 βαθμούς Φαρενάιτ
ή 205 Κελσίου και ισχύ 12-14 Βάττ, σπανίως εμπλέκεται το T/C.
Έχω παρατηρήσει πως όταν το coil έχει μεγάλη εσωτερική διάμετρο, τότε ίσως διότι υπάρχει περισσότερο υγρό, η θερμοκρασία είναι μειωμένη.
Για παράδειγμα ατμίζω σε TNS στημένον με μονή, διαμέτρου 3,5μμ με σύρμα 0,30 και αντίσταση 0,20 Ωμ και βαμβάκι αντί για mesh.
Στα 16-17 Βαττ η θερμοκρασία παραμένει στους 400-420 φαρενάιτ.
Οταν άτμιζα το ίδιο σετ με mesh και αντιστάσεις κοντά στο 1,2 έως 1,4 Ωμ, με παρατεταμένες τζούρες στα 15 Βαττ ο ατμο ζεματούσε  :)
Όσον αφορά την διαφορά γεύσης εγώ δεν την κατάλαβα ούτε σε KLP ούτε στους genesis.
Θα προσπαθήσω να στήσω την eviva με Ν200, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσω το SS replacement ώστε να έχω ενα coil με ανθρώπινες διαστάσεις.
Οπότε η γεύση πιθανόν να μεταβληθεί προς το χειρότερο.
Σας μπέρδεψα ;;;
Και εγώ ακόμη μπερδεμένος είμαι  :laugh1:
Θα συμφωνησω και γω για την διαμετρο του coil.Ειδα και γω μεγαλη διαφορα απο 2mm σε 2.5mm ή 3.Οσο μεγαλυτερη διαμετρο τοσο το καλυτερο.Οσο για τον eviva,εγω τον στηνω με 0,30 σε 2.5mm 5 σπειρες 0,13ω και αφου φτειαξω την αντισταση,την περνω προσεχτικα με το χερι και την τοποθετω μεσα στο κεραμικο(προσεχτικα παντα),και ερχεται και καθεται κουτι!!Αφοβα!
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: 11100 στις Ιουνίου 09, 2015, 21:56
Και εγώ δεν παίρνω καμμένο στα 9watt που ατμιζω, αλλά μου φαίνεται πώς ενα  tc βάση της έρευνας για περισσότερες βλαβερές (δεν ανατρεχω για παράθεση ) ουσίες που εισπνεουμε πανω απο κάποια θερμοκρασία , έχει θέση και βάση. Δεν είμαι σίγουρος εαν χρειάζεται να υπάρχει η ρύθμιση θερμοκρασίας, γιατί εαν π.χ. το επεικινδηνο όριο είναι Α θα μπορούσαν απλα να το έχουν οι πλακέτες σαν οριο προστασίας (όπως τα 15 sec cutoff)  και ο χρήστης να ασχολείται με τα watt.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: thenetpoet στις Ιουνίου 09, 2015, 22:12
Λογικα τα γραφομενα σου με μια μικρη διορθωσουλα στο παραδειγμα που εδωσες.
Τα W ειναι V επι Α, συνεπως αν ειχαν οριο μονο τα Α θα ανεβαιναν τα V και το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο, δηλαδη 30W=5V x 6A η 10V x 3A κοκ...
Το αναφερως απλα για να μη μπερδευετει κάνεις.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: kotsos75 στις Ιουνίου 09, 2015, 22:14

εγώ ακούω τον κύριο που μιλάει σε αυτό το video μετά το 63'
από εκεί και πέρα θα περιμένω και τα αποτελέσματα τον ερευνών για να δούμε και στην πράξη τι συμβαίνει
εδώ υπάρχει και απάντηση στην αρχική ερώτηση


[youtube]R6r60wNO6ek[/youtube]
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: vag21 στις Ιουνίου 09, 2015, 22:18
παιδια μην λεμε τα ιδια και τα ιδια,δεν παιζει μονο ρολο στα ποσα βατ ατμιζουμε,αλλα και ποση διαρκεια ειναι η τζουρα.
εγω ακομα δεν εχω καποιο μοντακι με tc,αλλα το βιντεακι του αρες μαρες ,με αντισταση 3 ημερων σαν καινουργια ,μου δινει την εντυπωση οτι δουλευει καλα.


θα ηθελα και αλλες μαρτυριες απο παιδια που εχουν tc,πως βλεπουν τις αντιστασεις τους μετα απο καποιο διαστημα.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: mankar72 στις Ιουνίου 09, 2015, 22:24
Η δική μου εμπειρία είναι πως το Νι200 με TC για τις ίδιες ημέρες χρήσης και με το ίδιο υγρό μαζεύει λιγότερη μάκα σε σύγκριση με το kanthal.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: microchip στις Ιουνίου 10, 2015, 01:21
 Χαίρετε Zarathustra  :bye:
 
Το TC φύση και θέση δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις μόδες που πηγαινοέρχονται.
Η θερμοκρασία είναι το παν στο άτμισμα.
Ο έλεγχος των Ωμ (δηλαδή το μηχανικό μοντ), ανακαλύφθηκε γιατί έπρεπε να ατμίζουμε, μέχρι ο Lee De Forest να ανακαλύψει την τρίοδο λυχνία και να εκτοξεύσει τον πλανήτη.
Στη συνέχεια, ο έλεγχος των Βολτ, μας έκανε τη ζωή πολύ ευκολότερη, ως προς τις επιλογές σε σύρματα και σεταρίσματα.
Πριν λίγο, ο έλεγχος των Βατ συνέχισε την διευκόλυνση της ζωής, ως προς την μη ανάγκη χρήσης Ωμόμετρου, πολλαπλασιασμών και υπολογισμού τετραγωνικών ριζών.
Αν εξαιρέσω κάποιες ψιλοβελτιωσούλες σε θέματα ασφαλείας, κατά τα λοιπά τρίχες για τεμπέληδες.
Εχθές ήρθε ο έλεγχος θερμοκρασίας, για να ακουμπήσει στον πυρήνα του ατμίσματος.
Διότι όπως πολλές φορές δεν έχω πει και στο παρελθόν, η θερμοκρασία είναι ο πυρήνας.
Το γεγονός ότι εμείς οι δυο (άντε καναδυό ακόμη), ατμίζουμε στα 9 Watt, δεν αλλάζει κάτι στην ανάγκη μας να φέρουμε την θερμοκρασία εκεί που το φχαριστιόμαστε.
Ακόμη κι αν κάποιος ατμίζει με μηχανικό μοντ, μη σεβόμενος την μνήμη του Forest και μία απ’ τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ανθρώπινη ιστορία, δεν αλλάζει κάτι στο γεγονός, ότι μέσω Ωμ, Βολτ ή Βατ, την θερμοκρασία προσπαθούμε να ρυθμίσουμε.
Υπό αυτή την οπτική γωνιά, respect TC και σύντομα σε VT.
Σήμερα οι επιλογές σε συσκευές, οι απαιτήσεις τους σε σύρματα, ο τρόπος λειτουργίας τους και ο τρόπος χειρισμού από τους χρήστες, είναι αμφιλεγόμενα.
Καταλαβαίνεις όμως και εσύ όπως και εγώ, ότι είναι το μέλλον.
Τώρα θα μου πεις γιατί έκανα όλη αυτή την εισαγωγή.
Επειδή απάντησες στον πυρήνα του προβληματισμού σου εσύ, χωρίς να με περιμένεις.
... απο μόνο του δεν σηματοδοτεί τίποτε, παρά μόνον τη δυνατότητα ...
σήμερα.

Εικάζοντας ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει απολύτως σωστά την λέξη "σηματοδοτεί".
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: 11100 στις Ιουνίου 10, 2015, 03:05
Και εγώ δεν παίρνω καμμένο στα 9watt που ατμιζω, αλλά μου φαίνεται πώς ενα  tc βάση της έρευνας για περισσότερες βλαβερές (δεν ανατρεχω για παράθεση ) ουσίες που εισπνεουμε πανω απο κάποια θερμοκρασία , έχει θέση και βάση. Δεν είμαι σίγουρος εαν χρειάζεται να υπάρχει η ρύθμιση θερμοκρασίας, γιατί εαν π.χ. το επεικινδηνο όριο είναι Α θα μπορούσαν απλα να το έχουν οι πλακέτες σαν οριο προστασίας (όπως τα 15 sec cutoff)  και ο χρήστης να ασχολείται με τα watt.
Σωστό, εγώ βέβαια δεν εννοουσα Α-αμπερ, αλλά Α-αλφα (μια τυχαία τιμή), για να μην μπερδεύεται κανείς

Λογικα τα γραφομενα σου με μια μικρη διορθωσουλα στο παραδειγμα που εδωσες.
Τα W ειναι V επι Α, συνεπως αν ειχαν οριο μονο τα Α θα ανεβαιναν τα V και το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο, δηλαδη 30W=5V x 6A η 10V x 3A κοκ...
Το αναφερως απλα για να μη μπερδευετει κάνεις.

Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: meyas1987 στις Ιουνίου 10, 2015, 04:22
Με οσα ειχα διαβασει για το  ΤC ειπα και αγορασα ενα,
προς το παρον μου εχει λυσει τα χερια,
βεβαια κανω αυστηρα μονο dripping και μιας και ξεχνιεμαι ευκολα, αυτο το κομματι με εχει βοηθησει..
Οσο για τα υλικα NI-TI εχω τις ιδιες αμφιβολιες οσες και με το kanthal..
 Περισσοτερα watt απο οτι πριν χαμηλωτερη αντισταση αλλα πανω κατω ιδια αποτελεσματα ...
Αρα καταλειγω οτι δεν ειναι απαραιτητο για ολους, εαν εχεις ενα τανκ και το εχεις γεματο συνεχως, δεν νομιζω οτι προς το παρον το εχεις αναγκη και ντε το tc , βεβαια περιμενουμε ερευνες με αγωνια να δουμε τις αποψεις των ειδικων..
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Zarathustra στις Ιουνίου 10, 2015, 11:02
Παίδες, σας ευχαριστώ πολύ! :thumpup: :thumpup: :thumpup: 


Γέμισαν κάποια κενά μου (ελπίζω και σε άλλους να συνέβη αυτό), σαφέστατα. Το αντιλαμβανόμουν το θέμα κάπως διαφορετικά, ελλειπώς, απο ότι μετά απο την προσεκτική ανάγνωση του παρόντος ..



Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Cruiser79 στις Ιουνίου 10, 2015, 11:47
Ενδιαφέρον θέμα!

Ξεκινάω από τον τίτλο: η λέξη "πάντα" είναι άχρηστη καθώς μέχρι προχτές δεν ξέραμε τι εστί TC. Εκτός αν η χρήση της μεταφράζεται ως "Είναι πάντα απαραίτητο σε αυτούς που επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν?".

Όσον αφορά τον παραλληλισμό με το abs, δεν είναι εντελώς άστοχος. Για την ακρίβεια, κάνει το φρενάρισμα απολαυστικότερο και ασφαλέστερο, και ως εκ τούτου την οδήγηση. Όπως ειπώθηκε, πηδάμε ένα βήμα. Αντί λοιπόν να πατάμε φρένο σαν να έχουμε πάρκινσον στο πόδι, το πατάμε κανονικά και το push-pull γίνεται από το σύστημα. Κάπως έτσι φαίνεται πιο νορμάλ!

Προσωπικά, ακόμα δεν έχω άποψη για το TC καθώς το μόνο μοντ που έχω πιάσει και υποτίθεται έχει τέτοια λειτουργία, είναι το XPRO80. Μόλις με το καλό έρθει το Snow Wolf, θα κουβεντιάσουμε αλλιώς.

Κατά κύριο λόγο, το ποστ του microchip με καλύπτει απόλυτα. Είχαμε cig look-a-likes με αντιστάσεις 2Ω και 3.5βολτ. Μετά βρήκαμε και ego, άντε και πέσαμε στα 1.5Ω με κάτι κάρτο και φτάσαμε και τα 3.7 βολτ (επανάσταση ρε φίλε!!). Ανακαλύψαμε και τα μοντ, πέσαμε στα Ω, φτάσαμε (φτάσανε μάλλον) να ατμίζουν βραχυκυκλώματα χωρίς καν στοιχειώδης γνώσεις. Το vv μετατράπηκε σε vw και καλώς μας ήρθες TC και μετρητή Joule! Δεν τα θεωρώ ούτε άχρηστα, ούτε χρήσιμα όλα αυτά. Είναι μία ακόμα λειτουργία την οποία έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε, χωρίς όμως αυτό να γίνεται αυτοσκοπός.

Σε νορμάλ ηλεκτρονικά μοντ, πλέον κοιτάω την οθόνη μόνο όταν βάζω φρέσκια αντίσταση, για να κάνω χαμηλή ρύθμιση στην αρχή. Μετά, παίζω τυφλά μέχρι να βρω το σημείο που αρέσει σε μένα. Εξαίρεση αποτελεί το κτήνος, στο οποίο οι ρυθμίσεις δεν κλειδώνουν και πρέπει να κοιτάς την οθόνη συχνά πυκνά καθώς η καταλάθος τζούρα στα 70w δεν είναι και ο πιο ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσει η εργασιακή σου μέρα (true story  :wall: ).

Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι θα διαχειριζόμουν και ένα TC μοντ, αν αποφάσιζα να χρησιμοποιήσω τέτοια λειτουργία. Και για να κάνω κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχω κάτι να κερδίσω από το το Ni200. Αυτά όμως μένουν να αποδειχτούν στην πράξη καθώς με το XPRO δεν μπορείς να εξάγεις συμπέρασμα.

Τέλος, θεωρώ ότι κάποιος ο οποίος γνωρίζεται καλά με τον ατμοποιητή του, μπορεί να καταλάβει ακόμα και από τη θερμοκρασία που αυτός αναπτύσσει σε τι σημείο βρίσκεται η πλήρωση του υγρού και αν κοντεύει να εισπράξει μεγαλοπρεπές καψούλι. Κατατάσσω τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία και τολμώ να δηλώσω ότι η ελαφρά αλλαγή γεύσης, αίσθησης της τζούρας, θερμοκρασίας ατμού και θερμοκρασίας ατμοποιητή στο χέρι, είναι αισθητές και στους τρεις ατμοποιητές που χρησιμοποιώ και με ειδοποιούν για τα μελλόμενα!

Είναι το μέλλον? Ίσως. Αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί!
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: vag21 στις Ιουνίου 10, 2015, 15:25
θα πω την γνωμη μου ,χωρις βεβαια να ειναι και σωστη.
πιστευω οτι κανουμε ενα λαθος,συνδιαζουμε το tc με το καμμενο.
εγω απο οτι καταλαβα με τα λεγομενα του γιατρου,ειναι να βρουμε πανω απο ποια θερμοκρασια ,τα υγρα ,το συρμα ή το βαμβακι εκλύουν βλαβερες ουσιες .
το καμενο δεν ειναι το οριο,το οριο θα ειναι απο τις μελετες,εκει θα μπει το οριο ,μπορει να ειναι 200 c ή λιγοτερο,τωρα αν θα μας αρεσει ειναι αλλο κεφαλαιο.
με λιγα λογια το tc θα εχει χρησιμοτητα οχι για να μην τρωμε καμενο,αλλα να μην ξεπερναμε την θερμοκρασια που θα οριστει απο τις μελετες.
το μεγαλο λαθος των εταιρειων ειναι οτι βγαλαν κατι ,χωρις να εχουν βαλει καποια ορια,που θα ηταν απο πειραματα.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: marbass στις Ιουνίου 10, 2015, 15:55
Δε νομίζω ότι είναι λάθος το TC χωρις να έχουν μπει όρια.
Όποιο και να είναι το όριο, καλύτερα να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κάποιου (έστω και λανθασμένα) παρά να μην υπάρχει καθόλου ή να είναι ανεξέλεγκτο . Από σένα εξαρτάται ποιο θα επιλέξεις ξέροντας ότι οσο πιο αυστηρό είναι αυτό τόσο το καλύτερο.
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα και το συζητάμε τόσο πολύ.
To TC δεν αποτρέπει πλήρως το καμμένο ή τα Hot spots αν δεν έχεις σωστό set up και τροφοδοσία Προσφέρει όμως σταθερότητα, χαμηλή θερμοκρασία στον ατμό χωρίς να μειώνεται ο όγκος του και να σου καίει το λαιμό/στόμα. Είναι πιο καθαρή και απαλή η γεύση του και η αίθησή του.
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό? Δεν επιτρέπει στο σύρμα να ανεβάζει πάνω απο μια ορισμένη θερμοκρασία (εστω κι αν αυτή είναι κατα προσέγγιση). Απλά πράγματα.

Εγώ το βρίσκω πλεόν πισωγύρισμα να κοιτώ συσκευές χωρίς TC. Απορρίπτω και το kanthal πιά.

NAI το βρίσκω αναγκαίο το TC. Στα 10W βέβαια είναι σα να βάζεις κόφτη sta 120χλμ σε παπάκι 50cc αλλά ούτε όλοι θέλουμε και ωμή δύναμη 600 ίππων F1 στα καθημερινής χρήσης αυτοκίνητα μας.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: vag21 στις Ιουνίου 10, 2015, 16:03
δεν αντιλεγω σε αυτα που λες,αλλα το tc διαφιμιστικε για ποιο ασφαλες ατμισμα και πρωτα απο ολα ετσι πρεπει να το συγκρινουμε με το συμβατο ατμισμα.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: vasma στις Ιουνίου 10, 2015, 16:23
Στο βίντεο που έβαλε ο kotsos75 (http://e-kapnisma.gr/index.php?action=profile;u=13275) [εδώ (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,26050.msg856513.html#msg856513)] το είπε καθαρά ο κ. Φαρσαλινός στο 1:02:15  :respect: 

Παράθεση
Εδώ μιλάμε για ένα προϊόν το οποίο επανακαθορίζει τα όρια ασφάλειας και τις συνθήκες ασφαλούς άτμισης του ηλεκτρονικού τσιγάρου...

όλα τα υπόλοιπα είναι για τους ριβιούερς... ;D
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: konmac στις Ιουνίου 10, 2015, 17:38
Είμαι μόλις 2 μηνών ατμιστής και κοιτώντας γύρω μου δεν θεωρώ ότι ο ελενχος θερμοκρασίας είναι καμία επανάσταση στην τεχνολογία.
Είναι αυτό που μας επιτρέπει να διαλέγουμε πόσο παγωμένο θα πίνουμε το νερό από το ψυγείο αναλόγως τα γούστα μας και τις ανάγκες μας
Είναι αυτό που επιτρέπει στην γυναίκα μου να βάζει την ηλεκτρική κουβέρτα στους 50 Κέλσιου ενώ εγώ ακριβώς δίπλα να έχω 35 βαθμούς.(δυσανασχετώ στους 50 και αυτή κρυώνει στους 35.)
Στο διαταυτα τωρα άλλη θερμοκρασία απαιτείται στο μαγείρεμα για τα χόρτα (μικρή) και άλλη για το κρέας (μεγάλη). Άλλος τρώει την μπριζόλα σχεδόν ωμή και άλλος ξεροψημένη.
 Ούτως η άλλως το καμένο έχει ενοχοποιηθεί για πολλά.
Θεωρώ ότι είναι αρκετά καλό που έχουμε και  στο Η.Τ. ελενχο θερμοκρασίας.
 
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: pit69 στις Ιουνίου 10, 2015, 18:36
Παιδιά εχούν ειπωθεί πολλά , και έχουν να γίνουν ακόμα ενα σορώ πραγματα , που θα κάνουν ασφαλεστερα , απο ότι είναι τώρα .
Μου έκανε εντύπωση στο βίντεο παραπάνω με τον Κ.Φαρσαλινό , πού ώντας ατμιστής και ο ίδιος , μιλαει με άλλους ατμιστές , και αναφέρει μια καινουργια συσκευη ατμοποιησης , που θα κάνει πάταγο οπως λεει , γιατι θα αλαξει όλο τον μέχρι τωρα τρόπο ατμίσματος .
Ειναι κάτι καινουργιο , που μου χει διαφύγει ...?
Υπάρχει παρουσίαση πουθένα για αυτή...?
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: dallaskdp στις Ιουνίου 10, 2015, 18:39
Ο κ. Φαρσαλινός σε αυτό το βίντεο αναφέρεται σε δύο συσκευές, στο DNA40 by Evolv και στο The Vir by The Golden Greek. Το πρώτο κυκλοφόρησε και είναι γνωστό σε όλους μας. Το δεύτερο αναμένεται σύντομα να βγει στην παραγωγή.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: geozero στις Ιουνίου 10, 2015, 18:40
στο πλαισιο της ομορφης συζητησης  που κανετε επιτρεψτε μου να συμμετεχω και εγω...


εχω ατμισει τοσο με μηχανικο οσο και με απλο ηλεκτρονικο μοντακι. εχω ατμισει τοσο σε υψηλα βατ όσο και σε χαμηλα μαξιμουμ δηλαδη τα 12.


πριν απο 2 βδομαδες αγορασα το ipv4.στηνω με 0,25 νικελιο και δοκιμαζω.αρχικα μου φανηκε σαν να ατμιζω με μεγαλη αντισταση και λιγα βατ ενος απλου ηλεκτρονικου μοντ.κανοντας κατα τη διαρκεια της ημερας και σε καποιες στιγμες κανοντας πιο μεγαλες τζουρες ειχα το ιδιο ατμιστικο αποτελεσμα,δηλαδη ιδια γευση και αναλογικο ατμο πραγμα που με τα υπολοιπα δεν τα ειχα.η παραγωγη ατμου πολλαπλασιαζοταν και η γευση εξασφενουσε ας το πω ετσι.
 αυτο που  μου εκανε εντυπωση ειναι το οτι το υγρο που εκανα, σε σχεση με παρομοια αντισταση με κανθαλ, ειναι οτι το υγρο δεν εχανε την ρευστοτητα του οταν πχ εμενε 1μλ στον ατμοποιητη  και το αδειαζα αλλα και ουτε το χρωμα του που το υγρο στην αντισταση με κανθαλ αλλαζε.


δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου ή εκανα καποιο λαθος στο κανθαλ.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: TSARLY στις Ιουνίου 10, 2015, 19:10
Ωραια παρατηρηση αυτό με το χρωμα του υγρου.
Αλλοι παρατηρησαν κατι?
Επισης την μπαταρια με το Νικελ την "γονατιζει¨?
Πετρος  :thumpup:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: geozero στις Ιουνίου 10, 2015, 19:31
εμενα μου βγαζει γυρω στα 20-24 μλ (ipv4 διπλες μπαταριες ειτε samsung 25r ειτε efest 2500 35A) ρυθμισμενο στα 12J και στους 120-150C.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: netsplit στις Ιουνίου 11, 2015, 02:17

Επισης την μπαταρια με το Νικελ την "γονατιζει¨?
Πετρος  :thumpup:
την στέλνει αδιάβαστη  :))
διότι με τόσο μικρές αντιστάσεις που βγάζουμε το ρεύμα είναι πολύ μεγάλο (νόμος του Ωμ)
Με το TC φαίνεται ποια μπαταρία είναι αξιόλογη και ποια για τα σκουπίδια.
Προσωπικά, κάποιες "επώνυμες" δήθεν 25Α τις πέταξα.
Α ! και η αυτονομία πάει περίπατο αν ατμίζεις κοντά στους 200 κελσίου.


 
εμενα μου βγαζει γυρω στα 20-24 μλ (ipv4 διπλες μπαταριες ειτε samsung 25r ειτε efest 2500 35A) ρυθμισμενο στα 12J και στους 120-150C.


στους 120-150 το vaporshark ξεκινάει με τον κόφτη  :)
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: kotsos75 στις Ιουνίου 11, 2015, 10:30


κάποιο λάθος κανεις φιλε μου
εγώ έχω πολύ καλή αυτονομία στην μπαταρία με το tc και πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι μονο στο πάτημα του κουμπιού στέλνει πολλά watt στιγμιαία μετά στέλνει πολύ λίγα watt και έτσι η μπαταρία κρατάει περισσότερο
http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=251
The battery consumption in VW mode is one time larger than that in VT mode approximately
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: cpt.Yiannis στις Ιουνίου 11, 2015, 11:00
Την καλησπέρα μου σε όλους,
Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, όχι για ψάξιμο σχετικά με το θέμα αλλά για αγορά και πειραματισμό σε μοντάκι με έλεγχομενη
θερμοκρασία. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι σε χαμηλά W χωρίς πολύ υγρό στον ατμοποιητή και με τζούρες μεγάλης διάρκειας ακόμη
και στους 110C μύρισε καμμένο.
Σε υψηλά W και σε απλό και σε Drip ατμοποιητή  (με τις ρυθμίσεις που είχα και πριν) το αποτέλεσμα μου φάνηκε το ίδιο και με τα παλιά MODs και με το νέο. Περιμένω εδώ λοιπόν, και απολαμβάνω διαβάζοντας τα μηνύματα και τις εμπειρίες σας.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: kotsos75 στις Ιουνίου 11, 2015, 11:19

στους 110c δεν βγάζει καν ατμό και εσύ πήρες καμένο?
στους 230c σταθερά για πολλά δευτερόλεπτα και το βαμβάκι δεν καίγεται πως είναι δυνατόν να πήρες καμένο στους 110c?(που ούτε και στους 230c έχω πάρει ακόμα καμένο)
πιο mod έχεις για έλεγχο θερμοκρασίας?
και με τι σύρμα το δουλεύεις?
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: ntonto στις Ιουνίου 11, 2015, 11:22
Εγώ βλέπω πως η "γεύση του καμένου" σε συσκευή που είναι ρυθμισμένη από 210 βαθμούς και κάτω δεν υπάρχει.


Από την άλλη διαβάζοντας ένα έγγραφο από σεμινάριο πυρόσβεσης πως: Ύφασμα (μαλλί, βαμβάκι,μετάξι) έχει βαθμούς ανάφλεξης 180-220 βαθμούς.


Τώρα ή δεν λειτουργεί η συσκευή γιατί φταίει η συσκευή ή γιατί φταίει ο ατμοποιητής και για κάποιον λόγο δεν αφήνει την συσκευή να λειτουργήσει με tc, ακόμη ακόμη αυτό που μυρίζει μπορεί να είναι και η μάκα - καρβούνιασμα που έχει κάτσει επάνω στην αντίσταση.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: netsplit στις Ιουνίου 11, 2015, 12:22

κάποιο λάθος κανεις φιλε μου
εγώ έχω πολύ καλή αυτονομία στην μπαταρία με το tc και πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι μονο στο πάτημα του κουμπιού στέλνει πολλά watt στιγμιαία μετά στέλνει πολύ λίγα watt και έτσι η μπαταρία κρατάει περισσότερο
http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=251 (http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=251)The battery consumption in VW mode is one time larger than that in VT mode approximately


  Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν εμπιστεύομαι εύκολα τους Κινέζους πλέον.
Για παράδειγμα η smok υποτίθεται κάνει TC αλλά όπως αποδείχθηκε κάνει προσομοίωση (για να το πω ευγενικά  :tongue_smilie: )
Δεν ξέρω πως το κάνει η joytech διότι είναι ακόμη πολύ νωρίς.
Πάντως αυτό που δείχνει στο link που παραθέτεις για μένα δεν είναι κατανοητό.(Πρώτη φωτό)





Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40659.html#msg40659)

Και φυσικά πιο κάτω αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια.
Μας δείχνουν διάγραμμα διάρκειας της μπαταρίας με και χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας.
Στα 60 watt και θερμοκρασία αποκοπής 230 κελσίου, υπερέχει σαφώς το μοντάκι με TC.
Διότι όπως καταλαβαίνουμε όλοι ο έλεγχος θερμοκρασίας επεμβαίνει ΑΜΕΣΩΣ και κόβει το ρεύμα.
Όσο πάμε παρακάτω σε βαττ, στα 30 δηλαδή σχεδόν έχουμε ισορροπία.
Φυσικά δεν νομίζω πως "healthy way to vape" είναι τα 30 βάττ πολύ δε περισσότερο τα 60 !
Το αυθαίρετο τους συμπέρασμα λοιπόν περί διάρκειας του χρόνου ατμίσματος σε κανονικές συνθήκες θα έλεγα πως είναι λάθος.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: ExMortus στις Ιουνίου 11, 2015, 13:37
Τόση διαφορά έχει το τιτάνιο απ' το νικέλιο; Κοίτα να δεις :hmmm:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: cpt.Yiannis στις Ιουνίου 11, 2015, 14:16
kotsos 75, Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Κάποιες φορές λόγω φύσης εργασίας δεν μπορώ για μεγάλο διάστημα να απαντήσω.
Τώρα είμαι στο FANGCHENG στην Κίνα για παράδειγμα. Χρησιμοποιώ ενα GI Κινεζιά απόλυτη αλλά όχι απομίμηση. Δεν μπορώ όμως λόγω δικτύου να στείλω φωτογραφίες. Έχω κάνει λοιπόν πολλά πειράματα με πολλές αντιστάσεις και παίζω συνέχεια με ένα CALIX, APOLLO, MAGMA, PHIMIS etc. και με πολλά διαφορετικά σύρματα. Όταν καταλάβω πως διαβάζει ο ΤS  κάθε ατμοποιητή τότε ίσως να μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Για παράδειγμα το σενσοράκι πως μπορεί να δει αν έχεις τον SUB tank kangertech με τη μεγάλη πατούρα από κατω που για να ζεσταθεί και να δώσει θερμοκρασία πρέπει να κάψει πιστεύω και το κρύσταλλο που λέει ο λόγος. Αυτά για την ώρα. :hmmm: 
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: kotsos75 στις Ιουνίου 11, 2015, 14:45

πως ακριβώς μέτρησες τα 110c που λες πριν αυτό δεν έχω καταλάβει
το mod δεν έχει κάποιον σενσορα
δεν μετράει θερμοκρασία αλλα την αντίσταση του ατμοποιητη που αυξάνεται όσο αυτή θερμαίνεται και ανάλογα με την αύξηση τον ohm αυξομειώνει την τάση για να κράτηση την αντίσταση στην ποθητή θερμοκρασία
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: microchip στις Ιουνίου 11, 2015, 16:03
Από την εξαιρετική παρατήρηση του netsplit ορμώμενος και οδηγούμενος από το ένστικτο (μην εμπιστεύεσαι ένα μόνο μπαρόγραμμα, ακόμη κι αν είναι τριπλό), ψαχούλεψα και βρήκα άλλο ένα.
Τα φέρνω ενώπιών σας, και κατ’ αντιπαράθεση.


(http://i59.tinypic.com/24ywf0p.jpg)

http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=251

Το πρώτο δείχνει σε πόσο χρόνο θα καταναλώσουμε 4ml υγρού.
Το δεύτερο δείχνει σε πόσο χρόνο θα καταναλώσουμε 5000mAh μπαταρίας.
 
Στα 60W:
Σε λειτουργία VW, χρειάζονται 200s για να καταναλωθούν 4ml υγρού. Σε 750s θα καταναλωθούν 5Ah μπαταρίας.
Σε λειτουργία VΤ (Ni), χρειάζονται 800s για να καταναλωθούν 4ml υγρού. Σε 1600s θα καταναλωθούν 5Ah μπαταρίας.
Για να το φέρω κοντά μας και για να μην έχω πολλά δεκαδικά, χρησιμοποιώ μπαταρία 1667mAh.
Με την μπαταρία μου, σε λειτουργία VW, θα καταναλώσω 5ml υγρού.
Σε λειτουργία VΤ (Ni), θα καταναλώσω 2,7ml υγρού. Ελάχιστα χειρότερα (2,6ml) με Ti.
 
Στα 30W:
Με την μπαταρία μου, σε λειτουργία VW, θα καταναλώσω 5,5ml υγρού.
Σε λειτουργία VΤ (Ni), θα καταναλώσω 3ml υγρού (2,7ml με Ti).
 
Θεωρώντας (αυθαίρετα ως συνήθως) τελικό ζητούμενο, την κατανάλωση σε υγρό.
Τα νούμερα σε πραγματικές συνθήκες, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.
Η μεταξύ τους αναλογία όμως, είναι τεράστια για να αλλάξει δραματικά.
 
Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη διαφορά.
Έχουν τα Ni και Ti διπλάσια απαίτηση σε ενέργεια, σε σχέση με τα άλλα σύρματα, για να ανεβάσουν θερμοκρασία;
Είναι ο τρόπος λειτουργίας και η αποδοτικότητα σε TC τόσο χάλια;
Μάλλον κάτι μου ξεφεύγει. Παρακαλώ την βοήθειά σας.
 
Αν είχαν ανοίξει νήμα για το eVic-TC, θα το έβαζα στο κατάλληλο νήμα.
Αλλά θέλουν 1GHz παλμογράφο για να γράψουν δυο λογάκια. Το μπουσάρντο μου μέσα.
 
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: geozero στις Ιουνίου 11, 2015, 18:49
Για να καταλαβω.στο πρωτο διαγραμμα στα 30w λεει οτι θελει 800sec για να καταναλωσει 4ml υγρου και 1700-1800 sec για 5Ah μπαταρια αρα η μπαταρια του κραταει 8-10ml υγρου;
Μου φαινεται πως οι μετρησεις αυτες ειναι ατοπες.
Εμενα το ipv στα 15j δινει 2,56volt στους 150C δηλαδη 28w . η αυτονομια της μπαταριας ειναι 20ml περιπου.
Περιεργα τα διαγραμματα.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: boson στις Ιουνίου 11, 2015, 19:25
Μόνο που δεν υπάρχουν τζουρες 500 δευτερολέπτων.  :)) :laugh1:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: ferongr στις Ιουλίου 13, 2015, 11:00
Προσωπικά είχα ακούσει να πλέκουν τα εγκώμια για το TC, αλλά όταν άρχισα να το χρησιμοποιώ με άφησε σχετικά απογοητευμένο. Ναι, δεν παίρνω την αίσθηση καμμένου όταν αδειάζει το τανκ. Απ' την άλλη, το ni200 περιορίζει πολύ τα στησίματα (δεν έχω καταφέρει να φτιάξω twisted microcoil που να δουλεύει σωστά, σύμφωνα με μετρήσεις που έκανα με αισθητήρα θερμοκρασίας τύπου K) και οι περιορισμοί στην εναλλαγή ατμοποιητών πριν κρυώσουν τελείως είναι ενοχλητικοί. Για το επόμενο μου mod δεν θα με νοιάξει καθόλου η ύπαρξη TC (πολύ πιθανό να αγοράσω δεύτερο Sig 150W η να κάνω μια ιδιοκατασκευή με OKR-T10/OKL-T20) καθώς αυτή τη στιγμή πιο πολύ χρησιμοποιώ τα κλασσικά mods μου παρά το TC.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: tsiv στις Ιουλίου 13, 2015, 11:26
Για εμένα πια απαραίτητο διότι κατατάσσομαι στους light ατμιστές δηλαδή σε αυτούς που αντικαθιστούν απλά το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό.

Επίσης με το tc ανακάλυψα το βαμβάκι ως απορροφητικό υλικό...

καθώς αυτή τη στιγμή πιο πολύ χρησιμοποιώ τα κλασσικά mods μου παρά το TC.

Αν δεν το χρησιμοποιείς στείλε μου πμ πιό έχεις και πόσο το δίνεις και που ξέρεις... μπορεί να σε απαλλάξω...
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: domaze στις Ιουλίου 13, 2015, 16:40
Προσωπικά είχα ακούσει να πλέκουν τα εγκώμια για το TC, αλλά όταν άρχισα να το χρησιμοποιώ με άφησε σχετικά απογοητευμένο. Ναι, δεν παίρνω την αίσθηση καμμένου όταν αδειάζει το τανκ. Απ' την άλλη, το ni200 περιορίζει πολύ τα στησίματα (δεν έχω καταφέρει να φτιάξω twisted microcoil που να δουλεύει σωστά, σύμφωνα με μετρήσεις που έκανα με αισθητήρα θερμοκρασίας τύπου K) και οι περιορισμοί στην εναλλαγή ατμοποιητών πριν κρυώσουν τελείως είναι ενοχλητικοί. Για το επόμενο μου mod δεν θα με νοιάξει καθόλου η ύπαρξη TC (πολύ πιθανό να αγοράσω δεύτερο Sig 150W η να κάνω μια ιδιοκατασκευή με OKR-T10/OKL-T20) καθώς αυτή τη στιγμή πιο πολύ χρησιμοποιώ τα κλασσικά mods μου παρά το TC.

Νομίζω ότι ο έλεγχος θερμοκρσσίς παίζει μόνο με απλές αντιστάσεις. Ούτε καν απλά microcoil. Το λέω με επιφύλαξη, αν και δε νομίζω να κάνω λάθος

Στάλθηκε από το GT-P5200 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: nikos523 στις Ιουλίου 13, 2015, 17:36
Και σωστα να παιξει, με τις σπειρες κολλημενες η υπερβολικα κοντα, θερμοκρασια ανεβαινει παρα πολυ γιατι η μια ζεσταινει την αλλη και δεν προλαβαινει το υγρο και ο αερας να κανει την δουλεια του.

Επισης στο κεντρο θα εχεις παρα πολυ μεγαλυτερη θερμοκρασια σε σχεση με τα ακρα, οποτε ο μεσος ορος της θερμοκρασιας θα ειναι πολυ εκτος σε σχεση με την πραγματικη σε καθε σημειο ( hotspot στην ουσια ).


Αυτα βεβαια ειναι πταισματα μπροστα σε αλλες περιπτωσεις.
Αν δειτε το νεο βιντεο του rip πχ, βαζει το μοντ σε κανονικη λειτουργια, πυρωνει το νικελ, κολλαει σπειρες και μετα γυρναει σε λειτουργια tc.
Τις ανοιχτες σπειρες τις προτεινει απλα σαν εναλλακτικη. Το κολλημα, το πυρωμα κλπ ειναι οκ δηλαδη..  :wall: :wall:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: mantos στις Ιουλίου 13, 2015, 23:00
Eμενα με βολεψε οσον αφορα τον nextgen (λογω χρησης mesh, με οτι αυτο συνεπαγεται).
Το γεγονος οτι τον ατμιζω χωρις να περιμενω τα καψουλια, αλλα παραλληλα με εξισου ιδια αποδοση γευσης & ντουμανιου
που προσφερει το kanthal με ικανοποιει.


Σε βαμβακατο ατμοποιητη δεν εχω δουλεψει το TC, αν κ δε βρισκω το λογο να το κανω.




Τι να σας πω.. Η αληθεια ειναι οτι θα μπορουσα να ζησω κ χωρις αυτο.  :yes:
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Cruiser79 στις Ιουλίου 13, 2015, 23:02
Θα ήθελα να δω ένα νέο θέμα για τη χρήση TC σε μεσάτους πάντως.

Στάλθηκε από το C1905 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: mantos στις Ιουλίου 13, 2015, 23:07
Oσον αφορα..
Θεματα υγειας κτλ?
 Ή αποδοσης/ευκολιας στησιματος?



Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: netsplit στις Ιουλίου 13, 2015, 23:08
Σε μεσάτους ίσως να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγεις βραχυκυκλώματα της τάξης του 0,1 Ωμ.
Έχω κάνει με Ni200 δοκιμή σε μεσάτο (TNS) αλλά στημένον με βαμβάκι.
Αν και με βαμβάκι ο συγκεκριμένος έχει αρκετά κρύο ατμό, οπότε δεν είδα και μεγάλη διαφορά.

Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Ribot στις Ιουλίου 13, 2015, 23:14
O NextGen μπορεί να στηθεί κι αυτός με βαμβάκι?

Συγγνώμη για το off topic :-[
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: netsplit στις Ιουλίου 14, 2015, 01:07
Παράθεση
O NextGen μπορεί να στηθεί κι αυτός με βαμβάκι?


Όχι είναι εντελώς αδύνατο.
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: dkoure στις Αυγούστου 20, 2015, 02:36
χαζευοντας το ipv d2 στο ιντερνετ μου ήρθε η εξής απορία : μιας και οι αντιστάσεις είναι τόσο χαμηλές στον έλεγχο θερμοκρασίας , το ατμισμα έτσι έχει αποκλειστικά την sub-ohm φιλοσοφία με τις πνευμονικές τζουρες  και τις αυξημένες καταναλώσεις ρεύματος και υγρού ή μπορεί να δουλέψει και για κάποιον που κάνει mouth to lung με μεγαλυτερες αντιστάσεις και χαμηλά watts;
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Tem στις Αυγούστου 20, 2015, 02:44
To άτμισμα με έλεγχο θερμοκρασίας δεν έχει κάποια σχέση με sub ohming....
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: dkoure στις Αυγούστου 20, 2015, 02:50
δηλαδη οι αντιστασεις τιτανιου και νικελιου παρα το οτι βγαζουν χαμηλη αντισταση σε Ω δεν εχουν σχεση στην πραξη με τις χαμηλες αντιστασεις απο kanthal στην ατμιστικη εμπειρια;!
Τίτλος: Απ: Temprature Control: Είναι πάντα απαραίτητο;
Αποστολή από: Zarathustra στις Αυγούστου 20, 2015, 03:28
Μπορείς να το δουλέψεις όπως επιθυμείς.


Οι τιμές των αντιστάσεων έχουν να κάνουν με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου συστήματος σε συνδυασμό με τα συγκεκριμένα σύρματα μεν, αλλά σε όλο το εύρος θερμοκρασιών, είτε Watts αν κάνεις την αντιστοιχία ...


Προσωπικά, αφου έχει περάσει λίγος καιρός που άνοιξα το παρόν θέμα (+ που μου άνοιξε τα μάτια, αν και παρακολουθώ αδιάλλειπτα απο την αρχή που παρουσιάστηκε αυτη η τεχνολογία), προχώρησα σε αγορά συσκευής TC και ατμίζω (στόμα/πλεμόνι, πάντα), μια χαρά, αν οχι ακόμη καλύτερα!


Και εγώ είμαι ατμιστής χαμηλών εντάσεων. Στα VW και σε μηχανικά παίζω στα 8-10 Watts, αλλά και στην ίδια θερμοκρασία φυσικά, άσχετα που αυτά δεν μπορούν να τη μετρήσουν. Ακριβώς την ίδια τζούρα μπορείς να πάρεις και απο το TC, χώρια τα άλλα πλεονεκτήματα του.


Άσχετα με το αν είμαστε στη λογική Volts, των Watts ή της θερμοκρασίας, ο στόχος μας είναι πάντα το επιθυμητό sweet spot στη τζούρα μας*, και το TC το πετυχαίνει πολύ καλά αυτό ..




Σήμερα έστησα μηχανικό μετά από καιρό και απόλαυσα και λίγο καψούλι! Μου είχε λείψει .. με τα παλιοTC που έμπλεξα! :laugh1:






*που σημαίνει ότι ούτε η απόλυτη ακρίβεια στα νούμερα που μας δείχνουν οι πλακέτες μας ενδιαφέρει αυτή καθαυτή, το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και σε όλα τα είδη πλακετών, αφού η ακρίβεια είναι σχετική με πολλλλές παραμέτρους και ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Η σταθερά είναι πάντα η τζούρα που θα μας καλύψει ..