vaping.gr

Αξεσουάρ ατμίσματος => Μπαταρίες, USB pass-through και φορτιστές => Μήνυμα ξεκίνησε από: tsiou στις Ιουλίου 17, 2012, 15:29

Τίτλος: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: tsiou στις Ιουλίου 17, 2012, 15:29
Αν υπαρχει αλλου διαγραψτε το

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=90508 (http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=90508)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Eizomar στις Ιουλίου 17, 2012, 15:32
Θα ειναι και Protected ?  :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Εktelonistrator στις Ιουλίου 17, 2012, 15:35
Το έβαλε τις προαλλες φίλος στο θέμα για το τι ερευνα θα καναμε αν είχαμε χρήμα σε σχεση με το Η.Τ. αλλά εδώ θα μπορεί να αναλύθει καλύτερα η ιδεα, εκεί θα ήταν (http://cdn.backyardchickens.com/a/a6/a627a87a_offtopic-1.gif)

Παράθεση
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,11678.msg441436.html#msg441436
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Buliwyf στις Ιουλίου 17, 2012, 15:40
Σωστός ο Δρ Τζάε!
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: malamadre στις Ιουλίου 17, 2012, 16:11
Άντε και στον πυρηνικό ατμοποιητή...
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: TRIKALA στις Ιουλίου 17, 2012, 16:15
Συντομα να ανακαλυψουν και το "σωματιδιο του Ατμου"
 :laugh1:
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: spectrum στις Ιουλίου 17, 2012, 16:25
Αν και είμαι υπερ της πυρηνικής ενέργειας εδώ και δεκαετίες... φοβάμαι λίγο.
Για να δημιουργηθεί τέτοια μπαταρία προφανώς χρειάζεται πηγή ραδιενέργειας... μέσα της. Αυτή, θα έχει χρόνο ημιζωής τουλάχιστον 6 μήνες. Και εντάξει, ένα μέρος της ενέργειας των σωματιδίων θα δίνει ρεύμα. Το υπόλοιπο μέρος;
Αρκετές πηγές ηλεκτρομαγνητικής (όχι πυρηνικής) ενέργειας μας περικυκλώνουν. Ας μη βάλουμε άλλη μια στην... τσέπη μας, πριν δοκιμαστεί σε ΠΟΛΛΕΣ άλλες περιπτώσεις... για πολλά χρόνια.
Εδώ εμείς κάναμε θέμα το Πολώνιο των ΚΤ.
Σκεφτείτε τι θα λένε για την πυρηνική μπαταρία του ΗΤ...
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: urahara στις Ιουλίου 17, 2012, 18:29
Συντομα να ανακαλυψουν και το "σωματιδιο του Ατμου"
 :laugh1:

Το διαχειριστη μας εννοεις...?  :)) :)) :))

Μικροσκοπικη μπαταρια... μικροσκοπικος ατμοποιητης μετα... θα το βαζουμε τελειως μεσα στο στομα μας και θα ατμιζουμε....
και μετα θα βλεπεις κοσμο να περπαταει στον δρομο, να καθεται στο διπλανο γραφειο και να βγαινουν ατμοι απο μεσα του... θα σου ερχεται να φωναξεις ΦΩΤΙΑ...! (οπως τον πρωτο καιρο που βγηκαν τα handsfree που οπου και να πηγαινες νομιζες οτι εβλεπες τρελους να μιλανε στον αερα...)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Atrum στις Ιουλίου 17, 2012, 19:45
Καλά και αυτό το πράγμα αφού παράγει συνέχεια ηλεκτρόνια, αν δεν καταναλώνονται, τι τα κάνει;
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: urahara στις Ιουλίου 17, 2012, 19:48
τι εννοεις "παραγει συνεχεια ηλεκτρονια"...? Απο οσο ξερω καμια μπαταρια δεν παραγει ηλεκτρονια... απλα τα θετει σε κινηση λογω  διαφορας δυναμικου...
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Erik στις Ιουλίου 18, 2012, 01:54
Η συγκεκριμενη μπαταρια υπαρχει τουλαιστον 3 χρονια τωρα και τοτε το μαθαμε εμεις οι κοινοι θνητοι. Ειχαν χρηση σε πολλε εφαρμογες κυριως στρατιωτικες. Σκεφτητε τι υπαρχει που δεν το ξερουμε και βρισκεται σε πειραματικο σταδιο... Τα τελευταια χρονια εχουν γινει αλματα στο χωρο της ενεργειας και της προωθησης πυραυλων και των εφαρμογων τους αλλα πιστευω θα αργησει ποοοολυ για να γινει προσιτη στις καθημερινες εφαρμογες λογω κοστους και ασφαλειας...
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: spectrum στις Ιουλίου 18, 2012, 02:05
"Κυρίως στρατιωτικές"
Έλα στο Θείο Sam, ποντικούλη - πειραματοζωάκι κι αν όλα πάνε καλά...  ;)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Erik στις Ιουλίου 18, 2012, 02:10
 :)) Σωστος ο Spectrum!
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: andyapos στις Ιουλίου 18, 2012, 02:18
τώρα μετα απο 20 χρόνια μάθαμε τι έγινε στο τσερνομπιλ. Κάποιος Βλάκας ρώσσος πειραματιζότανε με svoemesto beta edition με δυο πυρηνικές 18350 unprotected σε σειρά. το μέγεθος τησ βλακείας του περιγράφεται μόνο απο το γεγονός ότι δεν πήρε ne-imr γιατί τσιγκουνεύτηκε τα μεταφορικά. :idiot1:   
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Atrum στις Ιουλίου 18, 2012, 02:38
Μα οι άλλες μπαταρίες αποθηκεύουν ενέργεια ουσιαστικά. Αυτή εδώ λέει ότι παράγει φορτισμένα σωματήδια κατά την αποσύνθεση των ραδιενεργών στοιχείων που περιέχει.


Αυτή η ενέργεια αν δεν χρησιμοποιείται, που πάει; Κατάλαβες;
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: urahara στις Ιουλίου 18, 2012, 09:28
Atrum αν παρηγαγε φορτισμενα σωματιδια δεν θα ειχε πρακτικη σημασια η εφαρμογη τησ γιατι η ταση στα ακρα τησ δεν θα ηταν σταθερη, στο τελοσ,δε, η μπαταρια θα αυτοκαταστρεφοταν λογω διαρρηξησ του διηλεκτρικου αναμεσα στουσ πολουσ τησ.

Καμια μπαταρια (στοιχειο ηλεκτρεργετικησ δυναμησ) δεν παραγει φορτισμενα σωματιδια, απλα θετουν σε κινηση τα ηδη υπαρχοντα στο κυκλωμα, οταν το κυκλωμα κλεισει και μονο (οταν δηλαδη εχεισ αγωγιμο μονοπατι απο τον ενα πολο στον αλλο).

Το αρθρο εξυπνα το εκφραζει ωσ "αξιοποιει" τα σωματιδια που απελευθερωνονται λογω τησ ραδιενεργουσ αποσυνθεσησ. Αυτο δεν σημαινει συνεχησ παραγωγη φορτισμενων σωματιδιων, αλλα μαλλον αξιοποιηση τησ ραδιενεργοτητασ του υλικου για να κρατηθει η διαφορα δυναμικου στα ακρα τησ μπαταριασ.

Οι εν λογω μπαταριεσ εχουν πολυ περισσοτερη αποθηκευμενη ενεργεια υπο την εννοια οτι μπορουν για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα να θετουν σε κινηση τα φορτια (με την ιδια δυναμη που θα το εκανε μια συμβατικη μπαταρια τησ ιδιασ τασησ). Η μονη διαφορα τουσ ειναι οτι εχουν διαφορετικο τροπο αποθηκευησ τησ ενεργειασ στο εσωτερικο τουσ..
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Atrum στις Ιουλίου 18, 2012, 13:17
Μάλιστα. Ευχαριστώ για την εξήγηση. Όχι τίποτα άλλο αλλά άρχισα να φαντάζομαι μπαταρίες να ανατινάζονται μόνες τους κατά την αποθήκευση από υπερφορτιση.


Για τις άλλες μπαταρίες ξέρω στο περίπου πως λειτουργούν αλλά εδώ μπερδεύτηκα.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: urahara στις Ιουλίου 18, 2012, 13:23
Κατα την αποθηκευση οχι... αλλα σκεψου βραχυκυκλωμα οπωσ αυτα που εχουμε δει εδω μεσα.... (τυπου στην τσεπη με κερματα... :)) :)) )

Εκει εξαυλωνεσαι....
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: kritikos727 στις Απριλίου 19, 2013, 17:03
Επανάσταση ....
Πώς θα σας φαινόταν μία μπαταρία 18650 να σας κρατάει 10 !!!!! μέρες και όταν χρειαστεί να την επαναφορτίσετε να πάρει μόνον 10'' δευτερόλεπτα ?

Η τεχνολογία υπάρχει  έχουν δοκιμαστεί , είναι πολύ ασφαλέστερες και επιτέλους 10 φορές μικρότερες από τις σημερινές για ίδιες χωρητικότητες !!!.

Ενδεικτικά ...2 μπαταρίες μεγέθους 18650 θα αντικαταστήσουν την μπαταρία του αυτοκινήτου μας . ή
μία μπαταρία μεγέθους σπόρου φασολιού  θα μας φτάνει για 1 μέρα άτμισμα .

Μικρότερες, καλύτερες
Νέος σχεδιασμός δεκαπλασιάζει την ισχύ των μπαταριών

(http://static.in.gr/webstatic/0C0EF8BD973B0B94452ABB1502F920BF.jpg)
H τρισδιάστατη δομή της ανόδου και της καθόδου σε απεικόνιση υπολογιστή (Πηγή: Beckman Institute for Advanced Science and Technology) 

Σικάγο
Ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου παρουσίασαν τις «ισχυρότερες μπαταρίες του κόσμου», μικρές συσκευές που δεκαπλασιάζουν την πυκνότητα και την παροχή ενέργειας και επιπλέον φορτίζονται 1.000 φορές ταχύτερα.

Ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί τις νέες μπαταρίες θα φορτιζόταν σε περίπου ένα δευτερόλεπτο και θα ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να βάλει μπρος ένα αυτοκίνητο με χαλασμένη μπαταρία, υποστηρίζει η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Ίλινοϊ.

Οι νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου βασίζονται σε «τρισδιάστατα» ηλεκτρόδια, χάρη στα οποία μειώνεται η απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα ιόντα (φορτισμένα άτομα) από το ένα ηλεκτρόδιο στο άλλο.

Η διάταξη αυτή, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Communications, θα επέτρεπε στις μπαταρίες να μικρύνουν ακολουθώντας τον εντυπωσιακό ρυθμό συρρίκνωσης των ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι σημερινές τεχνολογίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας αναγκάζουν το χρήστη να επιλέξει ανάμεσα στην ισχύ και τη χωρητικότητα: οι μπαταρίες προσφέρουν είτε μεγάλη χωρητικότητα είτε ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα, όχι όμως και τα δύο ταυτόχρονα.

Η νέα, «τρισδιάστατη» τεχνολογία θα μπορούσε τώρα να καταργήσει αυτόν τον περιορισμό, αφού μπορεί να αυξάνει τόσο τη χωρητικότητα όσο και την ισχύ.

«Θα μπορούσε κανείς να αντικαταστήσει τη μπαταρία του αυτοκινήτου του με μια από τις δικές μας μπαταρίες, η οποία θα ήταν δέκα φορές μικρότερη ή δέκα φορές ισχυρότερη» λέει ο καθηγητής Ουίλιαμ Κινγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Όλες οι μπαταρίες χρειάζονται δύο στοιχεία για να λειτουργήσουν: το ηλεκτρόδιο ανόδου (-) το οποίο απελευθερώνει ηλεκτρόνια στο κύκλωμα, και το ηλεκτρόδιο καθόδου (+) το οποίο προσλαμβάνει τα ηλεκτρόδια στην άλλη άκρη του κυκλώματος.

Για να φτάσουν από την άνοδο στην κάθοδο, τα ηλεκτρόνια αναγκάζονται να περάσουν μέσα από τη συνδεδεμένη ηλεκτρική συσκευή. Δεν μπορούν να διανύσουν την απόσταση ταξιδεύοντας απευθείας από την άνοδο στην κάθοδο, δεδομένου ότι τα ηλεκτρόδια χωρίζονται από έναν υγρό ηλεκτρολύτη που εμποδίζει τη διέλευσή τους.

Μέσα από τον ηλεκτρολύτη, όμως, περνούν ιόντα (φορτισμένα άτομα) που κινούνται επίσης από την άνοδο προς την κάθοδο προκειμένου να ξανασυναντήσουν τα ηλεκτρόνια που αποχωρίστηκαν.

Το ιδιαίτερο με τη νέα μπαταρία είναι η χρήση ηλεκτροδίων από τρισδιάστατες μεταλλικές δομές, χάρη στις οποίες μειώνεται η απόσταση ανάμεσα στην άνοδο και την κάθοδο.

Το πρωτότυπο της συσκευής έχει μήκος μόλις μερικά χιλιοστά, ωστόσο οι ερευνητές ελπίζουν ότι η τεχνική τους μπορεί να αξιοποιηθεί και σε μεγαλύτερα συστήματα.

Στη σημερινή της μορφή η μικρομπαταρία βασίζεται σε έναν εύφλεκτο ηλεκτρολύτη, ο οποίος θα πρέπει να αντικατασταθεί για λόγους ασφάλειας.

Η ερευνητική ομάδα δεν διευκρινίζει πότε περιμένουν να αξιοποιηθεί εμπορικά η τεχνολογία τους.

Της αναμένουμε με αγωνία !!!!

''Πηγή ''
http://www.nature.com/ncomms/journal/v4/n4/full/ncomms2747.html (http://www.nature.com/ncomms/journal/v4/n4/full/ncomms2747.html)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: supernova στις Απριλίου 19, 2013, 17:11
Τεράστια αυτονομία και μικρότερο μέγεθος!!!


Super mini mod και με διάρκεια μπαταρίας 5 μέρες πιπίλα  :D


Αν και πιστεύω οτι θα αργήσουμε πολύ να δούμε κάτι τέτοιο στο εμπόριο.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: TRIKALA στις Απριλίου 19, 2013, 17:27
Εκτος απο οτι θα αργησουν να κυκλοφορησουν στο εμποριο,λογικα δεν θα κοστιζουν και πολυ περισσοτερο απο τις αναλογικες;  :dontknow: :confused1:
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: kritikos727 στις Απριλίου 19, 2013, 20:21
Δυστυχώς ότι βλέπετε και έχετε γύρο σας από τεχνολογία και μορφές ενεργείας , είναι σε δόσεις !!!
Ακόμα και αυτή η μπαταρία είναι να έχουμε να λέμε ότι κάτι καλό βρήκαμε .
Δυστυχώς ξαναλέω η αγορά ενέργειας δεν θα είναι ποτέ ελεύθερη , άν κάτι γίνει και ξεφύγει θα τρίβετε τα μάτια σας !!!
Αυτός που ξέρει δεν πρέπει να μιλάει και ξέρουν πολύ καλά να το εφαρμόζουν αυτό . ;)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: urahara στις Απριλίου 19, 2013, 22:17

Της αναμένουμε με αγωνία !!!!


ξερουμε ποτε αναμενονται να βγουν στην αγορα, τετοιου ειδους μπαταριες? (εστω και αν δεν προκειται για ατμιστικα αλλα γενικα σε προιοντα)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: kritikos727 στις Απριλίου 20, 2013, 10:20
Με αφορμή την ερώτηση του καλού μας φίλου Δημήτρη , βρίκα ευκαιρία να σας πώ δίο τρία πράγματα για τα Νο1 ( αφεντικά ).

Όπως αναφέρω και ποιό πάνω ... η ενέργεια δεν πρέπει ποτέ να γίνει ελεύθερη για κανέναν , επειδή έφτασε η ώρα να αντικαταστήσουμε τα συμβατικά καύσιμα στα αυτοκίνητα και μηχανήματα γιά ευνόητους λόγους !!! θα μας υποχρεώσουν να αντικαταστήσουμε τα οχήματα με ηλεκτροκίνητα , με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την παραγωγή ενέργειας .
Επ' ουδενί δεν πρέπει να υιοθετηθεί το υδρογόνο γιατί θά φάνε τα μούτρα τους !!! . Ο λόγος είναι απλός ... επειδή μπορεί να παραχθεί πολύ εύκολα οπουδήποτε και από οποιονδήποτε πολύ φτηνά έως τζάμπα !!!.
Κάνουν πώς κατασκευάζουν υβριδικά οχήματα μεγάλες εταιρίες , τα παρουσιάζουν ακριβά και χωρίς ιδιαίτερη απόδοση για να παραπλανήσουν τούς αφελείς καταναλωτές .
Σύμφωνα με τα παραπάνω για να συνεχίσουν να βγάζουν τεράστια ποσά πρέπει να μας δώσουν την (οικολογική) λύση της μπαταρίας έτσι θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε ενέργεια από τα εργοστάσιά τους .

Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι όταν γίνει ποιό ακριβό το πετρέλαιο θα το κρατήσουν για τα εναπομείναντα εργοστάσια και θα μας πωλούν μπαταρίες που θα της φορτίζουμε από την ΔΕΗ !!!.
Πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι παντού οι μπαταρίες αυτές όπως είναι τώρα οι Li ion στα κινητά , εργαλεία , αυτοκίνητα , PC , ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές  , ηλεκτρονικά τσιγάρα , φακούς .... Παντού .

Άν ξέρατε γιατί θέλουν το Νικέλιο !!!! που έχουμε σε αφθονία .... :lipssealed: :lipssealed: :-X :-X

Καλή σας μέρα .

 
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: urahara στις Απριλίου 20, 2013, 10:31
2-3 χρόνια λες ε?!
Σε βρίσκω αισιόδοξο αλλά μακάρι να πέφτεις μέσα.
Θα είναι πραγματικά επανάσταση όπως ανέφερες στο πρώτο ποστ...

Στάλθηκε από το A100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: kritikos727 στις Απριλίου 20, 2013, 11:00
Άν δεν φάμε τα μούτρα μας , όλος ο πλανήτης μέχρι τότε !!!!. :hmmm: :hmmm:
Πάρτε και αυτό και θα καταλάβετε πολλά .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hu7eIJG_NSM[/youtube]




Συγχωνευση ποστ
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: WileECoyote στις Μαΐου 22, 2013, 23:21
Μια 18χρονη από την Καλιφόρνια κατασκεύασε μια συσκευή (ευέλικτο υπερπυκνωτή υψηλής απόδοσης, όπως την ονόμασε) που μπορεί να φορτίσει σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ διατηρεί την ικανότητα του για 10.000 κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης (10 φορές περισσότερο από τις σημερινές μπαταρίες).

Η εφεύρεση παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Παγκόσμια Έκθεση Επιστήμης και Μηχανικής που οργανώνει η Intel, κέρδισε το βραβείο των 50.000$ και ήδη η Google βρίσκεται σε επικοινωνία με τη νικήτρια για την ανάπτυξη της για κινητά τηλέφωνα.
Η επίδειξη του νέου πυκνωτή έγινε σε φακό LED, αλλά προορίζεται για κάθε τι που χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενη μπαταρία, από κινητά μέχρι αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την περίληψη (http://www.usc.edu/CSSF//History/2013/Projects/S0912.pdf) των ιδιοτήτων της εφεύρεσης, ο σκοπός είναι να αντικαταστήσει τις μπαταρίες που παρουσιάζουν τα γνωστά μειονεκτήματα της μικρής διάρκειας και του μεγάλου χρόνου φόρτισης. Από την άλλη οι ηλεκτροχημικοί πυκνωτές προσφέρουν μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας απ' ότι οι συμβατικοί πυκνωτές αλλά πολύ μικρότερη απ' ότι οι μπαταρίες, γι'αυτό και δημιουργήθηκε αυτός ο υπερπυκνωτής με αυξημένη πυκνότητα ενέργειας και ταυτόχρονη διατήρηση της και μεγάλη διάρκεια ζωής.
(Στην περίληψη υπάρχουν και αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να ενδιαφέρουν όσους είναι σχετικοί με τα τεχνικά θέματα)

Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η εφεύρεση αυτή, η οποία υπόσχεται ελάχιστο χρόνο φόρτισης, μεγάλη διάρκεια ζωής και μικρό μέγεθος, αυτά δηλαδή που μας ενδιαφέρουν και για τις μπαταρίες των η.τ. Προφανώς δεν πρόκειται η πρώτη εμπορική εφαρμογή της να είναι αυτή (για η.τ.  8)) αλλά η ανάμειξη της google δείχνει ότι μάλλον θα έχουμε εξελίξεις σύντομα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ug1BBMtVYgI[/youtube]

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην Daily News (http://india.nydailynews.com/newsarticle/535e62b659cc11ab26b542a1e6da8ddc/indian-girl-invents-device-that-can-charge-phone-in-20-seconds) και στην Washington Times (http://www.washingtontimes.com/news/2013/may/20/teen-invents-20-second-cell-phone-charger/) και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Vangos στις Μαΐου 23, 2013, 00:11
Πολύ ενδιαφέρον και μάλλον θα έχει εμπορική εφαρμογή σύντομα. :thumpup:

Βέβαια, η τροφοδοσία απαιτητικών συσκευών σε ρεύμα σε σχέση με το LED που εφαρμόσθηκε, έχει απόσταση, αλλά είναι ακόμη η αρχή.

Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: spectrum στις Μαΐου 23, 2013, 00:24
Το διάβασα τυχαία, χτες ή προχτές.
Η εφεύρεση αφορά αρχικά τα κινητά, αλλά σίγουρα θα έχει εφαρμογή και σε εμάς...

Το ξέρω ότι είναι εντελώς άσχετο, αλλά η ψυχή μου υπαγορεύει να το γράψω:

Τι πανέξυπνα ματάκια έχει η κοπελιά... !!!  :respect:  :respect:  :respect:

Τύφλα να έχουν...
1) οι φωτό που τραβήξαμε
2) οι φωτό που μας αρέσουν
3) οι πιο όμορφες φωτό του κόσμου...

Απίστευτη πίστη !!!    :yes:  :yes:  :yes:
 
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: DaemonaS στις Ιουνίου 19, 2013, 19:44
Graphene ?


[youtube]ZwiTIzkF4cw[/youtube]


Μήπως αυτό ανακάλυψε η κοπελιά ?


Και κάτι ακόμη για να μάθουμε πως δουλεύει :


[youtube]EX8ClPVkD1g[/youtube]
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: KINGGREECE στις Ιουνίου 19, 2013, 19:59
ειχα κανει μια αναφορα εδω  http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,17588.msg632134.html#msg632134 (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,17588.msg632134.html#msg632134)
αλλα δεν ειχα μπει σε λεπτομεριες γιατι θεωρησα οτι θα ηταν οφτοπικ....
μπραβο για την αναρτηση του θεματος .......
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: DaemonaS στις Ιουνίου 19, 2013, 20:11
Το κυρίως θέμα είναι ότι μειώνεται σημαντικά το μέγεθος της μπαταρίας....
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: papoys στις Ιουνίου 19, 2013, 21:50
Ωραία η εφεύερεση.Μπράβο στην κοπελιά. :thumpup: :thumpup: :thumpup:

Οπότε βλέπω σύντομα να κυκλοφορούν  μικρά  provaria. :yes:

Γιαυτό waradero κοίτα να ξεφορτωθείς μερικά ;D ;D γιατί μετά δεν θάχουν αξία τα παλιά και θάναι και
ντεμοντέ. :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: DaemonaS στις Ιουνίου 20, 2013, 03:37
Η απάντησή σου παππού !!!

[youtube]dTSnnlITsVg[/youtube]




Ο επιστήμονας εδώ (ο δεύτερος από τους 2 που δίνουν συνέντευξη) λέει σε περίπου 5 χρόνια θα εμφανιστεί στην αγορά...


[youtube]ehvksWx3AJQ[/youtube]
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: aoratos στις Οκτωβρίου 15, 2014, 19:35
Σημερα επεσα πανω σε αυτο το αρθρο.Λετε να βγουν αντιστοιχες και για το η.τ;  :tongue_smilie:
Το θεμα ομως ειναι να βγουνε πριν κοψουμε και το η.τ  ;D


http://www.techgear.gr/new-battery-li-ion-charged-at-70-per-cent-in-2-minutes-lasts-20-years-93380/

Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: holydiver στις Δεκεμβρίου 19, 2014, 13:14
SUBTANK
Επ' ουδενί δεν πρέπει να υιοθετηθεί το υδρογόνο γιατί θά φάνε τα μούτρα τους !!! . Ο λόγος είναι απλός ... επειδή μπορεί να παραχθεί πολύ εύκολα οπουδήποτε και από οποιονδήποτε πολύ φτηνά έως τζάμπα !!!.


 Υδρογόνο σκέτο στον πλανήτη δεν υπάρχει. Για να διασπάσουμε π.χ το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο χρειαζόμαστε ενέργεια. Μεγαλύτερη παραπληροφόρηση από το έχουμε ωκεανούς από νερό- άρα υδρογόνο- άρα τεράστια αποθέματα ενέργειας δεν υπάρχει.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: g10rg0s στις Ιουνίου 23, 2015, 21:07
http://www.techgear.gr/smart-li-ion-battery-warns-that-its-going-to-explode-99310/?utm_source=Contra&utm_medium=footer_home&utm_campaign=24MediaWidget
... πολυ καλο νεο
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: modivin στις Απριλίου 02, 2016, 21:40
https://www.youtube.com/watch?v=_cLXy9sw4KM
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: microchip στις Απριλίου 12, 2016, 20:55
Οι πρώτες LiPO με γραφένιο έκαναν την εμφάνισή τους.
Έμελε να είναι η Turnigy (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2001__85__Batteries_Accessories-Turnigy_Graphene.html) η πρώτη παραγωγός.
Ενστάσεις πολλές και ποικίλες.
Από την πραγματική μείωση της εσωτερικής αντίστασης, έως την περιεκτικότητά τους σε γραφένιο.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: caros στις Απριλίου 12, 2016, 21:17
Ε, δωσε και λιγο βινδεον στο λαο ;)
https://www.youtube.com/watch?v=B7CydW81LWM#t=26
και εξηγησε μας τα υπερ και τα κατα μη ψαχνομαστε οι κακομοιροι :'(
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: microchip στις Απριλίου 12, 2016, 21:49
Η θεωρία είναι ότι το γραφένιο έχει μεγαλύτερη επιφάνεια σε ίδιο όγκο, λόγω εσωτερικής δομής.
Μεγαλύτερη επιφάνεια σε επαφή με τον καταλύτη ίσον μικρότερη αντίσταση.
Έχοντας μικρότερη αντίσταση έχεις 2 επιλογές.
Κρατάς το μέγεθος της ανόδου ίδιο και έχεις μπαταρία ίδιας χωρητικότητας, αλλά μεγαλύτερης ικανότητας εκφόρτισης.
Μειώνεις το μέγεθος της ανόδου, αυξάνοντας τον καταλύτη και έχεις μπαταρία ίδιας ικανότητας εκφόρτισης, αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Εξυπαεννοείται ότι στην πρώτη επιλογή αυξάνεις και την ικανότητα φόρτισης.

Η πράξη είναι οι grahpene της Turnigy.
Ψαχουλεύοντας google και youtube, διάβασα και είδα κάποια ριβιούζ με μετρήσεις με τεκμηρίωση.
Λίγο μικρότερη πτώση τάσης και άνοδο θερμοκρασίας, δείγματα μικρότερης εσωαντίστασης.
~17% μεγαλύτερο βάρος, θα μπορούσε να εξηγηθεί με μεγαλύτερο μέγεθος ανόδου.
Σούμα, λίγο καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με μπαταρίες 17% μικρότερες.
Στο γιουτούμπι είδα έναν απίθανο, ο οποίος άνοιξε μία από δαύτες και ορκιζόταν ότι αυτό το μαύρο πράμα αποκλείεται να είναι γραφένιο.

Μην με βάλεις να τα ξαναψάχνω, ψάξε με "turnigy graphene".
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: e-spy στις Απριλίου 12, 2016, 21:49
Καλά σου λέει ρε ριβγιούερ της συμφοράς.  :fight_fryingpan:
Εξήγησέ μας και τίποτα σε μας τους άσχετοι.
(όχι ότι θα καταλάβουμε και τίποτα από αυτά που λες δηλαδή, αλλά να, έτσι, να κινείται το νήμα βρε παιδάκι μου...)

Απντέιτ και έντιτ (δύο σε ένα):
Μπαρδόν, μόλις είδα την ανάλυση (χριστό δεν κατάλαβα βέβαια)  :idiot1:
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: petra στις Απριλίου 12, 2016, 22:07
Oύτε εγώ κατάλαβα γρυ! 
Τι σου είναι ετούτος εδώ ο μικρός Τσιπ! Πώς τα λέει έτσι!!!!
Μήπως να σου απαντούσε κατάλληλα στην κλητική προσφώνηση "ρηβΓιούερ της συμφοράς" να πιανόσασταν μαλλί με μαλλί, κοτσίδα με κοτσίδα, φαβορίτα με φαβορίτα, μπας και ... καταλαβαίναμε κατιτίς παραπάνω; :popcorn: 

Ως τότε, δεν μας τα εξηγείς με πιο απλά λόγια, μικρέ Τσιπ;
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: caros στις Απριλίου 12, 2016, 22:13
Εγω παντως καταλαβα οτι σε σχεση με τις προσδοκιες της νεας τεχνολογιας γραφενιου, ανθρακες ο θησαυρος  :( . Ελπιζω να ειναι απλα οι πρωτες υλοποιησεις και να εχουμε πιο εντυπωσιακα αποτελεσματα στο μελλον.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: microchip στις Απριλίου 12, 2016, 22:24
@petra
Εσύ ψοφάς για κατς.
Εμένα μου αρέσουν τα βιδεάκια με λασπομαχίες αλαφρά ντυμένων γυναικών που ανεβάζουν τα φιλαράκια μου στο νήμα για άντρες μόνο.
Ο e-spy είναι σοβαρός και εκτός αυτού δεν τσιμπάει.
Συμπέρασμα:
Οι μπαταρίες με γραφένιο θα μπορούν να δώσουν περισσότερα Αμπέρ.
Οι μπαταρίες με γραφένιο της Τούρνιτζη δίνουν λίγο περισσότερα, αλλά είναι λίγο βαρύτερες και κάποιοι σιγοψιθυρίζουν ότι δεν έχουν γραφένιο.

@caros
Άλλο οι προσδοκίες της νέας τεχνολογίας, άλλο οι υλοποιήσεις της Turnigy.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Smoke Alarm στις Ιανουαρίου 18, 2017, 22:41

Για να λυθούν  τυχόν    απορίες παρακολουθήστε το σχετικό από τον καθηγητή  Jeff  Dahn



www.youtube.com/watch?v=pxP0Cu00sZs

Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: BigSur στις Ιανουαρίου 18, 2017, 22:58
Στο Πανεπιστήμιο Stanford έφτιαξαν μπαταρίες Li-ion με επιβραδυντικό υλικό για να μην μπορούν να πάρουν φωτιά:

Li-ion battery with built-in flame retardant could stop battery fires (http://arstechnica.com/gadgets/2017/01/lithium-ion-battery-flame-retardant/)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: NekosAthina στις Φεβρουαρίου 13, 2017, 22:14
Στο ΜΙΤ και στο Χάρβαρντ ψάχνωνται

http://www.techgear.gr/battery-tech-mit-harvard-117899/ (http://www.techgear.gr/battery-tech-mit-harvard-117899/)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: BigSur στις Μαρτίου 08, 2017, 04:55
Ο άνθρωπος που εφηύρε τις li-ion είναι 94 ετών.
Ηγείται στην επιστημονική ομάδα που λέει πως δημιούργησε μπαταρίες από γυαλί καλυμμένο με ιόντα νατρίου ή λιθίου, οι οποίες:
Φορτίζουν σε λεπτά, έχουν τριπλή χωρητικότητα, αντέχουν τουλάχιστον 1200 φορτίσεις και δεν αθροίζουν την σταδιακή φθορά που οδηγεί σε βραχυκυκλώματα!

http://www.digitaltrends.com/cool-tech/glass-battery-technology/ (http://www.digitaltrends.com/cool-tech/glass-battery-technology/)
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Atmos στις Μαρτίου 08, 2017, 18:49
Άμα διαβάσουμε το πρώτο μήνυμα του θέματος, θα βάλουμε τα κλάματα.  :(
Από το 2012, ακόμα έρχεται η "πυρηνική μπαταρία". Ούτε τις άλλες με τον υπερπυκνωτή υψηλής απόδοσης τις είδαμε να βγαίνουν στο εμπόριο.
Σίγουρα κάποιοι φρενάρουν αυτές τις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις. Υπάρχουν πολλά κέρδη που θα χαθούν σε περίπτωση που κυκλοφορήσουν τέτοιες μπαταρίες.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: BigSur στις Μαρτίου 08, 2017, 19:03
Στις μπαταρίες το πράγμα είναι περίπλοκο. Μετά την εφεύρεση έρχονται οι δυσκολίες του σχεδιασμού της πιθανής παραγωγής και τα κόστη, την στιγμή που την αγορά καθορίζουν όλες οι εταιρίες που παράγουν τις συσκευές στις οποίες μπαίνουν οι μπαταρίες.
Χωρίς πελάτη πρόθυμο να δοκιμάσει νέου τύπου μπαταρίες στις συσκευές του -ρισκάροντας ο ίδιος να μην προτιμηθούν ή να μην υπάρξει επάρκεια μπαταριών για τους αγοραστές του- οι παραγωγοί μπαταριών δεν θα τις βάλουν σε παραγωγή. Είναι περίεργος κύκλος.
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: bluegeorge στις Μαρτίου 08, 2017, 19:13
Φορτίζουν σε λεπτά, έχουν τριπλή χωρητικότητα, αντέχουν τουλάχιστον 1200 φορτίσεις και δεν αθροίζουν την σταδιακή φθορά που οδηγεί σε βραχυκυκλώματα!
Μήπως με την τριπλή τους χωρητικότητα το maximum continuous discharge είναι 500mA;
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: Atmos στις Μαρτίου 08, 2017, 19:17
Το παραπάνω που έγραψα ισχύει περισσότερο για τις περιπτώσεις που οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι θα στοιχίζουν πολύ πιο φθηνά και θα είναι πολύ πιο ελαφριές, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κτλ.

Τέτοιες μπαταρίες αλλάζουν το ενεργειακό σκηνικό. Μπορείς με μερικούς ηλιακούς συλλέκτες ή ανεμογεννήτριες και τέτοιες μπαταρίες να καταργήσεις και τη ΔΕΗ και το πετρέλαιο - βενζίνη σε πάρα πολλές εφαρμογές. Το ενεργειακό σκηνικό όμως δεν το αφήνουν να αλλάξει εύκολα, τουλάχιστον όχι μέχρι να αλλάξουν οι ιδιοκτήτες και οι μετοχές αυτών των εταιριών. 

Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αν ένα κράτος (δε λέω για εταιρία) τολμήσει να τις βγάλει στο εμπόριο, την επόμενη μέρα θα έχει πόλεμο (κανονικό με αεροπλάνα και βόμβες). 
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: BigSur στις Μαρτίου 08, 2017, 19:28
Μήπως με την τριπλή τους χωρητικότητα το maximum continuous discharge είναι 500mA;
Τώρα με ρωτάς τις λεπτομέρειες λειτουργίας μιας εφεύρεσης που υπάρχει μόνο στο εργαστήριο ενός πανεπιστημίου; :D
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: modivin στις Μαρτίου 08, 2017, 19:30
Ντουμάνι βγάζουν στο μηχανικό μου hybrid στα 400W?
Τίτλος: Απ: Μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών
Αποστολή από: bluegeorge στις Μαρτίου 08, 2017, 19:41
Τώρα με ρωτάς τις λεπτομέρειες λειτουργίας μιας εφεύρεσης που υπάρχει μόνο στο εργαστήριο ενός πανεπιστημίου; :D
... και μετά παρουσιάζονται από δημοσιογράφους χωρίς καμία τεχνική λεπτομέρεια για να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Πάντως, συνήθως, οι πολύ μεγάλες χωρητικότητες συνοδεύονται από αδυναμία παροχής μεγάλων ρευμάτων.