vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

229 επισκέπτες, 6 χρήστες
Jorge, Milarepa, Tazz, teo77, Parolos, Tem

Twitter

Αποφόρτιση με σταθερή ισχύ – Συγκριτική δοκιμή 18650

Αποσυνδεδεμένος camber

  • *****
  • 3873
  • Φύλο: Άντρας
    • camber
Οι μπαταρίες είναι συσκευές που αποθηκεύουν ενέργεια και την αποδίδουν ξανά πίσω όταν το ζητήσουμε. Στόχος κάθε κατασκευαστή είναι να μας προσφέρει μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα ικανές να σηκώσουν το φορτίο που συνδέουμε.
Για να ελέγξουμε τη χωρητικότητα και δύναμη των μπαταριών χρησιμοποιούμε συνήθως 3 τύπους φορτίου.
1. Φορτίο σταθερής έντασης (αμπέρ)
2. Φορτίο σταθερής αντίστασης (ohm)
3. Φορτίο σταθερής ισχύος (watt)


Φορτίο σταθερής έντασης
Είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος φορτίου. Αποφορτίζουμε τη μπαταρία με σταθερό ρεύμα (αμπέρ) και μετράμε τη χωρητικότητα της σε Ah ή mAh. Αν για παράδειγμα μια μπαταρία γράφει χωρητικότητα 3.000 mAh, σημαίνει ότι θα κρατήσει 3 ώρες αν την αποφορτίσουμε με σταθερό φορτίο 1Α (ή 1.000mA). Αν αυξήσουμε το φορτίο στα 2Α τότε η διάρκεια θα μειωθεί σε 1.5 ώρα. Εξαιρετικά απλό.

Εξαιρετικά απλή θα ήταν και η ζωή μας αν χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινότητα φορτία που τραβούν σταθερά αμπέρ από τη μπαταρία μας αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Τυπικό παράδειγμα ενός τέτοιου φορτίου είναι οι γραμμικοί ρυθμιστές τάσης. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί στα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν χρησιμοποιούνται.

Ένα ακόμη πρόβλημα με τη μέτρηση σε mAh είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η τάση (volt) της μπαταρίας. Ο πραγματικά σωστός τρόπος μέτρησης της αποθηκευμένης ενέργειας στη μπαταρία είναι οι βατώρες (Wh ή mWh). Βέβαια μπορούμε να μετατρέψουμε τα Ah σε Wh με τον παρακάτω τύπο:
Watt = Volt * Amps επομένως Wh = Volt * Ah

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια αλκαλική μπαταρία ΑΑ 2500mAh. Αυτή θα έπρεπε να έχει ίδια χωρητικότητα με μια λιθίου Samsung 25R 2500mAh αλλά δεν είναι έτσι φυσικά αλλιώς θα χρησιμοποιούσαμε όλοι Duracell στα μοντάκια μας.
Η αλκαλική μπαταρία έχει ονομαστική τάση 1.2V ενώ η λιθίου 3.7V. Επομένως σύμφωνα με τον παραπάνω τύπο θα έχουμε
Αλκαλική μπαταρία: 1.2V * 2500mAh = 3.000 mWh ή 3 Wh
Μπαταρία λιθίου: 3.7V * 2500mAh = 9.250 mWh ή 9.25 Wh
Η μπαταρία λιθίου έχει λοιπόν 3 φορές παραπάνω αποθηκευμένη ενέργεια.

Δυστυχώς ο τρόπος υπολογισμού Wh από Ah είναι προσεγγιστικός και γίνεται με βάση την ονομαστική τάση της μπαταρίας. Η ονομαστική τάση είναι ο μέσος όρος μεταξύ πλήρως φορτισμένης και εντελώς άδειας μπαταρίας. Λόγω της εσωτερικής αντίστασης της μπαταρίας αυτή η ονομαστική τάση πέφτει πολύ όταν αυξάνουμε τα αμπέρ του φορτίου. Οι κατασκευαστές δίνουν την ονομαστική τάση για πολύ χαμηλά φορτία (<= 1Α). Θα πρέπει να γνωρίζουμε την ονομαστική τάση για το συγκεκριμένο ρεύμα που τραβάμε ώστε να μετατρέψουμε σωστά σε Wh αλλά και πάλι ο υπολογισμός μας θα είναι προσεγγιστικός.


Φορτίο σταθερής αντίστασης
Το πιο συνηθισμένο φορτίο στην καθημερινότητα αλλά δυστυχώς το πιο σπάνιο στις μετρήσεις των κατασκευαστών. Γιατί άραγε;
Ο τρόπος μέτρησης απλός. Συνδέουμε μια σταθερή αντίσταση στη μπαταρία μας και μετράμε πόσο χρόνο θα κρατήσει. Μια λάμπα ας πούμε.
Αυτός ο τρόπος μέτρησης είναι ιδανικός για τα μηχανικά mod. Πατώντας το κουμπί συνδέουμε την αντίσταση του ατμοποιητή απ’ ευθείας επάνω στη μπαταρία.
Υπόσχομαι ότι αν βρω χρόνο θα κάνω αντίστοιχες μετρήσεις σταθερής αντίστασης. Μιας και δεν είμαι λάτρης των μηχανικών, ευπρόσδεκτες οι προτάσεις για τα πιο συνηθισμένα Ohm αντιστάσεων και το cut off voltage των μετρήσεων.


Φορτίο σταθερής ισχύος
Τυπικός εκπρόσωπος τέτοιου φορτίου είναι ένας μετατροπέας DC-DC. O μετατροπέας τραβάει ενέργεια από μια πηγή στην είσοδο και τη μετατρέπει σε βολικότερη μορφή στην έξοδο. Μπορεί ας πούμε να έχει 3 volt στην είσοδο και να τα μετατρέψει σε 6 volt στην έξοδο. Ή το αντίστροφο. Σας θυμίζει κάτι; Ναι, ένα ηλεκτρονικό mod.

Τα ηλεκτρονικά mod μετατρέπουν την τάση της μπαταρίας στην απαιτούμενη τάση για να πετύχουν την ισχύ που έχουμε ορίσει.
Αν για παράδειγμα έχουμε στον ατμοποιητή αντίσταση 1Ω και ρυθμίσαμε το mod στα 25W τότε θα πρέπει να μας δώσει 5V στην έξοδο. Αν η μπαταρία έχει 3.7V τότε θα πρέπει να ανεβάσει αυτή την τάση στα 5V για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας. Κατά τη μετατροπή αυτή υπάρχουν απώλειες. Για να αποδώσει 25 watt το mod θα πρέπει να τραβήξει παραπάνω watt από τη μπαταρία. Αυτές τις απώλειες τις χαρακτηρίζουμε σαν αποδοτικότητα (efficiency) της πλακέτας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια πλακέτα Evolv DNA75. Η Evolv δίνει αποδοτικότητα 86%. Όταν ατμίζουμε στα 25W σημαίνει ότι τραβάμε από τη μπαταρία 25 / 0.86 = 29W. Για να βρούμε λοιπόν πόση αυτονομία θα μας δώσει η μπαταρία πρέπει να δούμε τα διαγράμματα αποφόρτισης σταθερής ισχύος στα 30W


Μετρήσεις σταθερής ισχύος
Αρκετά με τη θεωρία, καιρός για τις μετρήσεις.


Ένα διάγραμμα αποφόρτισης σταθερής ισχύος λαμβάνει υπόψη τόσο τα volt όσο και τα αμπέρ. Παρατηρούμε ότι όσο πέφτει η τάση της μπαταρίας ανεβαίνουν τα αμπέρ.



Για τις περισσότερες μπαταρίες οι αποφορτίσεις έγιναν με συνεχή αποφόρτιση σταθερής ισχύος μέχρι τα 50W. Εδώ τα διαγράμματα της Samsung 30Q. Είναι φανερό ότι σε αποφόρτιση 60W η μπαταρία θα ανέβαινε πάνω από το επιτρεπτό όριο των 80oC.



Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν πολλοί, η μπαταρία θα μας δώσει την ίδια ενέργεια με όποιον τρόπο κι αν το ζητήσουμε. Εδώ το διάγραμμα 50W παλμικής αποφόρτισης της ίδιας Sasmsung 30Q. Παρατηρείστε ότι μας δίνει παρόμοιο χρόνο ατμίσματος με τα 50W συνεχούς αποφόρτισης του προηγούμενου διαγράμματος(665 και 671 sec αντίστοιχα). Αλλά η θερμοκρασία έχει πέσει δραματικά από τους 71οC στους 37oC.

Δεν έχει σημασία λοιπόν πως θα αποφορτίσουμε τη μπαταρία. Η αποδιδόμενη ενέργεια θα είναι η ίδια. Η θερμοκρασία όμως κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα όπως βλέπουμε και άρα μπορούμε να ατμίσουμε σε πολύ μεγαλύτερη ισχύ χωρίς κίνδυνο να καταστρέψουμε τη μπαταρία παρόλο που βγαίνουμε εκτός προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Για λόγους ταχύτητας λοιπόν οι μπαταρίες αποφορτίστηκαν με συνεχή ρυθμό όσο δεν υπερέβαιναν τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας που προτείνει ο κατασκευαστής. Στη συνέχεια αποφορτίστηκαν παλμικά τραβώντας ισχύ για 5 sec και αφήνοντας τη μπαταρία να ηρεμήσει για 30 sec. Κάτι που προσομοιάζει τον τρόπο ατμίσματος. Τάση αποκοπής ορίστηκαν τα 2.8V μιας και οι περισσότερες σύγχρονες πλακέτες κόβουν κάπου εκεί υπό φορτίο πριν μας βγάλουν battery lock.

Όλα αυτά που γράφω τώρα δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση αυτά που είχα γράψει εδώ. Ξαφνικά δεν έγινε μπαταρία των 30 αμπέρ η Samsung 30Q. Ισχύουν οι προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής. Όμως με τη συγκεκριμένη παλμική αποφόρτιση που προσομοιάζει το άτμισμα και κόφτη στα 2.8V οι μπαταρίες μπορούν να υπερβούν άνετα τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι σε περίπτωση δυσλειτουργίας του mod (πχ autofire) θα έχουμε σοβαρά προβλήματα αν έχουμε ρυθμισμένο το mod στα 50W και μέσα μια Panasonic 18650B.

Κάθε μπαταρία αποφορτίστηκε 10 φορές κατά τη διάρκεια των δοκιμών και μετά μετρήθηκε ξανά με συνεχή αποφόρτιση σταθερούς ισχύος 15W. Η διαφορά που προέκυψε σε σχέση με την αρχική μέτρηση 15W αναφέρεται σε κάθε μπαταρία σαν απώλεια χωρητικότητας. Αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτε ή να σημαίνει πολλά. Μπορεί μια μπαταρία να χάνει μεγάλο ποσό της χωρητικότητας της αρχικά αλλά στη συνέχει να διατηρεί μια σταθερή χωρητικότητα για πολλούς κύκλους αποφορτίσεων. Ή να χάνει αναλογικά τη χωρητικότητα της οπότε απώλεια 3% σημαίνει ότι σε 100 κύκλους φόρτισης θα χάσει το 30% της χωρητικότητας. Δεν ξέρω τι ισχύει, αναφέρω όμως το ποσοστό απώλειας.

Όλες οι μετρήσεις έγιναν με το ηλεκτρονικό φορτίο που ανέφερα εδώ στο βίντεο. Αν αναρωτιέστε γιατί μετρήθηκαν οι μπαταρίες έως τα 84W είναι γιατί το ηλεκτρονικό φορτίο είναι 30Α. Επομένως 2.8V * 30A = 84W.

Ιδού λοιπόν σε παγκόσμια πρώτη οι μετρήσεις αποφόρτισης σταθερούς ισχύος.


LG 18650 HE4


Παλαιότερης τεχνολογίας μπαταρία, δείχνει την ηλικία της φιγουράροντας στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Η απώλεια χωρητικότητας κυμάνθηκε στο -1.90%, λίγο πάνω από το μέσο όρο.


LG INR18650 HG2


Η πιο φρέσκια πρόταση της LG δείχνει τα δόντια της πάνω από τα 40W. Η απώλεια χωρητικότητας κυμάνθηκε στο χαμηλό -1.15%. Μια θαυμάσια μπαταρία που όμως έχει ισχυρό αντίπαλο τη Samsung 30Q


LG INR18650 MJ1


H MJ1 έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία σε αποφορτίσεις μέχρι 30W. Μετά η απόδοση της πέφτει σταδιακά για να φτάσει στα τάρταρα στα 70W. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία στα 84W αλλά ούτως ή άλλως είναι άχρηστη από τα 60W. Απώλεια χωρητικότητας -1.90%.


Panasonic NCR 18560B


Η 18650Β είναι μπαταρία μπαταρία για χαμηλή ισχύ ατμίσματος σαν την MJ1. Μέχρι τα 30W είναι ΟΚ όμως ποτέ δεν μπόρεσε να φθάσει την αυτονομία της MJ1. Μετά τα 30W η απόδοση της πέφτει και στα 60W είναι παντελώς άχρηστη. Η απώλεια χωρητικότητας όμως ήταν εντυπωσιακή με μόλις -0.90%.


Samsung INR18650-25R


Παλιάς τεχνολογίας και η 25R, οι επιδόσεις της πάντως είναι ανώτερες της ΗΕ4. Υπάρχουν πολύ καλύτερες σύγχρονες προτάσεις. Η απώλεια χωρητικότητας λίγο κάτω από το μέσο όρο -1.28%.
Η μπαταρία που είχα στα χέρια μου ήταν η 25RM. Νομίζω ότι είναι η 25R φτιαγμένη στο εργοστάσιο της Μαλαισίας. Ίσως ο Shado μας διαφωτίσει.


Samsung INR18650-30Q


Μια από τις καλύτερες προτάσεις, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις πάνω από τα 40W αλλά δεν τα πάει άσχημα και στα χαμηλότερα. Η απώλεια χωρητικότητας όμως ήταν υψηλή στα -2.42%


Sony US18650 VTC5


Η παλιά πρόταση της Sony δεν τα πάει άσχημα από τα 50W και πάνω όμως ακόμη και τότε δεν μπορεί να ξεπεράσει τις πιο σύγχρονες VTC6, 30Q και HG2. Κάτω από τα 50W ξεπερνάει μόνο τις ΗΕ4 και 25R. Εντυπωσιακή όμως ήταν η απώλεια χωρητικότητας που έπιασε το απόλυτο 0%! Αν θέλετε τη μέγιστη μακροζωία αυτή είναι η μπαταρία σας.


Sony US18650 VTC6


Ο αδιαμφισβήτητος νικητής της συγκριτικής δοκιμής. Σε όλες σχεδόν τις αποφορτίσεις είναι στην πρώτη θέση. Αποδίδει εξίσου καλά τόσο στα χαμηλά όσο και στα ψηλά watt. Μόνο μελανό σημείο η απώλεια χωρητικότητας που ήταν κι αυτή κορυφαία στο -3.11%.


Συγκριτικοί πίνακες αποφόρτισης








Μεγαλύτερη μπάρα (περισσότερα sec) σημαίνει καλύτερη επίδοση και μεγαλύτερη αυτονομία.


Επίλογος

Στον παραπάνω πίνακα είναι τα πλήρη αποτελέσματα για τους λάτρεις των αριθμών.

Σαφέστατα στη συγκριτική δοκιμή διέπρεψε η Sony VTC6. Δυστυχώς όμως δε θα τη συνιστούσα γιατί πολύ πιθανόν να πέσετε σε μαϊμού. Οι Sony είναι οι πιο αγαπητές μπαταρίες στους κοπιαδόρους γιατί είναι οι πιο ακριβές. Είχα αναφέρει παλαιότερα ότι μου έτυχε VTC6 που από κάτω είχε την Samsung 30Q. Σ' αυτή τη δοκιμή μου έτυχε VTC5A που στην πραγματικότητα ήταν η VTC5.
Θέλει προσοχή λοιπόν γιατί όσον αφορά τις Sony πολύ πιθανόν να πέσετε σε μαϊμούδες. Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το κατάστημα. Και οι 2 ψεύτικες Sony ήταν από καταστήματα που προτείνονται συνεχώς εδώ στο φόρουμ. Απλά επειδή όπως βλέπετε οι επιδόσεις είναι πολύ κοντά, είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι πλαστές.

Σε μικρότερο βαθμό αυτό ισχύει και για τις LG HG2. H πιο ασφαλής επιλογή είναι η Samsung 30Q που δεν έχει ακουσθεί μέχρι στιγμής κάτι. Αν ατμίζετε σε χαμηλά βατ, πολύ καλή πρόταση είναι και η LG MJ1.

Τέλος όταν συμβουλεύεστε τα διαγράμματα μη ξεχνάτε να υπολογίζετε πάντα τις απώλειες του mod. Αν ατμίζετε στα 40W βάλτε 20% απώλειες οπότε 40 / 0.80 = 50W. Για τα 40W θα πρέπει να συμβουλευτείτε τα διαγράμματα των 50W και όχι των 40W.
Αν το μοντάκι σας χρησιμοποιεί περισσότερες από μία μπαταρίες, τότε το φορτίο μοιράζεται ομοιόμορφα μεταξύ τους. Αν τραβάτε 60W και έχετε mod με 2 μπαταρίες τότε στο διάγραμμα των 30W θα βρείτε την πραγματική καταπόνηση της κάθε μπαταρίας, αν έχετε 3 μπαταρίες κοιτάτε τα 20W κλπ.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2017, 22:59 από gipsy »

Αποσυνδεδεμένος ChristosN

  • **
  • 180
  • Φύλο: Άντρας
Εξαιρετική δημοσίευση! Σίγουρα πολύ χρήσιμη για τις επιλογές μας, αν και αυτό με τις Sony με χάλασε κάπως. 

Αποσυνδεδεμένος drdemos

  • *
  • 82
  • Φύλο: Άντρας
  • Η μεγαλύτερη αποικία της Ελλάδας ήταν η Κίνα...
Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου φίλε Camber.
Μια πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση.
Αλλά το σημαντικότερο; Με απλά λόγια, πράγμα που την κάνει απόλυτα κατανοητή ακόμη και στον πιο αδαή σχετικά με τις μπαταρίες, βοηθώντας απίστευτα στην επιλογή της κατάλληλης μπαταρίας για τις ανάγκες του καθενός.
Μία πρόταση: Να το συμπληρώνεις κατά το δυνατόν με κάθε καινούργια μπαταρία που θα βγαίνει στην αγορά, ώστε να γίνεται όλο και πιο πλήρης η λίστα.

Αποσυνδεδεμένος bluegeorge

  • **
  • 214
  • Φύλο: Άντρας
  • There is no substitute for experience
Respect Camber. Οι υπόλοιποι κυρίες και κύριοι...

Να σέβεστε.

Αποσυνδεδεμένος spaka279

  • **
  • 124
  • Φύλο: Άντρας
Συγχαρητήρια camber πολύ καλή δουλειά. Εγώ έχω μια ENG imr 18650 3500mha. Δε βλέπω γενικά να αναφέρεται πουθενά και μου την είχαν προτείνει για πολύ καλή.
Μπράβο και πάλι

Αποσυνδεδεμένος perelevas

  • **
  • 235
  • Φύλο: Άντρας
Τι εχει κανει ο ανθρωπος...!!!!
Respect !!!

Αποσυνδεδεμένος Doubt

  • *****
  • 2811
  • Φύλο: Άντρας
Συγχαρητήρια camber πολύ καλή δουλειά. Εγώ έχω μια ENG imr 18650 3500mha. Δε βλέπω γενικά να αναφέρεται πουθενά και μου την είχαν προτείνει για πολύ καλή.

Αυτή;


Αποσυνδεδεμένος Ribot

  • *****
  • 4112
  • Φύλο: Άντρας
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Τρομερή ανάρτηση, μπράβο Γιώργο! :respect_hat:
Υποθέτω ότι κι αυτή θα "καρφιτσωθεί" βεβαίως.

Αποσυνδεδεμένος cpbaroque

  • *****
  • 3695
  • Φύλο: Άντρας
    • cpbaroqueTheBlog
Ο δικός μας Mooch... :bow:


Αποσυνδεδεμένος filip

  • **
  • 283
  • Φύλο: Άντρας
Εξαιρετικό μπράβο! 

Αποσυνδεδεμένος thanoss24

  • **
  • 136
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αποφόρτιση με σταθερή ισχύ – Συγκριτική δοκιμή 18650
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 29, 2017, 10:05 »
Εξαιρετικη δουλεια!! Το μπραβο ειναι πραγματικα λιγο!

Αποσυνδεδεμένος JoeBarTeam

  • *****
  • 2478
  • 01.11.2015 00:00
Απ: Αποφόρτιση με σταθερή ισχύ – Συγκριτική δοκιμή 18650
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 29, 2017, 10:13 »
[justify]@camber, καλημέρα. Να πω κι εγώ ένα τεράστιο “ευχαριστώ” για την τόσο σημαντική βοήθεια, αλλά και γιατί κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται ή και να είναι εύκολα για κάποιους, όμως παράλληλα τόσο άγνωστα για πολλούς. Εχθές για παράδειγμα, ρώτησα σε σχετικό νήμα κάτι για το θέμα διάρκειας ζωής των 18650, μάλιστα επικαλέστηκα ως προσωπικό παράδειγμα μία από τις επώνυμες μπαταρίες (LG hg2). Στάθηκα τυχερός που μου απάντησε άμεσα ο microchip με απλό τρόπο ώστε να μην χαθώ στη μετάφραση των ηλεκτρονικών, βέβαια έχω ακόμα βασικά κενά ως χρήστης, όμως είναι μία καλή αρχή ώστε οι χειρισμοί μου να είναι πιο σοβαροί. [έχω γερασμένες μπαταρίες και η διάρκειά τους έχει πέσει αισθητά, άμεσα θα οδηγηθούν σε ανακύκλωση. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία γνήσια πέρα απ’ την προσπάθειά μου ν’ αγοράζω από επώνυμα καταστήματα, επίσης, ακόμα δεν γνωρίζω την προσέγγιση: ποιο το μέγιστο χρονικό διάστημα ζωής τους σε συνδυασμό με τη χρήση μίας μπαταρίας, (κάτι σχετικό που θυμήθηκα είναι όταν είχα αποκτήσει το Radius. Μέσα η συσκευασία είχε μία 18650, η οποία από την 1η ημέρα χρήσης ήταν για ανακύκλωση. Πάρα πολύ μικρή η διάρκεια λειτουργίας της, σε επίπεδα 2, 3 ωρών με απαίτηση ελάχιστων βατ].[/justify]

[justify]Τη συγκριτική δοκιμή, που τόσο ευγενικά μας πρόσφερες, ασφαλώς και την ξεκοκάλισα, (αν και εδώ πολλά σημεία δεν μπόρεσα να κατανοήσω γιατί φτάνω μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο ως αναγνώστης). [/justify]

[justify]Είδα τους 3 τύπους φορτίου, στάθηκα κι εγώ στο φορτίο σταθερής ισχύος όπου αφορά ένα ηλεκτρονικό μοντ. Η πρώτη μου ερώτηση θα ήταν: μία τέτοια πλακέτα, μετατροπής DC-DC, μιλάμε για ενίσχυση σήματος εισόδου; δηλ. αν καταλαβαίνω σωστά, η αποδοτικότητα έχει να κάνει με το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του το συγκεκριμένο κύκλωμα μέσα στην πλακέτα; (π.χ. ένα vtc mini, όπου διαβάζω για άριστη απόδοση σε σχέση με ένα πολύ ακριβότερο ηλεκτρονικό μοντ, έχει εξίσου καλό κύκλωμα συν ποιότητα εξαρτημάτων ώστε να έχουν και τα 2 πολύ καλή τιμή αποδοτικότητας;). / αυτή η τιμή, υπάρχει στα χαρακτηριστικά τους ώστε να μπορώ να την διαβάζω ώστε να έχω ένα βασικό κριτήριο αγοράς; Τώρα, αυτό που διαβάζω για απώλεια χωρητικότητας μίας μπαταρίας 18650, αυτό πώς μπορώ να το ελέγχω σαν απλός χρήστης; υπάρχει αυτή η δυνατότητα; [/justify]

[justify]Κάτι τελευταίο. Στον τύπο φορτίου σταθερής αντίστασης. Χρησιμοποιώ αρκετά συχνά μηχανικό μοντ. Σαν προσωπικό μπούσουλα χρήσης, ακολούθησα μέχρι και σήμερα όσα μου είχαν δείξει από τις πρώτες μέρες χρήσης (πρόταση ως ιδανικότερη απόδοση, διάρκεια + σταθερό άτμισμα): επιλογή αντίστασης επάνω σε επισκευάσιμο μεταξύ 0,6 – 1.2Ω. Ως προσωπική πρόταση θα τολμούσα να πω στα 0.8Ω που συνήθως χρησιμοποιώ, (για cut off στα βολτ, δυστυχώς δεν ξέρω, διότι μέχρι και σήμερα όταν πέφτει η απόδοση είναι καθαρά εμπειρικά κατά το άτμισμα, ποτέ δεν έτυχε να αφαιρέσω την μπαταρία και να δω ή να μετρήσω κάτι παραπάνω). [/justify]

[justify]Ειλικρινά, και πάλι χίλια ευχαριστώ. Σημαντικά στοιχεία για την ασφαλή χρήση κατά το άτμισμα το οφείλω κι εγώ σε εσάς. [/justify]

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2017, 10:20 από JoeBarTeam »

Αποσυνδεδεμένος 30SmokingYears

  • *****
  • 1731
  • Φύλο: Άντρας
  • Everything you can imagine is real (Pablo Picasso)
Απ: Αποφόρτιση με σταθερή ισχύ – Συγκριτική δοκιμή 18650
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 29, 2017, 10:30 »
Μάλλον η πιο χρήσιμη τεχνική δημοσίευση  που έχει αναρτηθεί στο φόρουμ. Ευχαριστούμε πολύ, camber!

Αποσυνδεδεμένος Σταύρος 63

  • ***
  • 674
  • Φύλο: Άντρας
  • Τό γάρ περισσά πράσσειν ούκ έχει νούν ούδένα
Απ: Αποφόρτιση με σταθερή ισχύ – Συγκριτική δοκιμή 18650
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 29, 2017, 11:40 »
Εξαιρετική δουλειά πολλά μπράβο κ από μένα!
Ευχαριστούμε camber! :respect_hat:

Αποσυνδεδεμένος Ksp

  • ****
  • 1276
  • Φύλο: Άντρας
  • Το μπουκάλι είναι μισογεμάτο...
Απ: Αποφόρτιση με σταθερή ισχύ – Συγκριτική δοκιμή 18650
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 29, 2017, 13:07 »
Ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Και πολλά συγχαρητήρια!

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Υγρά Αναπλήρωσης Dinner Lady Έτοιμα υγρά 1239 135792 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 12:53
από Apostolosz
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8819 1084230 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 00:26
από Σταύρος 63
Taifun GTR clones [Κλώνοι επισκευάσιμων] 169 34948 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 18, 2024, 20:19
από axilleaspro
Υγρα νετ απο παλιά! ΥΓΡΑ (γενικά) 0 105 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 18, 2024, 17:59
από tsep12
Υγρα net ΥΓΡΑ (γενικά) 24 9477 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 18, 2024, 17:45
από tsep12
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4679 476529 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 17, 2024, 08:56
από georgeboy
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 977 114724 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 13, 2024, 15:05
από Eizomar
BP Mods Warhammer (18650) [Ηλεκτρονικά mods] 4 1299 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 11, 2024, 11:30
από zamploutos
Hellvape Dead Rabbit 3 RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 1 2353 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 10, 2024, 19:10
από thodoris20vt
Flexus Stick? Εναλλακτικές προτάσεις; Ατμοποιητές "εμπορίου" 3 919 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 10, 2024, 18:58
από billythekid
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1807 271180 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 10, 2024, 18:47
από Leon_GR
LOST VAPE M100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 3 1513 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 08, 2024, 15:12
από zamploutos