vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

330 επισκέπτες, 6 χρήστες
dkostas, tapantari, tsiv, Nikrom, djfloor, manoslykos

Twitter

ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

  • *****
  • 2184
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1080 στις: Αυγούστου 17, 2016, 14:04 »
Νομίζω ότι κάπου υπάρχει νήμα και γι αυτό το θέμα.... :hmmm:, κάτι γίνεται με τον μεταβολισμό, οι περισσότεροι παχαίνουν (ή ...φουσκώνουν λίγο), αλλά γρήγορα επανέρχονται. Δεν είναι τόσο άσκημα τα πράγματα όσο με το κόψιμο του τσιγάρου.


Το ξέθαψα..... http://vaping.gr/index.php/topic,6121.0.html

Αποσυνδεδεμένος Atmos

  • *****
  • 5632
  • Φύλο: Άντρας
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1081 στις: Αυγούστου 24, 2016, 02:10 »
Σχετικά με τις βελτιώσεις έγινε μια ενδεικτική ανασκόπηση η οποία μπήκε στο πρώτο μήνυμα:
ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΜΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ;
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ



Αποσυνδεδεμένος SEB

  • *****
  • 5898
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1082 στις: Ιανουαρίου 18, 2017, 20:08 »
Εξη χρονια ανεργος...καθιστικη ζωη πολυ.....γυμναστικη καθολου....περπατημα καθολου  :-[ :-[
Πριν απο λιγο πηρα αποτελεσματα εξετασεων αιματος.
Το μονο μαθημα που περασα ηταν το ζαχαρο με 1,10
Σε ολα τα υπολοιπα με κοψανε γιατι ημουν πολυ κατω απο τις βασεις . ;D

Αποσυνδεδεμένος ddichalas

  • *
  • 40
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1083 στις: Φεβρουαρίου 08, 2017, 18:06 »
2.5 βδομαδες χωρις τσιγαρο και νιωθω αλλος ανθρωπος.
Για την ηλικια μου (19) ενιωθα πολυ ασχημα, δεν ξερω ισως το τσιγαρο επιρεαζει με διαφορετικη ταχυτητα και συχνοτητα τον καθε ανθρωπο, ενω περπαταω πολυ κ ποτε δεν σταματησα, τον τελευταιο καιρο ενιωθα πολυ χαλια οποτε πηρε την αποφαση και νιωθω 100 φορες καλυτερα

Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος thangeol1

  • *
  • 29
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1084 στις: Μαρτίου 09, 2017, 13:18 »
Ήμουν καπνιστής από 13 χρονών . Τώρα είμαι 50 . Ατμίζω εδώ και 5 χρόνια . 
Δεν θα αναφερθώ στα συμπτώματα του τσιγάρου που εξαφανίστηκαν από τον πρώτο μήνα ατμίσματος ( τσιγαρόβηχας , πρωινά φλεγματα, 
ρογχος , βήχας κατα την ομιλία κ.α ) αλλά αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η βελτίωση στη φυσική μου κατάσταση . Ξέχασα τι θα πει λαχανιάζω ...

Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1085 στις: Μαρτίου 24, 2017, 19:27 »
Στους παλιούς ατμιστές αναφέρομαι με σεβασμό.
Θα ήταν χρήσιμο σε συτό το νήμα να καταγράφουμε τις βελτιώσεις που έχουμε σε σχέση με την κατάσταση μας από τη χρήση του κανονικού τσιγάρου και τις παρενέργειες τις διακοπής (αν παρουσιάζονται) όπως σε εκείνους που έκοψαν το τσιγάρο εντελώς.
Ήδη έχω παραγγείλει το evo και ελπίζω σύντομα να γράψω και εγώ εδώ τις εντυπώσεις μου  :D


Από τη διαχείριση:
Ειδικά για όσους αθλούνται έχει ανοίξει και ένα παρόμοιο θέμα εδώ:
Αθλητισμός-Άσκηση και Άτμισμα




========================
Από τον συντονισμό:
ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΜΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ;


ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Μετά από 7 χρόνια ζωής του φόρουμ και τόσες αναφορές μελών για βελτίωση της υγείας τους με την αλλαγή τους από το κάπνισμα στο άτμισμα, είπα να να γίνει μια προσπάθεια να δούμε ποια είναι τα σημεία που είδαν βελτίωση οι ατμιστές.
Μια διευκρίνιση εδώ: Βελτιώσεις θα έβλεπε ο καθένας στον οργανισμό του και με την απλή διακοπή του καπνίσματος και χωρίς αντικατάστασή του με το άτμισμα και κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερες. Επειδή όμως αρκετές έρευνες αναφέρουν ότι η μετάβαση στο άτμισμα έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη διακοπή του καπνίσματος, ας δούμε κατά πόσο αυτό πλησιάζει την πραγματικότητα. Τα παρακάτω μηνύματα επικεντρώνονται στις αλλαγές που είδαν οι ατμιστές στην υγεία τους. Παραλείπονται άλλα θέματα που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με την υγεία του ατμιστή, παρόλο που είναι πολύ σημαντικά, όπως π.χ. : δεν βρωμάνε τα ρούχα, τα μαλλιά, αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και αυτά δεν προσπαθούν να τους αποφύγουν λόγω τσιγαρίλας, δεν ενοχλούν τους γύρω τους με τον καπνό, καθαριότητα και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι κτλ.

Τα μηνύματα πάρθηκαν με τη σειρά από την αρχή (2009) μέχρι κάπου στο 2011 όπου είχαν συμπληρωθεί 75 μηνύματα. Στη συνέχεια, μιας και ήταν φανερό ότι ίδιες αναφορές επαναλαμβάνονταν από διαφορετικά μέλη, αφέθηκαν κάποια έτη και έγινε μετάβαση στο 2014 από όπου πάρθηκαν άλλα 25 μηνύματα (μέχρι αρχές του 2016) συμπληρώνοντας έτσι τα 100 μηνύματα. Τα μηνύματα δεν επιλέχθηκαν. Μπήκαν με τη σειρά που βρέθηκαν κατά τη συλλογή τους. Έμειναν βέβαια απ' έξω σχόλια άλλων και άλλες συζητήσεις όπως επίσης έμειναν απ' έξω αναφορές για παρενέργειες κτλ. μιας και γι' αυτές υπάρχει ξεχωριστό θέμα εδώ: ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ: Μια δική μας "έρευνα"  

Πιστεύω ότι με τον τρόπο που συλλέχθηκαν τα μηνύματα δίνουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα στις βελτιώσεις που είδαν οι ατμιστές στην υγεία τους. Τα μηνύματα βέβαια που γράφτηκαν στο θέμα δεν είναι μόνο 100 αλλά πολύ περισσότερα και συνεχώς γράφοντα καινούργια. Πολλά παρόμοια μηνύματα μπορεί να βρει κανείς επίσης και στην Αυτοπαρουσίαση μελών.

Τα μηνύματα συλλέχθηκαν από το παρόν θέμα "ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;"
Η λίστα που περιέχει και περιλήψεις των μηνυμάτων, καθώς και τα link από όπου πάρθηκαν βρίσκεται εδώ: ΛΙΣΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ

Τομέας βελτίωσης
(όπου υπήρχε πρόβλημα πριν)                
Αναφορές βελτίωσης προβλημάτων            
(που οφείλονταν στο τσιγάρο).    
Σημειώσεις - παρατηρήσεις
αντοχή56
αναπνοή50
γεύση26
όσφρηση26
βήχας25
ύπνος15
ξύπνημα8
φλέμα8
δόντια8
ροχαλητό6
πλάκωμα (στο στήθος)5
λαιμός5
εξετάσεις (δείκτες - ιατρικές)4
διάθεση4
πίεση3
στόμα3
αλλεργίες2
δέρμα2
χοληστερίνη2

Προσοχή: Τα νούμερα δείχνουν άτομα που είχαν πρόβλημα με το τσιγάρο και είδαν βελτίωση
Εξήγηση: Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι αυτά τα ποσοστά είναι αναφορές βελτίωσης που έγιναν από άτομα που είχαν κάποιο πρόβλημα πριν που κάπνιζαν. Δηλ. τα μέλη που δεν είχαν για παράδειγμα πρόβλημα με βήχα ή αντοχές πριν τη διακοπή του καπνίσματος, δεν έγραψαν κάποια αναφορά γι' αυτό γιατί αφού δεν υπήρχε πρόβλημα, δεν υπήρχε και βελτίωση. Οι αναφορές από μέλη που είχαν κάποιο πρόβλημα και δεν είδαν βελτίωση ήταν ελάχιστες. Το πολύ 3-4% σε κάθε πρόβλημα. Δηλ. έγραψαν μηνύματα του τύπου "Αν και είδα βελτίωση σε κάποιους τομείς, ο βήχας (ή η αντοχή ή οτιδήποτε άλλο) δεν βελτιώθηκε.
Να το πούμε κι αλλιώς: Τα νούμερα δείχνουν τον αριθμό των καπνιστών που το τσιγάρο τους δημιουργούσε προβλήματα αλλά με το άτμισμα είδαν βελτίωση σ' αυτά τα προβλήματα.
Εφόσον οι αναφορές ΜΗ βελτίωσης δεν ξεπερνούν το 3-4% για κάθε πρόβλημα,  αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που είχαν κάποιο πρόβλημα πριν (με το κάπνισμα), με το άτμισμα είδαν βελτίωση που φτάνει το 95%
Περισσότερες λεπτομέρειες θα δείτε κάνοντας κλικ στα link των μηνυμάτων στη ΛΙΣΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ

Δεν πρόκειται ακριβώς για κάποια "έρευνα". Πρόκειται περισσότερο για μια ανασκόπηση και μια στατιστική προσέγγιση στη βελτίωση της υγείας των ατμιστών μετά την αντικατάσταση του καπνού με τον ατμό αλλά και των προβλημάτων που δημιουργεί το τσιγάρο.
Δεν θα συλλεχθούν εδώ άλλα αποτελέσματα.
Λοιπον με τη σειρα μου κ εγω να σας πω μηπως και βοηθησω ανθρωπους που ενδιαφερονται.
Ειμαι 26 ετων, καπνιστης 10 χρονων, βαρυς καπνιστης 4 χρονων. Τελευταια ειχα τρομερα φλεμματα, βηχα, δυσκολια στην αναπνοη, προφανως και δεν μπορουσα να τρεξω ουτε μισο χιλιομετρο.Γενικως ειχε κυριευσει τη ζωη μου με πολυ ασχημο τροπο, τα παντα ηταν συνδεδεμενα με το τσιγαρο σε σημειο αηδιας. Εκανα 1 αποπειρα διακοπης με αποτυχια, κρατησε μονο μια βδομαδα. Εκανα επισης πολλες αποπειρες να το μειωσω αλλα παντα κατεληγα να καπνιζω παραπανω. Μου εφεραν δωρο ενα ηλεκτρονικο κ ειπα να δοκιμασω αν και δεν το εμπιστευτηκα. Απεναντι στο ηλεκτρονικο ακομα και σημερα ειμαι καχυποπτος ομως του αναγνωριζω καποια πραγματα. Το χρησιμοποιω 2 μηνες μονο, αλλα αποκλειστικα. Κανενα τσιγαρο.
1) Τα φλεμματα εξαφανιστηκαν
2) Οι ανασες μου ειναι τρομερα βελτιωμενες
3) Παλιοτερα εκανα προσπαθειες αθλησης, τα 5 χιλιομετρα τα εβγαζα μετα απο 4-5 μηνες με παρα πολυ ζορι. Τωρα στον 1ο μηνα βγαζω 6 χιλιομετρα χωρις διακοπη για περπατημα. Σταματαω οταν κουραζεται το σωμα μου, οχι οταν κοβεται η αναπνοη μου κ ομολογω οτι αυτο το χα ζησει τελευταια φορα οταν ημουν 15 χρονων.
4) Τα προφανη, δε μυριζω ασχημα, δεν ενοχλω κλπ κλπ.
5) Δεν εχω την τρομερη εξαρτηση οπως με το τσιγαρο. Μπορω να μεινω χωρις ηλεκτρονικο καποιες ωρες ενω με το τσιγαρο παντοτε εψαχνα τροπο και χρονο να κανω ενα. Ως και το εξευτελιστικο σημειο της τουαλετας στον χωρο εργασιας καθως απαγορευεται. 
6) Πριν ξεκινησω πολυ συχνα ακουγα την καρδια μου η ειχα ταχυπαλμιες σε κατασταση αγχους, αυτα εχουν εξαφανιστει.
Τα μειονεκτηματα:
1) συνεχιζω να ειμαι εξαρτημενος στην νικοτινη
2) οι αγνωστες συνεπειες του ατμισματος
Συμπερασματικα το προτεινω στους τρομερα εξαρτημενους οπως εγω, ας κανουν ομως πρωτα μια προσπαθεια να το κοψουν χωρις υποκαταστατα. Προς Θεου ομως κριμα να καπνιζουμε. Ας κανει ο καθενας κατι να γλυτωσει απ αυτον τον αργο θανατο

Αποσυνδεδεμένος afrodite

  • **
  • 115
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1086 στις: Μαρτίου 24, 2017, 21:06 »
Καπνιζα απο τα 19 μου ενα πακετο 25αρι την ημέρα σκληρο...αν εβγαινα εξω για καφε ποτο κλπ το πακετο φυσικα το ξεπερνουσα. Το εκοψα για 6 χρονια με βοηθεια του χαπιου Champix  να ναι καλα.... οποτε τα οφελη της υγεια μου και η βελτιωση στο αναπνευστικο αντοχες κλπ τα ξερω τα εχω δει τα εχω ζησει. Δεν μου κανει εντυπωση για αυτο και δεν λεω γουαου... Πριν 3 χρονια για διαφορους λογους  προσωπικους το ξανα αρχισα. Μεγαλη βλακεια το ξερω... καπνιζα και ειχα τυψεις και εβριζα τον εαυτο μου. Το προσωπικο μου προβλημα το ξεπερασα αλλα το τσιγαρο παρέμεινε. Πολλες προσπαθειες για να το ξανα κοψω αλλα δεν τα καταφερνα... το εκοβα για ενα μηνα και μετα μια ωραια πρωια το μυαλο μου μου εκανε περιεργα παιχνιδια. Υπεκυπτα ξανα στον πειρασμο...με ξανα εβριζα. Αυτο συνεχιστηκε για τα επομενα 3 χρονια. On kai off... Στο τελος λεω δε γινεται να απαλαγω εστω και στη σκεψη απο αυτο. Απελπιστηκα. Μεχρι που μου ηρθε η ιδεα να δοκιμασω το η.τ. Ξερω πως στη νικοτινη ειμαι και ειμαστε εθισμενοι και θα συνεχισω να ειμαι εθισμενη αλλα τουλαχιστον να απαλλαγω απο τα υπολοιπα καρκινικα στοιχεια... 
Δεν πιστευα πως θα καταφερω να απαλλαγω απο τη σκεψη του τσιγαρου. Γιατι απο το ιδιο το τσιγαρο μπορουσα... τοσες φορες το εκανα. 
4 μηνες μετα? Το τσιγαρο μου ειναι εντελως αδιαφορο... βλεπω τον κοσμο εξω να καπνιζει και δεν ζηλευω. Μου βρωμαει κι ολας. Πηγα σε περιπτερο καποιος αγοραζε τσιγαρα... αδιαφορο και αυτο.

Τι αλλο εχω κερδισει? Τα εχετε γραψει  κι εσεις. Δε βρωμαω, δεν νοιωθω ασχημα πως βρωμαω. Δουλευω σε σχολειο και φυσικα καπνιζω και τωρα ατμιζω στο διαλειμμα. Δεν νοιωθω ασχημα πως τωρα που θα μπω στη ταξη θα  βρωμαω τσιγαριλα ωχ θα με παρουν χαμπαρι τα παιδια. Τωρα μυριζω φρουτιλα κατι σαν τσιχλα....
Η φυσικη μου κατασταση βελτιωθηκε ολες μου οι αθλητικες δραστηριοτητες εχουν ανεβει σε επιπεδο. Ανεβαινω την ανηφορα και δεν λαχανιαζω.
Οσφριση εχει βελτιωθει... λαγονικο εχω γινει. Γευση δεν εχω δει διαφορα.... αλλα το στομα μου εχει παψει να ειναι τσαρουχι. Κατι κρυωματα τα περασα στο ποδι ενω πριν με γονατιζαν. Ουτε καν βηχω. Τις πρωτες μερες του η.τ ειχα κατι φλεματακια μετα εξαφανηστικαν και αυτα. Πρεπει να καθαρισαν λιγο οι πνευμονες μου. 

Σε αντιθεση με εσας δεν εχω παρει κανενα κιλο :) . Ισα ισα που εχω χασει... Αυτο που βρηκα ειναι την υγεια μου. Και οτι ναι καταφερα να αποδεσμευτω απο το τσιγαρο.... καποια στιγμη θα πρεπει να αποδεσμευτω και απο το η.τ. Αλλα θα γινει και αυτο σιγα σιγα...

Αποσυνδεδεμένος JoeBarTeam

  • *****
  • 2478
  • 01.11.2015 00:00
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1087 στις: Απριλίου 27, 2017, 11:51 »
[justify]Καλημέρα σε όλους τους φίλους.[/justify]
[justify]Παιδιά, γελάνε και τα μουστάκια μου. Το έχω πει κι άλλες φορές πως κάθε χρόνο κάνω γενικές εξετάσεις, τι να πω άλλο, απλώς γελάνε και τα μουστάκια μου. Να σου λέει γιατρός πως “προφανώς, δεν καπνίζεται, και λογικά πρέπει ν’ αθλείστε;”, εγώ από την άλλη σκεφτόμουν “μα καλά, δεν βλέπει την μπάκα, που κοντεύω να γίνω σαν σημαδούρα...”.[/justify]

[justify]Σύγκρουση συναισθημάτων: έβλεπα από τη μία, κόσμο πέρα δώθε και να ψάχνει διάλειμμα για τσιγάρο, (έσκαγα με την εικόνα, ζήλευα απίστευτα), κι από την άλλη να νιώθω τόσο ελεύθερος. [/justify]
[justify]Τι να πω. Αγαπημένο μου άτμισμα, σ’ αγαπώ κάργα, μέχρι σκασμού.  :love_hearts:[/justify]

Αποσυνδεδεμένος kotsos75

  • *****
  • 3454
  • Φύλο: Άντρας
  • φυσα ρουφα τραβα τονε
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1088 στις: Ιουλίου 06, 2017, 19:44 »
μου άρεσε το βιντεάκι και το βάζω εδώ
δεν είμαι εγώ αυτός  :tongue_smilie:


Αποσυνδεδεμένος Giorgos F

  • ****
  • 1224
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1089 στις: Ιουλίου 06, 2017, 20:50 »
Άντε πες τώρα σ'αυτόν τον λεβέντη ηλικιωμένο άντρα, τα πάσης φύσης ανεγκέφαλα για το άτμισμα. Κάνε εκστρατεία δυσφήμισης, στα άτομα που σώθηκαν απο τον καπνό αν μπορείς.

Αποσυνδεδεμένος Αντωνης44

  • *
  • 10
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1090 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2017, 15:50 »
Με το που σταματησα τελειως τα κανονικα τσιγαρα εκοωα την τσιγαροβηχα μεσα σε 1 βδομαδα. Μπορει να μην ακουγεται πολυ αλλα για μενα ηταν προβλημα. Επισης εχω δει οτι η αντοχη μου εχει ανεβει παρα πολυ.

Αποσυνδεδεμένος zerom

  • **
  • 260
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αι αμ ε γκερλ νταμ ιτ!
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1091 στις: Οκτωβρίου 07, 2017, 11:06 »
Πριν λίγες μέρες έκανα τη 2η σπειρομέτρηση μετά από 2 χρόνια. Ο λόγος είναι μια ήπια βρογχίτιδα που δε θα την είχα αν δεν ήμουν καπνίστρια. Μικρή είχα διάφορα βρογχοασθματικά θέματα τα οποία μου πέρασαν κοντά στα 12. Στα 16 όμως ξεκίνησα να καπνίζω. Κατάφερα να τα επαναφέρω λοιπόν..

Ηλεκτρονικό ξεκίνησα το 2012 με σκοπό να αραιώσω το τσιγάρο. Τον Οκτώβρη του 2015 έκοψα εντελώς το τσιγάρο μιας κ δεν είχα αντοχές πνευμονικές πλέον. Την ίδια εποχή φάνηκε στη σπειρομέτρηση ότι είχα τη "βλάβη των καπνιστών" στους μικρούς αεραγωγούς. Η κάπως έτσι τελοσπάντων. Τα όρια μου γενικά στη μέτρηση ολίγον για τα μπάζα :tongue_smilie:

Στην, πριν λίγες μέρες, νεότερη σπειρομέτρηση, τα γενικά όρια μου επίσης ολίγον για τα μπάζα λόγω βρογχικών. Οι μικροί αεραγωγοί όμως μαντέψτε! Βελτιωμένες τιμές :thumpup:
Κι όπως είπε η πνευμονολόγος, χάρη στη διακοπή καπνίσματος συνέβη αυτό.

Επέμεινα να μου πει αν υπάρχει κάτι στην εξέταση που να υποδεικνύει πρόβλημα από τη χρήση ηλεκτρονικού και η απάντηση ήταν αρνητική. Αρκεί να μη γίνονται υπερβολές στη χρήση μου είπε. Επίσης να προσέχω τις αρωματικές ύλες για τυχόν ερεθισμούς στους βρόγχους.

Αν εξαιρέσουμε τον παροξυσμικό και μη παραγωγικό βήχα που είχα, έχω και προσπαθώ να θεραπεύσω με διάφορα εισπνεόμενα κ χάπια, όλα τα άλλα έχουν βελτιωθεί. Κι επειδή μου αρέσει να χαζεύω τα ψαράκια στη θάλασσα με κάτι ψαγμένα γυαλάκια, φέτος πρόσεξα ότι χρειαζόμουν πολύ λιγότερες ανάσες προκειμένου να απολαμβάνω το θέαμα καθώς είχα μεγαλύτερες αντοχές. Και στο κολύμπι τα ίδια αν και πιο αγύμναστη πεθαίνεις! ;D

Κάτι άλλο που ανέφερε η πνευμονολόγος (με πάσα επιφύλαξη στο βλέμμα) είναι ότι θα τους ενημερώσουν από τον ιατρικό σύλλογο για μια έρευνα/μελέτη με μάλλον αρνητικά αποτελέσματα για το ηλεκτρονικό. Γιαυτό τους ζήτησαν να μην το συνιστούν σε καμία περίπτωση. Εσπευσα να την ενημερώσω για τις επίσημες δηλώσεις της Αγγλίας και των ΗΠΑ. Και για τις κατευθυνόμενες ή ασαφείς έρευνές γενικά, παρά την παραδοχή ότι όντως δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια.

Σε γενικές γραμμές, είναι η 2η πνευμονολόγος που επισκέπτομαι και δεν είδα κανέναν στα κάγκελα να μου ουρλιάζει "πέτα το!" ενώ έχω τα αναπνευστικά θέματά μου και θέλω τα μερεμέτια μου :)

Αποσυνδεδεμένος porfyras

  • **
  • 105
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1092 στις: Οκτωβρίου 07, 2017, 12:42 »
Το καναρίνι μέσα στο ορυχείο, υπήρχε για να προειδοποιεί τους εργάτες του ορυχείου, (όταν αρρώσταινε και σταματούσε να κελαηδά), ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στο ορυχείο, και ενδεχόμενες αναθυμιάσεις μπορούν να αποβούν θανατηφόρες στους εργάτες.

Όσων αφορά την ανδρική υγεία γνωρίζεται φίλοι και φίλες συμφορουμίτες, ποιο είναι το καναρίνι ?
Η στύση.
Όταν υπάρχει καλή στύση, τότε όλα βαίνουν καλώς στην γενικότερη υγεία του οργανισμού.
Σίγουρα συνέβαλε και ο vegan-ισμός που κυριαρχεί στις διατροφικές συνήθειες του σπιτιού και ημερολογιακά συνέπεσε με την διακοπή του τσιγάρου (με την βοήθεια του ατμίσματος φυσικά),
αλλά στην τελική,  "το καναρίνι" ΠΑΛΙΚΑΡΙ !!! :))

Αποσυνδεδεμένος jg bassound

  • *
  • 66
  • Φύλο: Άντρας
  • why so serious ?
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1093 στις: Νοεμβρίου 10, 2017, 16:22 »
να πω κι'εγω  δυο λογια για την υγεια μιας και ειμαι ατμιστης και εχω και καποια θεματα υγειας......το πιο βασικο πιστευω οτι ειναι το θεμα της καρδιας....με το συμβατικο τσιγαρο πεφτει το οξυγονο στο αιμα οποτε λιγοτερο οξυγονο και στην καρδια....κατι που φτανει και στο 90% (δεν ειναι καθολου καλο για την καρδια) ενω με το ατμισμα φτανει στο 99% (παρα πολυ καλα δλδ) δεν επηρεαζει το σακχαρο γιατι δεν την πινουμε την γλυκερινη αλλα την ατμιζουμε οποτε δεν ανεβαζει και την γλυκοζη στο αιμα (μενει ελαχιστη ποσοτητα γλυκερινης μεσα μας κατα το ατμισμα και εκτος αυτου προτεινεται η γλυκερινη για αντικατασταση της ζαχαρης).......τα νουμερα που εγραψα με το οξυγονο ειναι κατι που εχω δει κατοπιν εξετασεων γιατι ειχα ενα θεμα με την καρδια οταν καπνιζα και τωρα ειμαι μια χαρα, αλλα και με το σακχαρο που το κοιταζω συνεχως λογο επειδη ειμαι διαβητικος και δεν εχω επισης κανενα μα κανενα θεμα πλεον με το ατμισμα...............η πισσα βουλωνει τα παντα οχι μονο της λακουβες στους δρομους !!!!! :yes:

Αποσυνδεδεμένος IreneGR

  • **
  • 154
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 28/12/2017 ....
Απ: ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;
« Απάντηση #1094 στις: Ιανουαρίου 01, 2018, 13:43 »
Καλημέρα θα ρωτησω κάτι διακριτικό. Ατμιζω πέντε μέρες και έχω προσέξει ότι πάω τουαλέτα πλέον με μεγαλύτερη ευκολία από ότι πριν που κάπνιζα ή έπινα καφέ. Θέλω να ρωτήσω αν έχει συμβεί και σε εσάς, ή είναι τυχαίο? 

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 956 110853 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 16:36
από treloneritis
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ: Μια δική μας "έρευνα" Θέματα υγείας 856 160078 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 12:22
από thanoulis
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10856 1515464 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2024, 21:55
από mrandrepap
Υγρά NATURA by HEXOCELL (εντυπώσεις) Έτοιμα υγρά 1010 146509 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2024, 13:04
από lounik
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2107 303345 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 25, 2024, 11:01
από Nikrom
Ulton VWM Innova RTA [Κλώνοι επισκευάσιμων] 183 12820 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 24, 2024, 20:33
από VapeSniper
αγορα μαγνητων Ηλεκτρονικά αξεσουάρ και εξαρτήματα 0 193 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2024, 20:43
από hlias bax
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4912 530902 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2024, 19:24
από stamatisgr
Ερωτήσεις - απορίες για clearomizers Ατμοποιητές "εμπορίου" 1394 201500 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 22, 2024, 14:45
από Xxristos
Ηλεκτρονικά mods - Νέες κυκλοφορίες [Ηλεκτρονικά mods] 4070 801714 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 22, 2024, 11:23
από Antiprosopos
Επιλογή 2μπάταρου box mod Mods 40 11097 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 20, 2024, 11:16
από lounik
ULTON Millennium RTA clone [Κλώνοι επισκευάσιμων] 121 41036 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 15, 2024, 11:54
από chrismet